• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

günaydın kızlaaaarrrrrr? şafak sayanlar nasılsınız, umarım keyifler yerindedir.

işler yoğun olunca çok kaçırıyorum muhabbeti ya burda :KK43: muhtemelen konu konuşulmuştur ama bi şey sormak istiyorum. bu hafta sonu Eminönü'ne gidicez eşimle. gitmişken göğüs pompası da alsak modundayım. önerileriniz var mı? ben medela ve aventi duydum en cok. ikili & elektrikli istiyorum. ama bu pompalardan memnuniyet kişiden kişiye değişiyor anladığım kadarıyla. birisi bi markayı överken diğeri yerden yere vuruyor. kafam karıştı. Doğru olana nasıl karar vericez bir fikriniz var mı? çok da ucuz değiller, bana uymayan bi şey almak istemem açıkçası.
Medelayi kullandim ben. Yine onu goturecegim yanimda nolur nolmaz diye. Mini elektrikli yazio uzerinde sari renk.fise takiosun aparati gogsune koyuosun kendi kendine sagio sutu. Elektrikli olmayan cok zor. Onu hastanede kullanmistim. Aventle kiyaslayamayacagim cunku o urunle ilgili hicbir bilgim yok.

canım odaya gelldikten sonra verilmiyor..
süt gelmezse bebek durmazsa o zaman hemşireler yardım ediyor canı ve mamam takviyesi diyorlar..
bizim burada bebek annenin tyanından alınmıyor..

canım mama kaşıkları var..tupperda falanda var..

tamam canım hemen ilk işim almak olucak , sağolasın

Medelayi kullandim ben. Yine onu goturecegim yanimda nolur nolmaz diye. Mini elektrikli yazio uzerinde sari renk.fise takiosun aparati gogsune koyuosun kendi kendine sagio sutu. Elektrikli olmayan cok zor. Onu hastanede kullanmistim. Aventle kiyaslayamayacagim cunku o urunle ilgili hicbir bilgim yok.

Peki memnun kalmış mıydın ceren sen? Tavsiye der misin? kimisi çok can yakıyor diyor medela için?

Benim minik canavar icerden gidiklama hareketi yapmaya baslamis cok tuhaf bir his hatta rahatsiz edici desem yeridir:KK51:nerden ogreniyor bu hareketleri bilmem babasinin oglusu:KK53:
bnm arkadasımın kızı bı yasında sımdı, anne karnındayken elıyle tırmalama hareketı yaparmıs, canımı cok acıtırdı dıyor, kız hala uyurken aynı hareketı yapıyormus, yatagımı tırmalıyormus ellerını ac kapa yaparak :KK69::-)

degısık degısık huyları var daha sımdılerden olusuyor ne garıp degıl mı :-)

Kızlar şuan çok kötüyüm ya.midem bulanıyor,karnın çok sert ve belim fena ağrıyı.birde büyük ttuvalette cikicakmis gibi bihis var:KK43:(
Noluyo bana ya:KK43:
ay cnm bı haftadır bende oyleyım gecen hafta rapor aldım hatta salı gunu sabah kustum :mad: efsane gerı dondu :KK42:

peki bi soru isyacım, bebk doğunca bizden alıp temizlicekler falan ya ki ben sezeryan olucam muhtemelen ilk gördükten ancak 1 saat sonra görebilicem bir daha, o esnada hemşireler verir mi bir şeyler. yani bu doyurma işlemi tamamen bizim kontrolumuzde mi olacak yoksa hemşirelere desek kaşıkla verin diye, onlar bizi dinlerler mi? çünkü daha zor olacağı için uğraşamayabilirler gibi de geliyor.

Ben Bursa Medical Park hastanesinde doğum yapacağım, rahatsızlandığım dönemde doğumhane bölümünde yatmıştım. Orada ki uygulama şu şekilde, bebek geliyor yıkanıyor, aileden kıyafetleri isteniyor , kıyafetler ısıtılıp giydiriliyor ve anne uyanıp odasına gelene kadar bebek orada kamaya devam ediyor. Görmek isteyen aile üyelerine bebek odasının camından gösteriyorlar bebeği. O sırada da asla mama vermiyorlar, tabi ki bebek ağlıyor, ilgileniyorlar hemde nasıl güzel ilgileniyorlar. Asla anne odasına gelmeden bebeği teslim etmiyorlar. her hastanenin uygulaması farklı olabilir ama.

Ben Bursa Medical Park hastanesinde doğum yapacağım, rahatsızlandığım dönemde doğumhane bölümünde yatmıştım. Orada ki uygulama şu şekilde, bebek geliyor yıkanıyor, aileden kıyafetleri isteniyor , kıyafetler ısıtılıp giydiriliyor ve anne uyanıp odasına gelene kadar bebek orada kamaya devam ediyor. Görmek isteyen aile üyelerine bebek odasının camından gösteriyorlar bebeği. O sırada da asla mama vermiyorlar, tabi ki bebek ağlıyor, ilgileniyorlar hemde nasıl güzel ilgileniyorlar. Asla anne odasına gelmeden bebeği teslim etmiyorlar. her hastanenin uygulaması farklı olabilir ama.

Anladım Nil demek ki benim önce hastanenin uygulamasını öğrenmem lazım. Önemliymiş bu çok teşekkür ederim :)

[YarinnTE="lilipit, post: 36877864, member: 492607"]bnm arkadasımın kızı bı yasında sımdı, anne karnındayken elıyle tırmalama hareketı yaparmıs, canımı cok acıtırdı dıyor, kız hala uyurken aynı hareketı yapıyormus, yatagımı tırmalıyormus ellerını ac kapa yaparak :KK69::-)

degısık degısık huyları var daha sımdılerden olusuyor ne garıp degıl mı :-)[/QUOTE]
Aaa ilk defa duyuyorum bunu..canim.dunden beri icimde.ayni his suan bile yapiyor hayretle izliyorum nasil anlatsam icimde ellerini minciklamasini hissediyorum..hafta hafta yrni yeni seyler ogretiolar bize minikler:KK46::KK28:Yarin ozmaan benimkide kedi gibi oyle devam edcek.yesin onu annesi:KK60:

Günaydın canım
öncelikle güzel dileklerine amin diyerek başlayayım..
sezeryan olursak büyük bir olasılıkla olumsuz düşünmek adına demiyorum yanlış anlaşılmasın ama sütümüz gelmicek ..
bu memeyi emme konusu için maalesef kötü bir örnek oldu,ama biberona rağmen memeyi seve seve kabul eden bebekler de var senin dediğin gibi...ama benim kafam acayip karıştı....götürsem mi götürmesem mi bilemedim şimdi,ben emzik falan da götürmeyi düşünüodum ..

Bu kadar olumsuz düşünmeyin kızlar, geçen sene kasım'da doğum yapan arkadaşımın hemen geldi, aynı şekilde iş yerinde iki arkadaşımın da kız kardeşi10ar gün arayla doğum yaptılar ikisinin de hemen gelmiş, yanımda iş arkadaşım var o da 3 sene önce sezaryen ile doğum yapmış hemen gelmiş. Aklımıza kötü şeyler getirmeyelim.

Peki memnun kalmış mıydın ceren sen? Tavsiye der misin? kimisi çok can yakıyor diyor medela için?
Emzirme isi kolay bi is degil. Sabir gerektirio. Benim pompali olanlar vardi hastanede onlarda canim cok yaninca medelada rahatladim acikcasi. Hatta o pompali kendi elini calistirarak yapiosun tam hatirlayamiorm nasil bisey olduğunu o kadar canim yandi ki gogus kremi kullanmaya baslamistim. Gogus kremi de garmastan p....die bi marka bu dogumumda da ayni kremi alacam. Hemen acisini alio.medeladan memnundum.

hah işte soruma cevpa. Carputicim bana bebeğin doğuş anından sonra yapılanları kısaca anşatabilir misin canım? yani ben epidural sezaryen istiyorum. bebek doğacak, hemşireler alacak temizleyecek. ama benim dikiş işlemim daha uzun sürecek muhtemelen. o esnada bebeği annanelerin yanıına falan mı veriyorsunuz? hangi ara doyuruyorsunuz bu canavarları? yani kaşık olayı ne kadar gerçekçi diye öğrenmeye çalışıyorum saçmalarsam kusura bakmayın :KK43:
bak şimdi bebek çıktı sana gösterildi (genelde emzirme işlemi o an yaptırılmıyor aslında esas olan ilk yarım saat içinde anneyi emmesi kolostrumu alması bebeğin) yanda ısıtıcının altına alınacak göbeği kesilecek, silinme işleri doğum skoru değerlendirmesi çocuk doktoru muayenesi (ağız burun makat kapalı vs. kontrolleri yapılıyor) yapılıyor hemşire bebeği alıp bebek odasına çıkıyor.. yıkanıyor ayak izi alınıyor aşıları boy kilo baş çeveresi ölçümleri vs. giydirme falan ...o esnada zaten sen kapatılıyorsun.. toplamda zaten 20 dk sürüyor ayılman beklenmicek genel olmadığının için odaya çıkıp yatağına alınınca hemen getirip emzirmeye başlanıcak.. Allah korusun ameliyatında olumsuz bi durum gelişmediği sürece o arada bebeğe hiç bişey vermezler zaten sen çıkana kadar onun işlerini hallederler uzuun uzuun anlattım doğum sıkıntısız geçerse 20 dk da buluşacaksınız..

Anladım Nil demek ki benim önce hastanenin uygulamasını öğrenmem lazım. Önemliymiş bu çok teşekkür ederim :)

Rica ederim canım, farklı hastaneler farklı uygulamalar. O zaman bir sürü bebek sevmiştim çok eğlenceliydi, annesi uyanınca da koyuyorlar bebek yatağına battaniyesine sarıp haydeeee annesinin yanına :KK55::KK55:

Kızlar mrb nasılsınız çok sayfa birikmiş okuyamadım inşallah kötü haber yoktur aramızda. Beni sorarsanız suyuma en son dr nispeten az demişti doppler falan yapıldı çok şükür kordon akışı ve plasentadan kaynaklanan bişey yok ama bu su neden azaldı onuda bilen yok:KK43: Ertesi gün tekrar kalktım gittim bana idrar kültürü yapın dedim internette enfeksiyondanda olabileceği yazıyor suyuna o günde baktılar bir gün öncekinden biraz daha fazla çıktı dr bebek değerlendirmesi ve nst ye bağlı olarak 10 üzerinden 10 veriyorum bebeğine dedi bi dahaki kontrol 2 hafta sonra dedi ama ben bugün idrar sonucumu almaya gideceğim ve sonucu gösterirken tekrar suya bakılmasını isteyeceğim. Ne olur dua edin günlerdir zombi gibiydim insanın elinde olmuyor düşünmemek ya bebeğimin suyu aniden biterse diye korkmaya başladım dr iki hafta sonra rutin kontrole gel dedi ama ben bugün gösterip haftaya tekrar gidicem:KK42: Alakası yok deselerde bol bol su içtim, nette suyu hiç azalmadan 37lere 38 lere kadar gidenler var umarım bebeğim sağlıkla gelir ne olur dula edin. Birde şu ciğer geliştirici iğneye taktım onun konusunu açacağım dr a,niye önermedi acaba:nazar:

Rica ederim canım, farklı hastaneler farklı uygulamalar. O zaman bir sürü bebek sevmiştim çok eğlenceliydi, annesi uyanınca da koyuyorlar bebek yatağına battaniyesine sarıp haydeeee annesinin yanına :KK55::KK55:

aynen canım bak benim çalıştığım hastanedede ameliyathaneden bebek kontrolleri yapılıyor çocuk doktoru herşeyini kontrol ediyor..sonra hemen yukarı çıkarılıyor ve bebek giyidiriliyor..
arından aileye teslim ediliyor..
yani anne bebeği babasından teslim alıyor..

Back
X