2014 Kasım Anneleri

Moralim çok bozuk dünkü aşıdan sonra kızım iştahı kesildi resmen. Hem beni emen hem biberon alan kızım biberonu ağzına dayayınca ya öğürüyor ya da bağırıyor. Annem kaşıkla içirmiş sütünü bugün. Aşıyla ilgili bir durum mudur, geçici midir acaba? Bir bilginiz var mı?

sağol canım desteğin için

Rabbim yardımcın olsun hem kolik hem yemeyen bebek çok zor. kızımda kolikti çok şükür fazla sürmedi 3 aylık olduğunda bitmişti kolikliğimiz, işe başlamam gerekince annem biberonu verememişti ilk gün vitamin ilacı multitaps kullanıyorum onu ağzına ve biberon ucuna sürüp öyle vermeye başlamıştık şimdi çok şükür tutuyor biberonu ve bebelac mama kullandım iki defa ikisinde de çok kötü kustu çok fena olmuştu doktor mamaya tepki vermiş sema marka mama kullanın demişti, onu öyle görünce mama vermeye cesaretim yoktu neyse aldık mecbur verdim şimdi çok şükür mamayıda yiyor ek gıdaya da başladık. darısı size olsun arkadaşım bugünlerin çabucak geçsin bi düzene girsin, ben ilk 2-3 ayımızı hatırlamak istemiyorum aklıma ağlamalar gaz sancıları ve telefona yüklediğim fön makinesi sesi geliyor

mayoral ile carters markalarına bayılıyorum da baya pahalı ya,birde azıcık giyiyorlar hemen büyüyorlar

Mayoral benim de favorim. Birde Zara kids ve H&M. Bunların içinden kaliteli ve uygun olan H&M. Mayoral aldıklarım 1 yaş ve üstü, gerçekten aylık bebekler çok çabuk büyüyor. En azından 1 yaş için kaliteli Alınca değiyor, daha uzun süre giyilir diye düşünüyorum.

Daha önce sormuştum ama cevap alamadım sünnet nasıl yapılıyor genel anestezi ile mi yaptıranlAr bîlgi verir mi lütfen

Biz 3,5 aylıkken yaptırdık. Lokal anestezi oldu. Ilk 6 ay lokal Yapılıyor diye biliyorum. Bebek hareketlendikçe ve anlamaya başladıkça genel anestezi tercih ediliyor. şimdi okudum canım senin durumun farklıymış, geçmiş olsun. Sıkma canını basit bir operasyonla indiriliyor diye biliyorum. Arkadaşımın oğlu aynı durumdaydı. Hem testisi indirilmiş hem Sünnet olmuştu. Tabi Dr daha iyi bilir, bu arada Arkadaşımın oğlu 7 Yaşında. Testisin biri yukarıdaymış, onu yaptırmışken Sünnette oldu. İnşallah hayırlısıyla, kolaylıkla sağlıklı bir şekilde atlatırsınız.

Son düzenleme:

BENDE VAGFERON CANIM Bİ YAN ETKİ GÖREMEDİM SAĞLIK OCAĞI VERMİŞTİ AMA 9 DAMLA DEĞİL TABİ BEN 5 DAMLA FALAN VERİYORUM İYİ Bİ KAN İLACI O HAMİLEYKEN BENDE ONUN KAN HAPINI KULLANIODUM.YAN ETKİLERDE HERKESDE FARKLIDIR CANIM ONA GÖRE SAKIN BİRİNİN BEBEĞİNDE YAPTI DİE SENDE YAPICAK DİE ŞART YOK.O ŞEKİLDE ŞARTLANMAYIN YANİ.

Aynı durum geçen ay benimde Başıma geldi. Bence sağlık ocağındaki çoğu ebe baştan savma ölçüm yapıyor. Tabi istisnalar vardır ama bizimkisi öyle. Boyunu ölçüyor, sonra tekrar ölçüyor farklı farklı söylüyor. Kafa ölçümü geçen ayla aynı çıkmıştı. Sonra gecen ay küsüratı yazmamışta olabilirim falan dedi. Bu arada ben Demir ilacını kullanmaya başladım. Ferrum adı. Oğlumun elleri buz gibi, benim de kan değerlerim genelde düşük olunca kan ilacını kullanmakta fayda var diye düşündüm.

doğumdaşımm acımıyor benim.belim çok ağrıyor sadece..biri dövüpte morartmış gibi..

Tabi değiştir canım. Dene hepsini hangisini beğenirse o mamayı alır verirsin biraz düzene girdikten sonra zamanı gelince de ek gıdayı verirsin

Kararlı bir şekilde "vermeni istemiyorum annesi olarak" de.

canım diş evleri oluşurken de olabiliyor iştahsızlık.geçicidir üzülme.2 hafta önce tuna da öyleydi.bence aşıdan değil

evet canım bende kalitelileri hep büyük beden alıyorum kış için.h&m izmirde bile yok maalesef..niye açmıyorlar izmire anlamadım zaten!!

gecmis olsun canim insallah bir an once istahi yerine gelir.. Bizim asidan sonra boyle bir sıkıntımiz olmadi canim asidan degildir denk gelmistir..

canım diş evleri oluşurken de olabiliyor iştahsızlık.geçicidir üzülme.2 hafta önce tuna da öyleydi.bence aşıdan değil

gecmis olsun canim insallah bir an once istahi yerine gelir.. Bizim asidan sonra boyle bir sıkıntımiz olmadi canim asidan degildir denk gelmistir..

Sağ olun kızlar. Şimdi eve geldim. Memeyi gayet güzel emiyor. İnşallah biberonu bırakmaz. Allahtan TEOG sınavında görev vermemişler boş günlerimle birleşince bir hafta evdeyim.

Alıntıdır

Bütün anne babalar, çocukları henüz dünyaya bile gelmeden, onun geleceğini planlamaya çalışırlar. Bunun için planlar yapıp, birikim yapma hedefleri koyarlar. Ancak hayat uzun… Önemli olan bu planları uzun soluklu olarak devam ettirebilmek. Bunun en kolay yolu ise size, bütçenize, risk anlayışınıza, vb en uygun yatırım aracını seçip, çocuğunuz için o finansal yatırım aracı ile birikim ve yatırım yapmanız.

Peki bu finansal araçlar neler olabilir, gelin bir bakalım:

Yatırım fonu: Bebeğiniz için birikim yapmak istiyorsunuz ama bilginiz ve zamanınız olmadığı gibi elinizde toplu bir para da yok. Bu durumda her ay ufak ufak paralarla yatırım yapacaksınız. Koyduğunuz para da aynı zamanda değerlenecek. Dokuz çeşit fon var, bankacınızla konuşarak risk anlayışınıza en uyan fon ile bebeğinizin geleceği için yatırım yapmaya başlayın.

Hisse Senedi: Bebeğiniz için her ay 10, 20 liraya hisse senetleri alabilirsiniz. Örnek verirsek; 1986 yılında doğan bir çocuğun, doğduğundan itibaren her ay borsa endeksine 100 dolar yatırılsaydı, çocuğun bugün 110.000 dolar parası olurdu.

Devlet Tahvili / Bonosu:
Devletlerin paraya ihtiyaçları olduğunda piyasaya hazine bonosu ya da tahvil sürerler. Siz bu bono ya da tahvillerden alarak devlete borç vermiş olursunuz. Devletlerin borçlarını ödeyemedikleri olmaz mı? derseniz, bizim ülkemizin bugüne dek olmamış! Yani, Türkiye Cumhuriyeti bono ya da tahvilleri, vadesi beklendiği sürece risksiz bir yatırım aracıdır.

Borçlanmak için piyasaya Hazine Bonosu, Tahvil sürerler. Bunları alarak, devlete borç vermiş oluyoruz. T.C. bono, tahvilleri vadesini beklediğiniz sürece risksiz bir yatırım aracı. Vadesi sonunda anaparayı ve devletin söz vermiş olduğu faizi alırsınız. Bir miktar birikmiş paranız varsa ve risk almayı sevmiyorsanız bu yatırım aracını tercih edebilirsiniz.

Otomatik Birikim Hesabı: Çocuklarınız için özel otomatik birikim hesabı açtırabilirsiniz. Hemen her bankanın çocuklara özel birikim hesabı var. Bankacınıza, hesapla ilgili tüm ayrıntıları sormayı unutmayın.

Bireysel Emeklilik Hesabı: Kendiniz adına Bireysel Emeklilik Hesabı açtırabilir, lehdar olarak çocuğunuzu gösterebilirsiniz. Böylece vergi avantajından da faydalanabilirsiniz.

Altın: Biz kadınlar bayılıyoruz altın biriktirmeye. Geleneklerimiz doğrultusunda doğumda, sünnette takılan altınları çocuğumuzun geleceği için bir kenarda saklamak ne güzel. Bunların yanı sıra, siz de çocuğunuz için altın alarak birikim yapmayı düşünüyorsanız bankaların altın hesaplarını da araştırın.

Gördüğünüz gibi seçenek çok. Burada önemli olan başlamak ve düzenli, disiplinli bir şekilde devam edebilmek. Hakkında bilgi sahibi olmadığınız yatırım aracına para yatırmayın. “Ama tüm yatırım araçları konusunda çok az bilgim var” diyorsanız, hemen başlayın, kendinize hedef koyun ve her ay bir yatırım aracını öğrenin. Öğrenmenin yaşı yok.

Daha önce sormuştum ama cevap alamadım sünnet nasıl yapılıyor genel anestezi ile mi yaptıranlAr bîlgi verir mi lütfen
Cnm bnd sünnet yaptırmadım ama araştırma turlarındayım da genel Anestezi ile yaptırma bebekler hareketlendiği için uğraşmamak için öyle yapmak isteyenler var ama ben lokal taraftarıyım anestezi sonuçta her zaman büyükler için bile riski varken bebeğe hiçç gerek yok

Kararlı bir şekilde "vermeni istemiyorum annesi olarak" de.

herzaman diorum da kadın resmen dinlemio ya napıcam ben böle bilmiorum her çocuk yiyomuış bişey olmazmış ben biraz daha bişey sölesem biliorum kavga ederiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…