Bende tum baskilara ragmen ek gidaya gecmeyenlerdenimama az zamanimiz kaldi dr 6. Ayda baslicaz demisti zaten canim oyle hemen iki ogun corba vermicez heralde 7. Aya kadar ancak alisirlar gibi geliyor
mayasını az koy,koyduktan sonra 3 tur falan karıştır fazla karıştırma canım,kaloriferin üstüne koy ,üstünü bezle kapat.3,4 saate olur..bak ,sıvı gibiyse hala sıcak su koy bir tabağa içine oturt gene kapat
Inanin benimde hic ek gidaya gecesim yok. Benim nedenlerime birazda duygusal bag sebep oluyor kizim beni az emecek diye korkuyorum.Birde zaten hic birsey artik dalinda tazecik soframiza gelmiyor ne kadar beni emerse o kadar iyi diye dusunuyorum erteliyorum hep.birde bende neyi nasil hangi saatlerde verecegimi tam bilmiyorum 6.ayimiz bitiyor dr kontrolunde ne diyecek merakla bekliyorum. Kg alimi iyiyse bu ay 7.ayi cikarana kadar beklerim gibime geliyor hayirlisi bakalim
canımm merhaba.45 gün tattırma zaten..bu süre içinde hala %70 anne sütü alıyor olacak niye korkuyorsun.senden kopacak diye düşünme onu,güzelce emzir(aynı eskisi gibi emzireceksin hep) 1 saat sonrasında falan yoğurt tattır,elma,bal kabağı,avakado,muz vb vb ..
Sagolun kizlar biraz icim rahatladi off ne bileyim sanki ek gidaya gecince beni birakacak korkusu doldu icime yine yuzde70 beni emecek dogru diyorsunuz.Canım bence o şekilde düşünme. Geçmiş sayfaları okuma imkanın olduysa eğer bizim ek gıdaların çeşitlendiğini görmüşsündür. Annem de sürekli bu kadar şeyi yemeye başladı ya seni emmeyi bırakır diyor. Ama kızım emmekten vazgeçmiyor. Sonuçta altı ay geçtiğinde bu gıdalara ihtiyacı var ki veriliyor biraz da bu yönüyle bak ve korkma.
Toplamda kilosu iyiydi hatırladığım kadarısıyla .doktorun 2 hafta sonra kontrole çağırdımı peki benim oğlanda 3.ay kontrolünde az almıştı 2 hafta sonra tekrar getir dedi bakalım yine aynı orandamı alcak dedi.ama normale döndü kilo alımımız.yani sende korkma zaman zaman olabiliyor.totalde iyi kilosu senin kızın sen kendin evde tartarak takip et 2 hafta.normalde 1 ayda artık 500 alması yeterli.yani 2 haftada 200-250 gr alması iyi .Buay sadece 300 grm aldı cnmya mlsf.
Sanki çok erken başladın tattırmalara canım ya.ilk 6 ay sadece anne sütü tavsiye ediliyor.sen az kilo aldığı içinmi başladın ek gıdaya.aramızda 2 hafta var benim doktor 6.ay bitmeden başlatmıyor.Kızlar ben kızıma dunden berı yogurt verıyorum. Yarın üçüncü gun yıne yogurt verıcem. Sonra elma suyuna başlamak istıyorum. Pekı elma suyu verrken aynı gun yıgurtta verebilirmıyım yoksa ogun sadece elmamı tattırım. Yanı yenı şeyler attrdukca bır oncekı verdıgımızıde verebılırmıyız yoksa her üç gundebır yenı şeylerimi vermelıyım.
Ay benim oğlanda aynı.hatta geri geri gidiyor ilrri yapamayıncada sinirden çığlığı basıyor.Benim kız dönmeyi bir öğrendi pir öğrendi hızını alamayıp 2 tur birden dönüyor sonra minderden çıkıp halıya küt diye çarpıyor kafayı ufak bi şaşkınlığın arkasındanda çığlık kopuyoo allahııım
Yarar canım denemekde fayda var.çok arastırdım valla bence dene benimde sol gögüs problemli çünkü anlıyorum seni.sütüm var de kendine yorulmadan bıkmadan sağ emzirAnladım cnm . Bizimde 4 Mayıs 6.ay aşımız var o zaman verir heralde acd3 vitamini
Cnm sol göğsümüde hiç almıyor uykudaykende uyanıkkende . Ağlıyor bende vermiyorum sol göğsümu ne yapayım. Dediginiz taktiği şimdiden sonra yapsam ise yarar mı acaba
Canım tam olarak 7.ayda geçiliyor sanırım 6.ay tattırma dönemi oluyormuş ben öğün olarak 7de veririm diye düşünüyorum acelesi yok benim için doya doya alsın alabildiği kadar anne sütünü bakalım hayırlısı herşeyinInanin benimde hic ek gidaya gecesim yok. Benim nedenlerime birazda duygusal bag sebep oluyor kizim beni az emecek diye korkuyorum.Birde zaten hic birsey artik dalinda tazecik soframiza gelmiyor ne kadar beni emerse o kadar iyi diye dusunuyorum erteliyorum hep.birde bende neyi nasil hangi saatlerde verecegimi tam bilmiyorum 6.ayimiz bitiyor dr kontrolunde ne diyecek merakla bekliyorum. Kg alimi iyiyse bu ay 7.ayi cikarana kadar beklerim gibime geliyor hayirlisi bakalim
activyayı denemeni tavsiye ederim o çok tatlı oluyor öyle daha iyi severtadı mı değişk oldu acaba..valla canım bilmiyorum activya değilde ama pınarın hazır yoğurtlarıydı
Aynen yaa benimki allahtan geri sırt üstü dönmeyi öğrendi yoksa 2dk ya bir dönüp dönüp geri düzellttiriyordu kendini sanki istemeden dönmüş gibiAy benim oğlanda aynı.hatta geri geri gidiyor ilrri yapamayıncada sinirden çığlığı basıyor.
Ya canım bide ne fark ettim biliyomusun belki sen farkında olmuşsundur ama yinede yazim dedim şimdi geldi aklıma tencerede sütü kaynatıpp cam kavanoza koyuyoruz ya oradada hemen bi ısı kaybı oluyor cam olduğu için seninkide belki öyle olmuş olabilirTamam canım dediklerini dikkate alacağım
Ahh canım içimi okumuşsun yaa bende almak istiyorum satıcının linkini paylaşırmısın canım hangi satıcıdan aldın acaba
Inanin benimde hic ek gidaya gecesim yok. Benim nedenlerime birazda duygusal bag sebep oluyor kizim beni az emecek diye korkuyorum.Birde zaten hic birsey artik dalinda tazecik soframiza gelmiyor ne kadar beni emerse o kadar iyi diye dusunuyorum erteliyorum hep.birde bende neyi nasil hangi saatlerde verecegimi tam bilmiyorum 6.ayimiz bitiyor dr kontrolunde ne diyecek merakla bekliyorum. Kg alimi iyiyse bu ay 7.ayi cikarana kadar beklerim gibime geliyor hayirlisi bakalim
Ya canım bide ne fark ettim biliyomusun belki sen farkında olmuşsundur ama yinede yazim dedim şimdi geldi aklıma tencerede sütü kaynatıpp cam kavanoza koyuyoruz ya oradada hemen bi ısı kaybı oluyor cam olduğu için seninkide belki öyle olmuş olabilir
nasil bir karisim canim o:)@Rosebek88 Canım kahvaltıdaki karışımı ve tarhanayı bugün denedim. Ikisini de yedi. Şimdi sırada yoğurt ve yayla çorbası var
Bende dr tavsıyesıyle basladm canım. Cok yuklemmıyırum sadece tattırıyorum.Sanki çok erken başladın tattırmalara canım ya.ilk 6 ay sadece anne sütü tavsiye ediliyor.sen az kilo aldığı içinmi başladın ek gıdaya.aramızda 2 hafta var benim doktor 6.ay bitmeden başlatmıyor.
kızlar bu hazır tahıllı mamaları kullanıyormusunuz özellikle ilk başlayanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?