tamam canım sağol habgi marka iyidirCanin ben 7 tahıllilar varya onlari purelerine katıyorum besin degeri artsin diyee
nasil bir karisim canim o:)
Buğday nişastalı Muhallebiye pekmez katmak mantıklı geldi. Sağol, bende deneyeyim.Arı mama da vitamin ve mineral yönünden çok iyi pirinç unlu. Ben aynı zamanda sütle buğday nişastasıli muhallebi yapıyorum arada degisiklik olsun diye. Pekmezlede tatlandiriyorum
Üst komşumdan mayayı aldım. O ilk başta hazır yoğurdu keçi sütüyle mayalamış. Ben de onun mayasını kullandım. Yoğurt mayası keçi mi inek sütümü bilmiyorum ama hangisi olursa olsun farketmez. Çünkü biz bu yoğurtları keçi sütüyle mayaladıkça yoğurdumuz orijinal keçi Sütlü olur.Keçi sütünü normal inek sütüyle olan yoğurt mayasi yla mi mayaladiniz.
Henüz kullanmadım canım ama içindekilere baktım mineraller ve vitaminlerin adları yazıyor. Sanırım tatlandırıcı yok. Çünkü kutunun arkasında bebek maması tarifi var, orda 1 Çorba kaşığı şeker ekleyin yazıyor. Tabiki 1 yaşına kadar şeker tuz direkt vermiyoruz. O Yüzden ben meyve püresiyle tatlandırmayı düşünüyorum.Bende ari mamaninkini kullaniyorum 12 vitaminli olan. Cok eski bi mama oldugu icin de icim rahat ama tatli baya. Kentonun içinde tatlandirici var mi ?
Bir ay önce oğlum 100gr aldığı için doktorumuz önermişti günde 1kez bu tarifi ama keci sütü bazlı mama ile dedi. 6.ay kontrolünde 510gr aldı böylelikle ve tadını da sevdi.
ne güzel herkes doğurmuş.anne olmuş.allah hayırlı ömür versin yavrularınıza.acaba bende birgün hamile kalabilecekmiyim.şuan biraz duygusalım.öyle bakınırken buraya içimden geçenleri yazmak istedim.kusura bakmayın
Milupa aldimda hangiis iyo bilmiyorumtamam canım sağol habgi marka iyidir
sagll canimBir tatlı kaşığı labne, 4-5 tane bebe bisküvisi, bir çay kaşığı pekmez, dörtte bir yumurtanın sarısı. Bunları küçük bir kasede ıhlamurla ıslatıyorsun. Böyle bir karışım işte :)
Ben sipariş verdim. Haftaiçi gelecek. Tecrübemi yazarm. Aynen yer sıkıntım var. Bir artı bir ev... Hem de gezmeye falan gidrken kullanırım. Çanta olup içi kullanılıyor sipariş verdgm ürününmama sandalyesi yerine. yükseltici mama sandalyelerinden almayı düşünen var mı. kullanışlı mıdır acaba. yer sıkıntım varda. mama sandalyesi yerine öyle bişey mi alsam diyorum
Ben de 5ay bitince başlamıştim muhallebiye ve tattırmalara şimdi 6ay bitti miktar artırıyoruz. Sünnet konusunda bilgim yok canım bizde olmadı öyle bi durum. İstersen bi sorun için rahatlasinDaha başlamadım ek gıdaya canım sadece 3 gün yoğurt tattırdım. Bugün de elmaya başlicam. Şimdi bizim 5 ay bitti. O zaman gece Muhallebi versem mi artıkbir de sana birşey soracaktım. Bizim bebişler 1 gün arayla Sünnet oldular ya, benim oğlumun pipisinin şu halka kısmında iki tane hafif şişlik var, sivilce gibi, arada şişiyor arada şişlik kayboluyor. Onun haricinde genel olarak iyileşti diyebilirim fakat pipisi hala kırmızı. Kırmızılık zamanla geçer de şu iki yandaki şişlikler kafama takılıyor geçer mi acaba bi bilgin var mi? Sünnet olalı 50 gün oldu. Neden tam iyileşmedi acaba.
Resmini atabılırmısın canım varsaBen sipariş verdim. Haftaiçi gelecek. Tecrübemi yazarm. Aynen yer sıkıntım var. Bir artı bir ev... Hem de gezmeye falan gidrken kullanırım. Çanta olup içi kullanılıyor sipariş verdgm ürünün
Benim oğlumda 6ayin icnde kahvalti olarak labne peyniri,yumurtanin 4/1 ,pekmez,hipin 7 tahillisini birde besliyiciligini arttirsin diye devam sutuyle karistirip o sekilde veriyorumCanin ben 7 tahıllilar varya onlari purelerine katıyorum besin degeri artsin diyee
Istersen gurme bebek sitesinde evde labne peyniri tarifi var onuda yapabilirsinBir tatlı kaşığı labne, 4-5 tane bebe bisküvisi, bir çay kaşığı pekmez, dörtte bir yumurtanın sarısı. Bunları küçük bir kasede ıhlamurla ıslatıyorsun. Böyle bir karışım işte :)
Herkese merhaba
Ben de henüz ek gıdaya başlamayanlardanım. Hiç de başlayasım yok kızımla o kadsr cok ugrasıyorumki yemek için bir de oğlum düşünmek istemiyorum hiç halimi
Ikı hafta sonra 6 ay bitiyor. Oğlum sadece anne sütü alıyor. Kilosu 3200 dğmuştu şu an 8100. İkinci çocugum olmasına rağmen şu ek gıda olayı kafamı karıştırıyor çok. Kızım emmediği için ona 4 ay dan itibaren öğün olarak veriyordum herşeyi.
Şimdi oğlum güzel emiyor ek gıdaya alışıp bırakmasından korkuyorum. Nasıl başlıcamı biliyorum fakat emmeden önce mi vericem ya da mesela ne zamanlar emecek ne zaman meyve yoğurt corba vs yiyecek. Gece emsin diye muhallebi vermeyi düşünmüyorum mesela acaba vermeliyim. Bu konuda fikri olan arkadaslar, sadece anne sütü verip ek gıdaya gecen anneler gunluk planınız nasıl? Bana yardımcı olur musunuz :)
6-8 aylarda % 70 anne sütü deniyor.
Ben de ek gıda konusuna uzak duranlardanım... Sebebini de bilemiyorum kii. Yoğurt ve elma da sorun yaşamadım çok şükür. Hatta bu aralar iki şurup içiyor mama kaşığı ile,onlara bile inanılmaz istekli atılıyor. Ağzını açıyor hemen kaşığı görünce. :) 4.ay kontrolüne gitmedik. 3.ay da kesinlikle hiç bir şey verme demişti. Haftaya 5.ay kontrolü var. Ne diyecek çok merak ediyorumInanin benimde hic ek gidaya gecesim yok. Benim nedenlerime birazda duygusal bag sebep oluyor kizim beni az emecek diye korkuyorum.Birde zaten hic birsey artik dalinda tazecik soframiza gelmiyor ne kadar beni emerse o kadar iyi diye dusunuyorum erteliyorum hep.birde bende neyi nasil hangi saatlerde verecegimi tam bilmiyorum 6.ayimiz bitiyor dr kontrolunde ne diyecek merakla bekliyorum. Kg alimi iyiyse bu ay 7.ayi cikarana kadar beklerim gibime geliyor hayirlisi bakalim
suylami yapiyorsun zen ihlamur.mu birde labbe ne aliyosunBenim oğlumda 6ayin icnde kahvalti olarak labne peyniri,yumurtanin 4/1 ,pekmez,hipin 7 tahillisini birde besliyiciligini arttirsin diye devam sutuyle karistirip o sekilde veriyorum
Ay canımya hadi gözün aydın darısı başımıza inş. Ogunlerı sabırsızlıkla beklıyorum bende.Kizlar çok mutluyum bebeğim anne baba dede diyor :) dün gece uyanip bunlari tekrarladı :) sonra tekrar uyudu :) darısı başınıza:)
ya demirle kalsiyum ayni anda verilmez diye biliyorum burdan alinti yaptim ama bir iki msjda daha okudum sutlu yada peynirli karisima pekmez katmak vitamin emilimini onluyor saniyorum buna dikkat etmek gerek degil mi. bir de arkadaslar muhallebi neyle yapiyorsunuz sutum yetmiyor artik ac olduguna nerdeyse emin oldum ne versem nasil yapsam arastiriyorum mesela muhallebi devam sutuyle mi nasil ne katiyorsunuz bir de corbalara irmik vs.oluyor da yulaf unu okumustum burada o da corbaya mi katiliyordu aldim evde duruyor not almamisim bulamiyorum simdi yulaf unlu tarifleri...aaaaa bu ek gidadan daral geldi daha baslamadanBuğday nişastalı Muhallebiye pekmez katmak mantıklı geldi. Sağol, bende deneyeyim.
Üst komşumdan mayayı aldım. O ilk başta hazır yoğurdu keçi sütüyle mayalamış. Ben de onun mayasını kullandım. Yoğurt mayası keçi mi inek sütümü bilmiyorum ama hangisi olursa olsun farketmez. Çünkü biz bu yoğurtları keçi sütüyle mayaladıkça yoğurdumuz orijinal keçi Sütlü olur.
Henüz kullanmadım canım ama içindekilere baktım mineraller ve vitaminlerin adları yazıyor. Sanırım tatlandırıcı yok. Çünkü kutunun arkasında bebek maması tarifi var, orda 1 Çorba kaşığı şeker ekleyin yazıyor. Tabiki 1 yaşına kadar şeker tuz direkt vermiyoruz. O Yüzden ben meyve püresiyle tatlandırmayı düşünüyorum.
Cok iyi olur canım. tecrübelerini merakla bekliyorum.Ben sipariş verdim. Haftaiçi gelecek. Tecrübemi yazarm. Aynen yer sıkıntım var. Bir artı bir ev... Hem de gezmeye falan gidrken kullanırım. Çanta olup içi kullanılıyor sipariş verdgm ürünün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?