Aynı durum bende de varEvet fazla kilo almak istemiyorum ama açıkçası şu an düşünmem gereken en son şey galiba. Bütün bu kalan 7 ayı sürekli kilo alacağım korkusuyla stresle yaşamak istemiyorum. Sonuçta öyle de böyle de alacağız, ve sonra da vereceğiz. Bir anne bebeğini her emzirdiğinde 500 kalori yakarmış. Belki de bu dönemde önemli olan, sağlıklı beslenmek. Et, balık, tavuk, sebze, meyve tüm bunları yemek zorundayız.Hepsine ayrı ayrı ihtiyacımız var şuan. Açıkçası ben hepsinden tüketmeye çalışıyorum gün içerisinde, kuru meyve, ceviz,fındık, bir gün et bir gün tavuk illa ki yiyorum. hafta da 1 balık mutlaka pişiriyorum.Öğlen yemeklerimde zeytinyağlı sebze yemeği yiyorum evde pişirip getiriyorum iş yerine.
Dışarıda ve iş yerine gelen yemek sanayi yemeklerine asla yanaşmıyorum. Zaten tuzla aram yoktu, hiç tuzsuz yapılsa yemek asla ilave etmem yemeğe. Bu arada zayıf kişilerin hamilelikte daha fazla kilo aldığı ve hamileliklerinin kısa zamanda belli olduğunu okumuştum bir yerde.
kilo alma konusu benim de canımı sıkıyor örnek bir menu hazırlayanımız olursa paylaşalım bilgilenelim hepimiz. kızıma hamıle kaldıgımda ortalama bi kılodaydım ve tam 20 kılo aldım :)) ama kızıma pek yaramadı şunu anladım ki ne yaparsan yap vücudun kanın iyi besliyorsa cocuk beslenıyor nitekim gunde 2 kan hapı ıcmeme ve et yememe rağmen kansızlık problemını çözememiştim. doğumdan çıktıgımda 10.5 kilo gitmişti. geri kalanı 3 sene de cok zor verdım. ve yine 20 kılo alırsam diye uykularım kaçıyor resmen
bu arada şişkinlik problemi olanınız var mı? nasıl bir çözüm buluyorsunuz? akşama doğru davul gibi bir karınla dolanıyorum ortalıkta