2014 Kasım Anneleri

Amin canım..
Evet normal doğumun o 'anı' sadece biraz acılı ama sezeryan insnın hayatını tümüyle etkiliyor bu yüzden de istemiyorum bir de evet o sıkıntıyı yaşamak istiyorum kuzumu çıkar çıkmaz o ilk çığlığını duymak istiyorum

canım çokkkk cesursunnnn

Ay ne bilim normalde panik atak birisiyimdir ama bu konuda nedense henüz böyle düşünüyorum deli miyim neyim

inşallah bende sağlıklı bir şekilde normal doğum istiyorum
ama aklıma takılan bir soru var normal doğum sonrası o bölgedeki genişleme kalıcı mı oluyor yani o bölge

dikiş atıyolar ya canım kapanıyo diye biliyorum...
kalıcı olmaz ama eskisi gibi de olmaz sanırım...

Canım annelik duygusuyla söylemiş annen ne tatlı ya kıyamam ona ben... Ben kürtaj olduğum gün o suni sancıyı çekince dedim doğursam daha iyiydi.. Ve diyorlar ki suni sancı sürekli geldiği için çok zormuş ama normal doğum sancıları insana nefes alma fırsatı veriyormuş ritmik olarak geliyor vuruyo gidiyor ya o yüzden artık çok korkmuyorum.. Rabbim korusun tüm olumsuzluklardan bizleri

canım epidural sezeryanda da belden aşağısını uyuşturuyolar diye biliyorum onda da bebeğin ilk çığlığını duyabiliyosun

bunların bir benzerini benim annemde söyledi sezeryan ol ne teknolojiler çıktı artık çekme o sancıyı dedi kıyamam belki bizde çocuklarımız için aynı şeyleri düşünücez...
ama herşeyin doğalı güzel bir de o var...
dediğin gibi epidural normal doğum da var ağrı hissetmeden normal doğum yapıyosun ama tabi doktorun anestezicin falan iyi olanlara denk gelmek lazım...

dikiş atıyolar ya canım kapanıyo diye biliyorum...
kalıcı olmaz ama eskisi gibi de olmaz sanırım...

Dikişi yırtılma olmadığı sürece atmıyorlar diye biliyorum ben ama canım tam da emin değilim... Daha doğrusu doğumu kolaylaştırmak için uzamasın diye kesiyorlar ama biraz sabırlı olsalar zaten gelir bebiş ne bilim ay şimdi bunları hiç düşünmemiştim

canım epidural sezeryanda da belden aşağısını uyuşturuyolar diye biliyorum onda da bebeğin ilk çığlığını duyabiliyosun

Ya canım ben ondan daha çok korkuyorum... Beni kesip biçtiklerini düşündükçe içim fena oluyor... Yani Allah sakınsın zorunlu bir sezeryan olsam tamamen bayılmak isterim yoksa zaten o esnada yine bayılırım

ay valla benim annem ebe ama hiç bunları sormadım kendisine
sorup öğrenince yazarım size kızlar kafanızı bulandırmayın boşverin bunları şimdi..
inşallah o günleri görürüz sağlıkla...

Amin canım tüm anneleri korusun, ağrısız normal doğum bana oldukça cazip geldi. Sezeryan değil, karnın kesilmiyor, normal doğum yapıyorsun ama sancı yok. Bence harika, doktorum şimdilik bunun olabilir göründüğünü ama ilerleyen zamanda karar vermemiz gerektiğini söyledi. Bakalım Allah yüzlerini göstersin bebeklerimizin.

ay valla benim annem ebe ama hiç bunları sormadım kendisine
sorup öğrenince yazarım size kızlar kafanızı bulandırmayın boşverin bunları şimdi..
inşallah o günleri görürüz sağlıkla...

Ne güzel ya ben şimdi çoktan her şeyi öğrenip evham yapmaya başlamıştım bile
Evet ya Rabbim keşke o günleri sağ salim göstersin öyle ya da böyle o kuzucuklar kucağımıza gelecek Allah'ın da izniyle

Onu da duydum evet canım bana da mantıklı geliyor ama tabi araştırdıkça olumsuz yanını illa ki görüyorsun yok işte o ilaç bebeğe geçer miymiş yok işte onu vuranın çok profesyonel olması lazımmış bi sinire gelirse Allah muhafaza felç edermiş vs.. Ay bazen kendi kendime de öyle kızıyorum ki şu internetten bişi araştırmicam... Dediğin gibi doktorlar zaten sona yaklaştıkça belirliyormuş canım doğum şeklini ozamana kadar düşünmeyelim en iyisi :) O zaman gelince bol bol tartışırız ay ne güzel o zamanları da görücez inşallah

canım çok geçmiş olsun, iyi olmana sevindim, sakin ol herşey yolundadır

perimm heyecanlı perimmm naber nasılsın?

ben de normal isterim ama sezeryana da çok soğuk bakmıyorum açıkçası, hangisi hakkımızda hayırlıysa o olsun diyorum Kimi insan var normal doğumda çok rahat eden, kimi insan var sezeryanla ertesi gün normale dönen, sanırım kişiye göre tolerans olayı değişiyor.
Ben daha önce suni sancı çektim bir kaç saat, ölüyorum kurtarın diye bağırdım. Ve o an dedim kesinlikle ben normal doğum yapamam, mümkünatı yok dedim. Ama şimdi o acıyı unuttum bile Normal olabilir de diyorum şimdi

walla annen haklı canım, normal doğum sancısı bir nebze daha iyiymiş suni sancıya göre ama ben suni sancı çektim kürtajda, biliyorum yani, resmen bağırdım ölüyorum kurtarın diye

benim kuzenim benim gittiğim hastanede yaptı ağrısız doğum, 2 kez. Çok memnun kaldı, yani normal doğum yapıyorsun işte, sancı sadece biraz hissediyorsun, o da ıkınmak için. Ayakların falan asla uyuşmuyor, değişik birşey. Uyuşmuyorsun ama ağrı hissetmiyorsun. Bu gayet mantıklı geliyor bana.

aynen öyleee

hadi konuyu değiştirelim..

kızlar yaa dün gece yattığımda çok kalp çarpıntısı oldu bende kalbim çıkıcakmış gibi...

perimm heyecanlı perimmm naber nasılsın?

Şükür canım ya bel kasık ağrılarım ve akşam artan bulantılarım dışında iyiyim.. Bugün vınn ı getirdim de öyle dolan içimi boşaltıyorum ay bu heyecanım hep tavan hep tavan napsam ben böyle Sen nasılsınnn canımm?

Canım ayaklar felan uyuşmuyor muymuş bak bunu bilmiyorum ben belden altı tamamen uyuşuyo biliyorum bu da iyi haber ya bakalım

Valla kizlar bbenim annemde normle karsi kesinlikle yaptrtmm dio zaten bende yapamm esim ameliyt teknisyeni oda sezaryene karsi amaa netkararliym norml yapmycm kizlar ben hala baslmdm kreme catladg da yok baslasammi ki

Benim kuzenim yaptı bu şekilde 2 doğum, çok memnun. O ilacın bebeğe geçmesi imkansız. Zaten belli bir açılma olana kadar sancı çekiyorsun, sanırım 4cm açılmaya kadar bekliyorlar sonra takıyorlar epidurali ve ilaç az az veriliyor. Ayakların uyuşmuyor, bedeninde herhangi bir uyuşukluk yok sadece ağrı yok. Ben çok araştırdım. Ve işin ilginci felç riski falan yok,yapılan iğne omuriliğin son bölümüne yapılıyor. Yani hastaya bir tehlikesi yok. Bunlar hep savsata yani. Ben çok araştırdım da

Kızlar merhaba uzuuun zamandan beri yazamıyorum inşallah herkes iyidir. Ben serumla ayaktayım acayip istifra ediyorum bulantım hiç geçmeyecek gibi Bana dua edin çok zorlanıyorum iş yerinde. ikili testim çıktı ve bir bilgim yok bilen varsa yorumlarsa sevinirim. Doktorumla yarın görüşeceğim merak ediyorum.

kg:60
fB-hCG :37,85 ng/ml 0,86 Düzeltilmiş MoM
PAPP-A : 1,36 mlU/ml 0,56 Düzeltilmiş MoM
CRL:54,1 mm
Kombine Risk 4583 Cut off değerinin altında
ikili test: 1:886Cut off değerinin altında
Yaş riski: 1:413 Trisomy 13.718+NT < 1:10000 Cut off değerinin altında

aynen öyleee

hadi konuyu değiştirelim..

kızlar yaa dün gece yattığımda çok kalp çarpıntısı oldu bende kalbim çıkıcakmış gibi...

Bende bütün gece deli dana gibi dönüyorum yatakta, bir kalkıyorum sabah çarşaf şekilden şekile girmiş Eşim de geçen akşam "sen geceleri ne yapıyorsun yatakta" dedi. "uyuyorum" dedim bende, yok yani deli dana gibi dönüyorsun da ondan dedi. Neden bilmiyorum ama, bu ara böyle.

Canım ayaklar felan uyuşmuyor muymuş bak bunu bilmiyorum ben belden altı tamamen uyuşuyo biliyorum bu da iyi haber ya bakalım

Yok canım uyuşmuyor, epidural sezeryan yaparsan uyuşuyor. Epidural normal doğumda ayaklarda uyuşma yok.

benim de tuvaletim geliyo sürekli geceleri uyandırıyo o olmasa kalp çarpıntısı o da olmasa bel ağrısı o da olmasa kasık ağrısı uyutmuyo yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…