2014 Kasım Anneleri

kızlar dun eve gıderken yoresel urunler satan magazadan
2,5 lt ınek sutu aldım
annem sagolsun kaynaktı, kaplara doktu bı tanesı cam buyuk boy kasede idi. (pasabahcenın plastık kapaklı olanları var ya onlar)

annem sut doldurdugu kapları fırının ıcıne koyuyor (fırında herhangı bı ısı yok)

orada ılımasını beklıyor

a 101den probıyotık maya almıstım (yayla marka)

onu bıraz sutle kucuk kasede ıslattı ve yarım saat beklettı
sute kucuk parmagını sokarak ısısına karar verıyor (e tebrube tabıkı ama tabir şu; "parmağını ısırmayacak sıcaklık")

sonra bı buyuk kaseyı probıyotık ıle
dıgerlerını hazır ev yogurdu ılemayaladı

bugun babam gunluk kecı sutu alacak, probıyotık ıle mayaladıgımız yogurdu maya olarak kullanarak kavanoza yogurt yapıcak annem

once annem bı denesın sonra ondan bende ogrenıcem

genel olarak yogurt yapımı bu sekılde

henuz vermedık,
yarın kecı sutu ıle yaptıgımızı verıcez
cok heyecanlıyım

Ben de mayalarken öyle yapıyorum...Normalde de kenimiz için de olsa 1 ya da 2 lt lik kavanozlara mayalıyorum ben 4-5 tane oluyor öyle öyle açıp yiyoruz ben de serçe parmğımla sıcaklığına bakıp öyle mayalarım.. Şükür hiç sorun yaşadım hepsi de mis gibi yoğurt oluyor... Geçenlerde tv de bir doktor inek sütü 1 yaşına kadar doğru değil ama inek sütünden olan yoğurdu vrerebilirsiniz demişti

süper cnm ben hıc denemedım
anneme ılk defa dıkkatlı baktım
ben oyle cok becerıklı bırı degılım, napayım hanı yemek falan bılırımde, tursu, hamur ıslerı, recel, yogurt falan bılmem sagolsn hep annem yapardı. e malum calısıyorum ondan bu tarz seylerı goz ardı etmıstım hep
o yontemle bende kendım deneyecegım artık

kecı sutu saglık oacagından verdıklerı bebek bakımı ıle ılgılı kıtapcıkta bıle var

kecı sutu, ınek sutu yogurdu farketmez dedı doktorumuz
ama ben yınede kecı sutunu denemek ıstıyorum ılk olarak

sonrakı yemeklerınde de kuzu kıyması koymayı planlıyorum

bugday ruseymını de ılk kez duydum

onuda deneyecegım ama efsunkar yazmıstı 8 aydan sonraymıs oda

haftaya corbalara baslamayı planlıyorum bakalım sevecek mı :)

Kuzum geçmiş olsun bir şey olmamıştır inşallah. Takipte ol bakalım. Bi sorun varsa belli eder Yiğit.

Tatlim mutlu bete gidiyorsan sana numara vermistir bence ara soyle hemen oyle radyosyona maruz birakacak biri degil en azindan sana soyler ne fibi belirtiler olursa gel diye bence mutlaka dr unu bilgilendir gecmis olsun canim

canim benim ya cok gecmis olsun kiyamam kuzuya.. Sen takip et onu annesi bir sey olmamistir insallah.. Kusarsa sikinti..

Olmaz bişe inş cnm rabbim korusun miniklerimizi

Canım çok geçmiş olsun

cok gecmis olsun.benim kizimda 3aylikken kanepeden dusmusdu.gunlerce kendime gelemedim.wukurler olsun hic bisey olmadi.suan qayet salikli.

ah canım geçmiş olsun çok üzüldüm artık çok hareketlendiler dikkatli olmamız lazım,tekrar geçmiş olsun

CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BİRŞEY OLMAZ GÖZLEMLE 2 SAAT UYUMADIYSA SIKINTI OLMAZ MERAK ETME.İYİ DİMİ ŞUAN

APTAMİLİN DEVAM SÜTÜ TOZ OLAN DİMİ BU DEVAM SÜTLERİ ÇOK KAFAMI KARIŞTIRIO YA.

Kızlar hepinize teşekkür ederim çok kötü 2 gün geçirdîm ama şükürki iyiyiz anne olmak çok zormuş gerçktrn birdaha hîç birşeyden şikayet etmiycem iyi olsun yeter bana ders oldu bu. Aman düşmez iki dakla gidp geleyim demeyin bebişleri yüksek yerlere bırakmayın benimki inanın 30 sn içinde düştü onu yerde öyle görünce ölüyorum sandım okadar çatesizdi ki:-( çok şükür iyiyiz

Ben geçen gün havuç patates ve az yağı kavurdum mercimek attım onu da kavurdum yani mercimek çorbası yaptım baharatsız tuzsuz onu yedirdim havuç patates çorbasından daha iyi yedi.. En azından bi kaç kaşık fazla yedi.. Annem bebek tarhanası yapmıştı evde bebeğime özel... Bi arkadaş erken demişti sanırım versem erken olur mu bilmiyorum

Aynen cnm. Bizimkide öyle. Hatta sadecr bizimkiler ile ilgileniyor diyebilirim. Digerlerini iistemiyor. Ben pes etmeden verecem buharda haşlanmış sebze ama o almamaya dewam ederse nolur bilmiyorum.

gayet guzel bır tarıf bende oyle yapmayı planlıyorum
bebek tarhanası bende anneme yap dedım
tarıf var mı sende?
annem agustos gıbı baslayalım dedı tarhana vermeye

günaydın kızlar nasılsınız hiç giremiyorum yaa bisürü şey kaçırıyorum yektadan fırsat olmuyor. kızlar fikirlerinize ihtiyacım var yatılı misafiriniz geldiğinde yatış saatini siz mi ayarlıyorsunuz yoksa onların biz artık yatalım demelerini mi bekliyorsunuz? hangisi daha uygundur nezaketen. gelen misafirimde kayınvalidem bu arada. ben yatalım demesen saat birleri falan buluyo bu benim için geç oluyor çünkü yekta çok erken uyanıyo herkes uyuyo ben uykusuz kalıyorum
.

Ben önceden misafiri beklerdim şimdi hiç öyle yapmıyorum.. Salona alıyorum kim gelirse gelsin... Küçük odada da bebeğimle ilgileniyorum... Bebeğim uyuduğunda ise ben de uyuyabiliyorum... O kadar da anlayış gösterirler yabancı da değil kv

Aynen cnm. Bizimkide öyle. Hatta sadecr bizimkiler ile ilgileniyor diyebilirim. Digerlerini iistemiyor. Ben pes etmeden verecem buharda haşlanmış sebze ama o almamaya dewam ederse nolur bilmiyorum.
Sen bıkmadan usanmadan ver onada elbet pes edip alacaktır önündekileri en azından merak edecektir ☺☺

Valla canm ben kvyle kavgalı oldugum halde gecen gun geldı yastıgını yorganını koltuga koydum ıyı geceler dedım yattım. Yada bıze geldıgınde kalksın dıye esneyıp duruyorum. Oda uykunuz geldı galıba dıyıp gıdıyo. Genelde gece gelır cunku 1 den oncede gtmezdı. Bu yontemı buldm napim. Fenayım bıraz ama çare bırakmadı sevımsız bana.
Ama zaten yabancı degıl canım kv yatıyorum yorgunum. Dedıgınde anlayış gosterr heralde. Bence onu beklemene gerek yok bızı bebişler cıddı yoruyo çunku.

Ben almayı düşünüyorum ama nasıl bir şey alacağıma karar veremedim. Plastik ve porselen Olmasını istemiyorum. Bambularda Islak kalınca koku falan yapar mı acaba? Senin bu beğendiklerin de güzel. Sanırım plastik ama BPA sız dır muhtemelen. Aslında bu da olabilir ya Lili, ben de bakayım netten.

Eklentiler

• 20150421_175659.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 112
Ben bebedor un bardağını aldım. Kendi turup içiyo. Çok şeker yaa :) +3 ay benim aldığm. Diğerlerinin kulpu çok büyük, tutamaz
ya ya yaaa ama cok tatlıı yaaa
alperene sorar mısın bu kadar tatlı olmak zorunda mı

cok sempatık bı cocuk ne guzel guluyor
gozler falan masallah yerım
cok begendım sulugunu
bende bakayım
ılk etapta bundan alayım o zaman
cok tesekkurler

cnm şöyle dusun
mesela oyuncaklarını falan herseyını sokuyor agzına
camla oynayamaz kı
ordan yola cıkıp bpalı urunlerı kullanmayı masumlastırabılırız
sanırım en kullanıslısı da oyle :)

Dün minik kuzumla BLW eğitimine katıldık iste size aklımda kalanlar...
İlk yapmamız gereken mama sandalyesi uzun kollu bi mama önlüğü genişçe kolay temizlenebilen bi örtü alıyoruz mama sandalyesinin altına sermek için
Biz yemek yerken muhakkak bebiste mama sandalyesinde yanımızda oluyor yemek yemese bile önüne tabak kaşık koyup taklit etmesini teşvik ediyoruz uzakta çok kalıyorsa masanın tablasini çıkarıp kendi masamiza sıfır konuma getirebilir...

Bebisimiz 6 aylık olduğundan itibaren mama sandalyesine oturtup sağa sola kaymamasi için emzirme yastiklarimizla yoksa minderle sağdan soldan destekliyoruz...

6-9 ay macera zamanı oluyor ana öğünü mama/anne sütü acken bebek yanımıza oturtup zorlamiyoruz mamasini yiyip bi sure geçirdikten sonra mama sandalyesine koyup hep beraber yemeğe oturuyoruz..

İlk sebze ile basliyoruz Kendi pisirdigimiz yemeklerin içine salça ve tuz koymadan (ev yapımı domates konserverlerini kullanıyoruz ) 2 parmak kalınlığında 5 cm uzunluğunda dogradigimiz sebzeleri atıp pisiriyoruz buharda da pisirebiliriz pisirdigimiz sebzeler ne çok sert ne çok yumuşak olacak bebegin elinde sıkı nca kolayca dağılmaması lazim...

Yoğurt kasikla değil bardakla veriliyor (alıştırma bardaklari sadece su için kullanılacak) yogurdu cirpiyoruz iciriyoruz çorba gibi şeylerde ayni şekilde...

Yuvarlak formlu bezelye nohut tarzı şeyleri 9. Aya kadar o haliyle vermiyoruz vereceksekte üstten bastırıp elinizle ezip önüne koyuyoruz...

Ek gıdaya geçince muhakkak su veriyoruz..

7. Ay itibari ile bi ceviz büyüklüğünde çift çekilmiş kiymayi dana kuzu koyun farketmez yemeklerine ekliyoruz...

Eğer sebzeyle arasi kotuyse sebzeleri köfte krep omlet gibu yiyeceklerin içine karıştırarak yediriyoruz...

Brokoli karnabahar kabak yerken bizde öyle beslenicez kebap yersek önünde oda yemez :)

Meyveleri yine iki parmak kalınlığında kesip tereyağı suruyoruz hafif tarçın serpip yağlı kağıda koyuyoruz fırında yumusatiuoruz ucundan koparıp sıcaklığını kontrol ediyoruz...

Et yemekleri olarak köfte ve tavada az tefeyagla kızartılmış veya fırında pişirilmiş kuzu pirzola verebiliriz..

Çorbaları suyunu uçurarak veya tam buğday ekmeği doğrayarak topaklar halinde önüne koyup yedriyoruz bi suru sebze karıştırmayın hoş olmaz dedi

Kabızlık sorunu çekerse tam buğday unu ile yaptığımız ekmegi n üzerine aksamdan suya koyduğumuz kayisilarin içlerini bıçakla sıyırıp sürüp yediriyoruZ....

Dis için yeşil soğanın uç kısmını kesip beyaz kısmını eline veriyoruz...

Kan ilacını sordum kullanabilirsin ama 1 yaşına kadar çok anlamlı değil dedi herkesin doktoruna kalmis bir durum yani..

Yoğurdu mayalamak icin inek keçi sütü farketmez dedi

Avokado çok allerjik mis o gün avokado yiyecekse başka hiçbirşey vermeyin dedi yeni bi yiyecek verdiğimizde kakasi çok sulu veya çok katiysa buda alerji göstergesi olabilir dedi...

Öpuyorum sizleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…