2014 Kasım Anneleri

Bizim ikisi de yukarda.inşallah canım hayırlısıyla geçsin bitsin teşekkür ederim

Canım çok geçmiş olsun

Merhaba arkadaslar uzun zamandir foruma giremiyorum nete girmeye hic vaktim.olmuyo kendime bile zor vakit ayiriyorum.oglum bu girmedigim sure icinde hep.hastalandi etrafimdaki bi cok.kisi anne sutunde bagisiklik.sisteminin zayif olfugunu falan soyledi ama hic anne sutu almayan bebekler taniyorum saglikli sihhatli.oglum.neden bu kadar vok.hastalaniyo bilmiyorum uc geceyi hastanede gecirdik ve sabahladik oncelikle oglum cok agliyodu durmaksizin ve gece birden atesi.kirki gosterdi hemen soguk suya koydum.eklem.yerlerine bez falan koydum ve atesi 38 indi ve turkiyenin sozde en iyi hastanesi hacettepe hastanesi acile goturdum ve iki tane dis yerinin belli olfugunu fisten kaynakli.olfugunu bogazininda kizarik.olfugunu soyledi sonra dun tekrar ateslendi ve baska bi hastaneye gittik gribal enfeksiyin olfugunu soyledi doktorumuz ve kesinlikle dis.olmadigini soyledi.kime inancagimi sasirdik bu aralar ben surekli oglumla.ilgileniyorum gece duzenli.uyku saatimiz ek gidada bi duzenimiz yok uyku saatleri beslenme saatleri.karisik.ondan mi bilmiyorum cok.huzursuzuz gece saat badi hala uyaniyo sizinkilerde otlemi ? Birdr uyku ve beslenme saatleriniz nasil ben.gece 12 de derin uykuya gecmesini sagliyorum ve sallayarak emzikle.uyutuyorum.istahi cookk cookk azaldi zaten gunde 200.ml.bile almiyo bazen okadar saat ac nasil.kaliyo.anlamiyotum.rica etsem bebeginizin beslenme.saatlerini derin uykuya gecis satlerini sizler nasi yapiyosunuz yazarmisinizgece kac saatte bi.uyaniyo kacta derin uykuya daliyo kacta uyaniyo ek gida sabahlari neler veriyosunuz olcek olarak ne kadar cok sordum biliyorum.ama cok caresizim.bu konuda herseyden vermeye calisiyorum ama mamasini bile icmiyo.kanlar vs herseyi sukur temiz cikiyo tek sorunumuz bi satimizin ve duzenimizin olmamasi sanirim.simdiden tesekkur tum arkadaslarimdan...

6.ayimiza girdik kizlar bugun buharda kabak pisirip azcik su ile sulandirip verdim. Hiic begenmedi 2 kaşık yedi. Yarinda vereceğim. :)
Her seferinde dudukluyu kullanmak istemiyorum nasil pisiriyosun buharda canim

canim nette dolanirken okudum tutmama durumu var diye merak ettimdde sagol

İlk ay bizde de hiçbir iz yoktu. Sonraki ay kırmızı oldu aşı yeri. İzin olmamasının sorun olmadığını iğnenin girip çıkmasının yeterli olduğunu söylemişti hemşire.

cok gecmis olsun.benim kizimda 3aylikken kanepeden dusmusdu.gunlerce kendime gelemedim.wukurler olsun hic bisey olmadi.suan qayet salikli.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Kızım sabah sekiz gibi uyanıyor. O beşiğinde oyalanırken ben kahvaltısını veriyorum. En geç dokuza kadar kahvaltısını bitiriyor. Ek gıdaya geçtik biz. Bir saat geçtikten sonra emziriyorum. Uykusu geliyor bu arada ama uyuma süresi belli olmuyor. On iki buçuk bir arası çorbasını içiyor. Ardından emziriyorum yine. Bundan sonra da kısa kısa da olsa uyuyor. Saat beş civarı emziriyorum. Biraz geçtikten sonra yoğurdunu yiyor. Altı buçuk gibi meyve suyu içiyor ve akşam en geç sekiz buçukta formül mamasını içiyor. 120 cc içiyordu yalnız iki gündür iştahsız 70 cc içip bırakıyor. Ardından altını değiştiriyorum ve dokuzda beşiğinde oluyor. Dokuz buçukta uyumuş oluyor. Bazen onda olabiliyor bu saat. Sonra gece birde ve sabah beş civarında emmek için uyanıyor,emdikten sonra geri uyuyor. Bu saatlerde özellikle gündüzleri yarım saat önce ve sonra şeklinde kaymalar olabiliyor. İşte olduğum zaman da annem sağdığım sütleri veriyor. Onları da 100 cc ile 120 cc arası içiyor.Böyle canım üç aşağı beş yukarı.

Geçmiş olsun minik adama.
Sabah 7.30 gibi uyanıyor. Yatağıma alıp emziriyorum. Uyuyor geri . Nadiren saat 10a kadar emip uyuyor yanımda. Böyle olmadığı zamanlarda yatakta durmak istemeyince kalkıyoruz. Ortalama 8.30 oluyor.. Hemen hemen bir saatte bir emiyor. 10 dk falan. Ve 2 saatte bir yarım saat bazen 1 saat uyuyor. 2 güne bir banyo yapıyor. Anormal bir durum olmadıkça (misafirlik, gündüz uykuau saatleri değişikliği) saat 22 de uyumuş olmasına özen gösteriyorum. Yarım saat sonra uyanıyor, hemen pış pışlıyorum. Ben genelde 24 gibi uyumak üzere hazırlanıyorum. Pijamalarımı giydikten sonra uyandırmadan emziriyorum. 3 gibi uyanıyor. Hemen emip uyuyor. Ve başa dönüyoruz. Çalıştığım zamanlar sağdığım sütleri içiyor. Saat 8-14 arası yokum . Bu sürede ortalama 3oo cc içiyormş.
Ek gıda da sadece elma verdm 3 gün. Yaklaşık 1 hafta önce. Daha bir şey vermedim. Ama artık başlayacağım. Ha bir de yoğurt verdm. Tadımlk yani. Bir kaç mama kaşığı.

herzaman diorum da kadın resmen dinlemio ya napıcam ben böle bilmiorum her çocuk yiyomuış bişey olmazmış ben biraz daha bişey sölesem biliorum kavga ederiz.

canım bu yüzden kavga edecekseniz edin senin evladın sonuçta.

ah canım geçmiş olsun çok üzüldüm artık çok hareketlendiler dikkatli olmamız lazım,tekrar geçmiş olsun

canım hayırlısıyla sorunsuz atlatırsınız inşallah, merak etme artık doktorlar için basit operasyon bunlar. içini ferah tutmaya çalış. benim oğlum uyutularak sünnet olmuştu hiç durmadığı sürekli hareket ettiği için. büyüdüğünde oyalaması da rahat olur o zaman lokal yapılır. geçmiş olsun şimdiden.

Biliyorum canım gözlemliyorum şimdilik bişey yok ama içim yanıyor yaa masıl öyle bıraktım inş bişey olmaz bu gece sabh olmaz bana:-( yarın kontrolümüz vardı zaten aff:-(
canım inşallah bir sorun olmamıştır, şimdi nasılsınız?

hala ateşi devam ediyor mu geçen hafta bizim de çok yüksekti tüm tahliller temizdi. 6.hastalık diye bir şey varmış onu geçirdik. Aklında olsun canım. Beslenme düzenimiz 7de emzirip gidiyorum. 9 da muhalllebi yiyor formül mama ile yapılandan. mamayı normal yemiyordu böyle yemeye başladı. ben 11 gibi emziriyorum 1 saat sonra meyve suyu ya da püresi, öğlen ben geliyorum emiyor yine sonra sebze çorbası veriyoruz, akşam da yoğurt veriyorum. Dünki kontrolde şu 6.hastaık döküntülerini atlatınca kahvaltıya başlayabileceğimizi söyledi. gece uykusuna 11 gibi geçiyor en fazla 2 yada 2.5 saat uyuyor o da nadiren. 1-2 tatlı kaşığı ile başlayıp 1 çay bardağına kadar verebilirsin zamanla eğer istiyorsa dedi doktor bizimki sadece yoğurdu iştahla yiyor. kahvaltıda da labne ya da tuzu alımış peynir fındık kadar başlanacak yumurta sarısı verebilimişim. Ayrıca tam buğday ekmeğini ıhlamurla ıslatıp içine pekmez katıp da verebilirmişim bunları denemedim daha.

benide ekle canmm.. DDDEFNEMMM (iztiyenler eklesin..ama kendinizi tanıtın bilemem kim oldunu: )
canmmmm
neden yoğurt tattırmadın
ayrıca senin kıza bayılıyorum..defnelere özgü olan faklı bi karizması var

Daha önce sormuştum ama cevap alamadım sünnet nasıl yapılıyor genel anestezi ile mi yaptıranlAr bîlgi verir mi lütfen
ben anestezistim canımm..biz genel yapıyoruz ama derin sedasyon şeklinde
yani daha büyük amelyatlar gibi makineli solunum desteği ve kas blogeri kullanmadan
sanırım fıtıkta var senin yani istesende lokal olmaz
ayrıca fıtık ve sünnet operasyonlarını aynı anda yaptımız çok oldu..yinede sen bilirsin ama bence bi sakıncası yok
yukarıda aydanmehmete yazdım canmm cevabını

ya böyle acı değilde garip bi rahatsızlık hissi
bide uzun süre bacaklarımı karnıma çekip oturursan kısa süreli yanma yapıyo

günaydın arkadaşlar
bebişlerinize ek gıda verirken ağzını neyle siliyorsunuz?
mendilleri hep leke oldu çıkmıyor
peçete ile silsek olur mu ki?
kağıt havlu yada peçete kullanıyom canmm
sabah dokuz kalkış
alt değiştirma mama yedirme
onbir uyku
sonra sırasıyla 4saatte bir mama ve alt değişimi
ara öğün meyve püresi yada sebze püresi
2saat araylada uyku
bu arada yoğurdunu gece veriyorum acayip uyku yapıyo deliksiz beş altı saat uyuyabiliyo
geçmiş olsun canmm allah bi daha yaşatmasın

bayadır uğrayamadım buralara
kızkardeşimle baba evi olan izmirde buluştuk :)
onunda bi oğlu var 1,5 yaşında
benim kızla tam komediler
birbirlerini kıskanıp kimseyle paylaşamıyolar
hadi ege neysede defne bacak kadar boyuyla hayırdır yani
yiğenim efnenin ana kucana oturdu defnenin gözler kocaman bi şekilde ıhhhh deyişini görmeliydiniz
artık isteklerini net belli ediyo
elini uzatıp ıhh demesi yeterli
onların gelişimlerine tanık olmak harika
allah hepimizin evladına sağlıklı hayırlı ömür nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…