- 9 Nisan 2014
- 3.255
- 4.825
- 198
Maşallah çok tatlısiniz ek gıda dan olabilir karın ağrısı birde üşütunce oluyor en çok.Herkese merhaba. Ne zamandır giremedim, hepinizi çok özledim. Burda yazılanları okumak çok güzel ve o kadar da bilgilendirici :/)oğlum 5 buçuk aylık oldu. Meyve ve yoğurt yıyo şimdlk. Arada bi karnı ağrıyor acaba bu ekgıdalar mı yapıyor?
Uzakmisavcılar dışına hiç çıkmadım ki
Yemeklerine derken ??ben cok ge
Günaydın arkaaşlar sabah sabah kızıma muhallebi yaptım tam buğday unundun bir kaşıktan sonra bi anda dudağını büzüp ağlamaya başladı bidahada almadı bu çocuk meyve dışında bişey yemek istemiyor ya nasıl alışacak bilmyrm
Cnm yaptığın şeylere anne sütü koy.. yavaş yavaş alısir herhalde...
Ben 2.5 aylıkken yaptırdım. TOBB da profdu yapan doktor.çoçuk cerahı.çok memnun kaldık 1 haftada iyileşti.hiç ağlamadı.yalnız tek sorun çok pahalı olması ameliyatın.biz küçük olduğu için riske atmayalım diye yaptırdık.ameliyatta bir sorun çıkmasın diye.çok arastırdık. Ameliyatla ilgili a dan z ye anlatıyor.resimleslm kızlar nasıl bebıslerr ben yazamasam da takıp edıyo okuyorum yazdıklarınızı ben dıyorum kı bende oğlumu erkenden sünnet yaptırmak ıstıyorum ama nasıl olcak hangı doktorla olcakbılmıyoorum ozellıle ankaradakı anneler doktor tavsıyesı varsa yaptıranlarda tecrubelerını paylaşırlarsa sevınırım..sımdıdıen tesekkurller
merhaba. Karninin agridigini nasil anladin??Herkese merhaba. Ne zamandır giremedim, hepinizi çok özledim. Burda yazılanları okumak çok güzel ve o kadar da bilgilendirici :/)oğlum 5 buçuk aylık oldu. Meyve ve yoğurt yıyo şimdlk. Arada bi karnı ağrıyor acaba bu ekgıdalar mı yapıyor?
Biskuvileri yaptim. Kullandigim devam sutune ekledim. Blendrdan gectim. Sanirim kivamini koyu yapmisim. Ohu ohu deyince benim kiz hemen su verdim. Sonrada cesaret edip yediremedim. Bi dahaki sefere daha az biskuvi daha cok devam sutu kullanacagim.Yok sormadin daha once sorsanda bisey olmaz zaten 24 dolar= 62 tlye geldi aliexpress den aldık ergo baby markası
sağol canımBurda senîn ve misafirin durumunun hiç bir önemi yok bence tamamen yektanın keyfi önemli o nasıl istiyorsa sen onu yap herkeste saygıyla karşılayacaktır
ah canım ah geldi kv bi dolu sıkıntıyla gittiValla canm ben kvyle kavgalı oldugum halde gecen gun geldı yastıgını yorganını koltuga koydum ıyı geceler dedım yattım. Yada bıze geldıgınde kalksın dıye esneyıp duruyorum. Oda uykunuz geldı galıba dıyıp gıdıyo. Genelde gece gelır cunku 1 den oncede gtmezdı. Bu yontemı buldm napim. Fenayım bıraz ama çare bırakmadı sevımsız bana.
Ama zaten yabancı degıl canım kv yatıyorum yorgunum. Dedıgınde anlayış gosterr heralde. Bence onu beklemene gerek yok bızı bebişler cıddı yoruyo çunku.
benimkisi göstermiyor vallaBen önceden misafiri beklerdim şimdi hiç öyle yapmıyorum.. Salona alıyorum kim gelirse gelsin... Küçük odada da bebeğimle ilgileniyorum... Bebeğim uyuduğunda ise ben de uyuyabiliyorum... O kadar da anlayış gösterirler yabancı da değil kv
patates havuç kabak karışımı
havuç irmik kabak karışımı
havuç patates ıspanak karışımı
bugün ilk kez karnabahar
yarın fasulye deneyeceğim
avokado verdim eline kendi yedi
sabahları yumurta sarısı lor peyniri bisküviyi ıhlamurla ıslatıp
ve tabiki yoğurt kendi mayaladığım
bu zamana kadar verdiklerim ve vereceklerim bunlar güzide
buarada blw ye başladım çorba yapmıyorum sebzeleri kendi yesin diye dnemeler yapıyorum genelde yemiyo alışcak inşallah
teşekkür ederim bilgiler için blw den korkuyorum niyeyse ama ben de bir deneyeceğim bakayım ne yapacakbanada doktor tam buğday ekmeği ver dedi bulamacın içine. ben bulamaça karşı olduğum için vermedim. tek tek veriyorum herşeyi. tam buğday unuyla yaptığın bisküvi yerini tutar. ben öyle yapıyorum.
ek gıdaya başlıyorsan kabız olduğu dönemlerde ben kayısı ve kara erik püresi veriyorum hippin. iyi geldi bize.Bi b.k muhabbetidir gidiyor bir aydır. Çok sıkıldım. 7 Nisan da 4.ay aşısı yapıldı.. Günde en az 2 kez kaka yapan çocuk 4 gün yapmadı. Sonra bir yaptı pir yaptı.. Üzerinden 9 gün geçti. Hala yapmamıştı. Mama kaşığı ile zeytin yağı verdm. Hemen yaptı. Ama az.. 2 gün geçti. Bi ıkınma bi ağlama.. Acile gittik. Lavman yapıldı. Tık yok. Bi daha yapıldı. Az bir şey yaptı kakaç ertesi gün oldu, yine yaptı bir kez. Ve o kakanın üstünden de 9 gün geçti, bugün oldu. Hala yok.. Bu arada acilde duphalac ve debridat sabah akşam bir çay kaşığı başlandı. Anestol pomad popoya.. Bugün 5.ay kontrolü vardı. Derdimizi anlattık. Sıkıntısı yok. Gayet keyifli dedik. Kilo alımı az dedi(pek umursamadım) tiroid ve tam kan bakalım, bir de batın usg dedi. Tam kanda malesef kansızlık çıktı. Ben 4.ay da verilen kan damlasını kullanmamıştım. Kaka yapmamasını bahane ettim hem. Doktor hemen başlıyorsun dedi. Tiroid normal. Çocuk cerrahi muayene etsin dedi. Muayene oldk. Sorun yok.. Ve doktorumuz sütün artık doyurmaz olmuş, ek gıdaya geçiyorsn hemen dedi. Benim doktor bu konuda kendini pek geliştirmemiş sanırım. Et, süt, yumurta akı, bal ve tuz yasak. Yoğurt, çorba veriyorsun, meyve de veriyorsn dedi.. Burda bi keçi sütü muhabbetidir gidiyo ya, hocam yoğurdu inek sütü ile mi mayalayacağız dedim, e neyle mayalayacaksn tabi inek sütü dedi :)
Her arayan yaptı mı bugün diye soruyor yaa.. Bktan konularrrr
Valla canm ben artık canımı sıkanın on katı canını sıkıyorum moralını bozuyorum. Ben kafama takıcama onlar benım verdıgım cvpları kafalarına taksınlar. Umrumda degıl saygı falan artık Hakedene hakettıgı muameleyı gosterıceksn. Bekarken hiç böyle degıldım ama. Bunları tanıdıkça böyle oldum ama sadece onlara karşı.ah canım ah geldi kv bi dolu sıkıntıyla gitti
bizim oğlan altıncı ayında pamukçuk oldu ve ilerlemiş sanırım benim de göğsüme bulaştı ve gösüm çatladı kanıyor. oğlumu ağlaya ağlaya emziriyorum..... napıcam ben ya yardım edin. her kafadan bi ses çıkıyo şimdi emzirsemmi bir kaç gün yaralarımın iyleşmesini mi beklesem nasıl yaplamıyı canım çok yanıyo emzirmek dahada çok yara olmasına sebep olmaz mı bu arada ilaç kullanıyorum pamukçuklarımız geçmiyo
Canım ya daha yeni başladk. Elma ve armut verdm tek. Dediğin püre bizim ayımıza uygun mu bakıcm hemen. Dün 5 aylık oldu.ek gıdaya başlıyorsan kabız olduğu dönemlerde ben kayısı ve kara erik püresi veriyorum hippin. iyi geldi bize.
Hayırdır canım paylaşmak istersen yardımcı olabilirsek seve seve elımden geldıgınce olabılırımselam kızlar çok dertliyim hangisinden başlasam
4. Aydan itibarenmişş. Yarn ilk işim bundan almak olacak. Çok teşekkürler canımek gıdaya başlıyorsan kabız olduğu dönemlerde ben kayısı ve kara erik püresi veriyorum hippin. iyi geldi bize.
gecmis olsun canim emzirme icin bir sey diyemeyecegim bilen arkadaslar yardimci olur insallah.. Ama acisini iyi bilirim insallah hemen gecer canim ya..selam kızlar çok dertliyim hangisinden başlasam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?