2014 Kasım Anneleri

Arkadaşlar aliexpress den ergobaby marka kanguru sipariş etmiştim 18 günde çinden geldi kullanmaya başladık ve çok memnun kaldık fotodakinin aynisi aldığımız Eki Görüntüle 1513945
Canım benim kangurumda pazartesi günü geldi bunun düz moru çok güzel ama ben daha dışarıda kullanamadım evde yaptığım denemelerde benim cadı kız durmadı mızardanmaya başladı tek başına cesaret edip dışarıya çıkamadım yarın eşimle çıkmayı düşünüyorum yine durmak istemezse en azından yanımda eşim olur dışarıda ilk deneme için baya heyecanlıyım

Bide kızlar bizim Çarşamba günü 5. Ay kontrolümüz vardı kızım 1-1,5 saatte bir dört beş dakikacık emmesine rağmen 680gr almış boyuda 3,5 cm uzamış 2980 gr 49 cm doğmuştu şimdi 6740 gr 65 cm buradaki aydaşlarımıza göre hala gayet minik bi kızız doktorumuz tattırmalara başlayalım dedi ben 6. Ayı beklemek istiyordum kilo alımıda iyi ama ben elma yerken atılmalarına dayanamadım çeyrek almayı cam rendede püre yapıp 3 gün verdim ama bugünkü kakası gayet koyuydu elmada bile böyle olunca sanırım 6. Ayı bekleyeceğim yine daha bağırsakları hazır değil gibi geldi

Bi b.k muhabbetidir gidiyor bir aydır. Çok sıkıldım. 7 Nisan da 4.ay aşısı yapıldı.. Günde en az 2 kez kaka yapan çocuk 4 gün yapmadı. Sonra bir yaptı pir yaptı.. Üzerinden 9 gün geçti. Hala yapmamıştı. Mama kaşığı ile zeytin yağı verdm. Hemen yaptı. Ama az.. 2 gün geçti. Bi ıkınma bi ağlama.. Acile gittik. Lavman yapıldı. Tık yok. Bi daha yapıldı. Az bir şey yaptı kakaç ertesi gün oldu, yine yaptı bir kez. Ve o kakanın üstünden de 9 gün geçti, bugün oldu. Hala yok.. Bu arada acilde duphalac ve debridat sabah akşam bir çay kaşığı başlandı. Anestol pomad popoya.. Bugün 5.ay kontrolü vardı. Derdimizi anlattık. Sıkıntısı yok. Gayet keyifli dedik. Kilo alımı az dedi(pek umursamadım) tiroid ve tam kan bakalım, bir de batın usg dedi. Tam kanda malesef kansızlık çıktı. Ben 4.ay da verilen kan damlasını kullanmamıştım. Kaka yapmamasını bahane ettim hem. Doktor hemen başlıyorsun dedi. Tiroid normal. Çocuk cerrahi muayene etsin dedi. Muayene oldk. Sorun yok.. Ve doktorumuz sütün artık doyurmaz olmuş, ek gıdaya geçiyorsn hemen dedi. Benim doktor bu konuda kendini pek geliştirmemiş sanırım. Et, süt, yumurta akı, bal ve tuz yasak. Yoğurt, çorba veriyorsun, meyve de veriyorsn dedi.. Burda bi keçi sütü muhabbetidir gidiyo ya, hocam yoğurdu inek sütü ile mi mayalayacağız dedim, e neyle mayalayacaksn tabi inek sütü dedi :)

Her arayan yaptı mı bugün diye soruyor yaa.. Bktan konularrrr

Güle güle kullanalım inşallah sayenizde aldım valla çok uyguna

Bu 4. Ayda verilen kan damlası çok ta boş değil demek ki. Benim oğlumda kakasını her gün yapmıyor, 4 günü buluyor genelde. Kan ilacı da ekstradan Kabızlık yapıyor ama armut, elma püresi verince biraz dengeliyor. Kafanı çok bulandırmadan Paşa'ya ufaktan başlicaksın demek ki canım. Ek gıdaya geç başlamak istiyoruz ama Bu noktada Dr u da dinlemek lazım. Ben 1 haftadır yoğurt, elma ve armut püresi verdim. Aslında sebze çorbasına da başlamak istiyorum. Bakalım artık, inşallah düzene girer Şu ek gıda meselesi.

Geçmiş olsun canım. İnsanın canını en çok da bebeğinin sıkıntısı değil de sürekli soranlar sıkıyor. Umarım en kısa zamanda kakanız düzene girer.

Kendi adıma söyliyeyim, ek gıdayı mesele haline getirdim. Çünkü bugüne kadar rahattık. Emzir, formül mama ver, beslenme işi tamam. Ama artık bebişler Büyüdü doymamaları normal. Oğluma yoğurt veriyorum ağzından geri çıkarıyor ve ağlamaya Başlıyor, elma püresi de aynı şekilde. Sadece armudu sevdi. Sanki biraz işim var Eren paşamla. Bakalım şimdilik zorlamıyorum, ara ara yoğurda devam. Inşallah sever. Emmesi de azaldı. Bir de dün Havuç verdim ilk defa, böyle birşey olamaz. Resmen tükürüyor. Havuçta yüzünü çok fena ekşitti. Ben de vermedim tekrar. Bu ek gıda yolunda Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ablamın çocuklarından biliyorum, yemeyen çocuk çok zordur inşallah öyle olmazlar.

Güle güle kullanalım inşallah sayenizde aldım valla çok uyguna
Nekadara nerden almıştnz canım kanguruyı. Sormuşmuydum inan hatrlamıyorum. İkinci kez soruyosam kusura bakma neolur. Bebişten akıl kalmıyo bende zaten cok unutkanım

Geçmiş olsun canım. İnsanın canını en çok da bebeğinin sıkıntısı değil de sürekli soranlar sıkıyor. Umarım en kısa zamanda kakanız düzene girer.
ayysorma aynen memleketteyim gorsen konusan konusana yok zayif demekki sutun yaramamis niye ek bisey vermedin cocuk ufak kalmis isin zor bunla kucakta uyutuyosun cok harektli seni cok yoracak ayy daha neler neler bazen iyiki uzaktayim diyorum sirff bu.laflar yüzÜnden.s

kızlar doğum yapanlar bebeklerini sağlıkla büyütsünler. ben 39 haftalık hamileyim ve bu hafta sezeryan olacam.
bana acil hastane önerisinde bulunur musunuz lütfen, fiyatları da yazarsanız sevinirim (avrupa yakası)

Ağzı olan konuşuyor canım annenin psikolojisini düşünen yok.

Aynen canım yoğurdu hiç sevmedi mesela. Tarhanayı sevmedi. Yeni şeyler eklendikçe ya onları da yemezse endişesi var bende de. Zaten küçük doğdu kilo alımı da öyle aman aman değil, bazen çok üzülüyorum iştahsızlığına.

Valla öyle görünüyor canım. Bende de hep olur bu sorun zaten. Bu hafta ciddi bir şekilde menü oluşturcam artık.

Hayırlı olsn canım şimdiden. Kolay bi doğum olsun inşallah. Hastane tavsiyesinde bulunaym. Türkiye hastanesi. Sezeryan fiyatı bilmiyorum. Ben normal yaptm. 2bin tl. Hastaneden çok çok memnunum. Telefon ile fiyat bilgisi veriyolar.

Baştan ümitsizliğe kapılmak istemiyorum bende ama bi Hevesle keçi sütü bulduk, yoğurt yaptım derken yememesi üzdü beni. Bebişlerin sağlığı yerinde olsun da illaki seveceği Şeyler olur canım sende üzülme. Bir de her çocuk farklı gerçekten, kimi iştahlı olur kimi iştahsızdır. Bir de bizimki çok kusuyor, doğduğundan beri öyle. Kusan bebek gerçekten çok zor oluyor. Ek gıdaya geçince kusması azalır diyenler oldu. Gerçi herkes her konuda çok biliyor da hiçbiri tutmuyor nedense. Diyecek tek şey sağlıkla büyüsünler. Allah'ım acılarını göstermesin.

kızlar bu ek gıdayı nne zaman veriyrsnz yani çok açken mi yoksa emzirdikten yada mamasını yedikten bir kaç saat sonramı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…