sonradan olmuyo canım ikiz bizimki tek kesede olduklarından arkasında kalmış diğeri doktorda görememiş o yüzden 9. haftada farkettik...
kızlar üçlü test sonucum için doktoru aradım..
aramaz olaydım..
nöral tüp defekti riski yüksek çıkmış..
2 hafta sonra organ taramasında inceliycez dedi..
nasıl geçer iki hafta şimdi
ben folik asite hamile kalmadan 2 ay önce başlamıştım bir de
Allah'ım inşallah sağlıklılardır ya...
evet ben akşamları iki yastıkla yatmaya çalışıyorum, sen de başını yüksekte tutup yatarsan biraz daha rahat edersin canım. ayakkabını giyerken fln eğildiğinde bile yanar cayır cayırbu ara araştırıyordum ben de canım, sağ ol paylaşım için, henüz güneşi göremedeik ama bir an önce alıcam
aynen 12. haftadan beri decavit ve solgar kan hapı kullanıyorum ben de, 12 .haftadan sonra folik asit gerekli değil diye biliyorum ama her doktor çok farklı bu konuda
ben de birkaç gündür reflü başladı, dayanılır gibi değil, şimdi de uzanmaya korkuyorum, yatınca daha çok artıyor sanki
ben de sorucam
valla canım galiba hissetmiyorum, bazen minik bir kelebeğin çırpınışı gibi birşeyler oluyor, acab mı diyorum ama çok belirgin diyorlar o zaman tereddüt ediyorum. doktorum 20. haftada dedi.
mesela ben 18.haftada gideceğim. nasıl bakacak doktorum? benim ultrasonun adı ne:26:
reflüsü olan var mı arkadaşlar? benim durum çok vahim, akşam gözümden yaş geldi ağrıdan, ağzıma hiçbirşey koyamadımdaha da artacak yazıyor nette , öyle mi
gözün aydın cnmMerhaba arkadaşlar,
Pek sık giremiyorum foruma, herkes iyidir umarım, keyifler yerindedir.
Üçlü testimin sonuçlarını aldım, iyi çıktı çok sükür. Şimdi önümüzdeki adım Haziran ayı sonunda ayrıntılı ultrason, heyecanla bekliyoruz.
Yalnız son iki gündür midem yine bulanmaya başladı, vallahi ödüm kopuyor geri gelecek diye o korkunç günler. Özellikle bugün oldukça yoğun bulantı. Demir ilacımı içmeye başlayamadım korkudan.
Sizler demir için hangi ilaçları kullanıyorsunuz. Bana doktorum Ferrum Fort verdi ama bulantı yapıyormuş. Gerçi demir ilacı olup da bulantı yapmayan yok galiba, var mı?
ikizlerde o risk genelde yüksek çıkıyor canım. ama sorun olmuyor. korkma. daha yenı arkadaşım doğum yaptı bir insanın bütün riskleri yüksek çıktıgı halde biri 3.000 kg biri 2.800 kg nasıl doğurdum hayret derkızlar üçlü test sonucum için doktoru aradım..
aramaz olaydım..
varya bu dengesizlerin kafasını birbirine çarpıştırmak lazım hamilelere kiloyla ilgili laf söylemek nasıl bir dengesizliktir yaa mantığım almıyor
benide hamileliğimin 2.ayında eşimin ailesi çok üzdü abisi yengesi dedi ki bi gün bana sen çok kilo alacaksın masaya oturamıcakmışım yemek yerken oda yetmezmiş gibi kayınvalidemin aldığı 46 beden pijama görünce şok geçirdim ben 40 bedenim hadi onu giyecek kadar olsam bile yeni hamile insana alınacak şey mi yaa
sinirlerime hakim olamadım eşimin yanında ağladım pijamalar evde ulaşılmayacak bir noktaya kalktı ve onların aileden kimse kilo lafını anmaz oldu
Hamile psikolojisi diye bişey var kardeşim kim ne derse desin o yüzden bize iyi gelen insanlarla vakit geçirmek gerek
doktorun gıda onermedi mi canım? pekmez falan. benımki ilaca gerek yok pekmezle devam et yetersiz gelirse o zaman takviye dedi.
aramaz olaydım..
işte tamda bu yüzden ben yaptırmadım canım bu testleri..emin ol yanışmıştır o test kuzucum..
ayıntılı usg yi biraz erken yapsa.. dediğin gibi 2 hafta geçmez canım..
madem ayrıntılıda belli olacak bu test neden yapılıoki :44::44:
aramaz olaydım..
gözün aydın cnm
Demir ilacı ben ferramat kullanıyorum ama mide yanmamdan dolayı çok da düzenli içemiyorum, 2 gün içiyorum 1 gün içmiyorum fln , midemi çok kötü yapıyor
Bana direk ilacı yazdı, demir konusunda beslenme ile ilgili bişey söylemedi. Sadece pek önemsiyormuş gibi görünmedi gözüme bu ilaç konusunu :) Çünkü o sırada antibiyotik kullanıyordum, antibiyotiğin bitsin, bulantıların filan geçsin, öyle başlarsın demir ilacına dedi.
Aslında beslenmeyle halledebilsek çok daha iyi, keşke ilaca gerek kalmasa.
Pekmezi nasıl tüketiyorsun peki? Aç, tok? Ölçü olarak ne kadar?
ikizlerde o risk genelde yüksek çıkıyor canım. ama sorun olmuyor. korkma. daha yenı arkadaşım doğum yaptı bir insanın bütün riskleri yüksek çıktıgı halde biri 3.000 kg biri 2.800 kg nasıl doğurdum hayret der
hiç korkma ikizlerde risk oranı şaşırtıyormus
ya ben isteyerek yaptırmadım zaten doktor başka değerlerede bakıcaz dedi..
bir de ikiz olduğu için yanılmış olma olasılığı yüksek..
3lü de 2liden daha çok hata veren bir testmiş..
ne biliyim ben..
inşallah bir şeyleri yoktur sakin olmaya çalışıyorum...
aramaz olaydım..
korkma kuzucumm hayırlısı ile hepsi sağlıklı olucaklar kuzucukların..
benimkide dedi bana 3 lü yaptır elime verdi testi bende çöpe attımm..
şimdi yarın bana bir ton kızacakkk
aynen canım 3 lü daha hata veren bir test...sıkma canını bak gör birşey çıkmıcakk
aramaz olaydım..
canım bunlar ihtimallere dayalı tarama testleri, kesin tanı değil biliyorsun sen de. Folik asitini erkenden kullanmışsın zaten, yoktur öyle birşey bence, bozma moralini hemen. Hem ikiz gebeliklerde zaten ikili üçlü testi pek yapmıyor doktorlar, yanılma payı çok olduğundan. Ama yine de içini rahatlatmak için Ultrasonu daha erken yapamaz mıymış peki?kızlar üçlü test sonucum için doktoru aradım..
aramaz olaydım..
aç karına dedi ama midemi bulandırdı o zaman yatmadan once tok karına 2 tatlı kaşıgı al dedi. Miden kaldırırsa portakal suyu ile karıştır. c vitamini demirin emilimini hızlandırır dedi.
keçi boynuzu pekmezi soguk press tüket dedi. Benimki doğal doktor.. Mantar oldum bana ne ılık su ile temizle ilaç veremem bebek cok küçük dedi.
saraçoğlunun keçi boynuzu pekmezi soğuk press tadı cok guzel ama tavsiye ederim canım
Hicbir sey yok canim allahin izniyle. O yuzdelerden hicbir sey cikmiyor. Benim de ilk kizimi dawn dediler.riskim 50 de 1 di. Ama yaptirmaz olaydim amniyosentez sonucu temiz cikti. Bilmiom bana hikaye gelio bu testler yine de alah kimseyi evladiyla sinamasin.ustelik ikizlerde kan testi dogru sonuc vermio. Benim dr buralarin bilinen bir profu.bize yaptirmadi. 22. Haftada ayrintili ultrasinda her sey goruluo zaten. Bi de cocukta sorun olunca annenin vucudu bi sekilde tepki verio merak etme.vucut onu kabullenmio. Yasayan biri olarak yaziorum.icini ferah tut.
Zeyciğim, ikiz gebeliklerde bu tür yanıltıcı sonuçlar çıkabiliyormuş diye biliyorum ben. Hatta bazı hekimler ikiz gebeliklere bu testi hiç yapmıyormuş bile.
Biz ne söylesek seni sakinleştiremeyiz ama içini ferah tutmaya çalış. Tüm kalbimle umuyorum ki hiç bir problem çıkmayacak, yanlış pozitiftir testin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?