canim takilma yaa emin ellerde en azindan yada icin rahat etniyosa yap evde gotr ver yillardir verilen bskuvi oda birsey olmaz bnecee sen seni dinlmedigi icin kiziyorsun oysa oda asla zarar vermk istemez cani gibi severevet aslında kafaya takılıcak bişey yok ama derdim hayır dediğim şeyi vermesi sakıncalı bişey zaten yapmaz eminm bundan ama işte annelik böle sorulmayınca da insan sinirlenio geçen hafta elmayı sordu mesela elmaya geçim mi nasıl yapım die nasıl mutlu oldum sen bilirsin anne dedim verebilirz artık dedim.ama bizküvidene bilim hazır vermek istemiorum ya ondn yani bide işte hayır dedim die yapınca.
canim ya sende emzriyorsunya sadece doymuyomuki annem baana dedi ac bu cocuk bende ciddye cok almiyodum ama yarim saate emmeye kalkiyodu suan sebze puresini ogun olarak veriyorum sukur uyuyo eskisine nazaran biraz daha iyi dene bi istersenGunaydin kizlar daha dogrusu gun daha aydinlanmadi gece boyu uyumadim kizim yaklasik 1aydir yatagimizdan gitmiyor artik vucudum iflas etti cok uykusuzum kanim cekilmis gibiyim esimi aradim 1saatligine gelsin yatiyim yoksa bayilicam
Hayırdır canım, çok geçmişi okuyamadım ne oldu kv ile bir sorun mu var? Bebişin nasıl bakalım, ek gıda ile ilgili kafa karışıklığın bitti mi, yoksa hala devam mı?
hayırlısı canım yaa olsalar bi dert olmasalar ayrı bi dert.benim kızımada bakacak kimse yok herkesten uzaktayız bakıcı ya da kreş olcak o daha büyük sıkıntı..boşver ama o senin çocuğun gerekirse her seferinde müdahale edersin
aynen ben dün verdim biraz çok da sevdi kızım bundan sonra veriyim azar azar 6.ayı doldurmak üzereyiz zaten :))
canim takilma yaa emin ellerde en azindan yada icin rahat etniyosa yap evde gotr ver yillardir verilen bskuvi oda birsey olmaz bnecee sen seni dinlmedigi icin kiziyorsun oysa oda asla zarar vermk istemez cani gibi sever
Canım yok yatakta bizimle uyumak istiyo yatağına koyuyorum 2 dk içerisinde uyanıyo ama bizimle uyuyo meme ağzında kolumda uyumak istiyor 1 aydır o kadar kötüydüm ki bugün iflas etti vucut uykusuzluğa dün uyudu yatağına koydum salona geldim 2 saat uyudu biz yatmak için odaya girdiğimizde anında uyandı kokumu mu alıyo bilmiyorum bugün yatağımı biraz uzaklaştırıcam yatağımızdan olmaz böyle hal kalmadı bendemasıl yani uyumuyomu yoksa sizlemi yatıyo
kızlar sıkın dişinizi üç yaşından sonra rahatlıcaz
şurda kaldı 2,5 yıl
YA VERME DEDİĞİM ŞEYİ VERİO ONA KIZDIM YA SEN KİMSİN DER GİBİ.ELMA PÜRESİ VERDİM SADECE BİRDE YOĞURT BAŞKA BİŞİ DAHA VERMEDİM BİDE GÜNDÜZ KV DE DE YA KENDİ BİLDİĞİNİ YAPIO BEN BAKSAM ARAŞTIRSAM NE OLCAK Kİ SÖLEYİNCE BEN BİLİORUM KAÇ TANE BAKTIM DİO YADA KIZIO TRİP ATIO BENİ ANLAMIO.
YANİ CANIM ONU DA FARKINDAYIM TABİ GÖZÜ GİBİ BAKIO EMİNİM HİÇ AĞLATMAZ MESELA KUCAĞINDA GEZDİRİR BENİM TAKINTIM BENİ DİNLEMEMESİ BEN VERİODUM ESKİDEN BU VARMIYDI SANKİ HANGİ BİRİNDE BİŞEY VAR FALAN DİO ARAŞTIRIORUM MESELA EK GIDALAR NASIL YAPILIO DİE SÖLEYİNCE DİNLEMİO KENDİ BİLDİĞİNİ YAPIO SEN KİMSİN BEN BİLİORUM DER GİBİ.VERİCEĞİM VARSADA MESELA SIRF ÖLE OLDUĞU İÇİN VERMEK İSTEMİORUM.
VAR DİMİ HALA MARKETLERDE BEN DE ALIP VERSEM GERÇİ BENM KV ONU YİYEMEZ BİLMM NE DER AKŞAMMI VERSEM ACABA ONA HİÇ SÖLEMEDEN.
YA TABİKİ ZARAR VERİRMİ AYNEN BENİ DİNLEMEDİĞİ İÇİN KIZIORUM BAŞLARDA DİOMUŞ ASLINDA EMANET SONUÇTA FALAN DİE SORARIM DİE AMA BAZILARI SORUO BAZILARI BÖLE YAPIO ŞEKERE ALIŞMASIN DEYİNCE MESELA BİZ YEMİŞİZ NEREMİZDE NE VAR DİO GEÇ ONLARI DİO FALAN SİNİRLENİORUM.ANNEİZ SONUÇTA UFAK ŞEYLER BİLE ZORUMUZA GİDEBİLİO
Yok canım diş falan değil tamamen huysuzluk ağlamıyo ama bizimle yatmak daha doğrusu meme ağzında uyumak istiyo ben kıpırdayınca dönünce uyanıyo artık mahfoldum kayınvalideyi arayacaktım ama onlarda akrabalarının cenazesine gittiler bugünden tezi yok yatağında uyuyacak artık yeter ağlasada sızlasada yeter her yerim tutuk kalkıyordum ama yinede uyuyordum şimdi uyuyamıyorum bile geç olmadan şu bir ayı unutması lazım bizimle yatamazoyy yaaa ne oluyor bu bebişlere ya..
aglıyormu diş sıkıntısımı acaba..
gelsin eşin kuzum..
annen yada kv yokmu birkaç gün gelseler sana
Canım sanada geçmiş olsun yeni gördüm artık çok dikkat etmek lazımevet canım aynen öyle oldu yani..
ya yapacağım şey şuydu tezahtan yoğudrunu kaşığını tepsiye alıp hemen kucağıma alacakatım en fazla 1 dk lık işti..
ama 1 dk değil saniye gözetmeliymişiz bunu anladım
Biraz sıkıntı olmuş evet ama, ben çokta zararlı şeyler vereceğini düşünmüyorum o kadar takılma ya. Bir de gün içerisinde ne yiyecek hepsini hazırla , yaz güzelce üzerlerine öyle ver. Ben geçen gün günübirlik şehir dışına gittim geldim, akşamdan yoğurdunu hazırladım, sebze çorbasını yaptım, meyve püresini yaptım. Sonra aldım kağıdı
Saat 08:00 Mama
Saat 10:00 Yoğurt
Saat 12:00 Mama
Saat 14:00 Sebze püresi (ısıtılırken içine kemik suyu konulacak)
Saat 16:00 Mama
Saat 18:00 Meyve Püresi .....Şeklinde yazdım. Öyle bıraktım kayınvalideme, sen de öyle yap istersen.
Kendini de bu konuda fazla sıkma, bazen oluruna bırakmak daha iyi oluyor. Hamilelik boyunca da duymadık mı pek çok şey "bizim zamanımızda tarama testimi vardı" , "bizim zamanımızda şeker yüklemesi mi vardı".... vs vs gibi pek çok cümle duymadık mı? Muhtemelen bizlerde ileride aynı cümleleri kuracağız çocuklarımıza , torunlar için. İçini ferah tut, gözü bakıyordur eminim. Kızmadan üzmeden, bazı şeylerin aslında ne kadar zararlı olduğunu, ama eskiden tıp gelişmediği için bu zararların bilinmediğini falan anlatabilirsin.
Canım arada banada oluyo ama cok nadir. Hatta baxı yerlerınde hissizlik azda olsa var
benim bebeğimde 26 kasım doğumlu bende meyvesuyu olarak başlıcam bugün inşallah ne kadr verdin elma suyunu cnmm..Gunaydin arkadaşlarr.
Benim oglum 10 kasim dogumlu d
Dogmasi gereken tarih 29 aralikti.
Iki hafta oldu ek gidaya baslayali.ilk elma suyu üç gün sonra pure olarak cam rendeyle sonra aymni şekilde bir hafta armut.
Yarın yoğurt başlayacagim bir hafta sonrada sebze puresine baslarsın dedi doktor.biraz yavaş gidelim gazlı bebek oldugu icin.
Baska neler verebilirim kafam çok karisiyorr nasil olacakk
Bana onerileriniz neler olabilirr
Canım seni takipteyimbenide ekle canmm.. DDDEFNEMMM (iztiyenler eklesin..ama kendinizi tanıtın bilemem kim oldunu: )
canmmmm
neden yoğurt tattırmadın
ayrıca senin kıza bayılıyorum..defnelere özgü olan faklı bi karizması var
ben anestezistim canımm..biz genel yapıyoruz ama derin sedasyon şeklinde
yani daha büyük amelyatlar gibi makineli solunum desteği ve kas blogeri kullanmadan
sanırım fıtıkta var senin yani istesende lokal olmaz
ayrıca fıtık ve sünnet operasyonlarını aynı anda yaptımız çok oldu..yinede sen bilirsin ama bence bi sakıncası yok
yukarıda aydanmehmete yazdım canmm cevabını
ya böyle acı değilde garip bi rahatsızlık hissi
bide uzun süre bacaklarımı karnıma çekip oturursan kısa süreli yanma yapıyo
kağıt havlu yada peçete kullanıyom canmm
sabah dokuz kalkış
alt değiştirma mama yedirme
onbir uyku
sonra sırasıyla 4saatte bir mama ve alt değişimi
ara öğün meyve püresi yada sebze püresi
2saat araylada uyku
bu arada yoğurdunu gece veriyorum acayip uyku yapıyo deliksiz beş altı saat uyuyabiliyo
geçmiş olsun canmm allah bi daha yaşatmasın
İki kaşıl elma suyuyla başladım.benim bebeğimde 26 kasım doğumlu bende meyvesuyu olarak başlıcam bugün inşallah ne kadr verdin elma suyunu cnmm..
kesinlikle canım senin yerinde olsam bende sinirlenirim Allah sabır versin..Sen vermek istediğin şeyleri akşam ya da hafta sonları falan ver..bide akşam okumuştum hassas ciltlere alerji yapabilirmiş benim kıza olmadı ama..YA VERME DEDİĞİM ŞEYİ VERİO ONA KIZDIM YA SEN KİMSİN DER GİBİ.ELMA PÜRESİ VERDİM SADECE BİRDE YOĞURT BAŞKA BİŞİ DAHA VERMEDİM BİDE GÜNDÜZ KV DE DE YA KENDİ BİLDİĞİNİ YAPIO BEN BAKSAM ARAŞTIRSAM NE OLCAK Kİ SÖLEYİNCE BEN BİLİORUM KAÇ TANE BAKTIM DİO YADA KIZIO TRİP ATIO BENİ ANLAMIO.
YANİ CANIM ONU DA FARKINDAYIM TABİ GÖZÜ GİBİ BAKIO EMİNİM HİÇ AĞLATMAZ MESELA KUCAĞINDA GEZDİRİR BENİM TAKINTIM BENİ DİNLEMEMESİ BEN VERİODUM ESKİDEN BU VARMIYDI SANKİ HANGİ BİRİNDE BİŞEY VAR FALAN DİO ARAŞTIRIORUM MESELA EK GIDALAR NASIL YAPILIO DİE SÖLEYİNCE DİNLEMİO KENDİ BİLDİĞİNİ YAPIO SEN KİMSİN BEN BİLİORUM DER GİBİ.VERİCEĞİM VARSADA MESELA SIRF ÖLE OLDUĞU İÇİN VERMEK İSTEMİORUM.
VAR DİMİ HALA MARKETLERDE BEN DE ALIP VERSEM GERÇİ BENM KV ONU YİYEMEZ BİLMM NE DER AKŞAMMI VERSEM ACABA ONA HİÇ SÖLEMEDEN.
YA TABİKİ ZARAR VERİRMİ AYNEN BENİ DİNLEMEDİĞİ İÇİN KIZIORUM BAŞLARDA DİOMUŞ ASLINDA EMANET SONUÇTA FALAN DİE SORARIM DİE AMA BAZILARI SORUO BAZILARI BÖLE YAPIO ŞEKERE ALIŞMASIN DEYİNCE MESELA BİZ YEMİŞİZ NEREMİZDE NE VAR DİO GEÇ ONLARI DİO FALAN SİNİRLENİORUM.ANNEİZ SONUÇTA UFAK ŞEYLER BİLE ZORUMUZA GİDEBİLİO
ayy canım senin yanına kokuna alışmış..uyur uyumaz yatağına koy belki düzelir başlarda biraz ağlar ama alışır İnşallah..Canım yok yatakta bizimle uyumak istiyo yatağına koyuyorum 2 dk içerisinde uyanıyo ama bizimle uyuyo meme ağzında kolumda uyumak istiyor 1 aydır o kadar kötüydüm ki bugün iflas etti vucut uykusuzluğa dün uyudu yatağına koydum salona geldim 2 saat uyudu biz yatmak için odaya girdiğimizde anında uyandı kokumu mu alıyo bilmiyorum bugün yatağımı biraz uzaklaştırıcam yatağımızdan olmaz böyle hal kalmadı bende
kesinlikle canım senin yerinde olsam bende sinirlenirim Allah sabır versin..Sen vermek istediğin şeyleri akşam ya da hafta sonları falan ver..bide akşam okumuştum hassas ciltlere alerji yapabilirmiş benim kıza olmadı ama..
APTAMİLİN DEVAM SÜTÜ TOZ OLAN DİMİ BU DEVAM SÜTLERİ ÇOK KAFAMI KARIŞTIRIO YA.[/QUOTE
Hıhı evet canım 2 numara
Canim ben ekledim :) ozdenbenide ekle canmm.. DDDEFNEMMM (iztiyenler eklesin..ama kendinizi tanıtın bilemem kim oldunu: )
canmmmm
neden yoğurt tattırmadın
ayrıca senin kıza bayılıyorum..defnelere özgü olan faklı bi karizması var
ben anestezistim canımm..biz genel yapıyoruz ama derin sedasyon şeklinde
yani daha büyük amelyatlar gibi makineli solunum desteği ve kas blogeri kullanmadan
sanırım fıtıkta var senin yani istesende lokal olmaz
ayrıca fıtık ve sünnet operasyonlarını aynı anda yaptımız çok oldu..yinede sen bilirsin ama bence bi sakıncası yok
yukarıda aydanmehmete yazdım canmm cevabını
ya böyle acı değilde garip bi rahatsızlık hissi
bide uzun süre bacaklarımı karnıma çekip oturursan kısa süreli yanma yapıyo
kağıt havlu yada peçete kullanıyom canmm
sabah dokuz kalkış
alt değiştirma mama yedirme
onbir uyku
sonra sırasıyla 4saatte bir mama ve alt değişimi
ara öğün meyve püresi yada sebze püresi
2saat araylada uyku
bu arada yoğurdunu gece veriyorum acayip uyku yapıyo deliksiz beş altı saat uyuyabiliyo
geçmiş olsun canmm allah bi daha yaşatmasın
EVET ASLINDA ÖYLE YAPMAK İYİ O DOKTORDAN VERİLİCEK LİSTEYİ BEKLİYO ONA GÖRE GİDİCEKMİŞ BAKALIM NOLCAK.AYNEN DUYDUK BİZ NAPTIK GENE YAPTIRDIK ÇOK SÖLÜORUM OZAMAN BAZI ŞEYLER ORGANİKTİ ŞİMDİ HERŞEY HORMONLU FALAN DİYE BEN ŞEKERE ALIŞMASIN DİORUM ASLINDA ELİMDEN GELDİĞİ KADAR DOĞAL ŞEYLER YESİN.ODA YOĞURT YEMİO İÇİNE KATIM AZCIK YESİN ÇOCUK DİO BENDE İDORUM MEYVE PÜRESİ YAPIOSUN ONDAN KAT O GENE BİSKÜVİ ALMIŞ AMANN NE BİLİM İŞTE YA.BEN BENİ DİNLEMEDİĞİNE KIZIORUM BELKİDE KENDİMİ YANLIŞ ANLATIORUM BİLMİORUM
1 gün için demi 2kaşık elma suyu verdin yoksa gün içinde birkaç kez mi?İki kaşıl elma suyuyla başladım.
Sonraki gunler ücer kasik filan arttirdim dörtgün sonrasında pure olarak vermeye başladım.birhafta böyle.diger hafta armutu ayni sekilde.
Bugun son mesela pure olarak.
Yarın yogurt başlıcam kısmetse bir haftada öyle alıştırıcamm.
Sonraki hafta sebze püresi verirsin dedi doktor.
Sonrada hepsini verebilicem heralde ayni gun icinde bakalimm
geçmişi çok okuyamadım da cnm nedir o bahsettiğiniz 6.aydan sonra verilen?aynen ben dün verdim biraz çok da sevdi kızım bundan sonra veriyim azar azar 6.ayı doldurmak üzereyiz zaten :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?