2014 Kasım Anneleri

Goruyorum ki hamilelik ve hemen sonrasinda forumda olmayanlar mevzulari bilmeyenler yanlis yapiyorsunuz diyorlar..
Arkadaslarim ben kac gece agladim biliyor musunuz o arkadas sebebiyle? Kac kez kizimi sorguladim sen niye boylesin diye.. Allah affetsin.. Lohusalik oyle bir seydi ki deprosyona girmeye az kalmisti.. Lohusalik psikolojisi bambaska o gunleri hatirlamak bile aci veriyor bana.. Insan her gun esini gozu yasli karsilar miydi karsiladim ben..

Nilin bebegi sarilik yuzunden hastanedeyken hepimiz dua ettik burda ona destek olduk o duygularını anlatirken.. Ama kimse hic kimse o o haldeyken aay benim bebegim simdi kucagimda ona sarilmak kokusunu icime cekmek gibisi yok demedi.. Ben benim bebegim sarilik da atlatmadi kuvezde de yatmadi demedim nispet edercesine.. Bebegi kabiz oldugunda aay benimki hic zorlanmaz hemen yapar da demedik..
Burda gazli bebeklerimizle gece gunduz nobetler tutarken gunluk bir saatlik uykularla ayakta durmaya cabalarken yemek yemeye dus almaya firsat bulamaz gogus yaralarimizla cebellesir bebegimize sut yetirememekle yanarken o esiyle oturup ayaklarini uzatip kahve keyfisi yapip sutu kiyafetlerini islatiyordu.. Ha foruma nasil girdin o zaman diyeceksiniz annem beni rahatlatmak icin yardima geldiginde ben de rahatlamak icin bu foruma giriyordum....

Kimse kusura bakmasin onceki mevzulari bilmeden cok ustune gidiliyor denilmesin..
Cok sukur ki atlattik o gunleri lohusaligi.. Gazimiz gecti gitti yine bazi sorunlarla cebellesiyoruz ama cok sukur halimize.. Simdi kizimin sabaha kadar uyudugu bazi geceler oluyor cok sukur alabiliyorum uykumu ama burada hala uykusuz arkadaslarim vardir diye buraya yazmiyorum benim kizim sabaha kadar uyuyor yasasinn diye.. Hem niye de yazayim ki.. Yazacaksam da illa ki baska bir uslupla yazmasini da bilirim..
Hayirli aksamlar meleklerinizle....

kızlar ben bimin günlük sütünü aldım onu nasıl yoğurt yapabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz mayam var ama biraz ekşi sorun olur mu acaba?

pısmış demen hoş olmamış canmm..
bu mesajım nili suçlamak için değil,yeni gelen arkadaşlara
ama lütfen topikteki yeniler bu konu hakkında taraf olmasın
nilde topiğin eskilerinden bizde öyle
yani konuya hakim değilsiniz

Kimse pısmadi bence. Konu buyusun uzasin istemio kimse. Catir catir cvp vermek nedir anlayamadm. Konuyu net olarak bilmeyenler tarafsiz kalsin bence.

Çol sevindm eşinin kazanmasına. Tebrikler. İyi olur inşallah her şey. Olsun annesi. Sabıırr. :)

efsunkar ben nile bir mesaj attım bugün okumuşsundur inşallah bana kimse kırılmamıştır yani ben pek giremediğim için o muhabbetlerden pek haberim yok yani nilin sizi bu derece kırdığını bilmiyordum ona yapıcı bişeyler yazmak istedim üzülmüş gibi mesaj yazmıştı. şimdi kimse beni taraf falan sanmasın aman.... kuzum ben bişey bilmiyorum sizide çok seviyorum yani

canım doktorun da tavsiyesi ile kendi yediğimiz peyniri veriyorum. kendim yapayım dedim tadı süt gibi bir şey oldu peynir gibi gelmedi. Ben de kafamı çok yordum ek gıda işine korkudan hiçbir şey veremiyecek hale geldim. bu kontrolde doktorla uzun uzun konuştuk. sonuçta kendimi hiç kasmamaya karar verdim. sadece dikkatli olmanın gerektiği nokto yüklenme yapmayacakmışız ve ne vermeye başlıyorsak önce az az sonra bebek isterse artacak. Göğüs ucun için bi doktora mı görünsen belki çabuk tedavi edici krem falan vardır acı çektirme kendine. bi de fotoğrafınızı çok beğendim acaip bi enerji var yüzünde maşallah.

kızlar ben bimin günlük sütünü aldım onu nasıl yoğurt yapabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz mayam var ama biraz ekşi sorun olur mu acaba?
canım hazır süt alınca kaynatmaya gerek olmuyor. biraz ısıtıp yapabilirsin. bunun için parmağını süte sok 5 e kadar say. ne zaman elin ısıya dayanabiliyorsa o zaman mayalanmaya uygundur süt. (ben pek ölçüyle yapmam ama bir kilo süte 2 yemek kaşıgı maya yeter sanırım. ) mayanın üzerine bir kaç kasık sütten alıp karıştırıyorum. daha sonra hepsini süte eklıyorum. karışttırdıktan sonra üzerine bir peçete koyup agzını sıkıca kapatıp bir kaç kat sarıyorum yogurdu. 5 - 6 saat bekletiyorum sarılı halde. daha sonra sardıgım örtüleri cıkarıp dolaba koyuyorum. birde cok ekşi degilse sorun olmaz. ben artık eve hiç hazır yogurt almıyorum ve annemin bana tavsiyesi su ki yogurt tazeyken bir kaç kaşıgı bir kaba alıp buzluga koyuyorum. yeniden yogurt yapacagım zaman onu maya olarak kullanıyorum. boylece ekşimemiş oluyor mayam. cok uzun yazdımm :)

ayy canım benim çok teşekkür ederimm evet aslında artık gitmem lazım sanırım. benimde aklımı çok kurcalıyo ek gıdası. bende senin gibi yepayım ozaman peyniri.

yok canim benim sen cook tatlisin seviyorum seni..

sağolasın aynısını yapıcam inşallah. beşe kadar say dedinya onu anlyamadım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…