• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Kaçıncı haftadasın canım? Bebişler 36-37. haftalara kadar dönebiliyorlar hatta sonrasında bile dönen var. Dönmese bile en azından doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyebilirsin. Dün müdürümüzün ablası sezeryan olacaktı. Ama doktorunun acil doğumu olduğu için bugüne ertelemişti. Gece 4 te doğum başlamış bu sabah yine randevulaştıkları saatte sezeryan olmuş. Doktor bir kaç saat daha beklesen normal doğururmuşsun diye espiri yapmış. Eğer rahimdeki perde bebeğin erken alınmasını gerektirecek bir sağlık sorunu oluşturmuyorsa ve sende beklemek istersen doktorunla konuş bunu.

Kız nie çıktısını alıp veriyon. Senin kendi tercihlerin yok mu? Belki sen epidural istiyecen? başka linklerde atayım oku, kendine tercih listesi yap.

http://blogcuanne.com/2010/03/08/ornek-dogum-plani/
http://bebekveben.com/dogum/dogum-tercihleri-listesi/

Yanlış anlaşıldı sanırım. Bu sadece hazırlık için :D

şu an 30 dayım canım. doktorum perde oldugu ıcın donemedıgını ve perde den dolayı normal doğumun daha da riskli olabılecıgını soyluyor. rahim büyüdüğü için perde nerede gözükmüyor şu an. bebeğimde zaten sürekli sabit poziyonda sizlerde de mi öyle bilmiyorum. kafası hep yukarda sağ tarafta hatta karnımın sağ tarafı daha şişik. sağdan sola bile geçmiyor o kafa :) ben dönerse yinede bebeğin hayatını tehlikeye atmadan beklemek istediğimi söyledim o zaman gelince bakarız demişti. hayırlısını diliyorum bende.

kızlarr ben bir yıl çalışmayacağım arkadaşım bana süt sağma makinesi gögüs kalkanı almamı söyledi ama ben gerek olmadığını düşünüyorum gögüs kalkanı evet ilk başta lazım olabilir de süt sağma makinesine gerek olur mu anlamadım

Dikis aliskanliktan dioruz bizde. Yoksa dikmiolar ama bilmiom ayni gun mumkun gibi gelmedi. Ama doktorun oyle dediyse dogrudur. Sutun gelecegi varsa gelio zaten. Bu arada sabun isine cok uzuldugumu belirtmek isterm. Insanlarin boyle guzel gunleri kullanarak hevesimizi kursagimizda birakmaya hakki yok. Umarim duzelmistir her sey. Kendine ii bk.

Daha 15 gün önce iş yerinde arkadaşımın kız kardeşi doğum yaptı, ertesi gün hastane odasının banyosunda almış duşunu.
Sanırım doktordan doktora değişiyor.

Sabun olayına gelince, bugün aradılar. Sabunlar hazırmış, ben kutulu bir ürün sipariş etmiştim kutu bekleniyormuş. Yarın yada en geç öbür gün kargoya vereceklermiş.

Ben ilac kullanmadim gribim bogazima, akcigerime enfeksiyon yapti, bagsiklik sistemimiz cok kuvvetsiz, esim bogazim agriyor dedi, o gun bana bulasti.. yaklasmadk bile. Oksurugum gecsn die,bal+zencefil,pekmez+karabiber, vicksler surundum olmuyor, bugun s.ocagina gittim, antibiyotigimi devam ettirmemi söyledi doktor..
Surupta kullaniyorumm. Nrmalde gribi atlattm ama,geniz akintisi ve iltihapı atamadim.

Canım sen neden antibiyotik kullanmıyorsun ki ben anlamadım, senin şu an yaşadığın şey sadece grip değil ki iltihaptan bahsediyorsun. Benim teyzem sırf bu inadı yüzünden gribi zatürreye çevirdi. Doktorları dinle bence, antibiyotiğini kullan.

valla ben zor yaptım.. sen çok mu kolay yaptın

Bende yaptım öğlen arasında gayet kolay oldu :)

kızlarr ben bir yıl çalışmayacağım arkadaşım bana süt sağma makinesi gögüs kalkanı almamı söyledi ama ben gerek olmadığını düşünüyorum gögüs kalkanı evet ilk başta lazım olabilir de süt sağma makinesine gerek olur mu anlamadım
ben manuel uygun fiyata bi tane aldım bende 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum ama bebek doğduktan sonra hasta falan olursak ilaç kullanmak zorunda kalırsak süt veremeyiz eğer güzel gelirse sütümüz sağıp biraz dolaba atabiliriz her ihtimale karşı..

teşekkür ederim. eşinin yardım etmesi çok güzel. bursayı çok severim orada büyüdüm :KK36:

Her işi yapar benimle Allah razı olsun ondan, Bursa güzeldir ya ben seviyorum şehrimi, geçen tatilde İstanbul'a gittik valla Bursa'ya geldik toprağı öpecektim:KK48: Bursa İl Sınırı tabelası gözüme hiç o kadar güzel görünmemişti o zamana kadar

Süt veremeyeceğin zamanlar olur veya dışarda emzirmek yerine hazır sütünden verirsin bence uygun fiyatlı alabilirsin bi tane..bir de pompa sütü arttırıyomuş..

kızlar birşey sorucam biberon aldınız mı ilk aşamada kaç tane ve kaç ml almak gerek sizce?

Ben sadece ilk etap için düşünmedim de ilk altı ayı genel olarak düşünüp şöyle ortaya karışık bir yaklaşımla Dr. Browns'un biri cam biri BPA'sız plastik iki tane 120 ml'lik olanından bir tane de cam 250 ml'lik olanından aldım. İkinci çocuğuna hamile doktor tanıdığın tecrübe ile sabitlenmiş tavsiyesi üzerine aldım, gaz önleyicilik konusunda müthiş fayda gördüğünü, tanıdığı tüm doktor arkadaşlarının kullandığını, hepsinin de çok memnun kaldığını vs ifade etmişti.

Bakalım, görücez. Umarım sütümüz olur, yavrular da güzelce emer de, gerek kalmaz ilk 6 ay biberona filan.

ben manuel uygun fiyata bi tane aldım bende 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum ama bebek doğduktan sonra hasta falan olursak ilaç kullanmak zorunda kalırsak süt veremeyiz eğer güzel gelirse sütümüz sağıp biraz dolaba atabiliriz her ihtimale karşı..
anladım canım tamam alayım bari bir tane dursun sen hangi marka aldın arkadaşım lansinoh al dedi elektrikli çift sağımlı olandan o da gereksiz geldi bana canlar yaa

Gerek oluyormuş canım, zaten eğer hastanede sütün gelmezse hemen hastane de istiyorlarmış. Varsay ki hastane de lazım olmadı diyelim, eğer sütün çok gelirse de sağar saklarsın. Bugün iş arkadaşım ile konuştuk, kız kardeşi 15 gün önce doğum yaptı, ilk günler uykusuzluk çekmiş, kimseye güvenip bırakmamış bebeği, herkese siz yapamazsınız diyormuş. Artık uykusuzluktan hayal görmeye başlamış. O sırada da bebek uyurken falan hep sütünü sağmış. En sonunda dayanamamış uyumuş, o dinlenirken sağdığı sütü vermişler bebeğe.

Daha 15 gün önce iş yerinde arkadaşımın kız kardeşi doğum yaptı, ertesi gün hastane odasının banyosunda almış duşunu.
Sanırım doktordan doktora değişiyor.

Sabun olayına gelince, bugün aradılar. Sabunlar hazırmış, ben kutulu bir ürün sipariş etmiştim kutu bekleniyormuş. Yarın yada en geç öbür gün kargoya vereceklermiş.

Canım sen neden antibiyotik kullanmıyorsun ki ben anlamadım, senin şu an yaşadığın şey sadece grip değil ki iltihaptan bahsediyorsun. Benim teyzem sırf bu inadı yüzünden gribi zatürreye çevirdi. Doktorları dinle bence, antibiyotiğini kullan.

Bende yaptım öğlen arasında gayet kolay oldu :)
SAbun olayına çok sevindim. Daha erken arayıp bilgi verselermiş daha iyi olur muş. Neyse ki göndereceklermiş.

anladım canım tamam alayım bari bir tane dursun sen hangi marka aldın arkadaşım lansinoh al dedi elektrikli çift sağımlı olandan o da gereksiz geldi bana canlar yaa

Pompalar arasında en iyisi Medela diye duydum. Bende alıcam çünkü de, karar veremiyorum açıkçası.

ben zor yaptım hatta ağrım oldu yaparken zaten bugün ebe arkadaş karnın aşağı inmiş biraz dedi :KK17:

ben bi de kiloluyum yani ama yapabildim..hatta annemlerdeydim o sıra napıosun sen dediler anlatınca güldüler bana :KK59:
benim başından beri karnım aşağıda,ama senin şimdi indiyse doğum yaklaşmış derler :KK64: gözünü korkutmak asla istemem canım

arkadaşım lansinoh manuel pompa kullanıyor memnun bende chicco manuel aldım..

Gerek oluyormuş canım, zaten eğer hastanede sütün gelmezse hemen hastane de istiyorlarmış. Varsay ki hastane de lazım olmadı diyelim, eğer sütün çok gelirse de sağar saklarsın. Bugün iş arkadaşım ile konuştuk, kız kardeşi 15 gün önce doğum yaptı, ilk günler uykusuzluk çekmiş, kimseye güvenip bırakmamış bebeği, herkese siz yapamazsınız diyormuş. Artık uykusuzluktan hayal görmeye başlamış. O sırada da bebek uyurken falan hep sütünü sağmış. En sonunda dayanamamış uyumuş, o dinlenirken sağdığı sütü vermişler bebeğe.
anladım sağol cano benim kararsız kaldığım noktada şu elektrikli mi yoksa manuel mi iyidir acaba

Ben sadece ilk etap için düşünmedim de ilk altı ayı genel olarak düşünüp şöyle ortaya karışık bir yaklaşımla Dr. Browns'un biri cam biri BPA'sız plastik iki tane 120 ml'lik olanından bir tane de cam 250 ml'lik olanından aldım. İkinci çocuğuna hamile doktor tanıdığın tecrübe ile sabitlenmiş tavsiyesi üzerine aldım, gaz önleyicilik konusunda müthiş fayda gördüğünü, tanıdığı tüm doktor arkadaşlarının kullandığını, hepsinin de çok memnun kaldığını vs ifade etmişti.

Bakalım, görücez. Umarım sütümüz olur, yavrular da güzelce emer de, gerek kalmaz ilk 6 ay biberona filan.

hımm anladım canım inşAllah emzirebiliriz tabi...

ben bi de kiloluyum yani ama yapabildim..hatta annemlerdeydim o sıra napıosun sen dediler anlatınca güldüler bana :KK59:
benim başından beri karnım aşağıda,ama senin şimdi indiyse doğum yaklaşmış derler :KK64: gözünü korkutmak asla istemem canım
yook korkmadım zaten yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz artık :KK46::KK45:

Back
X