- 29 Ağustos 2013
- 2.049
- 3.001
- 448
Ayy az önce baktm nete ne demek diyee. Aynı anlattığın gibi yaptı bugün Alperen de. Ya diş belirtisi imiş ya da Allah korusun kulak iltihabıKızım kulağını çekiştiriyor kulağını kaşıyor kıyamam neden acaba
Yogurdu tekrar mayaladım ve bu sefer olduuuu.aktivya ile mayalayınca tuttuu yaşasınn.
Eki Görüntüle 1512439 iyi geceler canlar
Canım daha neler... Hallettim merak etme... Sadece internetten satışları baya bir yavaşmış... Yani bir ürünü 1,5 ayda ancak gönderiyorlar...
Yarın ben de activia alıp deneyeceğim inşallah benimki de tutar.
ben bahçeşehir de Vilda Barlas a götürüyorum. şimdilik memnunum, çoğu şeyde pararlel düşünüyoruz. bir dene istersen..Ya kızlar esenyurt buyukcekmece beylıkduzu taraflarnda cocuk dr arıyorum. Yardımcı olabılckmisşnz. Nettende arastrdm yok bulamadm. Kımseyıde tanımıyorumkı çevreme soruim.
Özel polıklınık falanmı canm Yoksa hastanemı anlamadm. Muayne ucretı nekadar cok yogunmu. Cok soru sordum kusura bakmaben bahçeşehir de Vilda Barlas a götürüyorum. şimdilik memnunum, çoğu şeyde pararlel düşünüyoruz. bir dene istersen..
Kızım kulağını çekiştiriyor kulağını kaşıyor kıyamam neden acaba
benim kızımda öyle dişten olabilir..
Benimkide aynı sizinkiler sağ tarafım solmu bebeğe göre benimki soldan tutuyo hep bide saçınıayy. Benim kızımdaoyle hem.kulak hemde sacini cekiyoayni taraftaki
Ben ve mevzun..Bebegimin süt ürünlerine alerjisi çıktı benim durumumda olanlar var mi
Çok teşekkürler, ellerine sağlık..emek vermişsin bizler içinDün minik kuzumla BLW eğitimine katıldık iste size aklımda kalanlar...
İlk yapmamız gereken mama sandalyesi uzun kollu bi mama önlüğü genişçe kolay temizlenebilen bi örtü alıyoruz mama sandalyesinin altına sermek için
Biz yemek yerken muhakkak bebiste mama sandalyesinde yanımızda oluyor yemek yemese bile önüne tabak kaşık koyup taklit etmesini teşvik ediyoruz uzakta çok kalıyorsa masanın tablasini çıkarıp kendi masamiza sıfır konuma getirebilir...
Bebisimiz 6 aylık olduğundan itibaren mama sandalyesine oturtup sağa sola kaymamasi için emzirme yastiklarimizla yoksa minderle sağdan soldan destekliyoruz...
6-9 ay macera zamanı oluyor ana öğünü mama/anne sütü acken bebek yanımıza oturtup zorlamiyoruz mamasini yiyip bi sure geçirdikten sonra mama sandalyesine koyup hep beraber yemeğe oturuyoruz..
İlk sebze ile basliyoruz Kendi pisirdigimiz yemeklerin içine salça ve tuz koymadan (ev yapımı domates konserverlerini kullanıyoruz ) 2 parmak kalınlığında 5 cm uzunluğunda dogradigimiz sebzeleri atıp pisiriyoruz buharda da pisirebiliriz pisirdigimiz sebzeler ne çok sert ne çok yumuşak olacak bebegin elinde sıkı nca kolayca dağılmaması lazim...
Yoğurt kasikla değil bardakla veriliyor (alıştırma bardaklari sadece su için kullanılacak) yogurdu cirpiyoruz iciriyoruz çorba gibi şeylerde ayni şekilde...
Yuvarlak formlu bezelye nohut tarzı şeyleri 9. Aya kadar o haliyle vermiyoruz vereceksekte üstten bastırıp elinizle ezip önüne koyuyoruz...
Ek gıdaya geçince muhakkak su veriyoruz..
7. Ay itibari ile bi ceviz büyüklüğünde çift çekilmiş kiymayi dana kuzu koyun farketmez yemeklerine ekliyoruz...
Eğer sebzeyle arasi kotuyse sebzeleri köfte krep omlet gibu yiyeceklerin içine karıştırarak yediriyoruz...
Brokoli karnabahar kabak yerken bizde öyle beslenicez kebap yersek önünde oda yemez :)
Meyveleri yine iki parmak kalınlığında kesip tereyağı suruyoruz hafif tarçın serpip yağlı kağıda koyuyoruz fırında yumusatiuoruz ucundan koparıp sıcaklığını kontrol ediyoruz...
Et yemekleri olarak köfte ve tavada az tefeyagla kızartılmış veya fırında pişirilmiş kuzu pirzola verebiliriz..
Çorbaları suyunu uçurarak veya tam buğday ekmeği doğrayarak topaklar halinde önüne koyup yedriyoruz bi suru sebze karıştırmayın hoş olmaz dedi
Kabızlık sorunu çekerse tam buğday unu ile yaptığımız ekmegi n üzerine aksamdan suya koyduğumuz kayisilarin içlerini bıçakla sıyırıp sürüp yediriyoruZ....
Dis için yeşil soğanın uç kısmını kesip beyaz kısmını eline veriyoruz...
Kan ilacını sordum kullanabilirsin ama 1 yaşına kadar çok anlamlı değil dedi herkesin doktoruna kalmis bir durum yani..
Yoğurdu mayalamak icin inek keçi sütü farketmez dedi
Avokado çok allerjik mis o gün avokado yiyecekse başka hiçbirşey vermeyin dedi yeni bi yiyecek verdiğimizde kakasi çok sulu veya çok katiysa buda alerji göstergesi olabilir dedi...
Öpuyorum sizleri
Eğitimde probiyotikle yogurt mayalamanin alerjiye neden olabileceğini söylediler bende activia ile mayaladigimi söyledim alerji olmadıysa sorun yok ama ilk etapta kullanmamak lazim dediler gözlemle muhakkak
Dün minik kuzumla BLW eğitimine katıldık iste size aklımda kalanlar...
İlk yapmamız gereken mama sandalyesi uzun kollu bi mama önlüğü genişçe kolay temizlenebilen bi örtü alıyoruz mama sandalyesinin altına sermek için
Biz yemek yerken muhakkak bebiste mama sandalyesinde yanımızda oluyor yemek yemese bile önüne tabak kaşık koyup taklit etmesini teşvik ediyoruz uzakta çok kalıyorsa masanın tablasini çıkarıp kendi masamiza sıfır konuma getirebilir...
Bebisimiz 6 aylık olduğundan itibaren mama sandalyesine oturtup sağa sola kaymamasi için emzirme yastiklarimizla yoksa minderle sağdan soldan destekliyoruz...
6-9 ay macera zamanı oluyor ana öğünü mama/anne sütü acken bebek yanımıza oturtup zorlamiyoruz mamasini yiyip bi sure geçirdikten sonra mama sandalyesine koyup hep beraber yemeğe oturuyoruz..
İlk sebze ile basliyoruz Kendi pisirdigimiz yemeklerin içine salça ve tuz koymadan (ev yapımı domates konserverlerini kullanıyoruz ) 2 parmak kalınlığında 5 cm uzunluğunda dogradigimiz sebzeleri atıp pisiriyoruz buharda da pisirebiliriz pisirdigimiz sebzeler ne çok sert ne çok yumuşak olacak bebegin elinde sıkı nca kolayca dağılmaması lazim...
Yoğurt kasikla değil bardakla veriliyor (alıştırma bardaklari sadece su için kullanılacak) yogurdu cirpiyoruz iciriyoruz çorba gibi şeylerde ayni şekilde...
Yuvarlak formlu bezelye nohut tarzı şeyleri 9. Aya kadar o haliyle vermiyoruz vereceksekte üstten bastırıp elinizle ezip önüne koyuyoruz...
Ek gıdaya geçince muhakkak su veriyoruz..
7. Ay itibari ile bi ceviz büyüklüğünde çift çekilmiş kiymayi dana kuzu koyun farketmez yemeklerine ekliyoruz...
Eğer sebzeyle arasi kotuyse sebzeleri köfte krep omlet gibu yiyeceklerin içine karıştırarak yediriyoruz...
Brokoli karnabahar kabak yerken bizde öyle beslenicez kebap yersek önünde oda yemez :)
Meyveleri yine iki parmak kalınlığında kesip tereyağı suruyoruz hafif tarçın serpip yağlı kağıda koyuyoruz fırında yumusatiuoruz ucundan koparıp sıcaklığını kontrol ediyoruz...
Et yemekleri olarak köfte ve tavada az tefeyagla kızartılmış veya fırında pişirilmiş kuzu pirzola verebiliriz..
Çorbaları suyunu uçurarak veya tam buğday ekmeği doğrayarak topaklar halinde önüne koyup yedriyoruz bi suru sebze karıştırmayın hoş olmaz dedi
Kabızlık sorunu çekerse tam buğday unu ile yaptığımız ekmegi n üzerine aksamdan suya koyduğumuz kayisilarin içlerini bıçakla sıyırıp sürüp yediriyoruZ....
Dis için yeşil soğanın uç kısmını kesip beyaz kısmını eline veriyoruz...
Kan ilacını sordum kullanabilirsin ama 1 yaşına kadar çok anlamlı değil dedi herkesin doktoruna kalmis bir durum yani..
Yoğurdu mayalamak icin inek keçi sütü farketmez dedi
Avokado çok allerjik mis o gün avokado yiyecekse başka hiçbirşey vermeyin dedi yeni bi yiyecek verdiğimizde kakasi çok sulu veya çok katiysa buda alerji göstergesi olabilir dedi...
tesekkurler carputi harika bilgiler aklıma yattı
Öpuyorum sizleri
Teşekkürler carputi Blw bilgileri için :)Eğitimde probiyotikle yogurt mayalamanin alerjiye neden olabileceğini söylediler bende activia ile mayaladigimi söyledim alerji olmadıysa sorun yok ama ilk etapta kullanmamak lazim dediler gözlemle muhakkak
evet kizimda sol tarafini cekiyorBenimkide aynı sizinkiler sağ tarafım solmu bebeğe göre benimki soldan tutuyo hep bide saçını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?