mrb kasim annenleri
ben aralik annesi olarak ikili testte bebisimin cinsiyetini ögrendim allahin izniyne oglum gelecek ..
dr %100 dedi cok erken ögrendim ama bilmiyorum yinede degisir die düsünüyorum
benim erkek canım bak bakalım :)
benim 12/12/1988
eşim 06/06/1988
sat 04/02/2014
seninle esinin dogum tarihi gercekmi? yoksa öylemi yazdirmislar :)
cok güzel tarihler :)
Kizlar korkuyrm yardim edin
Gardrobun kapisi rayindan cikti unutup kaldirip yerine taktim 2-3 snlik birsey asirida agir degil
Korktum bisi olurmu bebege
Kizlar korkuyrm yardim edin
Gardrobun kapisi rayindan cikti unutup kaldirip yerine taktim 2-3 snlik birsey asirida agir degil
Korktum bisi olurmu bebege
masAllah cnm hayirli evlat olur insAllah annesine babasina vatanina milletine :) Saglicakla alirsin kucagina insAllah kanatsiz melegini
Kac haftaliksiniz? biz doktoru gicik yapmamiza ragmen tahmin bile yürütmedi daha erken diye(
amin cümlemizinikine.. 13 haftaligim canim 2 günde önde gidiyo
Kuzum ben altından nefret eden rock çı gümüş kurukafalar takan bi manyaktım. Altın kolye aldı herif bana, modeli güzel gümüş rengi, anam baktım hiç ne kopuyo ne kararıyo, çok sert kaç kere elim takıldı çektim hiç kopmadı, bende dedim bundan sonra altıncıyım arkadaş. Hep kopardı önceden. bence sende dene.
Ben yüzük düşünüyorum renkli taşları olan. Ama günlük kullanıma uygun hafif kalın bileklik te güzel olur. Bunlar size çok güzel anılar olacak, durum müsait ise olabildiği kadar bişiy alsın kocalarınız çok mutlu oluyo insan
Kızlar burada bir kaç arkadaşın oruç tutma ile ilgili konuştuklarını okudum. Bende 17 yaşından beri hiç bırakmadım, Allah'ın izniyle. Bu sene tutamayacak olmak beni de huzursuz etmedi değil. Burada ki konuşmaları da okuyunca, bugün doktorumu aradım. Sağ olsun hiç tereddüt etmeden açıkladı. Doktorumun söyledikleri.
"Hamileliğin ilk 3 ayından sonraki dönemlerde annede kan şekeri oranı sürekli ani olarak iniş çıkış gösterir. İşte bu yüzden hamilelere az az sık sık yemek yemeleri önerilir. Oruçla beraber uzun süre aç kalınması ve sonrasında yemek yenmesi ani kan şekeri yükselmesine sebep bu da anne için çok tehlikelidir.Uzun süreli açlıklarda vücut şeker deposunu tüketip yağları yakmaya başlar. Bu yağ yakımı esnasında bir madde ortaya çıkıyormuş. (adını söyledi ama tuhaf bir şeydi unuttum), bu madde bebekte ileri de nörolojik sorunlara sebep oluyormuş. Hamilelikte anne adayının vücudunda ki sıvı ve kan akışı artarmış. Uzun süreli sıvı alınmaması durumunda kan basıncı düşer ve plesantaya yani bebeğe daha az kan akışı olurmuş. Doğal olarak bebeğe oksijen kan yoluyla gittiği için , bebek oksijensiz kalıyor.Ayrıca bu uzun süreli sıvı alınmaması, bebeğin içinde bulunduğu amniotik sıvının azalmasına ve bebeğin hareketlerinin yavaşlamasına sebep olurmuş." Kısacası doktorum "eğer bebeğini kurutumak istiyorsan oruç tut" dedi.
Bu olayın tıbbi yönü , bir de diğer yönü yani dini yönü var. 40 gğn önce teyzem vefat etmişti. Bugün de Allah kabul etsin, 40 mevlüdü okundu. Mevlüdü Uludağ üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu bir akrabamız okudu, sağ olsun. Mevlüd sonrası sıkıştırdım. Ona da dini boyutunu sordum.
"Allah bize bir vücut emanet etmiştir. Ve senin görevin bu vücuda eziyet etmeden, en iyi şekilde bakmaktır. Yoksa ahirette, tüm uzuvların tüm bedenin senden hesap soracaktır. İşte bu yüzdendir ki, hastaya oruç farz değildir. Çünkü hasta insan oruç tutarsa bu vücuda zarar verir, yani eziyet edersin vücuduna. Sigara, alkol günahtır. Neden ? Çünkü vücuda zararlıdır, sen Allah'ın yarattığı bedenin emanetçisisin. Ona eziyet etmeye hakkın yok. Dövme günahtır, neden? Abdestle ilgili değildir. Allah her türlü temizliği kabul eder, sen yeter ki içten yap yapacağını. Dövme günahtır çünkü, iğnelerle vücuda acı verip yaptırıyorsun onu. Buna hakkın yok. Ve şimdi hamilesin, Allah sana bir de bebek emanet etti. Allah neden hamileye oruç farz değil demiş? Çünkü oruç, hem anneye hem bebeğe risklidir. Senin bunu Allah'ın sana emanet ettiği bebeğe yaşatmaya hakkın var mı? Sen oruç tutarken, bedeninde ki olumsuzluklardan o bebek etkilendiği sürece sen sevap kazanmaz, günah alırsın. Sakın Allah'ın sana emanet ettiği cana eziyet etme" dedi.
Ve sonuç olarak, Yüce Rabbim benim kalbimi biliyor. Bana bir can emanet etti, ben ona iyi bakayım diye bana ibadeti bile farz olmaktan çıkardı. Ben tüm riskleri bebeğime yaşatmamaya karar verdim. Tüm bunları paylaşmak istedim.
Iyi aksamlar. Bu bilgiler icin ayrica tesekkurler.
Amin insAllah Rabbim yokluklarini göstermesin, onlarla imtihan etmesin, hayirli saglikli bebisler olurlar insAllah gerisi bos. Ki ilk cocuk ztn hani ikiside yok :)
Kendini sartlandirma cnm konu ne olursa olsun cünkü neyin hayirli oldugnu bilmiyoruz.. etrafimda cok örnekler var erkek cocuk diyip yanip tutusan yeterki erkek olsun diyip hayirlisini dilemek icin dua etmeyi unutmuslar ve sonunda erkek evlatlar ama hüsaranannelerini ölüme terkeden fln! Allah korusun, Rabbim hayirlisi neyse onu nasip etsin.
Bende aksine kiz bebeklerini cok seviyorum cok cici oluyorlar :) onlari kokos kokos giyirmek süslemek :) Tabi sorunlulugu erkek cocuguna bakarak daha zor gibi geliyor.. Neyse görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler :)
Belin agrisini anliyorumda bacaklarin neden agriyor? Sumu topluyor acaba? evin icinde yürüyüs yapmaya calis cnm yoruldugunda hemen uzanirsin. Hareketsizmi kaldin acaba? Bendede bek agrisi oluyor arada bir, uzun süre ayakta durunca fln. Bas agrisi migren agrisi gibi, üzüldügüm zamanlar agrir ama yatip kalkinca gecer genelde, günlerdir gecmedielhamdulillah bugün iyim, firsatan istifade anneme gidicem, simartiyorlae hosuma gidiyor :) sizin teyzeniz yapiyormus masAllah, benim kimse yok ama annem sag olsun ne canin cekiyor fln kosusturuyor :) babamda gecen erik görmüs hemen alalim demis :)) dedemiz bile simartiyor yani :)
Hihihi beklicem cnm haberlerini ve o master yapmis arkadaslarina bakma sen, halk arasi olan deyimler fln, herzaman cikmiyorki, sivri göbege erkek derler ama yengemde ikiz sanilcak kadar sivriydi ve kiz oldu :)
hurafe gibi birsey ben inanmiyorum sadece acabalar zevkli oluyor hani meraki artiriyor :)
sali günü ultrasyon gördügünde video cek cnm :) ilerde yavruna gösterirsin insAllah :)
ben cektim
Kızlar burada bir kaç arkadaşın oruç tutma ile ilgili konuştuklarını okudum. Bende 17 yaşından beri hiç bırakmadım, Allah'ın izniyle. Bu sene tutamayacak olmak beni de huzursuz etmedi değil. Burada ki konuşmaları da okuyunca, bugün doktorumu aradım. Sağ olsun hiç tereddüt etmeden açıkladı. Doktorumun söyledikleri.
"Hamileliğin ilk 3 ayından sonraki dönemlerde annede kan şekeri oranı sürekli ani olarak iniş çıkış gösterir. İşte bu yüzden hamilelere az az sık sık yemek yemeleri önerilir. Oruçla beraber uzun süre aç kalınması ve sonrasında yemek yenmesi ani kan şekeri yükselmesine sebep bu da anne için çok tehlikelidir.Uzun süreli açlıklarda vücut şeker deposunu tüketip yağları yakmaya başlar. Bu yağ yakımı esnasında bir madde ortaya çıkıyormuş. (adını söyledi ama tuhaf bir şeydi unuttum), bu madde bebekte ileri de nörolojik sorunlara sebep oluyormuş. Hamilelikte anne adayının vücudunda ki sıvı ve kan akışı artarmış. Uzun süreli sıvı alınmaması durumunda kan basıncı düşer ve plesantaya yani bebeğe daha az kan akışı olurmuş. Doğal olarak bebeğe oksijen kan yoluyla gittiği için , bebek oksijensiz kalıyor.Ayrıca bu uzun süreli sıvı alınmaması, bebeğin içinde bulunduğu amniotik sıvının azalmasına ve bebeğin hareketlerinin yavaşlamasına sebep olurmuş." Kısacası doktorum "eğer bebeğini kurutumak istiyorsan oruç tut" dedi.
Bu olayın tıbbi yönü , bir de diğer yönü yani dini yönü var. 40 gğn önce teyzem vefat etmişti. Bugün de Allah kabul etsin, 40 mevlüdü okundu. Mevlüdü Uludağ üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu bir akrabamız okudu, sağ olsun. Mevlüd sonrası sıkıştırdım. Ona da dini boyutunu sordum.
"Allah bize bir vücut emanet etmiştir. Ve senin görevin bu vücuda eziyet etmeden, en iyi şekilde bakmaktır. Yoksa ahirette, tüm uzuvların tüm bedenin senden hesap soracaktır. İşte bu yüzdendir ki, hastaya oruç farz değildir. Çünkü hasta insan oruç tutarsa bu vücuda zarar verir, yani eziyet edersin vücuduna. Sigara, alkol günahtır. Neden ? Çünkü vücuda zararlıdır, sen Allah'ın yarattığı bedenin emanetçisisin. Ona eziyet etmeye hakkın yok. Dövme günahtır, neden? Abdestle ilgili değildir. Allah her türlü temizliği kabul eder, sen yeter ki içten yap yapacağını. Dövme günahtır çünkü, iğnelerle vücuda acı verip yaptırıyorsun onu. Buna hakkın yok. Ve şimdi hamilesin, Allah sana bir de bebek emanet etti. Allah neden hamileye oruç farz değil demiş? Çünkü oruç, hem anneye hem bebeğe risklidir. Senin bunu Allah'ın sana emanet ettiği bebeğe yaşatmaya hakkın var mı? Sen oruç tutarken, bedeninde ki olumsuzluklardan o bebek etkilendiği sürece sen sevap kazanmaz, günah alırsın. Sakın Allah'ın sana emanet ettiği cana eziyet etme" dedi.
Ve sonuç olarak, Yüce Rabbim benim kalbimi biliyor. Bana bir can emanet etti, ben ona iyi bakayım diye bana ibadeti bile farz olmaktan çıkardı. Ben tüm riskleri bebeğime yaşatmamaya karar verdim. Tüm bunları paylaşmak istedim.
Cinsiyetini öğrenmiş olan annelerden bir ricam olacak,
Eşinizin ve sizin doğum tarihinizi ve son adet tarihinizi yazabilir misiniz? Şu rus takviminin doğruluğunu kontrol etmek istiyorum. Oğlumun da doğru çıkmıştı bunda da doğru çıkar mı aceba??
geçmiş olsun..bende fenayım..salgınmı var yaa
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Arkadasim bu paylasimin icin Allah razi olsun benim de aklima takiliyordu tutulmamasi gerektigini biliyordum ama insanin ici yine de bir tuaf oluyor vicdan azabi sucluluk ve buna benzer karışık bir duygu. Ben sanirim gunluk doyabildigim parayi 30 lirayla carpip Allah nasip ederse ihtiyaci olan birine zekat disinda verecegim sanirim buna kefaret diyorlar umarim yanlis bilmiyorumdur.Ayrica bildigim bu konuyla alakali ek bilgi bir insan gunde 1,3,5 ve 10 lirayla da doyabillirmis bu kisiye kalmis bir şeymiş.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadasim bu paylasimin icin Allah razi olsun benim de aklima takiliyordu tutulmamasi gerektigini biliyordum ama insanin ici yine de bir tuaf oluyor vicdan azabi sucluluk ve buna benzer karışık bir duygu. Ben sanirim gunluk doyabildigim parayi 30 lirayla carpip Allah nasip ederse ihtiyaci olan birine zekat disinda verecegim sanirim buna kefaret diyorlar umarim yanlis bilmiyorumdur.Ayrica bildigim bu konuyla alakali ek bilgi bir insan gunde 1,3,5 ve 10 lirayla da doyabillirmis bu kisiye kalmis bir şeymiş.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?