2014 Kasım Anneleri

ben fermantasyon olayı nedeniyle girmedim konuya. içeriğinde alkol olmasından bahsetmişsin ya o yüzden dedim. kefirin içinde belli bir miktar alkol olduğundan bahsetmişsin, ben de diyorum ki yoğurdun da içinde belli bir miktar alkol var;

Yoğurt: Sütten elde edilen fermente bir gıdadır. Yoğurt üretiminde laktik asit fermentasyonu söz konusu olmasına rağmen, yoğurt kültürüne bulaşan diğer süt asidi bakterileri heterofermentatif olarak sütü fermentasyona uğratır ve bunun sonunda süt şekerinden süt asidiyle beraber, etanol ve karbondioksit meydana gelir. Yapılan çalışmalarda alkol miktarının bir kilogram yoğurtta 5- 365 mg. arasında değiştiği kaydedilmiştir4.
http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/fermente-gidalar-ve-alkol.html

ilk mesajımda haram kelimesi kullanmadım. dikkatli olunmalı dedim. bu konuda iki görüş olduğunu kimi alimlerimizin ihtiyaten içilmemesini tavsiye ettiğini kimisinin taze oldugunda bir zararı olmayacağını söylüyorlar demek istedim. eğer hassasiyetiniz varsa demiştim. zaten böyle bir derdi olmayan kişi bu mesajı önemsemez de. ben illaki içmeyin demedim. gayet makul yazdığımı düşünüyorum. bu kadar tepki beni üzdü. şimdi kefir meselesini bırakalım.

dediğin doğru haramın bencesi olmaz, ama neyin haram neyin olmadığı konusunda fikir yürütebilecek akla ve mantığa sahip olduğumuzu söylüyorum.

burda çelişki içindesin. hem bencesi olmaz diyorsun. hem fikir yürütebiliriz diyorsun. evet fikir yürütecek akla ve mantığa sahibiz. ama yeterli bilgiye sahip değiliz. bunu söylüyorum... eger her akıllı kişi islamın hukukları konusunda fikir yürütecek olsa insanlar sayısınca din olurdu.. helal haram çizgisi bellidir. bunun arasında şüpheli şeyler vardır. yani bazılarının sakıncalı gördüğü bazılarının meşru gördüğü şeyler.. bunda kişi muhayyerdir. dilediği yönü seçer. ama bunda da ölçü "ehli sünnet bir alimin" fetvasıdır.

yanlış biliyorsam düzeltin, alkolün yasak olması Hz. Muhammet'in şarap içip sarhoş olan iki kişinin kavga ettiğini görmesi üzerine çıkmış bir olay değil midir? yani kısaca denklem şu değil mi,
''kafa yapan içecek=sarhoşluk=kötülük''. şimdi kefir bunun neresine giriyor?

bakın Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam bu dini kendi kafasından kurmamıştır. yani şu cümle çok yanlış oluyor "şu olayın üzerine çıkmış bir yasak". eğer Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam bu olayı görmeseydi içki yasak olmayacaktı gibi bir şey anlaşılıyor. Peygamberlere gelen hak dinleri bu kadar basit düşünmek yanlış olur.

Hz. Ali kerramallahu vecheh: "Bir denize bir damla içki düşse , ve o deniz kurusa , kuruduğu yerde ot bitse ve o otu bi koyun yese o koyunun ne etini yerim nede sütünü içerim" buyurmuştur. işte kasdettiğim HASSASİYET... bakın bu koyun haramdır anlamında değil bu.. Büyük insanların HASSASİYETİdir..

hayır benim mantığım kabul etmiyor, edemiyor. bir alime sorsak bunu eminim şaşırır kalır. bu kadar olmaz yaa, ciddi söylüyorum.

LÜTFEN LÜTFEN RİCA EDİYORUM EHLİ SÜNNET BİR ALİMLE BU KONU HAKKINDA KONUŞUNUZ
ben yeterli bilgiye sahip değilim sizi aydınlatacak kadar...

sakın yanlış anlamayın, asla ve asla kavga etmeyi seven, tartışan bir insan değilimdir. kalp kırıcam diye korkarım, yazdıklarım seni ya da bu fikirde olan diğer arkadaşlarımı kırıyorsa da şimdiden özür dilerim. ama artık bu tarz şeylere inanın sessiz kalamıyorum. Tamam din dogmatiktir, sorgu sual kabul etmez. ama bu yaratıcıyı sorgulamak gibi bir şey değil ki. çok düz mantık. lütfen biraz mantık süzgecinden geçsin bu tarz şeyler. 8 sene bilim okudum ve bu tarz şeyleri görünce duyunca ağzım açık kalıyor inanın.

edebiyat okuyarak doktor olamadığınız gibi bilim okuyarak da İslam hakkında bilgi sahibi olmuş olamazsınız.
sekiz sene bilim okumuş ama bir senesini dinini öğrenmek için ayıramayan insanlar olduk demiştim. sanırım bu sizi kızdırdı. ama inanın bunu kalpten söylemiştim. kesinlikle laf sokma alt etme gibi bir artniyetim yoktu.
eğer fikir yürütmek istiyorsanız yeterli donanıma sahip olmalısınız. hadis fıkıh siyer arapça vs. ve daha birçok ilme vakıf olmalısınız. bu başlı başına bir İLİMDİR... ve kolay değildir. bu ilme sahip olanlara müctehid denilir. mesela İmam Hanefi, İmam Maliki, İmam Şafii, İmam Hanbelii bunlar müctehiddirler.

biri der rota aşısı domuz çıkışlı kullanmam, birisi der vitaminin içinde domuz jelatini var.. çok ama çok merak ediyorum ve böyle düşünen arkadaşlardan da bir cvp rica ediyorum. tüm kanser çeşitlerine karşı 100% etkili bir aşı/ilaç bulunsa, ama domuz kanından yapılsa (gen, DNA olayından bile bahsetmiyorum direkt kan diyorum) kimse kullanmayacak mı? hadi kendinizi geçin, bebeğinizin Allah korusun hasta olduğunu düşünün, içirmeyecek/kullanmayacak mi? çok net söylüyorum, oğulmu düşünüyorum, değil o ilacı içmek önüme getirilen bütün bir domuzu bile yerim.

rota aşısının vitaminin dini hükmünü bilmiyorum. ama yukarda bahsettiğim hassasiyete giriyor bu konu sanırım. iki adet hap var biri domuz jelatini içeriyor digeri değil. bunlar birbirinin muadiliyse tabiiki domuz jelatinli olmayanını seçerim. kime ne zararı var ki bunun ?
çok ütopik olmuş örneğiniz ama varsayalım böyle birşey çıktı. önce dini hükmünü araştırırım. Bu imanımla alakalı. Çünkü ben kadere iman ettim. Ölüm ve hayat, hastalık ve sağlık Allah Teala'dandır. biz bu aşıyı vurunup da hastalığa yakalanabiliriz. varsayalım yakalanmadık. Eğer Allah Teala ölmemi dilemişse kanserden değil de yolda yürürken bile ölebilirim.

ama şunu bilin Allah kullarına zulmedici değildir. evet domuz etini haram kılmıştır. ama bir insan açlıktan ölecek duruma gelmişse ve başka caresi yoksa o domuz etini yemesi helal olur. bu ilmihal kitaplarında geçiyor.. buna kıyas edebiliriz bu meseleyi..

kefir arkadaşım bu yaa kefir.. bildiğin süt türevi bir içecek.. lütfen biraz mantık, biraz düşünme, biraz sorgulama..

ps: sert kaçan her kelimem için özür dilerim ama inanın patlama noktasındayım artık. nasıl bir ülke, nasıl bir topluluk olduk biz yaa... yazdıklarım şahsi hedefe sahip değil bu arada

forumu meşgul ettiğim için özür dilerim. yazacağım dediğim için yazdım.. yeterli şekilde yazdığımı düşünüyorum. bundan sonra da cevap yazmayacağım. Sevgiler...

Tecrübeli anneler. Bebişim oğluşum bu gün tam 92 günlük. Ben işe başladım 2. günüm. Annem bakıyor. 200 cc süt içmiş bu saate kadar. Sabah 7 de emzirdim çıktım. bu saate kadar 200 cc çok az değil mi. 2 kere de içmiş. Normalde emzirdiğim için kaç cc içiyordu hesaplayamıyordum ama 200 az geldi. Dün 350-400 cc arası içmişti. Ne kadar içmesi gerekir ki günde ?
Cnm bende ayni muaallakliktayim
Sabah emmiyor benimki
Annem saat onda 100 cc kasikla verdi
Oglen saat 1330da 15 dk emdi ve 100 cc daha sut biraktim aksam ben eve gidene kadar onu iccek
Dogrumu yapiyrm bilmiyrm
Biberonu almiyor (
Seninki nasil iciyor

Arkadaşlar merhaba. Kizim 4 buçuk aylik olacak neredeyse .2. Ayda yapilan asinin yeri sisti ve içi top gibi. Dokundkca agliyor. Hemşire sonradan izi belli olacak demişti ama bu normal mi sizce. Birazda ateşi var sanki

Masallah:nazar:Birsey olmaz endiselenme 6. aydan sonra daha da az alacaklar hareketti disti derken...istahı nasıl günde 500 cc nin altına düsmüyorsa sorun etme.

Anne sütü alıyor canim,istahida iyi bence,çiş sayimizda iyi.yalniz geçenlerde ishaldi baya..8 kere kaka yapti düşün yani

Arkadaşlar merhaba. Kizim 4 buçuk aylik olacak neredeyse .2. Ayda yapilan asinin yeri sisti ve içi top gibi. Dokundkca agliyor. Hemşire sonradan izi belli olacak demişti ama bu normal mi sizce. Birazda ateşi var sanki
Bnmki topgibi degilde kirmixi belirgin nokta

Canım sıkıntı etme valla benim de bebeğim bugün sağlık ocağındaydık 7000 gram boyu desen bi arap saçı oldu... Bi 62 diyolar bi 65 diyolar : )

Bana da sol gözü öyle küçük geliyor nedense dediğin gibi bi tek ben farkediyorum sanırım anne olarak çok mu pimpirikliyiz ne : )

Saol canim tartilardan da değişiyor,biz hep ayni yerde tartiliyoruz,maşallah yavruna

Kızlar kan yada demir ilacı kullananız varmı. Ben hamılelıktede cok kullandm kansızlık ilerı derecede var bende. Şimdi reglıde oldum. Acayıp kanamam var ve tansıyonum oynuyo hep halsızleşiyoım cok. Dr arayıp sorsam kullansam bebeşime sakıncası olurmu acaba bilgınız varmı
Vmm ilk uc ay kan hapi kullanmami gerekiyordu zaten
Maltofer verdi bana

E canın saglık ocagındakı hemşire ay sonu kontrole gel dedı. Aşı varmı dedım var dedı. Ya zaten bişeyden anlamıyo hiç guvenmıyorum onlara. Afedersınız mal gibi ya ne konuşabılıyo be duzgun bışeye cvp verebiliyo. Yoldan cevirip oraya koymuşlar kadını sankı.
Sen bize danis hep cnm
Belliki cidden sorun var onlarda
Uc ay rutin kontrol
Dort ay karma asilarin ikinci dozu var

Yiyor valla canım, arada az bişey bıraktığı oluyor tabi. Aman sağlıklı olsunlar da az çok fark etmez. Biz yüzmeye başladık hatta bu hafta sonu son kez gidiyoruz bitiyor. İlk gün çok ağladı hatta doğru düzgün durmadan çıktık. Zaten ders yarım saat falan sürüyor, çok eğlendik ama bizim için hoş oldu.
Su sicakmi oluyor
Sinraki gunlwr napti melis

Tecrübeli anneler. Bebişim oğluşum bu gün tam 92 günlük. Ben işe başladım 2. günüm. Annem bakıyor. 200 cc süt içmiş bu saate kadar. Sabah 7 de emzirdim çıktım. bu saate kadar 200 cc çok az değil mi. 2 kere de içmiş. Normalde emzirdiğim için kaç cc içiyordu hesaplayamıyordum ama 200 az geldi. Dün 350-400 cc arası içmişti. Ne kadar içmesi gerekir ki günde ?
ben çalışmaya basladigimda 2haftaya kadar doğru dürüst içmedi ama 3.hafta biberona alıştı bu haftada miktarı artirdi yeni duzene alışana kadar normaldir diye düşünüyorum

Kızlarrrrrrr
Az önce geldik aşımızı olduk ve panik bir haldeyim ben... Bekliyorum her an ağlayacak gibi geliyor... Calpol u hemen ver dedi hemşire ama ben beklicem... İnşallah bir sıkıntı yaşamaz bebeğim... Şimdi uyuyor... Kan ilacını tutuşturdular elime günde 4 damla diye doktorunu arayıp danışıcam ben de..

Sizlere bişi sorucam... Uyku tulumu alan olmuş muydu bilmiyorum ben almayı düşünüyorum şimdi... Bebeğim üstünü çok açmaya başladı tepine tepine gece bakıyorum ki üstü hep açık üşümüş.. Malum soğuk bir ildeyiz.. Sizden tavsiye isteyecektim alan ya da kullanan varsa nasıl bişi alayım marka ya da önereceğniz bir şey var mı?

Uyku arkadaşını da daha sonra almayı düşünüyorum...

Cnm bizde sabah 9da olduk aşıyı ama şuan Allah şükür hiç bir değişiklik yok gibi kızımda.benim doktorum ateş yapmaz büyük olasılıkla ama olursa 2cay kaşığı calpol ver dedi. Bence verme bir şikayeti olmazsa.ateşi şuan 36.6 benim kızımın 38 olursa veririm ben ama inşallah gerek kalmaz.

Sen bize danis hep cnm
Belliki cidden sorun var onlarda
Uc ay rutin kontrol
Dort ay karma asilarin ikinci dozu var
Bende aşı yok diye biliyodum o öyle diyince benmi yanlış biliyorum dedım. Degıstırıcem zaten orayı hiç sevmıyorum dr desen ayrı bi olay Zaten. Bikere gıtmiştim aile hekımıne hamıleyken ne sorsam bilmiyorum dedı. Bende nebılıyosunda oraya deum dıye oturdun dedım cektım kapıyı cıktım. Hem benle konuşuyo hemde bilgisayardan faceye takılıyodu bır uyuz oldumkı saydım saydım cıktım.

Sünnet yaptıracak arkadaşlar biz dün olduk zorunlu sünnet olduğu için yapıldı
4,5aylık oğlum. Sünnet sonrası cok zorlandım hala da devam ediyor sürekli gezinmek istiyor kucakta tutmak zor, tepinmek istiyor sonra canını acıtıyor çabuk iyileşirmiş ama şimdi gerçekten zor. Bence en mantikli ilk 2ay yapmakmış bizimki erken doğum ve zayıf olduğu için büyüyünce düşünüyorduk ama malesef şimdi olmak zorunda kaldık.

Kızlarrrrrrr
Az önce geldik aşımızı olduk ve panik bir haldeyim ben... Bekliyorum her an ağlayacak gibi geliyor... Calpol u hemen ver dedi hemşire ama ben beklicem... İnşallah bir sıkıntı yaşamaz bebeğim... Şimdi uyuyor... Kan ilacını tutuşturdular elime günde 4 damla diye doktorunu arayıp danışıcam ben de..

Sizlere bişi sorucam... Uyku tulumu alan olmuş muydu bilmiyorum ben almayı düşünüyorum şimdi... Bebeğim üstünü çok açmaya başladı tepine tepine gece bakıyorum ki üstü hep açık üşümüş.. Malum soğuk bir ildeyiz.. Sizden tavsiye isteyecektim alan ya da kullanan varsa nasıl bişi alayım marka ya da önereceğniz bir şey var mı?

Uyku arkadaşını da daha sonra almayı düşünüyorum...
Demir damlasını neye göre 4 damla ver dediler ya kilo basına göre veriliyor damla 4 kilo mu bebisin 4 damla dedi bunlar...zaten suan demir damlasına sinir olmus durumdayım neye bulastıysa çıkaramıyorum lekesini :mad:

Bende aşı yok diye biliyodum o öyle diyince benmi yanlış biliyorum dedım. Degıstırıcem zaten orayı hiç sevmıyorum dr desen ayrı bi olay Zaten. Bikere gıtmiştim aile hekımıne hamıleyken ne sorsam bilmiyorum dedı. Bende nebılıyosunda oraya deum dıye oturdun dedım cektım kapıyı cıktım. Hem benle konuşuyo hemde bilgisayardan faceye takılıyodu bır uyuz oldumkı saydım saydım cıktım.
184 ü arayıp sikayet et birdahakine puanı düssünde görsün faceyi:KK66:

Sünnet yaptıracak arkadaşlar biz dün olduk zorunlu sünnet olduğu için yapıldı
4,5aylık oğlum. Sünnet sonrası cok zorlandım hala da devam ediyor sürekli gezinmek istiyor kucakta tutmak zor, tepinmek istiyor sonra canını acıtıyor çabuk iyileşirmiş ama şimdi gerçekten zor. Bence en mantikli ilk 2ay yapmakmış bizimki erken doğum ve zayıf olduğu için büyüyünce düşünüyorduk ama malesef şimdi olmak zorunda kaldık.
Hayırlı olsun sünnetiniz bence suan olması daha iyi oldu canım tabi biraz zorlar seni ama en azından ilaç kullanımın rahat olur ilk 3 aya göre.sifa diliyorum minik erkeğe:KK15:

Back
X