- 11 Mart 2015
- 409
- 684
- 78
Arkadaslar devit 3 d vitamini takviyesi bildiğim kadarıyla ki öyle. Yalnız bir yakınımin demesine göre anne sütü alan bebeklerin kilo almaması için veriliyormus böyle birşey olabilir mi
Normal canım korkma bu bebişler çok nazlı bir bakıyorsun 10 dk emmiş bir bakıyorsun 5 dk. Kilo alımı iyi olduktan sonra sorun yok.benim oğlanda aynı .birde doktorum bana hafif loş fazla dikkatini çekmeyecek eşyaların olmadığı odada konuşmadan emzir dedi .yanınada mümkünse kümse gelmesin dedi.Ya kızlar kızım cok az emıyoya. Bır ıkı saatte bır 5 dk zor emıyo. Normalmı boyle olması. Keyfı falanda baya yerınde. Emzıren anneler sızde bu ayda durumlar nasldı.
Canım biberonu gece uykudayken versen gündüzde emzirsen.hatta önce emzir yavasca memeyi çek biberonu ver .bana doktorum yenidoğan bebeğe biberon verirrsen memeyi unutur.3.aydan sonra biberona zor alışır yani seni unutmaz dedi.birde gögsünden süt gelmesede emzirmeye çalış bebek çektikçe vücud üretir.Ah ah aynı sıkıntı bizde de var. Bebeğim biber ona alıştı. Eğer öyle yapiyorsan biber ona alışmış olabilir. Ben mesela artık uyku arasında emziriyorum. Ancak öyle emiyor o da çok az. Üstelik sol göğsümden sütüm az geliyor onu hiç emmiyor
Buay sadece 300 grm aldı cnmya mlsf.Normal canım korkma bu bebişler çok nazlı bir bakıyorsun 10 dk emmiş bir bakıyorsun 5 dk. Kilo alımı iyi olduktan sonra sorun yok.benim oğlanda aynı .birde doktorum bana hafif loş fazla dikkatini çekmeyecek eşyaların olmadığı odada konuşmadan emzir dedi .yanınada mümkünse kümse gelmesin dedi.
Cnm 1 patates küçük 2 havuç 1 tatli kasigi pirinç 3 cay bardagi su tarifim bunlar sabit kalıyor 3 gune bir yeni sebze ekleniyor ben yogurdu da corbayi iki gun yediriyorum 3.gun taze yapiyorum oglum yarim cay bardağından biraz fazla yiyorArkadaşlar bu korunma isini ne yaptiniz?
Masallahhh canim uykusu çok güzel dinlenebilen bir annesinin demek ki:) canim silinti yapma bir gram bile alsa bu onun saglikli olduğunun göstergesidir bende yoğurt elma muz armut püresi verdim sabahlari yumurta sarisi ve labne
Ama sanki memeden uzaklaşıyor gibi geliyor çok uzuluyorum
Ne kadar hazirliyorsun pat. Püresi?
Yoğurt u taze mi yapiyorsun?
Doktora sordun mu peki bizim doktorumuz rahatsiz bi suredir baska bi yerede goturmedim dahaMerhaba canim. Benime kizim 6aylık. Göğsündeki sutler sonradaan cikti hala duruyor.
Bir ay önce oğlum 100gr aldığı için doktorumuz önermişti günde 1kez bu tarifi ama keci sütü bazlı mama ile dedi. 6.ay kontrolünde 510gr aldı böylelikle ve tadını da sevdi.Katı olma konusu benim de aklıma geldi. Sonra düşündüm mama normal de formül süt sonuçta. Içine ekstra 1 tatlı kaşığı pirinç unu eklenmiş oluyor. Denemek lazım, çok kıvamlı olursa, mama miktarı azaltılabilir, ya da dediğim gibi pirinç ununa sadece meyve püresi ekleyerek tatlandırabiliriz. Benim sütüm Oğlumu doyurmuyor canım bu ay 200 gr almışcanım çok sıkıldı. Onun için günde 1 kez Muhallebi vermeyi düşünüyorum. Şuana kadar sadece elma suyu ve dün yoğurt tattırdım. Bugün 5. Ayımız doldu. Günde 1 defa muhallebiyi bazen pirinç unu bazen yulaf unuyla bazen de irmikle yapmak daha doğru aslında. Hepsinin vitaminini almış olur minikler.
Ben bir ay önce tattırmaya başladım doktor önerisi ile 11gibi elma armut suyu 1hafta sonra püre şeklinde verdim. 2gibi sebze çorbası 6gibi yoğurt. 7-11arası calistigim için 9da muhallebi yiyor. İlk 2tatlı kaşığı ile başladık sonra istediği kadar arttırdımHerkese merhaba
Ben de henüz ek gıdaya başlamayanlardanım. Hiç de başlayasım yok kızımla o kadsr cok ugrasıyorumki yemek için bir de oğlum düşünmek istemiyorum hiç halimi
Ikı hafta sonra 6 ay bitiyor. Oğlum sadece anne sütü alıyor. Kilosu 3200 dğmuştu şu an 8100. İkinci çocugum olmasına rağmen şu ek gıda olayı kafamı karıştırıyor çok. Kızım emmediği için ona 4 ay dan itibaren öğün olarak veriyordum herşeyi.
Şimdi oğlum güzel emiyor ek gıdaya alışıp bırakmasından korkuyorum. Nasıl başlıcamı biliyorum fakat emmeden önce mi vericem ya da mesela ne zamanlar emecek ne zaman meyve yoğurt corba vs yiyecek. Gece emsin diye muhallebi vermeyi düşünmüyorum mesela acaba vermeliyim. Bu konuda fikri olan arkadaslar, sadece anne sütü verip ek gıdaya gecen anneler gunluk planınız nasıl? Bana yardımcı olur musunuz :)
6-8 aylarda % 70 anne sütü deniyor.
Bende henüz geçmedim böyle iyiydi sanki :) araştırınca daha çok kafa karışıyor nasıl yapacağım bilmiyorum o yüzden önce alışveriş yaptım ek gıda için neler gerekli onaları tamamladım işte( tam buğday unu,yulaf unu,irmik ,ev yoğurdu v.s) pazarteside kontrol var artık doktor nasıl plan çıkarır neler der ona göre hareket edeceğim çok karışık çokHerkese merhaba
Ben de henüz ek gıdaya başlamayanlardanım. Hiç de başlayasım yok kızımla o kadsr cok ugrasıyorumki yemek için bir de oğlum düşünmek istemiyorum hiç halimi
Ikı hafta sonra 6 ay bitiyor. Oğlum sadece anne sütü alıyor. Kilosu 3200 dğmuştu şu an 8100. İkinci çocugum olmasına rağmen şu ek gıda olayı kafamı karıştırıyor çok. Kızım emmediği için ona 4 ay dan itibaren öğün olarak veriyordum herşeyi.
Şimdi oğlum güzel emiyor ek gıdaya alışıp bırakmasından korkuyorum. Nasıl başlıcamı biliyorum fakat emmeden önce mi vericem ya da mesela ne zamanlar emecek ne zaman meyve yoğurt corba vs yiyecek. Gece emsin diye muhallebi vermeyi düşünmüyorum mesela acaba vermeliyim. Bu konuda fikri olan arkadaslar, sadece anne sütü verip ek gıdaya gecen anneler gunluk planınız nasıl? Bana yardımcı olur musunuz :)
6-8 aylarda % 70 anne sütü deniyor.
ılık diyolar canım ama ben sıcak yapıyorum yoksa tutturamıyorumOfff ya yoğurdum bir türlü olmuyor. Tariflere uygun mayalıyorum ama tutmuyor
ılık diyolar canım ama ben sıcak yapıyorum yoksa tutturamıyorum
Kapağını kpatmadan kağıt havlu koydun mu altına ? bide mayalansın diye kalorifer üstündebekletmek çk işe yarıyor 3.püf noktada dolaba koyduktn sonra kapağını açmadan 24 saat bekletmek lazım taş gibi oluyo o zamanCanım sıcaktı ama tutmadı. Az yaptığım için mi acaba anlamadım. Küçük cam kavanoza yaptım. Mayayı da koydum bayağı ama olmadı. Bu işin en zor tarafı yoğurt olayı galiba :S
bende küçük kavanozlara yapıyorum canım..arada bende de oluyo..yoğurtla sütü karıştırırken mi kesildi acaba..Canım sıcaktı ama tutmadı. Az yaptığım için mi acaba anlamadım. Küçük cam kavanoza yaptım. Mayayı da koydum bayağı ama olmadı. Bu işin en zor tarafı yoğurt olayı galiba :S
yoğurt mayası olarak ne kullanıyosunuz.daha doğrusu marketten mi alıyosunuz..Kapağını kpatmadan kağıt havlu koydun mu altına ? bide mayalansın diye kalorifer üstündebekletmek çk işe yarıyor 3.püf noktada dolaba koyduktn sonra kapağını açmadan 24 saat bekletmek lazım taş gibi oluyo o zaman
Evet ilk mayamı hazır yoğurttan kullandım bu defa activya kullanıyordum genelde ama onu bulamayınca hazır yoğurt aldım içinede a101 den probiyotik toz alıp koydumyoğurt mayası olarak ne kullanıyosunuz.daha doğrusu marketten mi alıyosunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?