2014 Kasım Anneleri

Evet aynen canım bişi diyemiyorlar büyüklerimizin anlayışsızlığından değğil ya kendisi kurutntu yapıyo valla öğrenecek ömür boyu böyle küs duracak hali yok napim iyi ki çalışıyorum ha çalışmasam hiç bana fırsat vermez demekki

Bende oyle dusunyrm dr. Mutlaka soylrdi. Bazn yamuk yatyrm. Garip garip yatıs sekillerne gryorum

Düşmicem zaten canım o nasılsa öyle olcam ben de hayır telefonda annemle abisiyle annesiyle konuşurken öyle normal ki sanki hiçbişi yokmuş gibi ama telefonu kapatır kapatmaz ruh oluyo

Bana 2 kere böyle yaptı, ikisinde de çocuktan soğudum, yaptığıma pişman oldum, anne olmak istemiyorum dedim, sonra beni bu psikolojiye soktuğu ve çocuğuma karşı böyle kötü düşündürttüğü için eşime öyle bi kızdım ki, senin yüzünden ben annelikten vaz geçmek istedim dedim, yağ gibi üste çıktım ezdim ezdim ben çocuğu istemiyom dedim ağladım zırladım. Düzeldi.
Delir demiyorum sana ama üstüne düşme sende afralı tafralı ol beyimize, artizlik yapmasın. Yapacaksada gitsin başkasına yapsın.
Sinirlendirmesin adamı

kızlar günaydınnlarr
benim hamilelik esnasında en çok takıntı yaptığım konu bazı nesnelere dokunulmaması
mesela gül, ciğer şeftali gibi
eşimin anneannesi aman yavrum dokunma diyor ateşten kaçarmış gibi dokunmuyorum sizde durum nasıl galiba bu smile daki gibi oldum

Amin. Bide ben cok pinpiriklym. Ilk bebegm karnimda öldu cok zor gunlr gecrdm bunda da pskoljm alt ust

konu ne olursa olsun diyorum ki desen ki anne boşver biz böle istedik ya da kendisi böle istiyo yapıo belkide bir daha hiç bişey demicek bizim ev konusunda da hep annesi ile gitmiş bakmaya bazılarından haberim yok neymiş heryere beni nie götürsün müş olabiliceklere götrdüm güzellere he aldık d noldu onlar baktı önce küçük ev hiç bişey sığdıramıyorum güzel yeri falan herşeyi ama küçük.madem kendi kararlarını veremicekler evlenmeselermiş takmasınlar demiyorum ben asla ama kendi yuvalarına karıştırmasınlar ya benim abimde evli annem hiç birşeylerine karışmaz ya da çevrede görüyorum ne aileler ne kocalar aman canım bu konuda çaremiz malesef ki yok.sen tavrını sürdür ama konu bu olunca

ay valla bilmiyorum ben öyle şeyler..
güle de, şeftaliye de, çileğe de dokundum..

Amin. Bide ben cok pinpiriklym. Ilk bebegm karnimda öldu cok zor gunlr gecrdm bunda da pskoljm alt ust

bende dış gebelik geçirdim canım oyüzden eşimde bende üzerine çok düşüoz beslenme olsun temizlik olsun ama napalım onların kısmeti böyleymiş eskiyi düşünmemek lazım rahat ol dua et cuma günleri hep dua et bir saati var belli değil ama çoğunlukla kabul oluomuş o gün aklına geldikçe dua et.

kızlar en iyisi ailelerden uzak olmak anam haftada 2 defa konuşuyoruz kafamız rahat ohhhh

Valla ne diyim ki canım kötü düşünmek de istemiyorum dedim acele mi ettim bebek için vs.. Böyle desem zaten kıyameti bi kere daha koparır Rabbim yüreğine esenlik huzzur versin biran önce

Tavrımı elbette ki sürdürcem artık aynen de onun gibi yapcam... Ama canım emin ol o söylediklerini yapsam eşim öyle bir insan ki kıyameti koparır yine beni haksız yapar neyle neyi kıyaslıyorsun der bakalım nereye kadar gidecekkk

Ben de bigun hayvnat bhcesne gtmstm maymunlari sevdm falan. Gttgmi duyan aaa dedi cocgm maymuna faln benzerms.

valla güle dokunmadım ama şeftali ve çileğe dokundum napayım nasıl yicem başka türlü ben izinsiz alıpta biyerine değerse sıkıntı diye biliyorum ama.mesela eşimin kuzeni karısına gül almış karısı hamile iken oda tuttuktan sonra burnu kaşınmış ve dokunmuş aklında yok tabi ve kızın burnunda izi var büyüdükçe kayboluyo gibi diyo ama bilmiyorum.

Günaydın öncelikle, ya bu kadar ince düşünmeyin. Neden evham yapıyorsunuz kendinize, sırt üstü yattı diye bebeği ölen kimseyi duymadım. Bu kadar detaycı, bu kadar evhamlı olmayın nolur, bebeğinize yazık. Zaten uyku hali, yarı ölüm halidir, ne yaptığımızı bilmeyiz, eminim bütün hamileler gece içerisinde gerek sola, gerek sağa yatıyordur. Sağa yattığınız için bebeğiniz ölmez merak etmeyin. Allah hepsini koruyor. Sırt üstü yatış pozizyonu da, rahminizin bütün ağırlığı sırtınızın , bağırsaklarınızın ve kalbe kan geri dönüşünden sorumlu olan damarın üzerine biner.Bu da sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir. Hepsi bu, bebeğin öldüğü falan yok. Böyle yapıp hem kendinize zarar veriyorsunuz, hem bebeğe. Hemde bunu okuyan anne adayları evhamlanıyor.

Gerçekten öyle mi dediler koptummmmm alem bu insanlar banada çileğe dokunma diyolar da ben herşeye dokundum yedim
Evet bende cok guldum.:)))
Çilek yemek bebekteki down sendromu riskni azaltyms. Elledim elledim yedim :) hep bu ebelerimiz bizi pınpirik yapti.

kızlar en iyisi ailelerden uzak olmak anam haftada 2 defa konuşuyoruz kafamız rahat ohhhh

aynen tatlım da erkekler pek uzak kalmıyor malesef naptıysam uzaklaştıramadım neymiş burayı biliyorum
başka yerde kalamam falan gibi bahaneler,bende anneme uzağım ancak telde görüşüom hem yakın olsa
nolcak erkek annesi kadar napabilir ki,valla arkadaşım evlendi öyle uzağa gittiki 2 tarafa da kocası ses bile çıkarmadı
kız ne derse o oda çok ii değil tabi ama bazı konularda ii oluyor,napak bize öylesi gelmedi.

Ben de bigun hayvnat bhcesne gtmstm maymunlari sevdm falan. Gttgmi duyan aaa dedi cocgm maymuna faln benzerms.

Gerçekten öyle mi dediler koptummmmm alem bu insanlar banada çileğe dokunma diyolar da ben herşeye dokundum yedim

Daha neler duyucaz merak ediyorum, Bende saçlarımı kestirecektim, aman kestirme bebeğin ömrü kısalırmış dediler. Neyse bir süre kestirmedim. Ama saçlarım oldu keçe gibi, düğünüm için zaten 1 sene kestirmemiştim,perişan haldeler. Eşimde hiç sevmez bakımsız kadını, git kestir dedi. "Benim çocuğum Allah'a emanet batıl inanışlara değil" dedi. Düşündüm sahiden öyle, daha ana rahmine düştüğünde ,Allah onun ömrünü belirliyor zaten,kılla saçla uzayıp kısalamaz herhalde. O yüzden artık hiç takmıyorum bu lafları, ağzını açıp birşey söyleyene de gerekli cevabı veriyorum.

Dokunmadan nası koklicaz, nası yiycez kiii
İnanma ayol öyle haminnemden kalma korku hikayelerine.

valla tebrik ederim, böyle aklı başında konuşan insanlara ihtiyaç var burada sürekli okuyorum ve anlamıyorum bu kadar evham neden
bundan yaklaşık 20-30 yıl önce bizi doğuran annelerimizi düşünürseniz belki biraz rahatlarsınız, doktor bile görmeden doğuran kadınlar onlar, gayet iyiyiz hepimiz

yok canım sen bebeğinile birşey düşünme sakın allah korusun o çok farklı.biraz süründür,
dersin ben evde ısrarcı değilim beni takmayıp ailen ne derse onu yaptığın için kızyorum
biz neyiz ya dersin evlendik ayrı yuvamız var artık bizim kararımız önemli falan dersin.inş.
düzlir tatlım ne diyim hem senin ki hem benim ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…