2014 Kasım Anneleri

mrb kasim annenleri
ben aralik annesi olarak ikili testte bebisimin cinsiyetini ögrendim allahin izniyne oglum gelecek ..
dr %100 dedi cok erken ögrendim ama bilmiyorum yinede degisir die düsünüyorum

masAllah cnm hayirli evlat olur insAllah annesine babasina vatanina milletine :) Saglicakla alirsin kucagina insAllah kanatsiz melegini

Kac haftaliksiniz? biz doktoru gicik yapmamiza ragmen tahmin bile yürütmedi daha erken diye (

Kizlar korkuyrm yardim edin

Gardrobun kapisi rayindan cikti unutup kaldirip yerine taktim 2-3 snlik birsey asirida agir degil

Korktum bisi olurmu bebege

ben de masayı kaldırmıştım unutup, bir şey olmadı çok şükür. Ama ağrın falan olursa ciddiye al.

Kizlar korkuyrm yardim edin

Gardrobun kapisi rayindan cikti unutup kaldirip yerine taktim 2-3 snlik birsey asirida agir degil

Korktum bisi olurmu bebege

hiç bişey olmaz canmm..zeynebin dediği gibi bende baza kaldırdım..ağırdıda üstelik çok şükür bişey olmadı..rahat tut içini

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

masAllah cnm hayirli evlat olur insAllah annesine babasina vatanina milletine :) Saglicakla alirsin kucagina insAllah kanatsiz melegini

Kac haftaliksiniz? biz doktoru gicik yapmamiza ragmen tahmin bile yürütmedi daha erken diye (

amin cümlemizinikine.. 13 haftaligim canim 2 günde önde gidiyo

Bu hediyr mevzusu nedir kızlar??

Kızlar burada bir kaç arkadaşın oruç tutma ile ilgili konuştuklarını okudum. Bende 17 yaşından beri hiç bırakmadım, Allah'ın izniyle. Bu sene tutamayacak olmak beni de huzursuz etmedi değil. Burada ki konuşmaları da okuyunca, bugün doktorumu aradım. Sağ olsun hiç tereddüt etmeden açıkladı. Doktorumun söyledikleri.

"Hamileliğin ilk 3 ayından sonraki dönemlerde annede kan şekeri oranı sürekli ani olarak iniş çıkış gösterir. İşte bu yüzden hamilelere az az sık sık yemek yemeleri önerilir. Oruçla beraber uzun süre aç kalınması ve sonrasında yemek yenmesi ani kan şekeri yükselmesine sebep bu da anne için çok tehlikelidir.Uzun süreli açlıklarda vücut şeker deposunu tüketip yağları yakmaya başlar. Bu yağ yakımı esnasında bir madde ortaya çıkıyormuş. (adını söyledi ama tuhaf bir şeydi unuttum), bu madde bebekte ileri de nörolojik sorunlara sebep oluyormuş. Hamilelikte anne adayının vücudunda ki sıvı ve kan akışı artarmış. Uzun süreli sıvı alınmaması durumunda kan basıncı düşer ve plesantaya yani bebeğe daha az kan akışı olurmuş. Doğal olarak bebeğe oksijen kan yoluyla gittiği için , bebek oksijensiz kalıyor.Ayrıca bu uzun süreli sıvı alınmaması, bebeğin içinde bulunduğu amniotik sıvının azalmasına ve bebeğin hareketlerinin yavaşlamasına sebep olurmuş." Kısacası doktorum "eğer bebeğini kurutumak istiyorsan oruç tut" dedi.

Bu olayın tıbbi yönü , bir de diğer yönü yani dini yönü var. 40 gğn önce teyzem vefat etmişti. Bugün de Allah kabul etsin, 40 mevlüdü okundu. Mevlüdü Uludağ üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu bir akrabamız okudu, sağ olsun. Mevlüd sonrası sıkıştırdım. Ona da dini boyutunu sordum.

"Allah bize bir vücut emanet etmiştir. Ve senin görevin bu vücuda eziyet etmeden, en iyi şekilde bakmaktır. Yoksa ahirette, tüm uzuvların tüm bedenin senden hesap soracaktır. İşte bu yüzdendir ki, hastaya oruç farz değildir. Çünkü hasta insan oruç tutarsa bu vücuda zarar verir, yani eziyet edersin vücuduna. Sigara, alkol günahtır. Neden ? Çünkü vücuda zararlıdır, sen Allah'ın yarattığı bedenin emanetçisisin. Ona eziyet etmeye hakkın yok. Dövme günahtır, neden? Abdestle ilgili değildir. Allah her türlü temizliği kabul eder, sen yeter ki içten yap yapacağını. Dövme günahtır çünkü, iğnelerle vücuda acı verip yaptırıyorsun onu. Buna hakkın yok. Ve şimdi hamilesin, Allah sana bir de bebek emanet etti. Allah neden hamileye oruç farz değil demiş? Çünkü oruç, hem anneye hem bebeğe risklidir. Senin bunu Allah'ın sana emanet ettiği bebeğe yaşatmaya hakkın var mı? Sen oruç tutarken, bedeninde ki olumsuzluklardan o bebek etkilendiği sürece sen sevap kazanmaz, günah alırsın. Sakın Allah'ın sana emanet ettiği cana eziyet etme" dedi.

Ve sonuç olarak, Yüce Rabbim benim kalbimi biliyor. Bana bir can emanet etti, ben ona iyi bakayım diye bana ibadeti bile farz olmaktan çıkardı. Ben tüm riskleri bebeğime yaşatmamaya karar verdim. Tüm bunları paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Kızlar buarada Ülker dünyanın en büyük GDO üretim şirketlerinden birinin ortagiymis. Demin okudum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iyi aksamlar. Bu bilgiler icin ayrica tesekkurler.

Iyi aksamlar. Bu bilgiler icin ayrica tesekkurler.

Merhaba iyi akşamlar, rica ederim ne demek. Burada hepimiz öğrendiklerimizi, bildiklerimizi birbirimize aktararak bu hassas dönemi en güzel şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sizinde.

Kızlar Allah'a şükürler olsun bugün yavrumu çok net bir şekilde hissettim iki kere,öyle duygulandım ki hem güldüm hem ağladım çok irkildim başta,çooook güzeldi..

Amin canim cok dikkat et kendine ben de senin gibi uzuluyorum bazi zamanlar ama konu ne olursa olsun bize oluyor ve bizimle beraber karnimizdaki o masuk guzel yavrularimiza. Ben de cok hareketliyim acaba ondan mi agriyor diyorum bide iltihap icin aldigim ilac yuzunden afedersin sürekli diyare ve bu sebepten sürekli su kaybı pazartesi doktoru arayip sorup ilaci kesicem canim ama artik bilmiyorum vallahi anlamadım gitti benim kendi ailem kayseri de yasyor esimin ailesi ankara burada yalnizim temizlik icin gelen bir abla var o temizliyor ama ben çok titizim Tutamıyorum kendimi temizlik yapıyorum evim 5.katta her gun inip cikmak sanirim bunlar biraz yoruyor teyzemiz sag olsun yardimci oldu biraz gelince:) ohh ohhh masallah simartilmak hamileyken guzel keske bizimkilerde burada olsa da simartsalar beni sadece esinki yetmiyor bazen :) aynen oyle canim simdi onlar erkek dediler ben de buna kendimi kaptirip sonra kiz denirse yavrumu uzmekten korkuyorum benim sasrmam kiz mi ya demem bile Allah korusun onu uzsun istemem hele ki Allahima sirke giriyormus gibi uuzulme fikrine bile kapilmak Allahim saklasin dediğin gibi Hak serleri hayreyler mevlam gorelim neyler neylerse guzel eyler inşallah bizim icinde hayir olan seyleri guzel eyler gonlumuzde kabulünü saglar .İlk bebek biraz merek ve heyacan var illaki gonlumuzde bir seyler yatıyor ama yine de takdir Allahin:) gez tabi guzel anne tadini çıkar simar simarabildigin kadar:) biliyor musun bunları soyleyenlerinde hep erkek cocuklari var benim evladimin cinsiyeti icin ariyorlar halimi hatrim ikinci planda yine dd hayirlisi olsun:) eger doktor izin verir ve kabul ederse tabiki ben sonuclari ve ilk andan beri ultrason fotoğraflarıni atmiyorum nasip olursa album yapacagim:) o orneklere cok örnekler duydum canim Rabbim bana evladimin eşimin ve hiçbir yakinimin acısını gostermesin birbirimize hep hayirli saglikli haberler verelim:)

Çok güzel,ellerine yüreğine sağlık canım

Arkadasim bu paylasimin icin Allah razi olsun benim de aklima takiliyordu tutulmamasi gerektigini biliyordum ama insanin ici yine de bir tuaf oluyor vicdan azabi sucluluk ve buna benzer karışık bir duygu. Ben sanirim gunluk doyabildigim parayi 30 lirayla carpip Allah nasip ederse ihtiyaci olan birine zekat disinda verecegim sanirim buna kefaret diyorlar umarim yanlis bilmiyorumdur.Ayrica bildigim bu konuyla alakali ek bilgi bir insan gunde 1,3,5 ve 10 lirayla da doyabillirmis bu kisiye kalmis bir şeymiş.

bebeğimin cinsiyeti:erkek

eşim: 14/04/1976
benim: 16/11/1984
Son adet: 24/01/2014

hamilelik döneminde oruç tutmak zorunlu değildir. Ama dediğin gibi kefaretle birini doyurmak kalıcı rahatsızlıklar için geçerli. Yani bir daha hiç oruç tutmayacak şekilde rahatsızsan. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde oruç tutulmayabiliyor. ama durum düzeldikten sonra hepsini günü gününe tutup kazasını yapmak gerekli. Kefarat dini tam adıyla fidye hamilelik dönemi için geçerli değil canım.

benimde kafami kurcaliyan merak etigim bir konuydu, Allah razi olsun arkadas hem tippen hemde dinen aciklama getirmis.. Cok tsk ederim

ögretmenimcanimbenim :) bildigim kadariyla senin demek istedigin fidye oluyor ve bu sana düsmüyor, yani fidye oruc tutamayan ihtiyarlar ve hastalar icin verilir ama bu gecici bir hastalik degilse... bizim durumumuz gecerli oldugu icin, yani lohusaliktan sonra yada sütten kestilten sonra tutabilicegimiz icin fidye kabul olmuyor bizde... yanlis bilmiyorsam böyle cnm. Fitre veriliyor daha dogurusu her müslümanin ramazan ayinda vermesi gereken bir sadaka, oruc tutsakta tutmasakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…