- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
canım sen ısrarla saatli öğünlü vermeye çalış..
10-15 gün zor oluyor sonra alışıyorlar..
ilk başlarda 6-7 kaşık sonra 10 kaşık derken artıyor..
hergün aynı saatlerde aynı şeyleri koy önüne bilincine varsın..
birde oyunlarla falan yedir..
ben geçen gün müzik açtım zumba yaptım karşısında iki dans ettim bir kaşık verdim..
bu şekilde kiloada veriyorum hemde onu doyuroyorumm
Haklısın kuzum da erik bulamam şimdilerde sanırım. Mor erik. Bu püre iyi geldi gibi. Diğerlerinden hiç almadm zaten. Elma, armut, meyve, sebze.. Bunları yapabilirim. Hatta yaptm da :)canmmmmm
bana kalırsa evde yapmaya devam et
evet bende hipp in ürünlerini içim rahat kullanıyorum doğal ama
evde yapılan kadar doğal olamaz
sonuçta fabrikasyon
dışarı çıkarken yada yapamadığın zaman zorda kalınca kullan derim
Aynen. Sütün artık doyurmuyor dedi. Biz de hoop meyveye sebzeye dadandk :)canım ver artık..
dr banada artık anne sütü ekik gelir emsede doyurmaz demişti 5. ayda..
biz başladık ek gıdaya baya baya veriyorum herşeyden..
havuç aletji yaptı muzda kabız yaptı bizde..
ilk başlarda red edebiliyorlar oyunla falan yediriyorum ben
Güzel yöntem zaten öyle öyle vermesem hiç yemeyecek.. Ben işte saatli yapamıyorum canım ya.. Her gün her gün yapmıyorum mesela... Ondan tadını da unutuyor olabilir.. Bir tek biz yemek yerken aşırı yoğurt yeme isteği var verdikçe yiyor bir de sabah kahvaltıda ben kahvaltı yaparken peyniri çok seviyor yiyor... Onları da daha başlamadım keçi sütü aldım mayalayayım biraz da süt olarak içiricem bizküvilerim de dün geldi onları da katarım içine...
ben inek sütü işle yapıyorum yoğgurdunu canım..
sabahta ıhlamur bisküvi peyni ve yumurta bulamaç yapıyorum..
hepsini tek tek vermeye çalıştım öğürdü kabul etmedi..
ara ara deniyorum yine tek tek vermeyi..
bence sende hergün aynı saatlerde ver..
bakıcında sabah versin kahvaltısını falan..
Canım çok denedim ama yemiyrdu hiç bişey resmen mama kolik olmuşcanım ver artık..
dr banada artık anne sütü ekik gelir emsede doyurmaz demişti 5. ayda..
biz başladık ek gıdaya baya baya veriyorum herşeyden..
havuç aletji yaptı muzda kabız yaptı bizde..
ilk başlarda red edebiliyorlar oyunla falan yediriyorum ben
Canım ben sebzeden vazgeçtim artk ne yiyosa onu veryrm en azından alışana kadar böyle yapcam sende öyle yap begenmeyo tüküryr her türlü sebzeyi malesef, yoğurt yiyor çorba veryrm oda kaç çeşit çorba denedim en son unlu yoğurt çorbasını sevdi onu veryrm mamayı unutup yemeye alışsın başka şeylerde vercem bizimki mama içmk istdiği için yemiyor hiç bişey, kahvaltıya başladım o kaşık mamalarınıb iöine yumurta tereyağ peynir ezip karştryrm yediryrm bol bol su ver ama o mamalrdan sınra iki gündr biraz yiyr ama hep aglyr doysa bile mama istyr yaniCanım çok şey veriyorum ama oğlum öğün olarak yemiyor mesela sebzelerin her türlüsünü denedim bağıra kavga ede 6-7 kaşık zorla veriyorum.. Meyve püresini de öyle... Bir tek zorla da olsa tam yediği muhallebi.. Arı mamanın 7 tahıllısını normalini de aldım onları bir kase yiyor zorla da olsa... Böyle böyle nasıl katı gıda yiyecek bilmiyorum valla
Kızlar bu bisküvi yerine tam buğday arada yulaflı ekmek alıp ufalasak nolurki hem doyurucu olur
Canım çok denedim ama yemiyrdu hiç bişey resmen mama kolik olmuşşimdi dediğin gibi oyunla yediryrm mama sandalyesside boşa gitti yastkta yedryem napym yoksa hep tükürüyor
Canım ben sebzeden vazgeçtim artk ne yiyosa onu veryrm en azından alışana kadar böyle yapcam sende öyle yap begenmeyo tüküryr her türlü sebzeyi malesef, yoğurt yiyor çorba veryrm oda kaç çeşit çorba denedim en son unlu yoğurt çorbasını sevdi onu veryrm mamayı unutup yemeye alışsın başka şeylerde vercem bizimki mama içmk istdiği için yemiyor hiç bişey, kahvaltıya başladım o kaşık mamalarınıb iöine yumurta tereyağ peynir ezip karştryrm yediryrm bol bol su ver ama o mamalrdan sınra iki gündr biraz yiyr ama hep aglyr doysa bile mama istyr yanibirde hergün ver kesnlkle alşsın artk büyüdüker
Ohh maşallah benmki hiç sevmiyor oyy çok zor bu bebişleri büyütmekHaklısın canım.. Benim bebeğim zaten 3 aydan sonra su hep içiyor canım.. Suya aşık resmen... Su biberonunu gördüğünde güller açıyor yüzünde hemen o ağız açılıyor elleriyle tutuyor bırakmıyor da.. Çok su içiyor..
Canım peynir mayalamadan olmuyormu ki ben yoğurdu kaynatyrm suyunu iyice çekene kadar sonra süzüyrm oluyor yada lor yapyrm sütü kaynatyrm içine iki yemk kaşığı yoğurt atyrm kesiliyr zaten sonra iyice süzüyrm lor oluyır yani böyle veryrm illa mayalı mı olması lazım?Günaydın kızlar öğleden sonra misafirim gelecek islerimi bitirdim size bakmaya geldim ki kahvaltı muhabbeti olmus yine peynir yapıcam becerebilirsem maya almam lazım bebe bisküvisi kullandırmıyor esim ona göre bir karısım hazırluycam yumurtalı falan
ben de henüz sebze meyve püresi veriyorum bi de yoğurt verebiliyorum tabi ben. bizim doktorumuz çok rahat biri yar.doç. kendiinin de 3 oğlu var tatlı bi anne. ben çok ince düşünüyordum ve katıydım dün rahatlattı beni. biz yemek yerken çok ilgili dedim ağzını açıyor, şapırdatıyor dedim istediğinde ver yediğin yemek suyundan azıcık bir şey olmaz dedi. 2 hafta sonra çorbasına iki kere çekilmiş 1 çay kaşığı kıyma kat dedi. patates havuç kabak karıişımlaından çorba yapıyordum içine irmik, bulgur, pirinç de katabilirsin dedi. hatta 1 kaşık tarhana karıştır içine dedi. yumurta sarısı bugün verdim karışım için de cumartesiyi bekliyorum çalıştığım için kahvaltı saatinde az kalıyorum ilk tadımda geniş zamanım olsun istedim. bi de tam buğdayy ekmeğini de ıslatıp pekmezle karıştırp verebilirsin dedi. Tabi burda bazı arkadaşlardan karşı olanlar var bunlara saygı duyuyorum ama ben vereceğim. sen de istersen çorbalaryla çeşitlendirebilirsin,kahvaltı için de formül mama ile yapılan muhallebi ekleyebilirsin. peynir ve yoğurtta yer inşaallah canım en kısa zamanda düzelir de ama çok takma kafana ne zaman bir şeyi ben çok düşünsem ve kafaya taksam onunla imtihan oluyorum.canim sen neler veriyorsun bebegine ben doktora gidemedim ek gida icin..
Ben sebze ve meyve puresi veriyorum sadece.. Kahvaltiya da baslasam mi? Bugun hippin elmali bebek biskuvisinden aldim onda sut proteini yokmus kizimin alerjisi var ya.. Ben de bir biskuvi cok az yumurta sarisi ve yine ebebekten aldigim dogal uzum pekmeziyle bir karisim yapip ihlamurla islatayim diyorum insallah yer.. Peynir de yogurt da yiyemiyor ne verecegimi sasirdim..
sevindim ben de evde olduğum zamanlarda mümkün olduğunca kendim yapıyorum ama çalışınca sürekli mümkün olmuyor. ayrıca kayısı ve erik mevsiminde de değiliz ben de güveniyorum hippe. bi de çok inceliyordum ek gıda meselesini baktım bunallıma gireceğim ve çocuğa bir şey yediremeyeceğim yoksa şimdi biraz daha gevşedim katı kurallardaCanım yaa çok teşekkür ederim sanaaa :) dün yaptı, 3günlük aradan sonra. Muhtemelen püre sayesinde oldu. Şurup ve zeytinyağına devam ediyordk ama tık yoktu. Sen der demez aldm ve 3 gündür maşallah diyim çok severek yiyordu. Dün tam kaç gün oldu yapmayalı diye konuşuyodk baktm bıdık ıkınmaya başladı :) hipp e güveniyordum zaten. Artık evde yapamayacağım diğer çeşitlerini de alırım
ben de henüz sebze meyve püresi veriyorum bi de yoğurt verebiliyorum tabi ben. bizim doktorumuz çok rahat biri yar.doç. kendiinin de 3 oğlu var tatlı bi anne. ben çok ince düşünüyordum ve katıydım dün rahatlattı beni. biz yemek yerken çok ilgili dedim ağzını açıyor, şapırdatıyor dedim istediğinde ver yediğin yemek suyundan azıcık bir şey olmaz dedi. 2 hafta sonra çorbasına iki kere çekilmiş 1 çay kaşığı kıyma kat dedi. patates havuç kabak karıişımlaından çorba yapıyordum içine irmik, bulgur, pirinç de katabilirsin dedi. hatta 1 kaşık tarhana karıştır içine dedi. yumurta sarısı bugün verdim karışım için de cumartesiyi bekliyorum çalıştığım için kahvaltı saatinde az kalıyorum ilk tadımda geniş zamanım olsun istedim. bi de tam buğdayy ekmeğini de ıslatıp pekmezle karıştırp verebilirsin dedi. Tabi burda bazı arkadaşlardan karşı olanlar var bunlara saygı duyuyorum ama ben vereceğim. sen de istersen çorbalaryla çeşitlendirebilirsin,kahvaltı için de formül mama ile yapılan muhallebi ekleyebilirsin. peynir ve yoğurtta yer inşaallah canım en kısa zamanda düzelir de ama çok takma kafana ne zaman bir şeyi ben çok düşünsem ve kafaya taksam onunla imtihan oluyorum.
Var canım. Suriyeli lerden dolayı kızamık mı kızamıkçık mı ne aşısı varmş 9.aydaKızlar 6. ay aşısından sonra 1 yaşına kadar aşı yok gösteriyor aşı takviminde ama 9. ayda kızamık aşısı mı ne var demiş bir arkadaş öyle mi gerçekten? Anlamadım ben
ben de sebze puresi icine irmik ya da pirinc katiyorum canim.. Bugun puresini brokolili yapacagim bakalim yiyecek mi.. Sabah da kahvalti karisimini denedim hic sevmedi.. Formul mama da kullanamiyorum ben canim o da sutlu oldugu icin.. Kasik mamasini bile suyla yapiyorum elmayla tatlandiriyorum..ben de henüz sebze meyve püresi veriyorum bi de yoğurt verebiliyorum tabi ben. bizim doktorumuz çok rahat biri yar.doç. kendiinin de 3 oğlu var tatlı bi anne. ben çok ince düşünüyordum ve katıydım dün rahatlattı beni. biz yemek yerken çok ilgili dedim ağzını açıyor, şapırdatıyor dedim istediğinde ver yediğin yemek suyundan azıcık bir şey olmaz dedi. 2 hafta sonra çorbasına iki kere çekilmiş 1 çay kaşığı kıyma kat dedi. patates havuç kabak karıişımlaından çorba yapıyordum içine irmik, bulgur, pirinç de katabilirsin dedi. hatta 1 kaşık tarhana karıştır içine dedi. yumurta sarısı bugün verdim karışım için de cumartesiyi bekliyorum çalıştığım için kahvaltı saatinde az kalıyorum ilk tadımda geniş zamanım olsun istedim. bi de tam buğdayy ekmeğini de ıslatıp pekmezle karıştırp verebilirsin dedi. Tabi burda bazı arkadaşlardan karşı olanlar var bunlara saygı duyuyorum ama ben vereceğim. sen de istersen çorbalaryla çeşitlendirebilirsin,kahvaltı için de formül mama ile yapılan muhallebi ekleyebilirsin. peynir ve yoğurtta yer inşaallah canım en kısa zamanda düzelir de ama çok takma kafana ne zaman bir şeyi ben çok düşünsem ve kafaya taksam onunla imtihan oluyorum.
Dogrudur alisveris merkezinde bizden fazla suriyeli var Sasirdim kaldim wallaVar canım. Suriyeli lerden dolayı kızamık mı kızamıkçık mı ne aşısı varmş 9.ayda
Canım ben doktora söyledim bu sorunu 10 gün bu şekilde devam eder normal dedi kan ilaçları yapıyormuş böyle ama ben o günden sonra vermedim bidaha çünkü kan değerlerine baktırmadan içim rahat etmiyor onuda en erken 7.ayında yapıyorlarmış bi tahlil yaptırıp o zaman kullancağım ayrıca vegaferonda da paraben varMerhaba ben de kızımda aynı sorunu yaşıyorum. Vegaferon kullandığımda kakasında nokta halinde kırmızılık görüyorum kan gibi. Bıraktığımda olmuyor. Siz nasıl bir çözüm buldunuz buna. Dr sordum önemsemedi ama benim içim rahat değil.
Böyle bir sorunla karşılaştınız mı arkadaşlar? Normal midir kan dalası sonrası kakada kırmızı noktalar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?