arkadaşlar ikili test yaptırdınız mı? sonuçlarınız nasıl? ben az önce aldım sonuçları mail attılar hastaneden. ama kafam karıştı:)
Çok doğru karar vermişsin, en çok lazım olacak şey bez.. günde 3-5 tanesini kullanıp çöpe atacağımız için bol bol al şimdiden stok yap derim :)
Ben aldım 2 numara 1 paket her ay 1 paket alıp koycam kenara..zaten ortalama bir bebek 3 - 4 kg aralığında doğuyor. 2 numara da 3 kg den başlıyor.. 1 numara bez stok için çok mantıklı değil. ama yine de alcaksan sadece1 paket al ilk hafta kullanırsın biter zaten :)
Onun dışında unisex renklerde çıtçıtlı body alabilirsin, beyaz, ekru, yeşil, sarı gibi renkler her iki cinsiyete de gider. 3-6 ay olarak al yenidoğan için aldıkların ilk ay bitmeden küçülüveriyor. Ama 3-6 ay için olanı yenidoğan da rahatlıkla giyebiliyor.
Ayrıca ıslak mendilde depolamak lazım.. Unibaby markadan 8-10 adet ondan sonrakileri huggies ya da prima alabilirsin..
Ayrıca yine pembe- mavi gibi cinsiyet odaklı renkler dışındaki renklerde battaniyesi havlusu alınabilir..
Alışverişi son dk ya çok bırakmayın derim.. Bana 7 aylık olana kadar birşey aldırmadılar zaten cinsiyetide geç öğrenmiştik. Son iki aya sıkıştı herşey, birden alamadık masraf o kadar çoğaldı ki.. Hem dr. Hastane masrafları hem alışveriş masrafı arttı tabi. Asıl büyük tutarlıları (odası, bebek arabası, araba koltuğu falan fış fış) hep sona bırakmıştık bütçe yetmedi.
Bir de son ay iyice ağırlaşınca bir çok eşyasını kendim alamadım, dışarı çıkmak zorlaştı haliyle..
En iyisi şimdiden başlamak, hem bütçeyi zorlamaz hemde keyifli keyifli alırsınız herşeyi..
kızlar malum kışa gelcek doğumumuz..annem geçen gün pazardan 10 tane bebeğin içine giyilebilecek pijama altı almış...5 i patikli 5 i patiksiz.. bunlar çok lazım olacak kızım sürekli kirlencek dedi..
dahada alacakmış.. banada mantıklı geldi kuzular..
https://www.google.com.tr/search?es...et.com%2F3-lu-Bebek-Tek-Alt_6008.html;750;554
[QUOTE
Bende 7 Haziran'ı bekliyorum işte canım, renkli ultrason için. Orda da belli olur herhalde, yoksa ben cinsiyetini öğrenme konusunda pes edip herşeyi beyaz alıcam
Bende bundn alcm yatk odama salonada oyun parkindn alcm yatk odam kucuk dolapla baza arasi anca sigar iki oda arasi mekik dokummk icin istyrm hem ucuz
Gerçekten çok mantıklıymışşş peki 0-3 mü 3-6 mı almış annen
kızlar selammm
bebişi hareket eden var mı? cumartesi sabahı ben bişey hissettim ama emin olamadım sonra 1 saate kadar bekledim belki yine olur diye hiç bişi olmadı yaasonra anlattım çevremde bi kaç kişiye bebeğin hareketiymiş meğer :) 16. haftanın başındayım bulantı falan kesildi bende çok şükür. şimdiye kadar hiç bi ilacı kullanmadım ama en son gittiğimde doktor iMom omega verdi bunu kullan bari dedi. ona başladım bakalım rahatsız etmez umarım. cinsiyetide 2 hafta önce gitmiştim gördüğüm şey kordon değilse erkeğe benziyor dedi :) hiç bişey alamıyorum ama 2 hafta daha bekleyeceğim artık kesinleşir umarım.
kızlar selammm
bebişi hareket eden var mı? cumartesi sabahı ben bişey hissettim ama emin olamadım sonra 1 saate kadar bekledim belki yine olur diye hiç bişi olmadı yaasonra anlattım çevremde bi kaç kişiye bebeğin hareketiymiş meğer :) 16. haftanın başındayım bulantı falan kesildi bende çok şükür. şimdiye kadar hiç bi ilacı kullanmadım ama en son gittiğimde doktor iMom omega verdi bunu kullan bari dedi. ona başladım bakalım rahatsız etmez umarım. cinsiyetide 2 hafta önce gitmiştim gördüğüm şey kordon değilse erkeğe benziyor dedi :) hiç bişey alamıyorum ama 2 hafta daha bekleyeceğim artık kesinleşir umarım.
Ben yaptırdım canım 13. haftamda, sonuçlar güzel çıktı doktorum 3'lüyü gerek görmedi,7 Haziranda hem renkli ultrson için hemde 4'lü tarama için çağırdı.
Tarlım fotosunu yükle yorumlayalım bi grafik falan var mı dikey çizgi önemli
kızlar bende bundan almaya karar verdim oturma odama..
bebeğin yatak odasına akşama kadar durmasını istemiyoru oturma odasında dursun benimle istiyorum..
o yüzden oturma odasınada beşik gibi ama fiyatı makul birşey alalım dedik bunu bulduk sizce nasıl..
illaki bu olmıcak tabi model olarak baktık sadece...,
Eki Görüntüle 1130791
Ayy kizlr valla yetisilmiysnz gercktn yaa bende bisealmk istyr ama ne alcgimi bilmyrm((bez siknti olablr die dusnyrm kafayii yiycm cuma biaonce gelsydii gorrdk kizmi erkkmi
Tecrübeli olmak cidden güzel :) Sağol bilgiler için :) bende unisex alicam çoğu şeyi. Ilerde bir bebeğim daha olursa oda kullanabilsin diye
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Öyle de, ebat konusu sıkıntılı. pek çok kişi 1 numara bebek bezinin prematüre doğan bebekler için olduğunu normal doğan bebekler için 2 numaradan başlamanın iyi olacağını söylüyor. ee hadi aldık 2 numara diyelim de, kaç tane alayım?Ya ben hiç birşeye karar veremiyorum. Sanırım bebek doğacak ve henüz hiç birşeyi olmayacak.
Bende 7 Haziran'ı bekliyorum işte canım, renkli ultrason için. Orda da belli olur herhalde, yoksa ben cinsiyetini öğrenme konusunda pes edip herşeyi beyaz alıcam
Bende araştırırken uni baby nin ürünlerine baktım fakat hangisinde bilmiyorum arkasında paraben vardı sanırım ürünlerin arkasında birde arkasında peg li bir sayı örn peg60 falan yazmayacakmış o da petrol stığı oluyormuş yanlış hatırlamıyorsam tabii:44: yani ben chicco ile bübchen arasında kaldım.
Ay harika bilgiler çok sağol. Kıyafet konusunda da hep tereddüt yaşıyorum. Çok çabuk büyüyorlar, ona göre al ne alacaksan diyor herkes ama, kafam karışıyor. Zaten kış bebeği olacaklar. Yenidoğan olarak az eşya almakta fayda var o halde. Daha çok 3-6 ay arası eşya alayım yani. Bende bütçe olarak zorlanmamak adına yavaş yavaş alayım koyayım kenara diyorum. Sonuçta doğuma yakın, doktor kontrolleri sıklaşacak, doğum ve hastane masrafları olacak. Zorlanmak istemiyorum açıkçası.
kızlar selammm
grafik yok değerleri yazayım size. bunca yıldır bunca tahlil gördüm böyle sonuç görmedim. bir sütunda değer yazar, karşısında referans aralığı yazar sonuç dediğin böyle olur. benim sonuç aynen resimdeki
Tatlım örn yaş değerin verilmiş mesela yaş riski 1:250 demek seninle birebir aynı sonuca sahip aynı ense kalınlığına sahip annelerin 250 tanesinden bir tanesi down sendromlu bebek doğurmuş demek değerlerini öyle yorumlayabilirsin
bende efa daily kullanıyorum doktorum bu markayı önerdiTatlım şuana kadar tespit ettiğim iki hareket türü var biri ve en güzeli kütle gibi bişeyin kayması hissibirde damar atması göz seyirmesi gibi olan pıt pıt hayırlı olsun hissetmişsin. Ben 2 3 güne bir hissediyordum artık hergün bir kere muhakkak hissediyorum ama o kaymadan değil pıt pıttan. 25 haftalık bi arkadaş var bekle 20. Haftadan sonra hep kayma şeklinde ve güçlü tekmelere dönüşecek dedi sabırsızlıkla bekliyorummmm. Birde imom omega yerine sana fda onaylı efa daily öneririm fda onaylı olması önemli çünkü bizim civalı balıktan kaçınmamız lazım
evet canım otururken yanımıza almak ıcın boyle bırsey mantıklı oluyor bebek sürekli kucakta kalıyor yoksa kucağa alışıyor bu sefer. bana bir yakınım vermıştı kullanmam ıcın gerı verdim. şimdi alıcam mecburen. ev tipi ana kucağı diye geçiyor bunlar 5- 6 aylık olana kadar kullanılıyor cocuk hareketlenene kadar.
ben de cinsiyeti öğrenemedim henüz yaa kız olursa çok şeye ihtiyacım olmıcak ama erkek olursa almak zorunda kalıcam yeniden. ne kadar pembe almıcam diye ugrassan da biyerden sonra bakıyorsun kı kız kıyafetleri oldukları belli :)
şu an kızımın yazlık alışverişiyle kendımı avutuyorum :))
ona cok dikkat etmedım canım unibaby yenidoğankullandım ben bir süre parasıyla başedemedim :) sonra prima ya geçtim bir arkadaşım primanın beyaz olanını kullanıyor doğumdan beri o da cok memnun. aslında en iyisi pamuk ve ılık su ama ben o düzeni tutturamadım bir türlü.
bebek kıyafetleri markaya bile göre değişiyor canım kalıpları ben chicco'nun outlet mağazasından tulum almıştım o kadar büyüklerdiki 1-2 ay sonra anca giydirebildim :) aldıkça giydirdikçe ogrenıyor ınsan
grafik yok değerleri yazayım size. bunca yıldır bunca tahlil gördüm böyle sonuç görmedim. bir sütunda değer yazar, karşısında referans aralığı yazar sonuç dediğin böyle olur. benim sonuç aynen resimdeki gibi.
Eki Görüntüle 1130854
bende efa daily kullanıyorum doktorum bu markayı önerdi
Ben sadece banyo ürünleri alıcam ıslak mendil olarak dediğin gibi pamuk ve su düşünüyorum 3 ay
bende geçen haftadan beri hareketleri hissediyorum hatta doktora sordum zayıfsın o yüzden hissediyosundur doğru dedi..çok güzel bir duygu
Ay harika bilgiler çok sağol. Kıyafet konusunda da hep tereddüt yaşıyorum. Çok çabuk büyüyorlar, ona göre al ne alacaksan diyor herkes ama, kafam karışıyor. Zaten kış bebeği olacaklar. Yenidoğan olarak az eşya almakta fayda var o halde. Daha çok 3-6 ay arası eşya alayım yani. Bende bütçe olarak zorlanmamak adına yavaş yavaş alayım koyayım kenara diyorum. Sonuçta doğuma yakın, doktor kontrolleri sıklaşacak, doğum ve hastane masrafları olacak. Zorlanmak istemiyorum açıkçası.
canım ya valla çok saol süper yardımcı oldunnn...bende o zaman 3-4 paket 2 numara alayım..
3-4 adet 3 numara alayım her market alışverişinde..
birde bencede alışverişlr şimdiden başlamak gerekiyor diye düşünüyorum..böle deneyimlilerden faydalanmak isterim hepp saol arkadaşımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?