valla sessiz sessiz takip ediyorum forumu ama bu yazdığına da sonuna kadar katılıyorum içimden geçenleri yazmışsın, sessiz kalamadım.
Doğum şekline anne karar verir, ister normal yapar ister sezaryen (tıbbi gereklilikler olup sezaryen olması zorunlu olan kişiler için değil bu lafım). Ya bırakın isteyen istediğini yapsın, normal doğum en güzeli deyip durmanın bi alemi yok, ya da ben sezaryen olurum acı macı çekemem demenin de. gereksiz konular. Avrupa böyleymiş Amerika böyleymiş falan filan. her ülkenin sağlık giderlerine ayırdığı bütçe belli, o kadar da masum değiller yani.. kaldı ki orada yaşayan adamın hayatındaki sporla ya da yaşam kalitesiyle lütfen bizimkini kıyaslamayın. geçmişte annelerimizin durumunu da. çok farklı..
burda bize düşen başta istediğin neyse ona uygun doktor aramak. ben bastan beri sezaryen diyorum ben doğuramam normal yoldan, ödüm patlıyor ne yapayım yani. çocuk kanalda kalırsa ne olacak sorusu beynimi yiyor (olma ihtimali çok çok düşük biliyorum ama ya bana denk gelirse?). sezaryen tehlikesi de var ama bu kadar içimi yemiyor. bu nedenle gittim sezaryen taraftarı bi doktor buldum. Adam bir ayda sezaryen yaparken normal doğum isteyen arkadaşların da bunu yapması lazım ki yapılıyor. haa doktor sonradan fikir tane normal dogum yaptırmış. şimdi bu adamın tercihi bu ben kalkıp ne sorayım, gerçekten gerekli mi değil mi falan.. görünen köy kılavuz istemez. Doktor son anda değiştirirse doğum şeklini o zaman ya seçimimizi sorgulayacağız ya da diyeceğiz ki doktor cidden gerek gördü herhalde. Örnek
@carputi anladığım kadarıyla doktoru normali savunan bir doktor ki hemşire arkadaşları da öyle demiş, oranı yüksek falan. şimdi bu doktor sezaryen gerekebilir derse kim bunu nasıl sorgulayabilir? tabii akla soru işaretleri gelir ama o adamlar da senelerce okuyor. bence bu konuda konuşmak cidden anlamsız. doğrular kişilere göre şekillenir, birilerini ikna etmeye ya da yermeye gerek yok. cesaret verilir o ayrı konu..