Selamlar kızlar. Cuma günü oğlumun sünnetini yaptırdık. Sünnet yapmayı Düşünen anneler için yaşadıklarımızı paylaşmak istedim.
-Araştırmalarım sonucu yıllardır Sünnet yapan bir sağlık memurunun oğlumun sünnetini evde yapmasına karar verdik. Lokal anestezi ile Sünnet'i yarım saat kadar sürdü. Şükür Sünnet esnasında bir sorun yaşamadık. Öncesinde Oğlumu emzirdim, Sünnetin sonuna doğru yanındaydım. Onu öyle görmek çok etkiledi beni, hüzün ve Mutluluğu aynı anda yaşadım.
- Sünnet bittikten sonra, gayet sakindi, 5 er saat arayla Çay kaşığıyla Dolven ağrı kesici şurup verdik. Calpol yetersiz gelebilirmiş.
- Sargı bezi varken çişini yaptığında Zeytinyağı damlatınca acısı hafifliyormuş.
- ilk gün bir sorun yaşamadık. 2. Gün Sünnetçimiz eve tekrar geldi, kontrol etti ve pipisindeki bantı çıkardı. Işte o zaman başladı bizimki, böyle bir ağlama olamaz. Saatlerce susturamadık. Günde 4-5 defa mikrop kapmaması için ilaç damlatmamız gerekirmiş. ( ilaçta şu sezeryandan sonra kullandığımız batikon tarzında birşey)
- Büyük boy bez kullandık ve köpük bardağı kesip, hava alacak şekilde pipisine yerleştirdik. Herhangi bir temas olmadığından daha az acı hissetti oğlum.
Genel olarak bunları yaşadık. Şuan da çok şükür daha iyi ama çişini yaptığı zamanlarda yanma hissettiğinden bir anda ağlamaya Başlıyor. İnşallah oğlum bir an önce iyileşir. Darısı sizlerin başına.
Bu arada Sünnet için 8. Ay'ı geçirmemek gerekiyormuş. Deri çok taze olduğundan iyileşme daha çabuk olurmuş.