2014 Kasım Anneleri

geçenlerde ben de baktım hastane çıkışına 45 liraydı 11 parça. kararsız kaldım nasıl yapsam 5 parçada var. dediğin gibi çok hızlı büyüyorlar abartılı almaya gerek yok yazık. hevesleniyoruz ama tutmak lazım kendimizi :)

En iyisini yapmışsın arkadaşım.
Ben de hiç birini yaptırmak istemiyordum. 12. haftamda özele başladım. Kadın daha ilk gidişimizde eşimi ikna etti 2 li için. Bir de demez mi "bebeğiniz çok sağlıklı görünüyor, yine de yapalım da içiniz rahat olsun"

ben de yapıştırdım: benim içim zaten rahat..

Eşim de olsun yaptıralım diyince iyi peki dedim...

Allaha şükür düşük risk grubunda çıktık...

Ola ki olumsuz çıksa elbetteki kıymayacaktım yavrumaa...

Bakalım şimdi 3 lü diye çıkışacak mı doktor

Bana da doktorum 7 Haziran'da gel renkli ultrasona alıcam dedi. Benimde kafama takıldı gerçekten, 4 boyutlu, renkli, ayrıntılı farklı mı bunlar?Biri açıklasa da bende öğrensem

Nil ben de çok merak ettim ve işte bunu buldum..

http://www........................./2010/12/ayrintili-detayli-ultrason.html

"Ayrıntılı ultrasonografi veya detaylı ultrasonografi veya ileri düzey (ikinci düzey) ultrasonografi aynı anlamdadır.
3 boyutlu ultrasonografi veya 4 boyutlu ultrasonografi bunlarla aynı anlama gelmez
ancak halk arasında çoğunlukla aynı sanılır. Ayrıntılı ultrasonografi sırasında aileye bebeğin yüzü, elleri, ayakları 4 boyutlu olarak gösterilebilir ancak ayrıntılı ultrasonografi esas olarak 2 boyutlu olarak yapılır. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan ultrason cihazının 3 veya 4 boyutlu olması değildir, hatta 3-4 boyutlu olmasa da olur. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan bu konuda deneyimli bir uzmanın (genellikle perinatoloji, kadın doğum uzmanı veya radyoloji uzmanı) değerlendirmesidir."

Son düzenleme:
Bana da doktorum 7 Haziran'da gel renkli ultrasona alıcam dedi. Benimde kafama takıldı gerçekten, 4 boyutlu, renkli, ayrıntılı farklı mı bunlar?Biri açıklasa da bende öğrensem

Bir de şu yazıyor..

Ayrıntılı (detaylı) ultrason incelemesi: Hamileliğin 17-23 haftaları arasında bebekte doğumsal bir anomali (sakatlık) var mı diye araştırmak için yapılır. Obstetrik ultrason gibi karından yapılır ancak daha uzun süre alır. Ayrıntılı ultrason hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Obstetrik ultrasonografi (normal gebelik ultraon incelemesi) gibi iki boyutlu ultrason cihazı kullanılarak yapılır.

3 boyutlu ultrason: Hamilelikte 3 boyutlu ultrason incelemesi yukarıdakilerden farklı olarak şart değildir. Bebekteki anomali varlığını araştırmak için en iyi ultrason incelemesi ayrıntılı (iki boyutlu) ultrason incelemesidir. 3 boyutlu ultrason bebeğin fotoğraflarını, yüzünü v.b üç boyutlu halde aileye gösterebilir. Karından yapılır.

4 boyutlu ultrason: Hemilelikte uygulanması şart değildir. 3 boyutlu ultrasondan farklı olarak burada görüntü hareketlidir. Yani 3 boyutlu ultrason bebeği fotoğraf gibi gösterir, 4 boyutlu ultrason bebeği video gibi gösterir diyebiliriz. Karından yapılır.

Bende beğendiklerimi alıyorum ama o kadar çok ihtiyaç var ki nasıl tamamlıycaz bilmiyorum bi de iyisi var kötüsü var insan kararsız kalıyo. Karnımız da çok büyümeden rahat rahat gezip alışveriş yapabilecekken almak lazım

aynen kızlar bende çeşitli almayacam inşallah onlar kolay iş 5 parçalı hastane çıkışı yeter ama bu çok güzel görünüyordu ne yapayım

Evlenirken alınacaklar listesi yapmıştım ve herşeyimi öyle tamamlamıştım . Herhangi bi liste yaptın mı belki işimizi kolaylaştırabilir :44:

Evlenirken alınacaklar listesi yapmıştım ve herşeyimi öyle tamamlamıştım . Herhangi bi liste yaptın mı belki işimizi kolaylaştırabilir :44:

ben başladım mesela bebek arabası almayacagız nisan yada mayıs gibi alacagız hem çok pahalı hemde kış yaklaşıyor ve köydeyiz nerede gezdirecegiz

ben başladım mesela bebek arabası almayacagız nisan yada mayıs gibi alacagız hem çok pahalı hemde kış yaklaşıyor ve köydeyiz nerede gezdirecegiz

Biz de ilk zamanlar için almıycaz. Sebebi komik gelebilir ama eşim diyoki ben bebeğimi arabaya koyup taşlardan kaldırımdan geçip onu sarsmam kucağımda taşırım diyo anlayışlı mı desem beni anlamıyo mu desem bilmiyorum Ben internetten 3 tane bebek kıyafti sipariş etmiştim yarın gelck heycnla bekliyorum

Bu zamana kadar hep 10 parçalı bakıyodum ama söylediğin çok mantıklı geldi az parçalı daha kullanışlı olcak . Zaten kışın doğacaklar o setlerin battaniyesi çok ince ben kalın 2 tane battaniye almayı düşünüyorum takımın içindekini kullanmycam bile. Az parçalı alıp daha az ücret öderim onun yerine başka şeyler alırım

Merhaba anneler; 1. Trimaster dönemi sağ salim atlattık çok şükür artık 2. Dönemdeyiz ama ben henüz bebeğimin hareketlerini hissedemedim heyecanla bekliyorum, ilk bebeğim olduğu için de çok merak ediyorum arada bi damar atar gibi oluyo ama bebekle ilgili mi bilmiyorum, bebeğinin hareketlerini hissetmeye başlayan var mı tecrübelerini paylaşabilirler mi :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Verdiğin bilgi için teşekkürler.

bende kasım annesi olacağım inşallah, claxena 04 lük iğne kullanıyorum 16+0 ız bugün, hala kahveringi lekelenmelerim devam ediyor haftada 1-2 kez oluyor acaba aranızda bu durumu yaşayan var mı :26:

Merhaba benim evim merkeze daha uzak biz once 55 verdik sonra 50 oldu ikili teste bizde 50 lira verdik anadoluda ama ben bide devlette yaptırdım cok sukur sknti olmadi. Bende duydum sultan hanimi ve levent beyi cok tercih edilen doktorlarmis sivasta hatta o kadar yervoh ediliyorki sira bulmak cok zor randevular hemen doluyor 30 mayisa levent beye buldum oda saati uyusmadi ben levent beye gorundum cok iyiydi alaninda cok uzmanmis firsat buldugum ilk anda ona muayene olacagim ayrica bugun ilk kez sivas tıp a gittim oradaki doktorda ilgiliydi bebek once bize bakiyordu ama sonra arkasini dondu daha once bebege erkek tahmini yapildi ama bu doktor hcbir tahmin yapmado ben 14 + 1 deyim 10 hafta biterken 11 hafta biterken tahmin yapiliyor 15 e girerken tahmin yapilamadi ama doktoru cihazlari falan cok begendim ilgiliydi sag olsun doktor ben de oraya gitmeyi dusunuyorum artik ama kismet ayrica ordu mensubuna var mi bilmiyorum ayrica artik emniyete de indirim kalkti herkese 50 liraymis

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İstanbul medical park 350-400 e yapıyor..
Ölürmüsün öldürürmüsün.. Bazen istanbulda yaşamaktan nefret ediyorum...

Ben 2'li tarama için fiyat sorduğum zaman sanırım sizdiniz bana 350 -400 diyen, valla gözüm korkmuştu.Doktorum da Medical Park hastanesinde gönlümde orada yaptırmak istiyordu ama fiyatı böyle duyunca üzülmüştüm biraz. Sonra gittim sordum, 60 TL deyince şaşırdım, hatta sordum İstanbul'da fiyat böyle nasıl oluyor bu fark diye, şehirler arası fiyat farkı oluyor dediler. Yok yani fiyat farkı olur tamam da ,20 TL olur hadi 50TL olur bu fark çok abes gerçekten.Şimdi İstanbul'da Ağustos'ta düğünü olacak bir arkadaşım var, geçenlerde bizi ziyarete geldiler, hemen bebek istiyor onlarda, doğum fiyatlarını konuştum, nişanlısı "aşkım sen bebeğin ne zaman doğacağını sor doktora o zaman, Bursa'ya gelelim burada yaparsın doğumu. Hem özel hastanede doğum, hem en lüks otelde konaklama İstanbul'da ki fiyatı yine bulmuyor" dedi.

Canim webten kabul ettim uygulamadn olmadi bak bakalim becrebilmis miyim su an telefonlada baska arkadasimla konusuyorum ama sizi takipteyim

Olmuş canım, tebrikler Sanırım telefondan girince görünmüyor

Kizlar aksama yemeginiz var mi benim yok yapicam ama useniyorum

Bugün forumda birileri sarmadan bahsetmiş valla canım çekti, işten geldim yaptım. Ne yapıcam diye düşünüyordum zaten iyi oldu

Merhaba ben de 14 + 1 deyim bazen kalp atisi gibi bir şeyler oluyor bebegim mi bilmiyorum ama oyle bile degilse ben oyle kabul ediyorjm ama doktor 16 dan sonra hissedersin dedi

benim bugün itibariyle 16. haftam bitti. ilk kez dün hissettim sanırım. Önceden bebeğin hareketi gibi sandıklarımla hiçbir alakası yoktu. evet bu o diyorsun, acaba demiyorsun zaten. ama tekrar olmadı. 20. haftada ancak hissedersin demişti doktorum da.

Canim bende kuru dolma ve mercimek corba yaptim kuru dolmalrin yanina da sarilmis yaprak attim biraz uzerine yogurt ve sos iyi oldu afiyet olsun evet sonunda oldu yaa :)

Ben de o atışları hissediyorum işte, her gün elim karnımda heyecanla bebeğimin patır tekme atışını bekliyorum :) bakalım az kaldı 16. Haftaya İnşallah hissederiz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…