aynen canım bende aptamil 8 tahilli balli devam sutuyle verdim yemedi sutlu 5 meyveli aptamil in onu biraz seviyor. Devam sutu toplamda gunde ne kadar veriyosun bizimki en fazla 400 faln oluyor az aliyorGündüz 2 kere veriyorum kaşık mamasini uyuduğu zaman da biberonla normal mama iciriyorum.bebelac meyveli pirinçli olanı kullaniyorum su ile yapiliyor.aptamilin 7 tahlili gece mamasını da denedim devam sütü ile hazırlanıyor ama onu yemedi ağır geldi sanırım.
Cnm 6 ay asisi agir evet.dort asi birden yapilio sonucta. Agizdan çocuk felci 3 tanede bacaktan. Bizde önceki asilarda ateş olmadı ama bunda oldu maalesef. Hatta ilk gün birseyi yoktu ikinci gun ateşi çıktı 37.9 lara. bugun ise geçti. Ates korkulacak birsey degil kontrol altinda tuttugun surece. Biz dun bayagi ugrastik sabah çıktı atesi aksam 8e kadar ilac vermeden durumu idarr ettik ama olmadi bizde ilac verdik. Bugun ise iyi.hepimizin anneler gunu kutlu olsun arkadaslar. ben biraz dusunceliyim size de sorayim. yarin 6. ay asimiz var esim de is dolayisiyla ertesi gun sabahi sehirdisina gidecek hem de bes gun olmayacak. koca bir sehirde iki cocugumla tek kalacagim akraba vs. yok sadece tanidiklar var ama acil bir durumda cagiracak kadar samimi dgl. ne yapayim asiyi ertelesek oluyor mu. yaptirsam atesi falan ertesi gune duzelir mi bilemedim bi akil verin bu asi korkuttu beni burda okumustum cok agir falan yazanlar olmustu. ne yapsam
bir de hipp devam sutu alsam hangi no dan olacak ustlerinde 1-2-3 yaziyor bu aylar icin hangisi aliniyor unutmusum ya yillar oldu
Mesela biz ertelemistik. 27 sinde 6 ayiii tamamladi biz 8 mayısta asi vurduk.hepimizin anneler gunu kutlu olsun arkadaslar. ben biraz dusunceliyim size de sorayim. yarin 6. ay asimiz var esim de is dolayisiyla ertesi gun sabahi sehirdisina gidecek hem de bes gun olmayacak. koca bir sehirde iki cocugumla tek kalacagim akraba vs. yok sadece tanidiklar var ama acil bir durumda cagiracak kadar samimi dgl. ne yapayim asiyi ertelesek oluyor mu. yaptirsam atesi falan ertesi gune duzelir mi bilemedim bi akil verin bu asi korkuttu beni burda okumustum cok agir falan yazanlar olmustu. ne yapsam
bir de hipp devam sutu alsam hangi no dan olacak ustlerinde 1-2-3 yaziyor bu aylar icin hangisi aliniyor unutmusum ya yillar oldu
ben hipp 2 yegeçtğm canım yeni
yarın 6.ayı dolduruyolar..sende 2yi alabilirsin
benim 2.ay aşısında ogece biraz ateş yaptı ertesi güne bişey kalmamıştı
ben sorun olcanı sanmıyorum
belki hiç ateşsiz atlatır
yanlış yönlendirmek istemem ama bence zamanında yaptırmak en ii si
bizimde yarın aşımız var iyi geçer inş
Aşı zamanı ateşli rahatsızlık geçirdiği için söylenen tarihten 2hafta sonra yapıldı aşımız istersen erteleybilirsin. Etkilenme durumu da cocuktan çocuğa değişiyor bizim hiç yükselmedi bu defa cok şükür.
cok tesekkur ederim arkadaslar cevaplariniz icin. esimle konustum o da erteleyelim diyor o sekilde birakip gitmek istemiyor yarin arayim da bir sorayim madem ertelesem iyi olacak ya ikinci gun falan ates olsa bir basima zor olabilir. atlatanlara gecmis olsun bu arada butun profillerdeki bebisler birbirinden tatli masallah subhanallahCnm 6 ay asisi agir evet.dort asi birden yapilio sonucta. Agizdan çocuk felci 3 tanede bacaktan. Bizde önceki asilarda ateş olmadı ama bunda oldu maalesef. Hatta ilk gün birseyi yoktu ikinci gun ateşi çıktı 37.9 lara. bugun ise geçti. Ates korkulacak birsey degil kontrol altinda tuttugun surece. Biz dun bayagi ugrastik sabah çıktı atesi aksam 8e kadar ilac vermeden durumu idarr ettik ama olmadi bizde ilac verdik. Bugun ise iyi.
Ama erteleyebilirsinde. Bildigim kadariyla asilarin 3 hafta süresi var.
aaaa tama sağol ben veriliyor sanmışım sağolasınCanımm pekmezle yoğurdu veya peyniri aynı anda verme canım hiç bir faydası olmaz bebişe pekmezi gün aşırı ver istersen yada kahvaltıdan 45 dk sonra falan ver
Bir de bunları yaparsam ne olur bilmem çatlar herhalde göğüslerim. Emzirmek için göğsümü çıkartırken karşıya fırlıyor sütüm , eşim yerlere yatıyor 'çekilin gizli silahları var sıkar valla" diye :) Bedeva süt banyosu yapabilir aslında
Ayy benim minnoş kızımın neyi eksik ki saçı eksik olsunSaçını boşverde bir kirpikleri var inanamadık, eşimin kirpikleri uzun uzundur, inşallah ona çeker diyordum ama ultrasonda bile görülecek kadar olması doktorda dahil hepimizi şaşırttı.
Ayy hep uyuyor hep uyuyor acıkınca uyanıyor emerken yine uyuyor. Geceleri uykusundan zorla kaldırıyorum emzirmek için. Gözlerini zor görüyiruz valla.
Iyi geceler herkese bugün dışarıdan gelirken annemi eve bırakıp gelmiştim. Kızım çok yorulmuş uyudu bende yemeğimi yaptım eşimle başbaşa yemek yedik sonra güzelce Türk kahvelerimizi içtik karşılıklı ayy çok güzeldi. Hamilelikte hasret kalmıştık bu kahve keyiflerimize. Sohbet konumuz hep kızımızdı ama :))
Bugün 28 günlük olduk valla maşallah hiç sorunsuz geçirdik. Hatta dün anneme söyledim'ya herkes gece gaz diyo, ağlıyor diyor bizde yok, emiyor uyuyor. Acaba bir sorun mu var ' dedim. "Söyleye Söyleye sonunda zorla gaz yapacaksın" dedi. :))
Annem kızıyor valla bana böyle söylüyorum diye, nazar etcen diyor. Kimseye söyleme diyede tembihliyor :)))
Herkes gaz yüzünden uyumuyor bizde kızı uyuttuk eşimle ps oynadik
Ya ben bıraksam hep öyle uyuyacak. Bir tek dün gece denedim doktor uyandırma dedi diye. Ama gündüz uyanık mesela, yattığı yerde bakınıyor öyle acıkınca bir de mama saati geldiyse ağlıyor. Doktor 4-5 saat uyusun uyandırma dedi ama tabi Melis' in bu kadar uyduğunu o am söylemek aklıma gelmedi. Ben bi yarın arayıp sorayım bari.
Dün akşam da 12'de uyuyup sabah 8'de uyaninca aradım sordum doktora , daha ne istiyorsun, dedi) artık kan şekeri düşmezmiş, bu aydan sonra kan şekerinin düşmesi için doğumsal bir hastalığının olması gerek dedi. Bırak uyusun ne istiyon kızın rahatını bozma dedi. Bir de uyku da gelişirmiş bunu da ekledi.
Olumsuz şeyleri de yazdım demissin ya bende insanların veryansın ettiği anlarda tesadüfen(!) dile getirdiğin olumlu şeylerden birkaçını alintilamak istedim yeni üye olanlarin görebilmesi adina. bunları yazmak tesadüf olsaydı yapılan ustukapali yorumlara ithafen sayfayı terk ettim sonra çok özledim döndüm demezdin senden başka kimse alınmadı çünkü bu yorumlara ilk etapta herkes -bende dahil- acaba ben mi yanlış anladım diye düşündü ama sende iyi biliyorsun aniden bir gün herkeste bir patlama oldu kızımın boyunu kilosunu yazmaktan çekiniyorum demissin ya benim dikkatimi ilk çeken mesajlarından biri ultrasonda 7cm olan kızından uzun olacak diyerek bahsetmendi mesela.. burada bir arkadaşın uyumayan bebek zeki olur diyerek teselli eden doktoru konu olunca benimki gerizekali mi olacak yani diye alınıp giden de sendin demekki neymiş insanların hassas olduğu durumlar varmış pınar sana durumu izah edince şikayetlerin arttı surekli olumsuz şeyler olmaya başladı hayatinda keşke öncesinde çok mükemmel olmasaydin da sonra böyle bir şeye başvurmak zorunda kalmasaydin burası kimsenin özel sitesi değil tabiki istediğini yazabilirsin ama insanlarla gönül bağım olsun istersen dar zamanlarını da burada yaşamalarına izin verir aaa bende hiç olmuyor moduna girmezsin sarılıkla uğraşırken sen hemen alttaki yorumun ''aa o nasıl bir şeymiş bizde hiç olmadii'' şeklinde olmasını ister miydin?? bir insanın hayatında her şey mükemmel olamaz eş vs konuna hiç girmiyorum biz burada birbirimizi tanımadığımız için kendi adıma bunları sana soyleyebiliyorum ama gerçekten cevrendeki iş arkadaşlarına ve yakınlarına üzülüyorum emin ol farkinda mısın değil mısın tartışmasına girmeyeceğim ama insanları yeterince uzuyorsun bence yazık günah bunları yazmam gerekti konu benim içinde kapanmıştır.Herkese selam, öncelikle belirteyim akşama yemeğe misafirim olduğu için foruma giremedim. Şimdi ortadan yok oldu falan derler , açıklama getirmek istedim. Bir arkadaş telefon açıp konuşulanları söyleyince artık ben de hakkımda bu kadar çok konuşulduktan sonra cevap vermek istedim.
Asla ve de asla, bu foruma ilk geldiğim günden beri; aman nispet olsun , şöyle olsun böyle olsun diye bir şey yazmadım. İnsanların zor durumlarını görüp karşılığında nispet yapan bir karakterim olmadı hiç, ailemden böyle görmedim en azından. Sanırım ben bazı şeyleri yanlış anladım, bu forumda iyi yada kötü herşeyi paylaşabileceğime inandım. Sırası geldi, torununa tek parça kıyafet almayan kayınvalidemi anlattım, sırası geldi ilgisiz annemi anlattım. Sırası geldi bebeğim hareket etmiyor eyvah diye ağlayarak yazdım, sırası geldi kızım sarılık oldu hastane de yatıyor dedim. Ama bunun yanı sıra , çok rahat bir hamilelik geçirdiğimi de yazdım, çok ilgili ve heyecanlı olan eşimi de, kızım için yaptığım alışverişleri de paylaştım , sonradan anneanne olduğunu hatırlayan kendi annemin kızım için aldığı beşiğide. Sütüm kızımı doyurmuyor mama da veriyorum dedim, kabızlıkla uğraştık acillik oldukta dedim. Ama her ne olduysa kızım uyuyor, geceleri hiç uyanmıyor dediğim zaman oldu. İlk zamanlar zaten sadece foruma girip, geçmişi vs okumadan, “umarım herkes iyidir, benim kızım iyi uyuyor, gazı yok… vs “şeklinde , aklım sıra bazılarının merak edebileceğini düşünerek yazdım. Ta ki, kızımla yüzme kursuna gideceğim dediğim güne kadar, herşey çok normal gelmişti bana. Ve Pınar, sağ olsun özelden dedikodu yapmak yerine, üstü kapalı dalga geçmek yerine mert bir yürekle söyledi. “Nil, sen yaşamıyorsun ne güzel, ama uykusuzluk çok zor. Hepimizin sinirleri bozuk, hani bir kadın “her akşam kocam beni dövüyor” diye anlatır ya, karşısında ki de “benim kocam her akşam çiçekle geliyor” der. İşte durum böyle oluyor, psikolojilerimiz sahiden çok bozuk; deyince bakış açımı değiştirdim. Bir süre girmedim foruma evet. Bir süredir de sadece birkaç arkadaşla ek gıda üzerine konuşuyoruz, tekrar bu olayı gündeme getiren şey nedir inanın bilmiyorum. Ya burada herkes doktor kontrolünden sonra şu kadar kilo aldı boyu bu kadar oldu yazıyor, ben yanlış anlaşılır diye yazamıyorum bile.
Hayal dünyasında yaşamıyorum bazı arkadaşların dediği gibi, yada kızım laboratuvarda falan üretilmedi. Hayatta herkesin defosu vardır evet, kafasını kurcalayan, yoran bazı şeyler mutlaka vardır. Ben hiçbir zaman mükemmelim demedim, ya da bebeği ağlayan anneler yetersiz anne, benim ki uyuyor ben mükemmelim demedim. Maalesef her ikisi de bizlerden bağımsız gelişen şeyler. Uykusuz bebeğin sorumlusu nasıl ki annesi değilse, deliksiz uyuyan bir bebekte mükemmel bir anneye sahip demek değil bu. Şu an hayatımda şikayet edeceğim bir olumsuzluk yoksa, bebeğim ile ilgili bir sıkıntım yoksa bu da benim suçum olmamalı, bu foruma sadece şikayet, dert yakınmaya mı girmemiz gerekiyor. Ne yani insanın mutlu bir evliliği, iyi bir hayatı olamaz mı? Ya da olumlu şeyler yazıldığı zaman, hemen yalancı diye mi yaftalamak lazım.
Özelden çok şeyler konuşuluyormuş, inanın hiç birini merak etmiyorum. Çünkü dedikodunun kötü olduğunu, dedikodunun insanı nasılda alçaltan bir şey olduğunu biliyorum.
Tekrar yineliyorum , burada paylaştığım hiç birşeyi asla nispet yapmak için paylaşmıyorum. Kişiliğime ters asla benim tarzımla örtüşmeyen bir davranıştır. Kimseyi kırmak, üzmek gibi bir amacım olmadı böyle bir şeye hakkımda yok.. Nasıl ki, beni tanımayan, bilmeyen insanların beni rencide etmeye, arkamdan konuşmaya ve de dalga geçmeye hakkı yoksa.
Benim için bu konu kapanmıştır. Dileyen istediğini konuşmakta özgürdür, milyonlara açık olan bu foruma ister girerim ister girmem. Bazıları paylaşımlarımdan kendince rahatsız oluyor diye, sevdiğim arkadaşlarımdan uzak kalmayacağım. Ya da öğreneceğim şeylerden feragat etmeyeceğim. Forumun çok güzel bir uygulaması var “Kara Liste” diye, ben kullanıyorum , dileyen kullanabilir.
@awakecan sana da teşekkürler, Pınar bir tek yürekli kızmış diyordum; sende en az onun kadar yürekliymişsin. Keşke çookk önceden konuşmayı deneseydin benimle, belki tüm olayları yanlış anladığını anlardın. Sevgiyle kal.
tam bilmiyorum ama arkadaşlardan duyduğum kadarıyla tuzu olmayan peynir alıyorlardı sanırım vir arkadaşın doktoru akşamdan peyniri suya koyup sabah verebilirsin demiş be öyle yaptımnasil peynir canim bizm yediğimiz gibi mi
seninde canım herşey gönlünce olsun inşallahKızlaaarr anneler günümüz kutlu olsun çok özel bir gün Rabbim isteyen herkese nasip etsin binlerce şükür bugünleri gördümm
aaaaaaaaaaaa a aa aa şoktayımOlumsuz şeyleri de yazdım demissin ya bende insanların veryansın ettiği anlarda tesadüfen(!) dile getirdiğin olumlu şeylerden birkaçını alintilamak istedim yeni üye olanlarin görebilmesi adina. bunları yazmak tesadüf olsaydı yapılan ustukapali yorumlara ithafen sayfayı terk ettim sonra çok özledim döndüm demezdin senden başka kimse alınmadı çünkü bu yorumlara ilk etapta herkes -bende dahil- acaba ben mi yanlış anladım diye düşündü ama sende iyi biliyorsun aniden bir gün herkeste bir patlama oldu kızımın boyunu kilosunu yazmaktan çekiniyorum demissin ya benim dikkatimi ilk çeken mesajlarından biri ultrasonda 7cm olan kızından uzun olacak diyerek bahsetmendi mesela.. burada bir arkadaşın uyumayan bebek zeki olur diyerek teselli eden doktoru konu olunca benimki gerizekali mi olacak yani diye alınıp giden de sendin demekki neymiş insanların hassas olduğu durumlar varmış pınar sana durumu izah edince şikayetlerin arttı surekli olumsuz şeyler olmaya başladı hayatinda keşke öncesinde çok mükemmel olmasaydin da sonra böyle bir şeye başvurmak zorunda kalmasaydin burası kimsenin özel sitesi değil tabiki istediğini yazabilirsin ama insanlarla gönül bağım olsun istersen dar zamanlarını da burada yaşamalarına izin verir aaa bende hiç olmuyor moduna girmezsin sarılıkla uğraşırken sen hemen alttaki yorumun ''aa o nasıl bir şeymiş bizde hiç olmadii'' şeklinde olmasını ister miydin?? bir insanın hayatında her şey mükemmel olamaz eş vs konuna hiç girmiyorum biz burada birbirimizi tanımadığımız için kendi adıma bunları sana soyleyebiliyorum ama gerçekten cevrendeki iş arkadaşlarına ve yakınlarına üzülüyorum emin ol farkinda mısın değil mısın tartışmasına girmeyeceğim ama insanları yeterince uzuyorsun bence yazık günah bunları yazmam gerekti konu benim içinde kapanmıştır.
Bende aynen boyle oldum hatta eşim yanmdaydı onada okuttum o bile yok artık dedı.aaaaaaaaaaaa a aa aa şoktayım
ya ben hala aa a aaaa diyorum gerçekten kırılmakta haklılar çok şaşırdımBende aynen boyle oldum hatta eşim yanmdaydı onada okuttum o bile yok artık dedı.
benimde arada bir oluyor canım normaldir bence hafif bi serinlikte sertleşiyordur diye düşünmüştüm benKizlar yani daha doğrusu erkek anneleri ya ben birsey soracam sizlere normal mi degil mi anlayamadim. Ba
Bazen bebegimin altını açtığımda pipisi cis yapacakmis gibi sert oluyo. Ama yapmio. Ve son zamanlarda daha çok dikkatimi çekti. normal birsey mi bu sertlesme? Aranizda karsilasan var mi?
tatlı rüyalar ikinizede annesiİyi geceler kızlar cok şükür zar zor uyuttum cimcimeyı Gece mlsf her saat başı kalkıyo. O uyanmadan azda olsa gozlerımı kapatim barı.
sanırım iki canım bende yeni aldım iki yazıyorduhepimizin anneler gunu kutlu olsun arkadaslar. ben biraz dusunceliyim size de sorayim. yarin 6. ay asimiz var esim de is dolayisiyla ertesi gun sabahi sehirdisina gidecek hem de bes gun olmayacak. koca bir sehirde iki cocugumla tek kalacagim akraba vs. yok sadece tanidiklar var ama acil bir durumda cagiracak kadar samimi dgl. ne yapayim asiyi ertelesek oluyor mu. yaptirsam atesi falan ertesi gune duzelir mi bilemedim bi akil verin bu asi korkuttu beni burda okumustum cok agir falan yazanlar olmustu. ne yapsam
benimde arada bir oluyor canım normaldir bence hafif bi serinlikte sertleşiyordur diye düşünmüştüm ben
Anneler günümüz kutlu olsun. Çok heyacan verici. :))çünkü bize allah tan en güzel hediye[/QUOTE çok tatlı maşşallah annesi allah sağlıklı ömürler versinyazmayı unuttum kusura bakma canım lansinoh var bende ama fayda etmedi pamukçuktan dolayı çatlak olduğu için sanırım
bişey yoktur inşallah canım bi sıkıntısı olsa çok ağlar zatenSon zamanlarda daha sık karsilasmaya başladım. Yani çok anormal geldi küçücük bebekte böyle olmasi. Daha önceden yaparken cisini böyle degildi sanki.İnternette bi araştırma yapayım dedim pek birsey bulamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?