2014 Kasım Anneleri

Güzel yöntem zaten öyle öyle vermesem hiç yemeyecek.. Ben işte saatli yapamıyorum canım ya.. Her gün her gün yapmıyorum mesela... Ondan tadını da unutuyor olabilir.. Bir tek biz yemek yerken aşırı yoğurt yeme isteği var verdikçe yiyor bir de sabah kahvaltıda ben kahvaltı yaparken peyniri çok seviyor yiyor... Onları da daha başlamadım keçi sütü aldım mayalayayım biraz da süt olarak içiricem bizküvilerim de dün geldi onları da katarım içine...

Haklısın kuzum da erik bulamam şimdilerde sanırım. Mor erik. Bu püre iyi geldi gibi. Diğerlerinden hiç almadm zaten. Elma, armut, meyve, sebze.. Bunları yapabilirim. Hatta yaptm da :)

Aynen. Sütün artık doyurmuyor dedi. Biz de hoop meyveye sebzeye dadandk :)

ben inek sütü işle yapıyorum yoğgurdunu canım..
sabahta ıhlamur bisküvi peyni ve yumurta bulamaç yapıyorum..
hepsini tek tek vermeye çalıştım öğürdü kabul etmedi..
ara ara deniyorum yine tek tek vermeyi..
bence sende hergün aynı saatlerde ver..
bakıcında sabah versin kahvaltısını falan..

Günaydın kızlar öğleden sonra misafirim gelecek islerimi bitirdim size bakmaya geldim ki kahvaltı muhabbeti olmus yine peynir yapıcam becerebilirsem maya almam lazım bebe bisküvisi kullandırmıyor esim ona göre bir karısım hazırluycam yumurtalı falan

Masada yediğimiz zaten kendi mayaladığım inek yoğurdu canım ondan o yedikçe öyle biz yemek yerken ona da veriyorum ama istediği için yani.. Bakalım biz düzen oturtalım artık da ek gıda olayı boğacak beni yoksa : )

Kızlar bu bisküvi yerine tam buğday arada yulaflı ekmek alıp ufalasak nolurki hem doyurucu olur

Canım çok denedim ama yemiyrdu hiç bişey resmen mama kolik olmuş şimdi dediğin gibi oyunla yediryrm mama sandalyesside boşa gitti yastkta yedryem napym yoksa hep tükürüyor
Canım ben sebzeden vazgeçtim artk ne yiyosa onu veryrm en azından alışana kadar böyle yapcam sende öyle yap begenmeyo tüküryr her türlü sebzeyi malesef, yoğurt yiyor çorba veryrm oda kaç çeşit çorba denedim en son unlu yoğurt çorbasını sevdi onu veryrm mamayı unutup yemeye alışsın başka şeylerde vercem bizimki mama içmk istdiği için yemiyor hiç bişey, kahvaltıya başladım o kaşık mamalarınıb iöine yumurta tereyağ peynir ezip karştryrm yediryrm bol bol su ver ama o mamalrdan sınra iki gündr biraz yiyr ama hep aglyr doysa bile mama istyr yani birde hergün ver kesnlkle alşsın artk büyüdüker

Kızlar bu bisküvi yerine tam buğday arada yulaflı ekmek alıp ufalasak nolurki hem doyurucu olur

Canım Tabi ki kulağa sağlıklı geliyor ama ne kadar emin olabiliriz bilmiyorum... Bir de ben şahsen bebeğimi ekmekle, hazır şeylerle çikolatayla ıvır zıvırla ne kadar geç tanıştırsam o kadar iyi diyorum...

Haklısın canım.. Benim bebeğim zaten 3 aydan sonra su hep içiyor canım.. Suya aşık resmen... Su biberonunu gördüğünde güller açıyor yüzünde hemen o ağız açılıyor elleriyle tutuyor bırakmıyor da.. Çok su içiyor..

Kızlar 6. ay aşısından sonra 1 yaşına kadar aşı yok gösteriyor aşı takviminde ama 9. ayda kızamık aşısı mı ne var demiş bir arkadaş öyle mi gerçekten? Anlamadım ben

Ohh maşallah benmki hiç sevmiyor oyy çok zor bu bebişleri büyütmek

Canım peynir mayalamadan olmuyormu ki ben yoğurdu kaynatyrm suyunu iyice çekene kadar sonra süzüyrm oluyor yada lor yapyrm sütü kaynatyrm içine iki yemk kaşığı yoğurt atyrm kesiliyr zaten sonra iyice süzüyrm lor oluyır yani böyle veryrm illa mayalı mı olması lazım?

ben de henüz sebze meyve püresi veriyorum bi de yoğurt verebiliyorum tabi ben. bizim doktorumuz çok rahat biri yar.doç. kendiinin de 3 oğlu var tatlı bi anne. ben çok ince düşünüyordum ve katıydım dün rahatlattı beni. biz yemek yerken çok ilgili dedim ağzını açıyor, şapırdatıyor dedim istediğinde ver yediğin yemek suyundan azıcık bir şey olmaz dedi. 2 hafta sonra çorbasına iki kere çekilmiş 1 çay kaşığı kıyma kat dedi. patates havuç kabak karıişımlaından çorba yapıyordum içine irmik, bulgur, pirinç de katabilirsin dedi. hatta 1 kaşık tarhana karıştır içine dedi. yumurta sarısı bugün verdim karışım için de cumartesiyi bekliyorum çalıştığım için kahvaltı saatinde az kalıyorum ilk tadımda geniş zamanım olsun istedim. bi de tam buğdayy ekmeğini de ıslatıp pekmezle karıştırp verebilirsin dedi. Tabi burda bazı arkadaşlardan karşı olanlar var bunlara saygı duyuyorum ama ben vereceğim. sen de istersen çorbalaryla çeşitlendirebilirsin,kahvaltı için de formül mama ile yapılan muhallebi ekleyebilirsin. peynir ve yoğurtta yer inşaallah canım en kısa zamanda düzelir de ama çok takma kafana ne zaman bir şeyi ben çok düşünsem ve kafaya taksam onunla imtihan oluyorum.

sevindim ben de evde olduğum zamanlarda mümkün olduğunca kendim yapıyorum ama çalışınca sürekli mümkün olmuyor. ayrıca kayısı ve erik mevsiminde de değiliz ben de güveniyorum hippe. bi de çok inceliyordum ek gıda meselesini baktım bunallıma gireceğim ve çocuğa bir şey yediremeyeceğim yoksa şimdi biraz daha gevşedim katı kurallarda

Ben nerdeyse iki aydır yemekte ne yesek suyundan felan muhakkak tattırıyorum.. Salata varsa salatanın suyundan veriyorum yemek suyundan vs.. Hoşuna da gidiyor...

ben de sebze puresi icine irmik ya da pirinc katiyorum canim.. Bugun puresini brokolili yapacagim bakalim yiyecek mi.. Sabah da kahvalti karisimini denedim hic sevmedi.. Formul mama da kullanamiyorum ben canim o da sutlu oldugu icin.. Kasik mamasini bile suyla yapiyorum elmayla tatlandiriyorum..
Aynen benim kizim da cok heyecanlaniyor biz yemek yerken veremiyordum hicbir sey.. Eline salatalık fln verince de kopariyor hemen elinden alinca da feryat figan :))

Canım ben doktora söyledim bu sorunu 10 gün bu şekilde devam eder normal dedi kan ilaçları yapıyormuş böyle ama ben o günden sonra vermedim bidaha çünkü kan değerlerine baktırmadan içim rahat etmiyor onuda en erken 7.ayında yapıyorlarmış bi tahlil yaptırıp o zaman kullancağım ayrıca vegaferonda da paraben var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…