- 11 Mart 2015
- 409
- 684
- 78
Gunaydın kızlar. Benım cımcımeyle yatak keyfı yapıyıruz. Ya ben her sabah ter içinde uyanıyorum. Sızdede varmı. Havalarda ısındı yandm valla bu ter olayından
Ben geçen gün havuç patates ve az yağı kavurdum mercimek attım onu da kavurdum yani mercimek çorbası yaptım baharatsız tuzsuz onu yedirdim havuç patates çorbasından daha iyi yedi.. En azından bi kaç kaşık fazla yedi.. Annem bebek tarhanası yapmıştı evde bebeğime özel... Bi arkadaş erken demişti sanırım versem erken olur mu bilmiyorum
tutmayan yogurdu sıcak su dolu kaba oturt kavanozuyla. yrım saat sonra al direk dolaba at. koyulaşıyrYoğurt mayaladim ve sonu hüsrann
Ben normaldede yogurt mayalarim ama tutmamış.
Kucuk kavanozlara mayaladim sutun sicakligida iyiydi.maya olarak büyümiks çocuk yogurdunu kullandim.
Offf ne yediricem simdi bidaha mayalamam lzmm insallah olur bu seferr
Çöp mü oldumayaladıgım simdii kii
Aynı soruyu günde en az 5 defa soruyormm :)) Tişikkür ederim şekercim yaa. Alel acele aldım ama bebedor markası bende onay görmüş bir marka. O yüzden alıverdim.ya ya yaaa ama cok tatlıı yaaa
alperene sorar mısın bu kadar tatlı olmak zorunda mı
cok sempatık bı cocuk ne guzel guluyor
gozler falan masallah yerım
cok begendım sulugunu
bende bakayım
ılk etapta bundan alayım o zaman
cok tesekkurler
İlk sorunun cevabını bilmiyorum ama ikincisi olabilr. Okudum bi kaç yerde. Tekrar görürsrm paylaşırm. Sen bi arat bebek krepi diye. İnstagram da venusella yapıyo hep krep. Bakıcam onaKızlar size iki sorum var şimdi ben yumurta sarısı veriyrm oğluma acaba omlet yapsam sadece sarısıyla bi sakıncası olurmu sebze hiç yemiyorda ona katarım en azından, ikînci sorumda krep yapsam yine aynı şekilde sebzeli ama süt kullansam yarı sulandırılmış sizce zararı olurmu dr um kullan demişti ama emin olamadım
suan krep yiyebilirler miİlk sorunun cevabını bilmiyorum ama ikincisi olabilr. Okudum bi kaç yerde. Tekrar görürsrm paylaşırm. Sen bi arat bebek krepi diye. İnstagram da venusella yapıyo hep krep. Bakıcam ona
burdan bakınca öyle canımm ama olsun her anı keyifli tadını çıkaralımayy canım o 2,5 yıl bana o kadar uzak geliyo ki:))
ben yarım avakadonun yarısını verdim..bişey olmadı(yarısınıda balla karıştırıp uüzüme maske yaptım..mmmm miss yumuşacık oldu : )kızlar avakado verebilirmiyiz şimdi bi sakıncası olurmu netten araştırdığım kadarıyla yok gibi ama...
ah canmm ahh şu salak krediler olmasa al 2yıl ücretsiz iznini bak keyfine..2gün rapor için uyuz doktorlara laf snlatıyoz işteHİP DEĞİL AMA CİCİBEBE VARYA ONDAN ALMIŞLAR.ONDAN ALIM OZAMAN VERİLMEYE DEVAM EDİLİCEKSE NAPIM.BENİ DİNLEMESİNE SİNİR OLUORUM BEN SEN KİMSİN BEN İSTEDİĞİMİ VERİRİM DİYE.EVET HAZIR UĞRAŞTIRIR BAZEN YAPAMADIĞIMIZ GÜNLERDE OLUR DAHA ÇOK ZIT DÜŞERİZ ARTSTLİK YAPTIN FALAN DER YAPICAM DİE NE BİLİM YA AMAN DURUM OLSAYDID BAŞLAMASAYDIM İŞE BELLİ Bİ ZAMAN.
yaa bırak istediği kadar sahiplensin..o çocuk ilerde seni bilicek sana anne dicekEVET ÖYLE HERKES ÖYLE DİO ÇOK TAKARSAN İŞ YERİNDE DE SIKILIRSIN DİOLAR AMA NAPIM BU KADAR SAHİPLENMESİ HERALDE ZORUMA GİDİO AMA MECBUR OLDUĞUMU DA BİLİORUM.ALINCAK BİŞEY YOK DAHA YOĞURT YAPIORUM İŞTE KEÇİ SÜTÜNDEN OLICAK DEDİM ALDIM VERDİM ONDAN YAPILIO İŞTE.SEBZELERE GEÇTİĞİMİZDE BAKALIM NELER OLICAK
evet canmm zorCanım yok yatakta bizimle uyumak istiyo yatağına koyuyorum 2 dk içerisinde uyanıyo ama bizimle uyuyo meme ağzında kolumda uyumak istiyor 1 aydır o kadar kötüydüm ki bugün iflas etti vucut uykusuzluğa dün uyudu yatağına koydum salona geldim 2 saat uyudu biz yatmak için odaya girdiğimizde anında uyandı kokumu mu alıyo bilmiyorum bugün yatağımı biraz uzaklaştırıcam yatağımızdan olmaz böyle hal kalmadı bende
canım inş önemli bişey yoktur bende dün götürdüm dr a bebişinin değerlerini yazarsan karşılaştırabiliriz..gerçekten okadar ciddimindiyeBugun doktorumuza gittik boy kilo bas cevresi hersey normalin cok cok altinda cikti doktor cok endiselendi bundan sonra saglik ocagi kontrolune guvenmicem boyu cok normal demislerdi orda kan idrar verdik bobrek ultrason cekildi birde sol el bileginin rontgeni cekildi insallah bisey cikmaz cok korkuyorum dua edin kizlar
Kilo 6.140 Boy 63 cm bas cevresi 40.5 canimcanım inş önemli bişey yoktur bende dün götürdüm dr a bebişinin değerlerini yazarsan karşılaştırabiliriz..gerçekten okadar ciddimindiye
Kilo 6.140 Boy 63 cm bas cevresi 40.5 canim
3.100 50 cm dogdu sagol canimKaç kilo doğmuştu ki, canım? Endişelenme canım Allah korusun bebeğini, birşey çıkmaz inşallah.
Çok teşekkürler. ArkadaşımDün minik kuzumla BLW eğitimine katıldık iste size aklımda kalanlar...
İlk yapmamız gereken mama sandalyesi uzun kollu bi mama önlüğü genişçe kolay temizlenebilen bi örtü alıyoruz mama sandalyesinin altına sermek için
Biz yemek yerken muhakkak bebiste mama sandalyesinde yanımızda oluyor yemek yemese bile önüne tabak kaşık koyup taklit etmesini teşvik ediyoruz uzakta çok kalıyorsa masanın tablasini çıkarıp kendi masamiza sıfır konuma getirebilir...
Bebisimiz 6 aylık olduğundan itibaren mama sandalyesine oturtup sağa sola kaymamasi için emzirme yastiklarimizla yoksa minderle sağdan soldan destekliyoruz...
6-9 ay macera zamanı oluyor ana öğünü mama/anne sütü acken bebek yanımıza oturtup zorlamiyoruz mamasini yiyip bi sure geçirdikten sonra mama sandalyesine koyup hep beraber yemeğe oturuyoruz..
İlk sebze ile basliyoruz Kendi pisirdigimiz yemeklerin içine salça ve tuz koymadan (ev yapımı domates konserverlerini kullanıyoruz ) 2 parmak kalınlığında 5 cm uzunluğunda dogradigimiz sebzeleri atıp pisiriyoruz buharda da pisirebiliriz pisirdigimiz sebzeler ne çok sert ne çok yumuşak olacak bebegin elinde sıkı nca kolayca dağılmaması lazim...
Yoğurt kasikla değil bardakla veriliyor (alıştırma bardaklari sadece su için kullanılacak) yogurdu cirpiyoruz iciriyoruz çorba gibi şeylerde ayni şekilde...
Yuvarlak formlu bezelye nohut tarzı şeyleri 9. Aya kadar o haliyle vermiyoruz vereceksekte üstten bastırıp elinizle ezip önüne koyuyoruz...
Ek gıdaya geçince muhakkak su veriyoruz..
7. Ay itibari ile bi ceviz büyüklüğünde çift çekilmiş kiymayi dana kuzu koyun farketmez yemeklerine ekliyoruz...
Eğer sebzeyle arasi kotuyse sebzeleri köfte krep omlet gibu yiyeceklerin içine karıştırarak yediriyoruz...
Brokoli karnabahar kabak yerken bizde öyle beslenicez kebap yersek önünde oda yemez :)
Meyveleri yine iki parmak kalınlığında kesip tereyağı suruyoruz hafif tarçın serpip yağlı kağıda koyuyoruz fırında yumusatiuoruz ucundan koparıp sıcaklığını kontrol ediyoruz...
Et yemekleri olarak köfte ve tavada az tefeyagla kızartılmış veya fırında pişirilmiş kuzu pirzola verebiliriz..
Çorbaları suyunu uçurarak veya tam buğday ekmeği doğrayarak topaklar halinde önüne koyup yedriyoruz bi suru sebze karıştırmayın hoş olmaz dedi
Kabızlık sorunu çekerse tam buğday unu ile yaptığımız ekmegi n üzerine aksamdan suya koyduğumuz kayisilarin içlerini bıçakla sıyırıp sürüp yediriyoruZ....
Dis için yeşil soğanın uç kısmını kesip beyaz kısmını eline veriyoruz...
Kan ilacını sordum kullanabilirsin ama 1 yaşına kadar çok anlamlı değil dedi herkesin doktoruna kalmis bir durum yani..
Yoğurdu mayalamak icin inek keçi sütü farketmez dedi
Avokado çok allerjik mis o gün avokado yiyecekse başka hiçbirşey vermeyin dedi yeni bi yiyecek verdiğimizde kakasi çok sulu veya çok katiysa buda alerji göstergesi olabilir dedi...
Öpuyorum sizleri
34ist mama yiyo gunde bi ogunde yogurt veriyorum havuc patates falan hepsini reddediyo simdilik ara verdim onlara mamayida zor yiyo iste aksam uykusuna gecince 5 Saat falan uyanmiyodu bende gece bari yesin diye bi arkadasinda tavsiyesiyle 2 Saatte bir uyandirmadan verdim mamasini ama fayda etmemis mamasinimi degistirsem acaba gunduz yedigi mamalari hep kusuyo az yada cok her yediginde mutlaka kusuyo ar mama kullandik fayda etmedi
Evet ama ıhlamurlada yapiyorum ara ögunlerde tahillarida devam sutuyle yapiyorum
Eki Görüntüle 1512439 iyi gecele
canlar
Yoğurt mayaladim ve sonu hüsrann
Ben normaldede yogurt mayalarim ama tutmamış.
Kucuk kavanozlara mayaladim sutun sicakligida iyiydi.maya olarak büyümiks çocuk yogurdunu kullandim.
Offf ne yediricem simdi bidaha mayalamam lzmm insallah olur bu seferr
Çöp mü oldumayaladıgım simdii kii
Canım34ist yazmış ama bende cevapsız bırakmıyım, havucu eğer imkanın varsa buharda pişirip verirsen tüm vitamini içinde kalarak pişer, çatalla ezip verebilirsin. Yani bu mevsimde biraz tuhaf bir mevsim, sebze mi yok yoksa biz mi bulamıyoruz bilmiyorum. Benim verdiklerim;
-Bal kabağı
-Havuç
-Patates
-Elma
-Avokado
-Armut
-Yoğurt
-Çorbaların içine Mercimek, bulgur, pirinç
-Tarhana Çorbası
Tüm bunları karıştırıp çeşitler çıkartıyorum ortaya.
Ben geçen gün havuç patates ve az yağı kavurdum mercimek attım onu da kavurdum yani mercimek çorbası yaptım baharatsız tuzsuz onu yedirdim havuç patates çorbasından daha iyi yedi.. En azından bi kaç kaşık fazla yedi.. Annem bebek tarhanası yapmıştı evde bebeğime özel... Bi arkadaş erken demişti sanırım versem erken olur mu bilmiyorum
ah canmm ahh şu salak krediler olmasa al 2yıl ücretsiz iznini bak keyfine..2gün rapor için uyuz doktorlara laf snlatıyoz işte
yaa bırak istediği kadar sahiplensin..o çocuk ilerde seni bilicek sana anne dicek
dokunma tatmin olsun gariban
3.100 50 cm dogdu sagol canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?