Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
devlette sezaryan yasak yapan rapor düzenleyip ifadeye çağırılıyormuş özelde ise doktorlara sezaryanda çift tarife çalışıyormuş para meselsi yani orda
nilcim direk söyler mi sana sezaryen diye bi düşün bakalım tabiki öyle diyor çoğu özeldeki doktor
hahaha hiç güldürme canım beni..
ben tıp fakültesinde öalışıyorum..
daha 30. haftaya girmeden sana soruluyor..
sezeryanmı normalmi istiyorsun diye..
yani devlettede kılıfına uyduruluyor merak etme..
evet araştırmak bilinçlenmek lazım sana katılıyorum o ayrı. ancak öncesinde daha geriydik tıp alanında ama buna rağmen normal doğum oranı çok daha fazlaydı. şuan hastaneler rant peşinde doktorlar rant peşinde. biz hamileler olarak zaten her şeyden hemen etkileniyoruz, doktorumuz hayır şu sıkıntı var dese hiç birimiz riske girmeyiz.ama gerçekten sıkıntı var mı normale engel mi bilemiyoruz. tabiki bir şeyler yolunda gitmiyorsa diretmemek lazım ancak bu oranın bu kadar artması da daha çok sağlık sektörümüzden kaynaklanıyor.Türkiye'de şartlar çok farklı inan. Benim doktorum normal doğum taraftarı olduğunu kesinlikle dile getirdi. Riskli bir durum olmadığı sürece bu böyle olacak Allah izin verirse. Ancak, biz zaten ülke olarak Avrupa'yı 50-60 yıl geriden takip ediyoruz. Avrupa standartlarının altında besleniyoruz, stresli bir hayat yaşıyoruz ve de en önemlisi hareketsiz bir yaşam sürüyoruz. Durum böyle olunca, normal doğum gibi başlayan pek çok doğum sezaryen ile son buluyor. Zaten okumayı da sevmiyoruz toplum olarak, okuyup bilinçlenmek yok. Herşeye körü körüne inanıyoruz. Ben körü körüne normal doğum demiyorum, ya da körü körüne sırf acı çekmemek için sezaryen diyen kadınları da onaylamıyorum. Bilinçli olmak bambaşka birşey, okumak araştırmak doğru olanı görmek ve anlamak çok önemli.
EE peki, bir düşün normal doğuma girdin, saatler geçti sancı, acı şu bu doğum olmuyor. Sezaryene almamız lazım dedi, ne yapacaksın? "yok illa normal doğum istiyorum, bana ne " diyecek cesaretin var mı? Ya da o anda o riski alabilecek misin? Ne kadar bilinçli de olsak, tıbbi bilgimiz bu karar için yeterli mi? Ben bu konu da doktoruma güveniyorum, çünkü ilk gittiğimde tedirgin gittim, biraz kilolu hamile kaldığım için , nasıl olur endişesi taşıyordum. Bana aynen şöyle dedi "130 kilo ile hastamı normal doğum yaptırdım, normal doğumun kilo ile ilgisi çok yoktur. Önemli olan bebeğin kilosu, bebeğin sağlık durumu ve de senin doğum kanalının uzunluğu" dedi. Ayrıca "ben zaten kilolu olan hamilelerin asla sezaryen olması taraftarı değilim, çünkü yağ iltihabı denen bir olay gerçekleşiyor" dedi. Son kontrollerimde de, normal doğum üzerine çok konuştuk, beni oldukça cesaretlendirdi. Gece olsun, sabaha karşı olsun ben geleceğim, dedi. Bebeğin pozisyounu, senin doğum kanalının uzunluğu ve boyunun uzunluğu hep artı, yapabilirsin dedi. Epidural alırım diye düşünürken artık ondan da vazgeçtim.Üstelik ben bu yola, sezaryen diye çıkmıştımne acı çekeceğim ya sezaryen olurum biter diyordum, doktorum sayesinde normal doğuma kadar geldim, az daha cesaretle evde doğurabilirim sanırım
![]()
EE peki, bir düşün normal doğuma girdin, saatler geçti sancı, acı şu bu doğum olmuyor. Sezaryene almamız lazım dedi, ne yapacaksın? "yok illa normal doğum istiyorum, bana ne " diyecek cesaretin var mı? Ya da o anda o riski alabilecek misin? Ne kadar bilinçli de olsak, tıbbi bilgimiz bu karar için yeterli mi? Ben bu konu da doktoruma güveniyorum, çünkü ilk gittiğimde tedirgin gittim, biraz kilolu hamile kaldığım için , nasıl olur endişesi taşıyordum. Bana aynen şöyle dedi "130 kilo ile hastamı normal doğum yaptırdım, normal doğumun kilo ile ilgisi çok yoktur. Önemli olan bebeğin kilosu, bebeğin sağlık durumu ve de senin doğum kanalının uzunluğu" dedi. Ayrıca "ben zaten kilolu olan hamilelerin asla sezaryen olması taraftarı değilim, çünkü yağ iltihabı denen bir olay gerçekleşiyor" dedi. Son kontrollerimde de, normal doğum üzerine çok konuştuk, beni oldukça cesaretlendirdi. Gece olsun, sabaha karşı olsun ben geleceğim, dedi. Bebeğin pozisyounu, senin doğum kanalının uzunluğu ve boyunun uzunluğu hep artı, yapabilirsin dedi. Epidural alırım diye düşünürken artık ondan da vazgeçtim.Üstelik ben bu yola, sezaryen diye çıkmıştımne acı çekeceğim ya sezaryen olurum biter diyordum, doktorum sayesinde normal doğuma kadar geldim, az daha cesaretle evde doğurabilirim sanırım
![]()
sen daha iyisini tabi bilirsn canım benimki sadece duyum
kesinlikle.. uğraşmıyorlar ve de sezeryande gün veriyorlar, normal öyle mi tamamen bebeğe kalmış bir durum o ne zaman isterse o zaman gelir ve bence bu da onun en büyük hakkı :) benim ikinci gittiğim doktor ikizleri normal doğurtturmuş, şimdi ikiz olunca normalin adı bile geçmiyor. bence bu işte ciddi anlamda çok şeyler dönüyor. ben anneye ve bebeğe haksızlık edildiğini düşünüyorum. yine şunu da belirteyim anormal bir durumda illa normal demek de yanlışmtvde 16 and pregnant diye bir program var.kız 7 8 saat sancı çekti açılması epidural almaya yetene kadar.sonra epidural alıp normal doğurdu .bebeği 4,500 gr.. bizim doktorlar kolayına kaçıp anneyi korkutuyorlar.
evet araştırmak bilinçlenmek lazım sana katılıyorum o ayrı. ancak öncesinde daha geriydik tıp alanında ama buna rağmen normal doğum oranı çok daha fazlaydı. şuan hastaneler rant peşinde doktorlar rant peşinde. biz hamileler olarak zaten her şeyden hemen etkileniyoruz, doktorumuz hayır şu sıkıntı var dese hiç birimiz riske girmeyiz.ama gerçekten sıkıntı var mı normale engel mi bilemiyoruz. tabiki bir şeyler yolunda gitmiyorsa diretmemek lazım ancak bu oranın bu kadar artması da daha çok sağlık sektörümüzden kaynaklanıyor.
valla canım açılma falan olmazsa hiçbirimiz normal diye tutturamayız..
o değilde sancılara dayanamayıp sezeryan diye ağlamayalımda![]()
işte ben de orda takıldım aynı hastane ama başka doktorda öyle söylüyordu da doğuma bile gelmiyordu zorla evden gidip aldılar zorla bir doğum yaptırdı bağıra çağıra korkuyor insan başta bugünlerde herşey çok güzeldi de sonu kötü oldu inşallah kimse yaamasın biz kardeşimde yaşadık
sen de haklısın be canım hadi hayırlısı ne diyeyim
özel hastanelerde çok kötü tecrübelerimiz olduğundan korkar olduk artık
Ya ben hepinizi seviyorumAllah inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip edecek. Biz toplum olarak suçu hep başkalarına atmayı seviyoruz. Bu konu da, sağlık sistemi suçlu, doktorlar suçlu, biz hamileler de suçluyuz. Sezaryen oranı neden artıyor derseniz de, evet maalesef kolaya kaçan hamile oranı da azımsanmayacak kadar çok.
![]()
Arkadaşımda Almanya da doğum yaptı 4,5 kg bebeği 23 saat sancı çekerek normal epidural bile vermeden doğurttular. Türkiye şartlarında çok nadirdir 4,5 kg bebeği normal doğum ile almaya teşvik edecek doktor. Hepimiz için hayırlısı diyorum. Doktorlarımıza güvenmekten başka çaremiz yok.slm kızlar
geçenlerde farklı bir doktora gittim, kendi doktorum dışında. çünkü doktorum benim kafamı karıştırdı biraz. en başından beri normal doğum istediği söylemiştim ama bebk küçük kalmış 2 hafta önce alabiliriz dedi cnm çok sıkıldı. şimdiye kadar her şey normaldi de sadece küçük olmasından sezeryan mi diye düşündüm. neyse uzatmayım gittiğim doktor 4-5 farklı ülkede kalmış baya belgeleri olan değişik biri. bir de bana bi tane teşekkür belgesini okuttu. belgede aynen şunlar yazıyordu. türkiyedeki sezeryan oranı % 51,5 ve onların hastanede % 0.04, yani binde 4. ve ben dikişsiz normal doğum yaptırıyorum dedi yalnız fiyat 1080 tl. ben alırım diyor acayip kendine güveniyor görmeniz lazım.
diyeceğim o ki türkiyede birçok özel hastane sezeryane yöneliyor hemen , hep bir bahane buluyorlar. siz de dikkat ettniz mi ? ben merak ediyorum bir anket yapalım kaçınıza doktor sezeryan dedi, bizim memlekette pek normal doğum duyamıyorum ben ve bu üzücü bir durum.
geçen bir arkadaşım anlattı yine isviçrede 1 ay önce olmasına rağmen normal doğum yaptırmışlar.biz de olsa hemen sezeryan![]()
Harika videolar var, aglatti beni bu :)
Maş Allah bebişe. Ayrıntıları yazarsın. Amin inş Allah.slm annecikler nasılsınız? benim karnımın altındaki ağrı devam ediyor, ve geçmesi için dua ediyorum sadece
bugün arkadaşım doğum yaptı, 3400 bir oğlu oldu, maşallahh kocamanfotoğrafını gördüm, ayrıntıları konuşunca yazarım,darısı başımıza
![]()
Kesinlikle o anda doktorumuz ne derse tamam demek zorundayız. Riske atabileceğimiz bir durum değil açıkçası.EE peki, bir düşün normal doğuma girdin, saatler geçti sancı, acı şu bu doğum olmuyor. Sezaryene almamız lazım dedi, ne yapacaksın? "yok illa normal doğum istiyorum, bana ne " diyecek cesaretin var mı? Ya da o anda o riski alabilecek misin? Ne kadar bilinçli de olsak, tıbbi bilgimiz bu karar için yeterli mi? Ben bu konu da doktoruma güveniyorum, çünkü ilk gittiğimde tedirgin gittim, biraz kilolu hamile kaldığım için , nasıl olur endişesi taşıyordum. Bana aynen şöyle dedi "130 kilo ile hastamı normal doğum yaptırdım, normal doğumun kilo ile ilgisi çok yoktur. Önemli olan bebeğin kilosu, bebeğin sağlık durumu ve de senin doğum kanalının uzunluğu" dedi. Ayrıca "ben zaten kilolu olan hamilelerin asla sezaryen olması taraftarı değilim, çünkü yağ iltihabı denen bir olay gerçekleşiyor" dedi. Son kontrollerimde de, normal doğum üzerine çok konuştuk, beni oldukça cesaretlendirdi. Gece olsun, sabaha karşı olsun ben geleceğim, dedi. Bebeğin pozisyounu, senin doğum kanalının uzunluğu ve boyunun uzunluğu hep artı, yapabilirsin dedi. Epidural alırım diye düşünürken artık ondan da vazgeçtim.Üstelik ben bu yola, sezaryen diye çıkmıştımne acı çekeceğim ya sezaryen olurum biter diyordum, doktorum sayesinde normal doğuma kadar geldim, az daha cesaretle evde doğurabilirim sanırım
![]()
inş hepimiz için en hayırlısı ve de sağlıklısı olur. sana o noktada katılıyorum hamilelerin bazıları da son zamanlarda kolaya kaçıyorlar. bakalım biz ne yapacağız, ben aranızda yakın tarihi olanlardanım güzel şeyler paylaşırım inş sizlerle :)Ya ben hepinizi seviyorumAllah inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip edecek. Biz toplum olarak suçu hep başkalarına atmayı seviyoruz. Bu konu da, sağlık sistemi suçlu, doktorlar suçlu, biz hamileler de suçluyuz. Sezaryen oranı neden artıyor derseniz de, evet maalesef kolaya kaçan hamile oranı da azımsanmayacak kadar çok.
![]()
Evet keyfi sırf acı çekmemek için sezaryen olan bayan çok fazla. Zaten bebğin ve ya annenin tehlikesi olduğunda sezaryen olması durumuna kimsenin bir şey dediği yok. Ama doktorlar gerçekten mecbur kaldıkları için mi yoksa zor geldiği için mi, maddi kaygı yüzünden mi nedense sezaryena da çok yönlendiriyorlar. Korkan anneleri cesaretlendirmeleri gerekiyor. Moral verip destek olup normal doğuma teşvik etmeleri gerekiyor. Hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim hepimize.Ya ben hepinizi seviyorumAllah inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip edecek. Biz toplum olarak suçu hep başkalarına atmayı seviyoruz. Bu konu da, sağlık sistemi suçlu, doktorlar suçlu, biz hamileler de suçluyuz. Sezaryen oranı neden artıyor derseniz de, evet maalesef kolaya kaçan hamile oranı da azımsanmayacak kadar çok.
![]()
aminnnnnnnnRabbim sen duy sesimizi hayırlısı ne ise onu nasip et her birimize Amin
kızlar hepinize hayrlı akşamlar..
akşamaları giriyorum ama sadece okuyorum..
telden yazman baya zor oluyor..
öpüldünüzzz