2014 Kasım Anneleri

Kıyamam ya, ne zaman gidiyor misafirin. Ben olsam dayanamazdım sanki ya. Bizde doktor hiç yasak getirmedi, sağ olsun hormonlarım zaten full çalışıyordu hamilelik iyice tavan yaptırdı. Yasak falan var mı diye sordum doktora "durmak yok aynen devam "deyince gazı aldım ben tabi

:) valla canım bende normalde öyleyimdir söylemesi ayıp ama bizim tüp bebekle oldu ondanda biraz korkuyoruz sanırım:) hoş şu aşamada tüp veya normal hiç bir fark yok tabi ki ama yinede endişeliyiz malesef.

Haklısın bende endişelenirdim, bebek için idare eder insan accık

Dayanıyom çünkü yalnızlık sinir yapıyo. Kocam uykuda seviyo beni öpüyomuş gece, hiiç hissetmedikten sonra öpme arkadaş aaa

Ahh canım yaa şu adam hala gitmedi mi bide klimanı işgal ediyo salonda canım benim yaa

Allahtan dün rabbim bana acıdı da estirdi rüzgarı çaktırdı şimşeği püfür püfür uyudum dötü başı cama verip koca yatakta yalnız başıma fırkk
benim herif ile ortak iş kuruyolar, daha en az 1 hafta bizde hüh ühühü

Ben son ay gitmeyi düşünüyorum şimdi hem vaktim yok hemde unuturum ben, öğrenip taze taze uygularım bebekte

Doğumu senin belirlediğin hastanede yaptırıyor diye biliyorum. Onun dışında anlaşmalı hastaneleri de vardır mutlaka.

Bende takip ediyorum istenbul doğum akademisini SSVD düşündüğüm için 20. haftadan itibaren eğer ücretsiz staj grubu denk getirebilirsem katılmayı düşünüyorum. Olmazsa hamile okulundan fiyat alacağım kurs için. O da yüksek gelirse üsküdar da her ay düzenli kurs varan bir Ebe hanım var onun kursuna gidecem fiyatı 100 tl kadar.

Son aya bırakmamak gerekir. Çünkü son ay ne olacağı belli olmaz kus eğitim vs gibi işleri 25-35 haftalar arasında tamamlayıp, 35. haftadan itibaren aktif olarak masajları, vucut ve nefes egzersizlerini vs. kendi kendine günlük olarak evde tekrar etmek gerekir. sonuçta 36. haftadan sonra bebek her an gelmek isteyebilir. Dün gece bir arkadaş 36+4 te pırt diye doğuruverdi :)

Eğer bu şekilde kurslar vs. düşünüyorsanız ben bulduklarımı sizinle paylaşırım burdan. İlk hamileliğinde çok cahildim hastanenin verdiği yüzeysel gebe kursuna bile 37. haftada gitmiştim. Tabi iş işten geçmişti. Sonuçta caheletten kendini sezeryan masasında buluverdim. Bir çok egzersize 15- 16. haftalarda başlamak gerekiyormuş bunu yeni öğrendim.

söyledim bende kendimi rahatsız hissettim bende pek başka yerde bişey yemiyorum zaten

ay ınanmıyorum, bende lıbıdo yerlerde ya, cok kotu, cok sasırıyorum kendıme
neden acaba

yarın söyliycem sabah kalktığımda da çok çarpıntım vardı...
dün sabahta burnum kanadı..
kan dolaşımı arttı sanırım o yüzden...

canım benim, çok geçmiş olsun, tansiyonunu ölçtür mutlaka, bir durum varsa dikkatli olursun, bazı rahatsızlıklar hamilelikte çıkabiliyormuş ama haftalarımız itibariyle kalp atışlarımızın hızlanacağı bir bilgi olarak da yazıyor zaten, bi sıkıntı yoktur inşallah

canım geçmiş olsun ben ancak bu saatlerde müsait olabiliyorum, bence ihmal etme, doktora git, sıradan bir üşütme de olabilir enfeksiyon da titreme yapabilir, tabii basit bir üşütme olmasıni diliyorum , geçmiş olsun

Zeyyyy öğrendin mi cinsiyetiiiiiiiiiiiiiibence kızların olacakkkkk sağlıklı olsunlarda
zeyy için ben de kız hissediyorum nedense kızıma arkadaş arıyor olabilirim tabii

selam kızlar bu arada, birazcık hareketleneyim hemen nefes nefese kalıyorum ve kendimi çookk yorgun hissediyorum, daha 4 ayda normal mi ki, sizler de öyle misiniz? bir de gazın verdiği etkiyle kendimi çookk ağır hissediyorum, bir türlü çözemedim bu sorunu

ya sımdı cok kotu hıssettım bızım nıye normale donmedı ya, ben ıstemıyorum pek, hıc ıstegım yok, hafta bı gun oluyor bazen ıkıı

of ya

İlk okuldan beri oruç tuttum ama hamileyken tutmam doktorda önermez sanırım saat çoook uzun..aç ve susuz kalmak zor

Valla bizde 9 saat ailemin yanına gidicez yazlığa o zamana 23 haftalık falan olurum napıcam bilmiyorum da arabaya börekler kekler dolduracağım kesin bide taşınıcaz ondan önce çok iş var çokk

kızlar kötü düşünmeyin birşey olacaksa evde de olur. dikkatli olun allahın izniyle birşey olmaz. ben ilk bebeğimde hamile oldugumu bilmiyordum 4-5 haftalıktım sanırım. arabayla 4000'e yakın yol yaptık birşey olmadı allahın izniyle. şimdi yollar güzel heryerde doktor var allah muhtac etmesın tabı yıne de. o kadar yolculukta birşey olmadı 13 haftalıkken durduk yerde düşük tehlikesi geçirip yatmıştım.

bizim ailelerimiz cok uzakalardalar birbirlerine de uzaklar. mecburen yapıcam yolculuk doğuma yakın zaten gidemem. iyice ağırlaşmadan gidecem o yüzden. tatile de gidecez hazır kızım bıraz laftan anlamaya başlamışken tek cocukla yapacagım son rahat tatil :)

doktorunuza danışın düşük tehlikeniz de yoksa korkutmayın kendınızı.

İlk okuldan beri oruç tuttum ama hamileyken tutmam doktorda önermez sanırım saat çoook uzun..aç ve susuz kalmak zor

Valla bizde 9 saat ailemin yanına gidicez yazlığa o zamana 23 haftalık falan olurum napıcam bilmiyorum da arabaya börekler kekler dolduracağım kesin bide taşınıcaz ondan önce çok iş var çokk

bir sürü alıntı yapmışım yanlız anlayamadım nasıl oldu

YAA benim 16. haftam bitiyor daha bir kıpırtı yok ay kızmı olacak acaba oğlumda 3,5 aylıkken hissetmiştim erken hisseden var mı??:44:

kızlar benim bugün vajinamda yanma var tuvaletim yok ama sanki bıraksam gitcek gibi tuvaleti yaparken yanma olusuyo nedendir

Bu eğitim sadece bebeğin yıkanması bezlenmesi gaz çıkarılması cart curt eğitimi değil mi? neden son aya bırakmiim ki? bilgilendirirsen kurslar hakkında sevinirim. tam teşekküllü donanmak istiyorum ben

ay ınanmıyorum, bende lıbıdo yerlerde ya, cok kotu, cok sasırıyorum kendıme
neden acaba

muhtemelen sen veya eşin yoğun çalışıyosunuzdur, eliniz kolunuz kalkmıyodur yemekten sonra, ara uzadıkça da aklına bile gelmemeye başlıyordur dalandır filandır. En güzel canlandırma terapisi kısa bi tatil :)

kızlar benim bugün vajinamda yanma var tuvaletim yok ama sanki bıraksam gitcek gibi tuvaleti yaparken yanma olusuyo nedendir

idrar yolu enfeksıyonu buyuk olasılık cnm bol su ıc

cok sıddetlı ıse, doktora gıt, tehlıkelı gebelıkte, ıdrar sokturucu ılac verır toz seklınde

Kizlarrrr erkek topigine alin bi erkek sehzade de bendennn

hayırlı olsun canım

kusura bakmayın kızlar bana düşmez belki ama oruç konusunda lütfen daha hassas olun, sürekli su takviyesine ihtiyacı olan yavrularımızdan sorumluyuz biz, onları o kadar saat susuz bırakmaya ne hakkımız var? hem rabbim dinimizde her türlü kolaylığı vermiştir ben oruca dayanabilirim mantığıyla oruç tutmayı düşünenlere inanamıyorum, dayanma gücümüzün olması ölçüt olmamalı

Zeyyyy öğrendin mi cinsiyetiiiiiiiiiiiiiibence kızların olacakkkkk sağlıklı olsunlarda

selam kızlarrr doktordan geldim..
bugün normalde 15+1 günlükler..
ama tontişlerden biri 15+5 diğeri 16+2 çıktı
Allah'ıma çok şükür iyiler birbirlerini itekliyolardı
cinsiyetleri belli oluyo mu dedik..
daha belli olmaz ama yine de bi bakıyım dedi..
üstteki kıza benziyo ama net konuşmuyorum bişeyler almayın dedi..
alttakide elini koymuştu önüne göremedi zaten..
2 hafta sonra organ taraması yapıcam o zaman gel dedi..
bu kastettiği sanırım detaylı ultrason...
ama nasıl yapıcak bilmiyorum 5 dk da muayene ediyo zaten olmasa başka bir hastanede detaylı yaptırırım..
zaten fiyatına da 12 tl ikizse 12+80 tl dediler..
normali 80 tlymiş tek bebek için...ama sgk ödüyo sanırım gerisini..
anlamadım tam..
bu arada 3lü test için kan da verdim 25 tl ymiş o da..
doktor yinede yaptıralım başka değerlere de bakıyoruz dedi..benim için çok önemli değil..
kalbimdeki ağrıyı soramadım yarınki randevuları bugüne aldıkları için çok kalabalıktı..
devam ederse yarın kardiyolojiye giderim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…