2014 Kasım Anneleri

Arı mama da vitamin ve mineral yönünden çok iyi pirinç unlu. Ben aynı zamanda sütle buğday nişastasıli muhallebi yapıyorum arada degisiklik olsun diye. Pekmezlede tatlandiriyorum
Buğday nişastalı Muhallebiye pekmez katmak mantıklı geldi. Sağol, bende deneyeyim.

Keçi sütünü normal inek sütüyle olan yoğurt mayasi yla mi mayaladiniz.
Üst komşumdan mayayı aldım. O ilk başta hazır yoğurdu keçi sütüyle mayalamış. Ben de onun mayasını kullandım. Yoğurt mayası keçi mi inek sütümü bilmiyorum ama hangisi olursa olsun farketmez. Çünkü biz bu yoğurtları keçi sütüyle mayaladıkça yoğurdumuz orijinal keçi Sütlü olur.

Bende ari mamaninkini kullaniyorum 12 vitaminli olan. Cok eski bi mama oldugu icin de icim rahat ama tatli baya. Kentonun içinde tatlandirici var mi ?
Henüz kullanmadım canım ama içindekilere baktım mineraller ve vitaminlerin adları yazıyor. Sanırım tatlandırıcı yok. Çünkü kutunun arkasında bebek maması tarifi var, orda 1 Çorba kaşığı şeker ekleyin yazıyor. Tabiki 1 yaşına kadar şeker tuz direkt vermiyoruz. O Yüzden ben meyve püresiyle tatlandırmayı düşünüyorum.

Bir ay önce oğlum 100gr aldığı için doktorumuz önermişti günde 1kez bu tarifi ama keci sütü bazlı mama ile dedi. 6.ay kontrolünde 510gr aldı böylelikle ve tadını da sevdi.

Daha başlamadım ek gıdaya canım sadece 3 gün yoğurt tattırdım. Bugün de elmaya başlicam. Şimdi bizim 5 ay bitti. O zaman gece Muhallebi versem mi artık bir de sana birşey soracaktım. Bizim bebişler 1 gün arayla Sünnet oldular ya, benim oğlumun pipisinin şu halka kısmında iki tane hafif şişlik var, sivilce gibi, arada şişiyor arada şişlik kayboluyor. Onun haricinde genel olarak iyileşti diyebilirim fakat pipisi hala kırmızı. Kırmızılık zamanla geçer de şu iki yandaki şişlikler kafama takılıyor geçer mi acaba bi bilgin var mi? Sünnet olalı 50 gün oldu. Neden tam iyileşmedi acaba.

Son düzenleme:

Hiç üzülme vakti zamanı gelince olacaktır Allah'ın izniyle. Şuan da kendini üzmenin inan hiç faydası yok. Eşinle bu Zamanların tadını çıkar, bol bol dua et ve zamana bırak. Biz isteyince değil, Allah isteyince çocuk oluyor. Rabbim sana ve isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin. Olanlara da bağışlasın inşallah.

mama sandalyesi yerine. yükseltici mama sandalyelerinden almayı düşünen var mı. kullanışlı mıdır acaba. yer sıkıntım varda. mama sandalyesi yerine öyle bişey mi alsam diyorum
Ben sipariş verdim. Haftaiçi gelecek. Tecrübemi yazarm. Aynen yer sıkıntım var. Bir artı bir ev... Hem de gezmeye falan gidrken kullanırım. Çanta olup içi kullanılıyor sipariş verdgm ürünün

Ben de 5ay bitince başlamıştim muhallebiye ve tattırmalara şimdi 6ay bitti miktar artırıyoruz. Sünnet konusunda bilgim yok canım bizde olmadı öyle bi durum. İstersen bi sorun için rahatlasin

Canin ben 7 tahıllilar varya onlari purelerine katıyorum besin degeri artsin diyee
Benim oğlumda 6ayin icnde kahvalti olarak labne peyniri,yumurtanin 4/1 ,pekmez,hipin 7 tahillisini birde besliyiciligini arttirsin diye devam sutuyle karistirip o sekilde veriyorum

Istersen gurme bebek sitesinde evde labne peyniri tarifi var onuda yapabilirsin

Ben de ek gıda konusuna uzak duranlardanım... Sebebini de bilemiyorum kii. Yoğurt ve elma da sorun yaşamadım çok şükür. Hatta bu aralar iki şurup içiyor mama kaşığı ile,onlara bile inanılmaz istekli atılıyor. Ağzını açıyor hemen kaşığı görünce. :) 4.ay kontrolüne gitmedik. 3.ay da kesinlikle hiç bir şey verme demişti. Haftaya 5.ay kontrolü var. Ne diyecek çok merak ediyorum

Benim oğlumda 6ayin icnde kahvalti olarak labne peyniri,yumurtanin 4/1 ,pekmez,hipin 7 tahillisini birde besliyiciligini arttirsin diye devam sutuyle karistirip o sekilde veriyorum
suylami yapiyorsun zen ihlamur.mu birde labbe ne aliyosun

Kizlar çok mutluyum bebeğim anne baba dede diyor :) dün gece uyanip bunlari tekrarladı :) sonra tekrar uyudu :) darısı başınıza:)
Ay canımya hadi gözün aydın darısı başımıza inş. Ogunlerı sabırsızlıkla beklıyorum bende.

ya demirle kalsiyum ayni anda verilmez diye biliyorum burdan alinti yaptim ama bir iki msjda daha okudum sutlu yada peynirli karisima pekmez katmak vitamin emilimini onluyor saniyorum buna dikkat etmek gerek degil mi. bir de arkadaslar muhallebi neyle yapiyorsunuz sutum yetmiyor artik ac olduguna nerdeyse emin oldum ne versem nasil yapsam arastiriyorum mesela muhallebi devam sutuyle mi nasil ne katiyorsunuz bir de corbalara irmik vs.oluyor da yulaf unu okumustum burada o da corbaya mi katiliyordu aldim evde duruyor not almamisim bulamiyorum simdi yulaf unlu tarifleri...aaaaa bu ek gidadan daral geldi daha baslamadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…