2014 Kasım Anneleri

canım omleti biraz ıslatarak ver istersen ıhlamurla ıslat...
eline minik parça al ıhlamurla ıslat ver yavaş yavaş alışsın taneli şeylere..
püreleri ben günlük yapıyorum..
yoğurdum sokal sütü ile yapılıyor ama süt güvenilir yerden geliyor..

Alıntı yapmamışım canım kendimce yazdım

Canım taneli şeyleri yatar pozisyondanı yedryrsn bazen yiğşte yastıkta yedrdgmde oda öğüryor hatta kusuyor ama mama sandalyesinde yiyor taneli şeyleri hemde öyle güzel ezyrki damagıyla çok komik sende öyle dene eger yatarak yediriyorsan,yaptıgın peynir saklama koşullarına bağlı kendi peynir altı suyunda tuz ile saklarsan bi süre verebilrsn yoksa bence maximum 3 gün verilebilir,ben günlük yapmaya çalışyrm 8 aylık olduk biz artk kendimize ne pişiryrsam onun yiyebilecegi şeyler varsa ondan veryrm yoksa taze yapıyorum, bugün mesela kıymalı ince bulgurlu semizotu yedircem inş yer tabi bazen elimle yedryrm bunu bazende blendrdan geçiryrm malesef kaşıkla verdğm şeyleri pütürlü yemiyor ama çiğnemeyi biliyor bende anlamadım gitti

Rabbim yardımcınız olsun canım çok zor günler var önünüzde belki de ama derdi veren Allah dermanı da verir inşAllah.Bu süreçte birbirinize destek olup yavruza sarılın dua,sabır ile geçecek en kısa zamanda inancınızı yitirmeyin o insanları da Allaha havale edin ..

ya aynen elimle verdiğim he pütürlü şeyi yiyor ama kaşıkla verince dili ile itip çıkarıyor..
bu çocuklar bizle oyun oynuyor sanırımö

Ben sabah kahvaltısında yumurta sarısı biraz ekmek içi labne pekmez bazende hero baybe takıllı pekmezli kaşık maması.
Sonra kavanoz yada meyve püresi
Öglen püre mesela dün bezelye patates havuç et verdim.
Ikındı kayısı puresı
Aksam ustu yogurt
Sonra kasık maması aksam ama yemedı onun yerıne mama verdım.

kahvaltı: 6 bebe bisküvisi+1 yumurta sarısı+1 dilim peynir sua bekletilmiş+yarım çay bardağı ıhlamur bulamaç şeklinde yada 1 yumırta sarısı+peynir ve tereyağ ile omlet yapıyorum yanında yine ıhlamurla onu yiyor

ara öğün: meyve püresi

öğlen: çorba (dün yoğurtlu şehriye çorba yedi)

ikindin: yoğurt ve eğer sütümle doymazsa yarım domates suyuna biraz ekmek içi ufalayıo veriyorum

akşam 21 de: muhallebi yada yine çorba (oğlum hazır mamaları kabul etmiyor).

Canım süt demişsin ya keçi sütümü katıyosun acaba merak ettimbirde gaz falan yapmıyomu ki

Canım Annem beni deli ediyor telefonda çocuğa neden süt vermiyorsun vs.. Keçi sütü de taze bulamazsın diyor inek sütü geliyor köyden bize... Bir haftadır azar azar her gün değil 2-3 günde bir kahvaltısını öyle yapıyoruz sütle çok daha lezzetli oluyor çok güzel yiyor... Doktor da demişti keçi sütü de olsa süt sonuçta yüzde seksen alerjen demişti ama ne bilim.. Sütsüz çocuk mu büyür diyor annem : ) Üstün yetenekli çocukların merkezinde müdür annem.. Bilsem ler varya.. Allah'ım ne biliyorsa bana telefonda saatlerce anlatıyor.. : ) Eltim de daha bir haftalıkken bebeği sütü kesilmiş hep inek sütüyle büyüttüm ben diyor.. Arada kaldım ama azar azar da veriyorum artık..
Bir de demişsin ya canım benim bebeğim de öyle pütürlü şeyleri kaşıkla yemiyor elimle verince yiyor.. O da sanırım kaşıkla hafif sıvı oluyor ya sıvı diye yutayım derken ufak bi pütür bile gelse boğazında takılıyor ub yüzden öğürüyor sanırım.. Ama pütürlü şeyi elimizle verdiğimiz için bilerek alıyor çiğniyor.. Ben böyle algıladım : )

Sabah 08:30 da yarım haşlanmış yumurta bi tane üçgen peynir ayrı ayrı yedi diyorum yanına da dört tane bisküvi suyla islatiyorum devam sütüyle yaparsam yemiyor ya da elmanin suyunu sikiyorum onu seviyor
11:00 de bi küçük patates biraz pirinç mercimek biraz domates tavuk suyuna haşlıyorum pure gibi oluyor sabahtan çıkardığım yoğurdun suyunu içine ilave ediyorum bi kaşık da yoğurt az zeytinyağı bunu çok seviyor bi kase yiyor
14:30 da meyve puresi
16:30 da bi kase yoğurt
Yatarken de sütunu içip yatıyor gece bi ya da iki kez kalkıp süt iciriyorum

MEYVE PÜRELERİ HEP TAZE YAPARIZ AMA SEBZE BUGÜN YAPTIĞIMIZ FAZLA OLUP KALDIYSA ERTESİ GÜN VERİYORUZ 3.GÜN DEĞİL AMA KALANI CAM KAVANOZA KOYUYORUZ ÖLE BİŞEY DE OLMUYOR.

ya sorma annemde beni zorluyor süt konusunda..
sabah kalvaltıda ve aklam muhallebi yaparken süt ile yapılacakmış..
ben 6. ayan itibaren süt içmişim birşeymi olmuş diyor..
9. aya kadar anlaştık 9. ayda vericez yavaştan

hafta içi ne göremi yazım hafta sonuna göremi bilemedim:=) genelde değişmiyor ama ben bazen arada ilave şeyler katıyorum okadar.
sabah 7 de emziriyorum.8,30 yada 9 gibi yine süt içiyo 10 gibi kahvaltı
( yarım yumurta sarısı;suda tuzu alınmış beyaz peynir;3 4 adet bebe bisküvisi;az pekmez annem yapmıştı dutdan hazır değil şekersiz yani.bazen çok ufak ekmeğin içinden koyuyorum mamayla falan ıslatıorum ıhlamur hiç kullanmadım.bazen yumurta ve beyaz peynir elimle veriyorum bulamaç yapmıyorum tatlarına alışsın diye.
11 12 gibi yine süt içiyor.
1 ile 2 arası sebze püresi (kabak;patates;havuç,irmik evde ki durumuna göre yeşillik ıspanak pazı maydanoz gib hangisi varsa pirinç ben pazar gnü mesela soğan kırmızı mercimek ve yeşil mercimekde kattım)
3 ile 4 arası yoğurt yer benim yaptığım yine
5 6 gibide meyve püresi (elma,şeftali;armut)bunu 3 lü hiç karıştırmadık ama değiştirerek hep 2 yaptık.
6 dan sonra ek bişey vermioz hep emiyor sabaha 9 da 10 da uyuyo
duruma göre kalkar bazen saat başı bazen 2 saatte bir sabaha kadar da böle.
aman detaylı yazınca ne uzun oldu ya :=):=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…