2014 Kasım Anneleri

kızlar üçlü test sonucum için doktoru aradım..
aramaz olaydım..
nöral tüp defekti riski yüksek çıkmış..
2 hafta sonra organ taramasında inceliycez dedi..
nasıl geçer iki hafta şimdi
ben folik asite hamile kalmadan 2 ay önce başlamıştım bir de
Allah'ım inşallah sağlıklılardır ya...

sonradan olmuyo canım ikiz bizimki tek kesede olduklarından arkasında kalmış diğeri doktorda görememiş o yüzden 9. haftada farkettik...

işte canım bende sımdı 9. haftadayım. gittiğimde bir süpriz yaşayabilirim o zaman

işte tamda bu yüzden ben yaptırmadım canım bu testleri..emin ol yanışmıştır o test kuzucum..
ayıntılı usg yi biraz erken yapsa.. dediğin gibi 2 hafta geçmez canım..
madem ayrıntılıda belli olacak bu test neden yapılıoki :44::44:

evet ben akşamları iki yastıkla yatmaya çalışıyorum, sen de başını yüksekte tutup yatarsan biraz daha rahat edersin canım. ayakkabını giyerken fln eğildiğinde bile yanar cayır cayır çok yandığında bir lokma kuru ekmek at ağzına, ben ekmek, leblebi, soda, cacık, soğuk süt, gaviscon şurup vs. bunlarda buldum çareyi. Bir de reflü yaptıran şeyleri az çok öğrendim, onları yememeye çalışıyorum. Mesela domatesli bir çorba içtiysem, üzerine yoğurt yememeye çalışıyorum. karabiber yemiyorum, çikolata, tatlı gibi şeyler yememeye çalışıyorum.. yani kendine dokunanı sen daha iyi bilirsin tabi.

gözün aydın cnm
Demir ilacı ben ferramat kullanıyorum ama mide yanmamdan dolayı çok da düzenli içemiyorum, 2 gün içiyorum 1 gün içmiyorum fln , midemi çok kötü yapıyor

ikizlerde o risk genelde yüksek çıkıyor canım. ama sorun olmuyor. korkma. daha yenı arkadaşım doğum yaptı bir insanın bütün riskleri yüksek çıktıgı halde biri 3.000 kg biri 2.800 kg nasıl doğurdum hayret der
hiç korkma ikizlerde risk oranı şaşırtıyormus

Herkes çok kilo alacak diye bi kural yok. Banada görümcem ben l giydigim
Halde xxl pijema takimi aldi daha ben nisanliyken pijemayi 2 kez gydim evlendikten snra o kadar bol kiiii bir ara mobilya kulpuna takilip delindii üstumdeyken. bida giymedim birgun o nisanlansin small gyio herşeyi ona large alacam bendde

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
doktorun gıda onermedi mi canım? pekmez falan. benımki ilaca gerek yok pekmezle devam et yetersiz gelirse o zaman takviye dedi.

Bana direk ilacı yazdı, demir konusunda beslenme ile ilgili bişey söylemedi. Sadece pek önemsiyormuş gibi görünmedi gözüme bu ilaç konusunu :) Çünkü o sırada antibiyotik kullanıyordum, antibiyotiğin bitsin, bulantıların filan geçsin, öyle başlarsın demir ilacına dedi.

Aslında beslenmeyle halledebilsek çok daha iyi, keşke ilaca gerek kalmasa.

Pekmezi nasıl tüketiyorsun peki? Aç, tok? Ölçü olarak ne kadar?

3lu teste çok takma, guvenirliligi yok diyorlar hep.. gönlünü ferah tut..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya ben isteyerek yaptırmadım zaten doktor başka değerlerede bakıcaz dedi..
bir de ikiz olduğu için yanılmış olma olasılığı yüksek..
3lü de 2liden daha çok hata veren bir testmiş..
ne biliyim ben..
inşallah bir şeyleri yoktur sakin olmaya çalışıyorum...

Üzme güzel canını. Kötü olan hcbişey olmaz insallah. Stresten bebişler daha cok etklenyor. Rabbim korusun

gözün aydın cnm
Demir ilacı ben ferramat kullanıyorum ama mide yanmamdan dolayı çok da düzenli içemiyorum, 2 gün içiyorum 1 gün içmiyorum fln , midemi çok kötü yapıyor

Çok teşekkür ederim :) Darısı tüm arkadaşlarımıza, herkes tertemiz test sonuçları alsın, hepimiz evlatlarımız sağlıkla kucağımıza alalım.

Tüh, senin de mi midene dokundu demir ilacı? Galiba hepsi üç aşağı beş yukarı aynı etkiyi yapıyor.

aç karına dedi ama midemi bulandırdı o zaman yatmadan once tok karına 2 tatlı kaşıgı al dedi. Miden kaldırırsa portakal suyu ile karıştır. c vitamini demirin emilimini hızlandırır dedi.
keçi boynuzu pekmezi soguk press tüket dedi. Benimki doğal doktor.. Mantar oldum bana ne ılık su ile temizle ilaç veremem bebek cok küçük dedi.

saraçoğlunun keçi boynuzu pekmezi soğuk press tadı cok guzel ama tavsiye ederim canım

inşallah benimde öyle olur canım...

korkma kuzucumm hayırlısı ile hepsi sağlıklı olucaklar kuzucukların..
benimkide dedi bana 3 lü yaptır elime verdi testi bende çöpe attımm..
şimdi yarın bana bir ton kızacakkk
aynen canım 3 lü daha hata veren bir test...sıkma canını bak gör birşey çıkmıcakk

Hicbir sey yok canim allahin izniyle. O yuzdelerden hicbir sey cikmiyor. Benim de ilk kizimi dawn dediler.riskim 50 de 1 di. Ama yaptirmaz olaydim amniyosentez sonucu temiz cikti. Bilmiom bana hikaye gelio bu testler yine de alah kimseyi evladiyla sinamasin.ustelik ikizlerde kan testi dogru sonuc vermio. Benim dr buralarin bilinen bir profu.bize yaptirmadi. 22. Haftada ayrintili ultrasinda her sey goruluo zaten. Bi de cocukta sorun olunca annenin vucudu bi sekilde tepki verio merak etme.vucut onu kabullenmio. Yasayan biri olarak yaziorum.icini ferah tut.

inşallahhhhh....

Zeyciğim, ikiz gebeliklerde bu tür yanıltıcı sonuçlar çıkabiliyormuş diye biliyorum ben. Hatta bazı hekimler ikiz gebeliklere bu testi hiç yapmıyormuş bile.

Biz ne söylesek seni sakinleştiremeyiz ama içini ferah tutmaya çalış. Tüm kalbimle umuyorum ki hiç bir problem çıkmayacak, yanlış pozitiftir testin inşallah.

canım bunlar ihtimallere dayalı tarama testleri, kesin tanı değil biliyorsun sen de. Folik asitini erkenden kullanmışsın zaten, yoktur öyle birşey bence, bozma moralini hemen. Hem ikiz gebeliklerde zaten ikili üçlü testi pek yapmıyor doktorlar, yanılma payı çok olduğundan. Ama yine de içini rahatlatmak için Ultrasonu daha erken yapamaz mıymış peki?

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim bu tavsiyeler için :) Kesinlikle uygulayacağım, çok sağol.

down değil canım bu başka bir risk...inşallah yanlıştır...

takmamaya çalışıyorum şu anda canım bakalım dayanamazsam bu hafta sonu giderim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…