Kızlar bizimde 6. Ayimizin bitmesine 2 hafta var ama tattirmalara başladım doktor her ne kadar su bile vermicen desede dayanamadım oğlum çok atiliyodu yediklerime şimdilik yoğurt elma suyu armut suyu havuç verdim havucun suyunu sevmedi bende haşlayıp pure yaptım yedi başka ne tattirabilirim? Bikaç gundurde uykusu çok hafif gece sürekli kalkiyo acliktan oldnu düşünüp pirinç unu yapıp verdim bu gece hemen uyudu halada uyuyouykusu duzelirse gece yatmadan mama vermeyi düşünüyorum pirinç unu yerine başka ne yapabilirim daha sağlıklı?
cnm balkabağı iyi fikir dur bulayim onu avakado da istiyorum ama ona 6. Aydan sonra başlıcambende 1 hafta kala başladım aynen ağlıyordu biz sofradayken.ağzını şapırdatıyordu : ) ben daha dün başladım .yoğurt verdim dün,bugün..yarında verip (3 gün)..balkabağı suyuna geçeceğim. kefir içirenler var gece yatmadan,mayasını bulmak lazım ama
Çok sağol cnm yulaf unuyla yaparım o zaman bu gece minigin uykusunu test ediyorum o uyumayinca bende uyuyamiyorum ve geçen baş ağrısından serumluk oldum doktor uykuna dikkat etmen lazım dedi gel de sen et bu bebeyle diyemedimcanım bak bir siteden alıntı :
Pirinç ununun besin değeri düşüktür. Boş kalori olarak değerlendiriyorum ben beyaz pirinci. Bundan ziyade yulaf unu daha sağlıklı bir tercih olur. Yine; yulaf ununu sütünüzle karıştırıp bir adet de meyvenin ya da sebzenin püresini ekleyebilirsiniz. Çok fazla çeşit karıştırmamanızı hatırlatayım.
Çok sağol cnm yulaf unuyla yaparım o zaman bu gece minigin uykusunu test ediyorum o uyumayinca bende uyuyamiyorum ve geçen baş ağrısından serumluk oldum doktor uykuna dikkat etmen lazım dedi gel de sen et bu bebeyle diyemedim
Ben de onu yazmak için girmiştim şimdiÖzel aşı var menenjit.. Önemli bir aşi ondan demiştir
Sordum canım da rutin bir aşi yok 9. Ay dedi özel aşılar olabiliyormus rota gibi sen Dr bir ara sor istersen netleşsin durum aklındaasi karnesinde yazmiyor canim asi zamanlari.. Ya ozellikle sordum yok 9.ay asisi var dedi kizamikcik mi ne dedi hatirlayamiyorum ya.. Enisteye sor bakalim :)
yok canim ozel asi degilmis..
Her yeni tattirdigini 3 er gün vereceksin başka ek gıda vermiyorsun o üç günde alerji durumuna karşı. Gurme bebekte daha detaylı anlatıyor hem farklı tarifleri var ordan bakabilirsin güzel şeyler varseviyorum kocaman yazılarıüç gün kuralı nasıl olcak canım beslenme konusunda pek bişey bilmiyorum yeni yeni araştırıyorum
Merhaba canim. Benime kizim 6aylık. Göğsündeki sutler sonradaan cikti hala duruyor.Merhaba kizlar baya bi zamandir ugrayamadim 2 cocuk is ev beni darma duman etti psikolojim bile bozuldu resmenbise sorucam kiz bebek anneleri 6. Ayimizi doldurucaz ve asya nin memelerinde ki şişlik duruyor sut toplamasi durumu ne kadarda kayboldu acaba baska bisey mi
Cnm yogurdu minik kavanozlara gunluk mayala ben oyle yapmayi planliyrm
Biz 6.ay asimizi olduk uc tane igne bacaklardan bir de damla.. Coook agladi kizim(
Hemsiremiz 30hazirana gun verdi ben 1yasina kadar baska asi yok biliyordum dedim yok 9.ay asisi var dedi ismini soyledi de unuttum.. Siz biliyor muydunuz?
Fikir için hepinize çok tesekkür ederim kızlaroy çoğunluğuyla yatak yapıp o sekilde götürmeye karar verdim pusetle bende güvenli olur diye düsünüyorum ama pusetimizin kemer bağlantısı yok malesef mola da yaklasık 3 saatte bir veririz pusette zorlanır o kadar süre Ne getirim size gelirken
Kızlar yogurt kızıma dokunmuş olsaydı akşama dogruda belırtıler cıkarmıydı. Biliyosunuz alerjısı vardı. Rahatsz etse yarınmı bellı olur bugunmu acaba
Çok sağol cnm yulaf unuyla yaparım o zaman bu gece minigin uykusunu test ediyorum o uyumayinca bende uyuyamiyorum ve geçen baş ağrısından serumluk oldum doktor uykuna dikkat etmen lazım dedi gel de sen et bu bebeyle diyemedim
Kızlar bizimde 6. Ayimizin bitmesine 2 hafta var ama tattirmalara başladım doktor her ne kadar su bile vermicen desede dayanamadım oğlum çok atiliyodu yediklerime şimdilik yoğurt elma suyu armut suyu havuç verdim havucun suyunu sevmedi bende haşlayıp pure yaptım yedi başka ne tattirabilirim? Bikaç gundurde uykusu çok hafif gece sürekli kalkiyo acliktan oldnu düşünüp pirinç unu yapıp verdim bu gece hemen uyudu halada uyuyouykusu duzelirse gece yatmadan mama vermeyi düşünüyorum pirinç unu yerine başka ne yapabilirim daha sağlıklı?
Kp 2 lt taze keçi sütü bulmuş. Her zaman olmuyomuş öyle denk gelmiş. Ben de hepsini mayaladım. Yoğurt güzel tuttu ama bence keçi sütü kokuyor. Ben şahsen yiyemedim. Şu da var eşim çok beğendi, kokmuyor dedi. Ben bu koku konularında malesef hassasım, inek sütü, inek peyniri bana göre. Ama bebiş için dediğin gibi minik kavanozlarda yapayım artık. Mesela 2 lt süt varsa hepsini kaynatıp, Bir kısmını yoğurt yapayım, diğer sütü de dolapta bekletip ertesi gün kaynatmadan ısıtıp mayalayayım değil mi?
Dün Migros'ta Kenton markalı bebeklere özel vitaminli pirinç unu gördüm. Aldım 1 tane. 15 gün sonra günde 1 defa vermeyi düşünüyorum. Arkadaşımın Dr u şöyle besleyici bir mama tarifi vermiş:
---Yarım Çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu kaynatılır. Ilıkken içine 3 tatlı kaşığı Aptamil 2 mama ilave edilir.
Ben normalde pirinç ununa karşıydım fakat vitaminli pirinç ununu görünce aldım. Bu dediğim pirinç ununun içinde bir Sürü vitamin var kızlar. Mama kullanmadan da bu muhallebiyi yapıp, içine meyve püresi koyabiliriz. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. Şeker ilave etmeden elma, armut gibi mevsimine göre meyveyle tatlandırmayı düşünüyorum.
DOLAPTA BOZULMAZMI BİLGİM YOK AMA OLUYOSA OLUR TABİ ÖYLE.BENCE DE GÜZEL OLUYO YA KEÇİ SÜTÜ ZATEN 6 7 AY ONRA İNEK SÜTÜNDEN YAPARIZ ŞİMDİLİK ONLAR İÇİN FAYDALIYSA ÖLE YAPICAZ.2 LT İYİ TUTTURMUŞUN BİDE OLMASAYDI HEPSİ BOŞA GİDİCEKTİ.BENDE KUTU ALDIM BAŞKA OLMADIĞI İÇİN GAYET GÜZEL OLUO İLK YAPTIM OLDU BAKALIM DEVAMIDA GELİR İNŞ.
Belki kutuda olanlar kokmuyodur. Ben de artık kutuda alayım. Zaten taze olan öyle denk gelmiş. Taze keçi sütü bulmak çok zor. Günlük sütü mayalanmaya hazır olacak kadar ısıtıyorsun sadece değil mi?
Katı olma konusu benim de aklıma geldi. Sonra düşündüm mama normal de formül süt sonuçta. Içine ekstra 1 tatlı kaşığı pirinç unu eklenmiş oluyor. Denemek lazım, çok kıvamlı olursa, mama miktarı azaltılabilir, ya da dediğim gibi pirinç ununa sadece meyve püresi ekleyerek tatlandırabiliriz. Benim sütüm Oğlumu doyurmuyor canım bu ay 200 gr almışVAR ARTIK ÖLE ÇEŞİTLER KATKI MADDESİ NEDİR BİLMİORUM AMA BAYA ÇEŞİT ÇIKMIŞ.BİRDE BU TARİF ÇOK KATI OLMAZ MI YA.
HEPSİNİ KAYNATMADIM CNM YAPICAĞIM KADARI ALIP KAYNATIORUM ILIYINCA MAYALIYORUM İŞTE.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?