2014 Kasım Anneleri

Yani yanında sürekli destek ve yardımcı olabilecek insanlar varsa bence az yaş farkı olabilir ama ben şahsen min4 sene ara veririm herhalde e
Yok canım nerde yardmcı olucak kımsem yok ailem uzak. Bebişim dogdugunda annem 40 gın yanmdaydı ablamla dönüşümlü kaldılar. Ondan sonra hep yanlızdm. Ailem bır bucuk saatlık mesafede oturuyo cok uzak dgıller ama cok sık gelemıyolar. Ayda bır kere falan. Bazen ben gıdıyorım işte. Kendime guvenemıyorım tek oldugum için. Kısmet hayırlısı neyse o olsun nedıyelm.

bence kesinlikle yaş farkı 3 ve üzeri olmalı büyük olan bi kere eğer emiyorsa doya doya annesini emmeli tuvaletini öğrenmeli bir çocuk 4 yaşından sonra annesinden kopuyor annesini doyasıya yaşamalı bence ama annenin babanın yaşı çok büyük olur yada sağlık açısından erkenden 2 bebek düşünülmesi gereken durumlar olur o zaman başka mesela benim cocuklarimin arası 16 ay ve cok zorlandım hala da zorlandigim bi çok konu var ve ailemden çok uzaktayim yardimci olabilecek kimse yok eşim çok ilgili bir baba tek avantajım bu yinede çok şükür sağlıklılar allah herkese hayırlı zamanlarda hayırlı evlatlar versin ins.

Benim çocuklarım arasında 3.5 yal var tam. Kızım şuan 4 yaş bir aylık. Kımsem de yok yakınımda. Buyuk cocugun kendi işini gorebilmesi onemli evet ama bebek olduktan sonra mesela babacı kızım bana yapıştı. Tuvalete kendi gitse bile temizlik için ben gidiyorum. Yemek kreşte yıyormuş kendı ama evde cok nadir. Cocuğun yapısıma gore değişiyor bence kardeşten sonraki hali. En cok zorlandıgım konu tuvalet oldu benim emerken ablamızın tuvaleti gelince mecbur bırakıp gıdıyorum. Bırde uykuya cozum bulamadım artık kızım da benleuyumak istiyor. Öteki mızmızlanarak beni bekliyor.

İlgisiz bırakmamaya çalışsanda olmuyor.

Kızlar üç gundur karnm eskıye gore bıraz daha siş. Ve bır kilo almışım bır ayda. arada süreklı başım dönüyo midem bulanıyo. Gazda degıl. Yarın test alıp yapıcam. Eşim imkansz dıyo ama inş bı süpriz olmazya. Rabbım bebiş hasretıyle yananlara nasip etsin inş.

Tam da 2. bebisin zamanını düsünürken

19 ay var suan iki yasinda canım ilk kızım usluydu ve 7 ay emdi bu da etki etti ikisini beraber büyütüruz dedik ben tam rahatlayip tekrar hamilelik yasamak istemedim elif de zaten uyaniyodum geceleri zeynepte yasadigim uykusuzluklar etkilemedi alistim artik çalışıyorum gun icindeki tempoya zorlanıyordum bi sure sonra onada alistim kosturmayla geçiyo zamanım bazen mutfakta veya lavabo da olunca elife söylüyorum kardeşine bakarmisın ağlarsa oyuncaklarini ver diye ya dedgimi yapiyor yada kardesinin aglamalarini duymazdan geliyor bence üç dört yaşında olsa da böyle yapardı yigenlerimiz var dört yaş fark var abi genelde susturuluyor kardeşin dediği oluyor ağlayıp sızlayip yaptırıyor diğeri de aman sen büyüksun sen abisin diye diye susturuluyor anneden aileden kaynakli ben aradaki yas farkna takilmiyorum.elif bi okadar da kardesi olmasından çok memnun cok seviyor zeynep te tepkiler gulucukler atıyor ablasına ilk iki ayimiz cok zordu kolikti o zaman dile getirmistim ne gerek vardi hemen dogum yaptim bilmem ne diye ama suan iyiyiz düzene girdik şükür onlara bu kardeslik duygusunu yasattigim içinde suan pisman degilim varsin ben cok yorulayim biraz zaman gecsin ucuncu cocugu da dusunuyoruz. ilk cocukta esimde cok destekti bunda pek yardımi dokunmuyor cunku Allahin izniyle ustesinden geliyorum sen kendine guveniyosan maddi manevi rahata kavusmadan dogurmalisin çalışmadığın için evde daha rahat geçirirsin.kusura bakmayın uzun yazdım ama bende ilk çocukta merak ediyordum nasıl olur ikinci çocuk diye.

Yarasın paşamaaa

Günaydın arkadaşlar...
Oğlumu iyileştiremiyorum bir türlü.. Öksürüğü çok çok azaldı günde belki 2 ya da 3 kez ama balgamlı yavrum çıkarmayı bilmiyor ağzına geliyor geri yutuyor ne yapabilirim.. Burnu da akıyor arada bir... Ne yapacağımı şaşırdım...

Bu arada kuzenim hamile demiştim ya haftasonu kürtaj oldu... Düştü bebeği...

Gunaydin canim oncelikle kuz3nine cook gecms olsn rabbm tekrar nasip eder insallh senin oglanada gelince corek otu yagi var soguk pres olanlarndan onu sur vucuduna ayrca bi cay kasgi icebilir benim oglana cook iyi gelmisti ayrca peygamber efendimizin sozu var corek otu olumden baska her derde devadr diee tavsiye ederim coook gecmis olsn canm

Geçmiş olsun hem bebişine hem kuzenine

Sağol canım.. Zaten bebeği benim bebeğimden 9 gün büyüktü sürpriz olmuştu ama olmadı... çörek otu yağı bulsam da soğuk pres olduğunu nerden bilicem ki... Ciğerlerine inecek en sonunda ondan korkuyorum...

Kizlar benim kizimin yumurta peynir tarzi urunlere alerjisi var sanirim sabah verince agzinda kizarikliklar cikiyo bazen kolunun eklem yerinde tahminimce ondan
Sabah kahvaltisi olarak ne verebilirim oneriniz varmi hicbisey veremiyorum bu yuzden aklima degisik biseylerde gelmiyo
Annem azar azar veroyle oyle alisir diyo ama ne yapmaliyim acaba ya

Bugün doğumgünüm... Ama mutsuzum... Cumartesi günü saçma bir sebepten dolayı kavga ettik eşimle... Yine her zamanki gibi o minicik konuyu yine genelleme yapıp yıllar öncesinden bugüne olan her şeyi sıraladı.. Üstüme yürüdü.. Artık öfkesini kontrol edemiyor ve ben bundan çok bunaldım sıkıldım.... Ailem iki günlüğüne yanımıza geldi iyi rol yapıyor.. Onlar üzülmesin diye ben de öyle tabi.. Oğlum hasta bir yandan çok bunaldım.. Çokkkkkkkkkkkkkkk

Ay ne guzel ya benimki ayakta uyuyo o yuzden hicbisey yapilmiyo evde keske yataginda uyusaydi bol bol vaktim olurdu gunduzleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…