Anladım canım, çok geçmiş olsun, ben de lustralı üniversitedeyken almıştım. 6 ay kullandıktan sonra kendiliğimden bıraktım ve bir daha ihtiyaç duymamıştım. Tabii ki depresyonun şiddetine göre değişiyor. Ama 2012 senesinde kas romatizması tanısı konulunca laroxyl verdiler. ilkin 25 mg'dı, yanlış hatırlamıyorsam sonra 50'ye çıktım ve son bir kaç ay da 25 mg'a düşürerek toplamda 1 sene kullanmış oldum ve geçen sene şubatta bıraktım. Aslında bu 1 sene de bana yeterli oldu, gerçekten çok fazla ağrılarım oluyordu ve ciddi anlamda azaldı. Aslına bakarsan biraz da bakış açımı değiştirdim. Bu hastalığı tetikleyen stres, her şeyi dert etme ve sporsuz, hareketsiz bir yaşam oluyor ki halim tamamen böyleydi. Ama şunu söyleyeyim. Hamilelikte salgılanan hormonlar sayesinde vücut hamilelik boyunca önceki hastalıklarını bastırıyor. O yüzden çok canını sıkma, zaten bebeğin için bırakmışsın, inan bana bu hormonlar iyi gelecek sana. Sadece bebeğine odaklan, insanlar her türlü sıkıntıyı çözer hiç üzülme. Ayrıca lustral da benim çok midemi bulandırıp iştahımı keserdi. Onu bırakınca daha iyi hissettim kendimi. Zaten doktorların bazıları veriyorlarsa hamile hastalarına zorunlu olarak çok da dert etme. Nasıl olsa sen hamileliğin süresince içmek zorunda değilsin. Buna da şükür. Allah şifalar versin, sağlıklı beslen, bol suyunu iç, açık havada yürüyüş yap zaten bebeğin sana antidepresan olacaktır