• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    223
Evimizde ilk gecemiz çok korkunçtu. Devamlı ağladı oğlum. Göğüs uçlarım yara olduğu için emzirmeye çalışırken ben ağladım. Yaklaşık 50 saattir hiç uyumamıştım. Kucağıma alacak dermanım yoktu. Doğum yaparken çatalda o kadar yorulmuştum ki 5 kişiden dayak yemiş gibi ağrıyordu her yerim dinlenme fırsatım da olmamıştı işte. Ve malesef sütümün yetersiz olduğuna kanaat getirdik. Eşim sabaha karşı gitti mama aldı. Kaşık biberonla verdim ve o asla durmayan çocuğum karnı doyunca 3 buçuk saat aralıksız uyudu. (2 saatte 1 emzirmek duruma göre değişir demişti hemşire o yüzden kendisi de çok yorulduğu için uyudu ellemedim hiç) Sonra sabah 7 buçukta bi daha emzirmeyi denedim, emiyor ama boş emiyor. Yine mama verdim (30 ml veriyorum) Sonra 9 buçukta yine emzirdim ama yine boştu. Yine mama verdim. Karnı doydukça sustu. Yani anlayacağınız çocuk açsa uyumuyormuş kısa özet olarak 😂 Tabii yüzüm gülüyor çünkü o uyudukça ben de uyudum biraz toparlandım 🌸 Allah doğuracaklara da bin kere yeni doğum yapmışlara da binn kere yardım etsin 🙏🏻
Ve nolursa olsun annelik müüükemmell birşey 🩵

Son olarak: Göğüs pompası aktif kullanıp memnun kalanlardan tavsiye alabilir miyim ?

Evimizde ilk gecemiz çok korkunçtu. Devamlı ağladı oğlum. Göğüs uçlarım yara olduğu için emzirmeye çalışırken ben ağladım. Yaklaşık 50 saattir hiç uyumamıştım. Kucağıma alacak dermanım yoktu. Doğum yaparken çatalda o kadar yorulmuştum ki 5 kişiden dayak yemiş gibi ağrıyordu her yerim dinlenme fırsatım da olmamıştı işte. Ve malesef sütümün yetersiz olduğuna kanaat getirdik. Eşim sabaha karşı gitti mama aldı. Kaşık biberonla verdim ve o asla durmayan çocuğum karnı doyunca 3 buçuk saat aralıksız uyudu. (2 saatte 1 emzirmek duruma göre değişir demişti hemşire o yüzden kendisi de çok yorulduğu için uyudu ellemedim hiç) Sonra sabah 7 buçukta bi daha emzirmeyi denedim, emiyor ama boş emiyor. Yine mama verdim (30 ml veriyorum) Sonra 9 buçukta yine emzirdim ama yine boştu. Yine mama verdim. Karnı doydukça sustu. Yani anlayacağınız çocuk açsa uyumuyormuş kısa özet olarak 😂 Tabii yüzüm gülüyor çünkü o uyudukça ben de uyudum biraz toparlandım 🌸 Allah doğuracaklara da bin kere yeni doğum yapmışlara da binn kere yardım etsin 🙏🏻

Son olarak: Göğüs pompası aktif kullanıp memnun kalanlardan tavsiye alabilir miyim ?
Benimki lansinoh un eski elektrikli modeli canım. Yenilerin çekimi de iyidir öyle bence. Mamaya da canını sıkma süt inene kadar kullanır yavaş yavaş çekersin sonra.

Benimki lansinoh un eski elektrikli modeli canım. Yenilerin çekimi de iyidir öyle bence. Mamaya da canını sıkma süt inene kadar kullanır yavaş yavaş çekersin sonra.
Açıkçası içten içe canımı çok sıkıyorum ama sıkmıyormuş gibi yapmaya çalışıyorum dediğin gibi zamanla olur inşallah diye. Çocuğumu bi doyuramıyorum bile nasıl anneyim yine ağladım mesela değişik kafalar…
Bebebao düşündüm bilmiyorum araştırıyorum bakalım

Bizdede aynı çocuk açsa maalesef ortalığı yıkıyor haklı olarak aç aç nasıl uyusun.. ben dün 4 saat 2/2 meme vererek denedim asla sakin uyumadı ağlamaktan yoruldu . Sonra çok üzüldüm ağladım mememe süt inmedi diye . Ama allahtan mama var bebek aç yoksa napacağız .. önceden ne yapıyorlarmış bebek açken Allah yardımcıları olsun

Doğum yapan arkadaşlar, yapmayanları bekleyim dedim ama; ruh halinizi nasıl yönetiyorsunuz. Ben kötüyüm ya, hele birde özellikle sabaha karşı uykusuzluğu çok kötü oluyo 😕
Daha dogurmadan lohusa depresyonuna girdim ben 😐
Açıkçası içten içe canımı çok sıkıyorum ama sıkmıyormuş gibi yapmaya çalışıyorum dediğin gibi zamanla olur inşallah diye. Çocuğumu bi doyuramıyorum bile nasıl anneyim yine ağladım mesela değişik kafalar…
Bebebao düşündüm bilmiyorum araştırıyorum bakalım
Bizdede aynı çocuk açsa maalesef ortalığı yıkıyor haklı olarak aç aç nasıl uyusun.. ben dün 4 saat 2/2 meme vererek denedim asla sakin uyumadı ağlamaktan yoruldu . Sonra çok üzüldüm ağladım mememe süt inmedi diye . Ama allahtan mama var bebek aç yoksa napacağız .. önceden ne yapıyorlarmış bebek açken Allah yardımcıları olsun
Kızlar gelir sütünüz gelmezse de mamayla büyüyen çok kişi var biri de ben mesela.Bagisikligim falan çok kuvvetlidir yani evlenene kadar öyleydi 🤣
Kendinizi üzup vicdan yapmayin,cabaliyorsunuz..Sırf göğsü sarkmasin diye emzirmeyen insan tanıyorum..

2 ve daha fazla doğum yapan annelere bir sorum var.Sut üretiminiz ilk çocukta ve diğer çocuklarda aynimiydi

Kızlar bu süt konusu ne çok geçmiş grupta bakalım biz dogurmayanlarda nasıl olacak? Emzirme konusunda tecrübem yok ama şunu biliyorum bebekler dünyayla daha yeni tanışıyor ve en çok güvendikleri kişiler bizleriz ondan bize yani anneye sığınıyorlar. Şöyle düşünün hiç bilmediğiniz yabancı bir yerde kime sığınırdınız? Birde izlediğim bir videoda bir doktor bebekler sadece doymak için emmezler diyordu. Kendilerini güvende hissetmek için de emerlermiş memelerimiz onların en güvenli sığınagı evi gibi. Aynı zamanda bizim kalp atışlarımızı da duyuyorlar huzur buluyorlar. Kız birde daha minicik o çeneler daha yorumluyorlar hemencecik ya 🥰🥰 eğer bebek eve misafir geldiğinde huzursuz oluyor ağlıyorsa o kişiyi sevmemiş olabilirmiş. Kötü enerjileri filan hissediyorlar deprem zamanı tecrübe edildi.
Evet dediğin doğru. Mesela ben bebeğimi önce emzirip sonrasında 60 ml mama verdiğimden 1 saat sonra ağlıyor emzirince emiyor sakinliyor. Acıkıyor olamaz sadece sakinleşmek için emiyor.

kızlar selam nasılsınız? nişanları okumuştum da aanki birinin koyu sarı-kahve arası gelmişti.. aklımda kalmış ama kimdi hatırlayamadım. dün benden de üst üste iki kere bayağı yoğun bir akıntı geldi o şekilde. acaba nişan olma ihtimali var mı? bir de doğum öncesi hastalananlar kervanına ben de katıldım öyle bir grip oldum ki nefes alamıyorum. bulaşıcı olduğu da kesin dolayısıyla bu süreçte doğurmak istemiyorum
Sarimsaki rendele yada doğra. Üstüne bal bide limon suyu. Günde 2 3 kere 1 kaşık ye 3 güne bir şeyin kalmaz.

7 yaşında Kızım gene hasta ve bana da gene gene gene geçti sanırım 😭😭😭 3 gün kaldı doğuma korkuyorum

Gerçekten öyle 🤷🏻‍♀️ Halledicez halledicez kız biz doğurdukk en zorunu aştıkk

Canım öncelikle gözünüz aydın sağlıkla büyüt inşallah bebeğini. 🥰
Okumaya başlayınca doymuyor mu acaba dedim. Çünkü daha bir kaç günlük bebeğin gazı falan olmaz diye. Kaç gün oldu doğum yapali. Benimde sütüm 3 4 gün sonra iyice geldi. İlk 3 4 gün mama ve meme şeklinde verdim. Göğüs ucu ağrın varsa batikon anında çok iyi geliyor.

Ben hamileliğin bu son ayından nefret ettim gerçekten ya. Şimdide böbrek ağrısı çıktı başıma kızlar başına gelen oldumu yatınca sol böbrek tarafım çok ağrıyor ayakta gezince felan pek yok yatınca beni mahvediyor birde bu sürüm geldi şimdi

Canım öncelikle gözünüz aydın sağlıkla büyüt inşallah bebeğini. 🥰
Okumaya başlayınca doymuyor mu acaba dedim. Çünkü daha bir kaç günlük bebeğin gazı falan olmaz diye. Kaç gün oldu doğum yapali. Benimde sütüm 3 4 gün sonra iyice geldi. İlk 3 4 gün mama ve meme şeklinde verdim. Göğüs ucu ağrın varsa batikon anında çok iyi geliyor.
Doğum yapalı 30 saat falan oldu canım teşekkür ederim 😌 evet mama biraz daha işimizi görüyor şu anda ama göğüs ucu yaralarım benim için bir kabus çünkü sütüm olmasa da oğlum emmek istiyor sakinleşmek için yani ona kalsa devamlı memede duracak ve yaralar yüzünden sürekli ağlıyorum çok canım yanıyor.. batikon deneyeceğim

Doğum yapalı 30 saat falan oldu canım teşekkür ederim 😌 evet mama biraz daha işimizi görüyor şu anda ama göğüs ucu yaralarım benim için bir kabus çünkü sütüm olmasa da oğlum emmek istiyor sakinleşmek için yani ona kalsa devamlı memede duracak ve yaralar yüzünden sürekli ağlıyorum çok canım yanıyor.. batikon deneyeceğim
Ay daha çok yeni. Zavallım gögüsler senin doğurduğunu bile anlamamişlardir daha 😅 sütün olmasada ver ilk süt bebeklere çok faydalı. Batikon mutlaka dene yara olmadan

Aynıyız canım seninle 37+3 @BallYilmaz123 da aynı 🌸 Beklemedeyiz 😄🫶🏻
Haftası en geride benim galiba😂 ekim de doğcak diye buraya gelmiştim direk ama sizin bebişleri okuya okuya doğurasım geldi erkenden az daha gidiyorduk, neyse kararlıyım grubun son bebişi benim ki olcak inşallah😄🙏 sağlıkla gelsin kalan ekim bebişleri🥰🙏

Back
X