Ben cesaret edemiyorum yaa:-(Bizim çocuk cerrahı artık lokal zamanı geçti dedi.. 3 kişi çocuğu tutup da yapamayz, ama onu derin bi uykuya da koymayız dedi. Güveniyorum ben. Sanırım bu ay yaptircaz
bnm cok ayakta kalirsam aciyor bazen normal zannedersemGünaydın arkadaşlar...
Sezaryen olan arkadaşlara sorum olacak sizin sezaryen yeriniz hala acıyor mu? Durup dururken değil de mesela bebeğimi kucağıma aldığımda ayağıyla oraya bastığında felan bildiğiniz acıyor yani ağrı değilde acıyor... Oraya baskı olması canımı acıtıyor normal mi sizde de böyle mi hala?
canim. bnm oglumun simdi asi izi oldu hatta kabugu dustu ici beyazladi falan ama kizimda ufacik bir iz igne izi bile yoktu buyudu simdi hala yok. veremle ilgili okuluma bilgi vermeye gelmisti saglikcilar onlara sordum bir test varmis isterseniz yaptirin dediler kimisi de igne girse bile yeter korur dedi dogumum falan araya girince ole kaldi ben de meraktayimKizlar verem asisi izi olmayan varmi benim kizimda hic bir sey yok tutmadimi acaba.s
ya evdr peynir fikri cok hos ama icinde peynir kulturu falan olmayinca sadece sut kesigi olmuyor mu besleyici olur mu dusunmelerdeyimlabne ve lor peynırı yapan varmı?
tarıfını mıktarları ıle yazabılır mı??
nette baktım labne yapmak cok kolay gorunuyor
denenmıs olması onemlı
ben deneyecem bıraz buyusunde
sımdılık sızden tarıf alayım
probiyotikle mayaladim peki her seferinde yeniden alip koyacak miyiz int.de ole yaziyomus evdeki otomatikman probiyotik mayasi olmuyor mu zatenkızlar dun eve gıderken yoresel urunler satan magazadan
2,5 lt ınek sutu aldım
annem sagolsun kaynaktı, kaplara doktu bı tanesı cam buyuk boy kasede idi. (pasabahcenın plastık kapaklı olanları var ya onlar)
annem sut doldurdugu kapları fırının ıcıne koyuyor (fırında herhangı bı ısı yok)
orada ılımasını beklıyor
a 101den probıyotık maya almıstım (yayla marka)
onu bıraz sutle kucuk kasede ıslattı ve yarım saat beklettı
sute kucuk parmagını sokarak ısısına karar verıyor (e tebrube tabıkı ama tabir şu; "parmağını ısırmayacak sıcaklık")
sonra bı buyuk kaseyı probıyotık ıle
dıgerlerını hazır ev yogurdu ılemayaladı
bugun babam gunluk kecı sutu alacak, probıyotık ıle mayaladıgımız yogurdu maya olarak kullanarak kavanoza yogurt yapıcak annem
once annem bı denesın sonra ondan bende ogrenıcem
genel olarak yogurt yapımı bu sekılde
henuz vermedık,
yarın kecı sutu ıle yaptıgımızı verıcez
cok heyecanlıyım
ben de hic bindirmemistim bi deneyelim salincagi bakalim masallah sizekzlarrrr hızlı bi giriş yaptımm
ne çok post yazmışım bugün
özledim ama sizi bir haftadır yoktum
izmirdeydim kızkardeşimde geldi gezdim tozdum kurtlarımı döküp
evime geldim :)
baya yazan olmuş bana saolun arkilerim
hepsine cevap verdim sanırım ama arada kaçan varsa kişisel algılamayın canlar
izmirden bi foto koyuyorumm
kızımın ilk salıncak deneyimi
ayy çok sevdi
biraz salladım gülerek uykuya daldı minnoşum
öpüldünüz güzellerEki Görüntüle 1516945
canim minik bebek su keseleri var ya oyle durumlarda az suyla karnina koyuyorum ise yariyorBişey sorucam. Kızımın karnı agrısa nasıl anlarım. Ikı gundur cok ıkınıyo ve aglıyo yapamaynca. Bnde acaba karnımı agrıyo dıyorum. Ikı kere kakada yaptı bugun. Ama uykudan aglayarak uyanıyo ıkınırken
he he. ben de simdi iki cocuklu olunca tek cocugum varken ne yapiyormusum ne cok vaktim varmis diyorumGün 24 saat.. Bana yetmiyoo.. Evet ben de söylüyorum :çocuk yokken ne çok boş zamanımız varmışşş
cnm mayalama hıc guzel olmadı :)bnm cok ayakta kalirsam aciyor bazen normal zannedersem
canim. bnm oglumun simdi asi izi oldu hatta kabugu dustu ici beyazladi falan ama kizimda ufacik bir iz igne izi bile yoktu buyudu simdi hala yok. veremle ilgili okuluma bilgi vermeye gelmisti saglikcilar onlara sordum bir test varmis isterseniz yaptirin dediler kimisi de igne girse bile yeter korur dedi dogumum falan araya girince ole kaldi ben de meraktayim
ya evdr peynir fikri cok hos ama icinde peynir kulturu falan olmayinca sadece sut kesigi olmuyor mu besleyici olur mu dusunmelerdeyim
probiyotikle mayaladim peki her seferinde yeniden alip koyacak miyiz int.de ole yaziyomus evdeki otomatikman probiyotik mayasi olmuyor mu zaten
ben de hic bindirmemistim bi deneyelim salincagi bakalim masallah size
canim minik bebek su keseleri var ya oyle durumlarda az suyla karnina koyuyorum ise yariyor
he he. ben de simdi iki cocuklu olunca tek cocugum varken ne yapiyormusum ne cok vaktim varmis diyorum
bu yaklasımda dogruBen insanların bebeğime Yaklaşımlarına da müdahale etmiyorum önemli bişe olmadkça,farklılıkları öğrenir anne gbi kmsenin korumacı sevgi dolu olması beklenemez ztn.bebekler kimin gerçekten sevdiğini hissediyolar kullanılan kelimeler bzm hoşumuza gitmese de.
sogunulmayacak gıbı degıl kıAynı düşüncelerdeyim.. Evlenmeseydim diyorum... En güzel şey oğlum.. Başka da bir şey düşünmüyorum artık.. Destek olmak canımı sıkan şey değil annesi babasıdır muhakkak oğullarıdır emeklilikleri yok ikisininde... Babası yatalak sayılır hasta ama evde çalışan bir kızkardeşi var ve abisi de orda evli... Benim eşimde bi huy var vur diyorlar ya öldürüyor... Yani geçen sefer gittiğimizde söylenmez ama kömür parası kalmış vs görümcem vermemiş adam kapıya geldi istedi tabi eşim durur mu hemen pat verdi o kadar parayı... Üstüne zaten 1 aylık gıda alışverişi (en az 300 tl) herşeyden fazla fazla alıyor.. Üstüne annesine harçlık ayda 700 civarı gidiyor.. Belli bir miktar olsa her ay ona göre ayarlarsın kendini bilirsin ki şu kadar şuraya gidecek ama benm eşim öyle değil... Ben bişi istesem 10 kere hesap yapıyor para mı kalıyor vs ama harcamaya gelince aileye hesap yapmıyor o yüzdne ben de dinlemiyorum artık istediğimi alıyorum bu yüzden de sürekli tartışıyoruz ailesine de gitmek istemiyorum soğudum... Kimseyle bir derdim yok belki öyle şükür ama soğudum işte..
Masallah bebislere bizde bastiriyoruz bebekliginden beri ama kafamda soru isareti var zaraelimi diye tesekkurler kizlarÇok olmamak kaydıyla destekle oturuyor canım öyle oynuyor... Bir de biz zaten nerdeyse bebekliğinden beri bastırıyoruz yani ayakta durmayı çok seviyor bugünlerde hiç yorulmadan tutarsan öyle ayakta duruyor
bende heves edıyorum oyle uyusun dıye uyumuyor :)Ben en son 5 ayı doldurdgnda götrdüm doktor 20 gün sonra yoğurtla başla dedi emzirdiğim için acele etmicem bide ben annelik içgüdüsünün teorik şeylerden önemli oldgunu düşünüyorum.çok araştrıp pimpiriklendikçe bzmde kafamız karışıyo.mesela emzirirken uyumasını herks sorun etmiş,bence ondan mutlu oldugu uyuma yeri olamaz .bnmde en sevdgm şey öyle uyuması.en önemli şey sevgi,onu bebek hissediyosa hersey daa güzel gidiyo.çok kasmamak gerek
Ayy seneye ben de Sizin gibi olurum inşallahCanim erkekler bebekleri olduktan sonra baba olurlar.. Benim esim de hicbir sey hissetmezdi hamileyken ben.. Karnima bile dokunmaya korkardi.. Dogduktan sonra da bir muddet alisamadi eve yeni bir birey geliyor cunku.. Dusunsene hic yok ortada bir gunde tum hayatin degisiyor.. Ama gizli gizli severdi kizini kizim büyüdükçe babalik duygusu da cogaliyor.. Annelikle babalik cok farkli biz cok farkliyiz üzülme..
GATA nın çocuk gastroenteroloji bölümü çok iyiymiş diye duydum. poliklinikler randevusuz hocalara randevu almak gerekiyormuş.Ben vandayim burda gastrolog malesef yok. Alerji uzmaniysa turkiyede bile cok azmis. Izmir ve istanbulda varmis alerji uzmanları. Olmadi oralara götüreceğim. Sen nerdesin? Bi de kilo almama problemi var mi sizde de. 5. Ayin sonunda dogum kilosunun 2 katina ulasmasi gerekiyormuş ya. Sanirim bizim 100-200 gram az olcak.
bir cogumuzun ilk cocugu canim.. İnsallah hayirlisiyla alirsin kucagina.. Doya doya her aninin degerini yasa.. Hamilelik coook guzel bir sey.. Yavrunu seninle her yere goturmek onu icinde hissetmek bambaska yaa.. Oyle ozluyorum ki o gunleri.. O yuzden tadini cikar..Ayy seneye ben de Sizin gibi olurum inşallah
Zaten ilk gebeliğim kendim ancak alışıyorum
Kolay değilmiş yani annelik
Bulantılar yeni azaldi böle bişeyle karşılaşacağımı hiç ummazdım
Ama rabbim en iyisini bilir
Vardır herşeyde bir hayır
İnşallah inşallahBazı erkekler duygularını belli edemiyor benim eşim de hiç baba olamayacak gibiydi hatta doğduğu zaman bile uzak duruyordu. Ama şimdi bebiş tepkiler vermeye başladı sürekli onunla oyun oynama peşinde. Ümitsiz olma zamana ihtiyacı vardır
İyi ki varsınız desteğiniz için çok teşekkür ederimbir cogumuzun ilk cocugu canim.. İnsallah hayirlisiyla alirsin kucagina.. Doya doya her aninin degerini yasa.. Hamilelik coook guzel bir sey.. Yavrunu seninle her yere goturmek onu icinde hissetmek bambaska yaa.. Oyle ozluyorum ki o gunleri.. O yuzden tadini cikar..
Ndn kii? Bence büyüdükçe daha zorlaşacak. Canımcım hm sezonu geçen ürünü bulundurmuyor sanırım. Bere de kış sezonu ürünü olduğundan kaldırmışlar benceBen cesaret edemiyorum yaa:-(
ayy canım takılma bence senden daha ilgili olcak belkide görürsün bak eşimde maça gidemiycez diye üzülüyordu ama babayla kız iletişimi farklı hamileyken hiç umursamıyordu doğduktan sonra çok farklı oldu ki ben bu cinsiyet ayrımından nefret ediyorum cahiliye dönemindemiyiz yaa Rabbim nasip etmiş bizlere binlerce insan bebek arayşında kaç kez tüp bebek deniyorlar sağlıklı evlatları olsun diye olanda kızmı erkek mi olcak diye düşünüyor Rabbim sağlıklı ve hayırlısı neyse onu versin sanada herkesedeİyi ki varsınız desteğiniz için çok teşekkür ederim
Cok şükür iyi canm. Senın yavrun nasıl. Benımkı şuan uyumak üzere gece hep aglayarak uyandı ilk defa kucagma aldm daha cok agladı yatrdm uyudu sonra
Baştan ümitsizliğe kapılmak istemiyorum bende ama bi Hevesle keçi sütü bulduk, yoğurt yaptım derken yememesi üzdü beni. Bebişlerin sağlığı yerinde olsun da illaki seveceği Şeyler olur canım sende üzülme. Bir de her çocuk farklı gerçekten, kimi iştahlı olur kimi iştahsızdır. Bir de bizimki çok kusuyor, doğduğundan beri öyle. Kusan bebek gerçekten çok zor oluyor. Ek gıdaya geçince kusması azalır diyenler oldu. Gerçi herkes her konuda çok biliyor da hiçbiri tutmuyor nedense. Diyecek tek şey sağlıkla büyüsünler. Allah'ım acılarını göstermesin.
Gunaydn arkadaslar. Ya ıkı gundur kızım gece cok aglıyo. Farkettımkı ıkındıgı için aglıyo yapamadugından. Sadece gece aglıyo boyle ıkınırken. Gündüz sıkıntı yok. Yarım saat aralıklı aglıyo sonra normale dönüyo
Sabah yedie uyanıyor emziriyorum sekiz buçuk gibi kahvaltı veriyorum. Saat on iki gibi çorba veriyorum. Akşam üstü saat beş gibi elma ya da armut suyu veriyorum. Yoğurt da vermem gerekiyor. Ama sevmedi yoğurdu o yüzden biraz ara verdim. Hepten soğumasıni istemiyorum.
Hepinize kocaman gülücüklü bir günaydınnnnnnnn
(Dağınıklık için kusura bakmayın : ))
MAŞALLAH SANA
Eki Görüntüle 1516298 Eki Görüntüle 1516299 Eki Görüntüle 1516300
Günaydın 15 gün aradan sonra herkese oğlum hasta oldu teyzeleri burun akıntısı öksürük hala da öksürüyor içim gidiyor keşke benim olsaydı antibiyotik verdi iğne yapıldı birde burun açıcı buhara girdi şimdi yarım saate bir uyanıyor ağlayarak uyku kalmadı hiç kilo almamış yada aldı hasta olunca verdi bilmiyorum çok zormuş biraz toparlansin öyle gidelim dedik tatile ama sakinan göze o çöp yine battı bi şekilde izin bitti bizde bittik ek gıdaya baslamamistim 5.5 ay oldu artık başlarım inşallah birde sünnet var oyyy
Canımmm çok sağol düşünmen bile yeter olsunn yaz geldi artık zatenNdn kii? Bence büyüdükçe daha zorlaşacak. Canımcım hm sezonu geçen ürünü bulundurmuyor sanırım. Bere de kış sezonu ürünü olduğundan kaldırmışlar benceçok üzüldüm yaa. Başka şubesine gidersem bakıcam yine
Amiiin Amiiinayy canım takılma bence senden daha ilgili olcak belkide görürsün bak eşimde maça gidemiycez diye üzülüyordu ama babayla kız iletişimi farklı hamileyken hiç umursamıyordu doğduktan sonra çok farklı oldu ki ben bu cinsiyet ayrımından nefret ediyorum cahiliye dönemindemiyiz yaa Rabbim nasip etmiş bizlere binlerce insan bebek arayşında kaç kez tüp bebek deniyorlar sağlıklı evlatları olsun diye olanda kızmı erkek mi olcak diye düşünüyor Rabbim sağlıklı ve hayırlısı neyse onu versin sanada herkesede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?