2014 Kasım Anneleri

Arkadaslar devit 3 d vitamini takviyesi bildiğim kadarıyla ki öyle. Yalnız bir yakınımin demesine göre anne sütü alan bebeklerin kilo almaması için veriliyormus böyle birşey olabilir mi

Canım öyle bir şey olamaz çünkü benim kızım prematüre ve ayına göre zaten düşük kiloda. Biz de devit 3 kullanıyorduk. Dünkü kontrolde artık devit 3'ü bırakıp acd3'ü kullanacağımızı söyledi doktor.

Ya kızlar kızım cok az emıyoya. Bır ıkı saatte bır 5 dk zor emıyo. Normalmı boyle olması. Keyfı falanda baya yerınde. Emzıren anneler sızde bu ayda durumlar nasldı.
Normal canım korkma bu bebişler çok nazlı bir bakıyorsun 10 dk emmiş bir bakıyorsun 5 dk. Kilo alımı iyi olduktan sonra sorun yok.benim oğlanda aynı .birde doktorum bana hafif loş fazla dikkatini çekmeyecek eşyaların olmadığı odada konuşmadan emzir dedi .yanınada mümkünse kümse gelmesin dedi.

Canım biberonu gece uykudayken versen gündüzde emzirsen.hatta önce emzir yavasca memeyi çek biberonu ver .bana doktorum yenidoğan bebeğe biberon verirrsen memeyi unutur.3.aydan sonra biberona zor alışır yani seni unutmaz dedi.birde gögsünden süt gelmesede emzirmeye çalış bebek çektikçe vücud üretir.

Buay sadece 300 grm aldı cnmya mlsf.

Kızlar ben kızıma dunden berı yogurt verıyorum. Yarın üçüncü gun yıne yogurt verıcem. Sonra elma suyuna başlamak istıyorum. Pekı elma suyu verrken aynı gun yıgurtta verebilirmıyım yoksa ogun sadece elmamı tattırım. Yanı yenı şeyler attrdukca bır oncekı verdıgımızıde verebılırmıyız yoksa her üç gundebır yenı şeylerimi vermelıyım.

Cnm 1 patates küçük 2 havuç 1 tatli kasigi pirinç 3 cay bardagi su tarifim bunlar sabit kalıyor 3 gune bir yeni sebze ekleniyor ben yogurdu da corbayi iki gun yediriyorum 3.gun taze yapiyorum oglum yarim cay bardağından biraz fazla yiyor

Herkese merhaba
Ben de henüz ek gıdaya başlamayanlardanım. Hiç de başlayasım yok kızımla o kadsr cok ugrasıyorumki yemek için bir de oğlum düşünmek istemiyorum hiç halimi
Ikı hafta sonra 6 ay bitiyor. Oğlum sadece anne sütü alıyor. Kilosu 3200 dğmuştu şu an 8100. İkinci çocugum olmasına rağmen şu ek gıda olayı kafamı karıştırıyor çok. Kızım emmediği için ona 4 ay dan itibaren öğün olarak veriyordum herşeyi.
Şimdi oğlum güzel emiyor ek gıdaya alışıp bırakmasından korkuyorum. Nasıl başlıcamı biliyorum fakat emmeden önce mi vericem ya da mesela ne zamanlar emecek ne zaman meyve yoğurt corba vs yiyecek. Gece emsin diye muhallebi vermeyi düşünmüyorum mesela acaba vermeliyim. Bu konuda fikri olan arkadaslar, sadece anne sütü verip ek gıdaya gecen anneler gunluk planınız nasıl? Bana yardımcı olur musunuz :)

6-8 aylarda % 70 anne sütü deniyor.

Son düzenleme:
Bir ay önce oğlum 100gr aldığı için doktorumuz önermişti günde 1kez bu tarifi ama keci sütü bazlı mama ile dedi. 6.ay kontrolünde 510gr aldı böylelikle ve tadını da sevdi.

Ben bir ay önce tattırmaya başladım doktor önerisi ile 11gibi elma armut suyu 1hafta sonra püre şeklinde verdim. 2gibi sebze çorbası 6gibi yoğurt. 7-11arası calistigim için 9da muhallebi yiyor. İlk 2tatlı kaşığı ile başladık sonra istediği kadar arttırdım

Bende henüz geçmedim böyle iyiydi sanki :) araştırınca daha çok kafa karışıyor nasıl yapacağım bilmiyorum o yüzden önce alışveriş yaptım ek gıda için neler gerekli onaları tamamladım işte( tam buğday unu,yulaf unu,irmik ,ev yoğurdu v.s) pazarteside kontrol var artık doktor nasıl plan çıkarır neler der ona göre hareket edeceğim çok karışık çok

Offf ya yoğurdum bir türlü olmuyor. Tariflere uygun mayalıyorum ama tutmuyor

dün gece kabus gibiydi.bebeğim çığlık çığlığa ağladı..üç gecedir falan geceleri çok mızmızlanıyodu gazı olduğğunu düşünüyodum.kakasını da yapmamıştı 3 gündür falan ki ek gıda vermeye başladıktan sonra düzenli olarak yapıyodu..yapmayınca fitil verdik..fitilden sonra çığlık çığlıga ağlamaktan nefesi kesildi resmen kızımın..altını açtım kakası çok katıydı ama bi 20 dk ya anca rahatladı..artık bebeğime muz vermeyi düşünmüyorum uzun bi süre

Canım sıcaktı ama tutmadı. Az yaptığım için mi acaba anlamadım. Küçük cam kavanoza yaptım. Mayayı da koydum bayağı ama olmadı. Bu işin en zor tarafı yoğurt olayı galiba :S
Kapağını kpatmadan kağıt havlu koydun mu altına ? bide mayalansın diye kalorifer üstündebekletmek çk işe yarıyor 3.püf noktada dolaba koyduktn sonra kapağını açmadan 24 saat bekletmek lazım taş gibi oluyo o zaman

Canım sıcaktı ama tutmadı. Az yaptığım için mi acaba anlamadım. Küçük cam kavanoza yaptım. Mayayı da koydum bayağı ama olmadı. Bu işin en zor tarafı yoğurt olayı galiba :S
bende küçük kavanozlara yapıyorum canım..arada bende de oluyo..yoğurtla sütü karıştırırken mi kesildi acaba..

yoğurt mayası olarak ne kullanıyosunuz.daha doğrusu marketten mi alıyosunuz..

yoğurt mayası olarak ne kullanıyosunuz.daha doğrusu marketten mi alıyosunuz..
Evet ilk mayamı hazır yoğurttan kullandım bu defa activya kullanıyordum genelde ama onu bulamayınca hazır yoğurt aldım içinede a101 den probiyotik toz alıp koydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…