merhaba canım tavsiyelerini çok beğendim gerçekten çok faydalı şeyler, hepsini uygulamaya çalışacağım. bu konularda uzmanlaşmış gibisin maşallah ne güzel :) benimde bi sorum olacaktı canım bu konudaki fikrini çok merak ediyorum, nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursan çok memnun olurum.
bir oğlumuz olacak Allah kısmet ederse. kayınvalidem, eşim, kayınbabam, görümcelerim vs. yani eşimin tarafındaki herkes kayınbabamın adını koymamı istiyor. eşim tek erkek çocuk ama ben istemiyorum. hatta kayınvalidem bu konuda benim fikrimi bile sormadı. bebeğin cinsiyeti bile henüz belli değilken erkek olursa adı bu olacak dedi ve geçti. eşimde annesini onayladı. eşime bu konuda çok kızdım. "benimde fikrim alınmalıydı, bu bizim bebeğimiz ama bana sen dahil fikrimi soran kimse yok" dedim. ve işin garip tarafı eşimin her iki dedesinin ismi de aynı. ama eşime dedelerinin adını vermemişler gayet modern bir isim koymuşlar. bunu da söylüyorum eşime. bak annenler senin ve diğer kardeşlerinin adına kendileri karar vermişler ve ne güzel isimler koymuşlar diyorum. neden biz dede ismi koyuyoruz ki diyorum. hem eğer illa dedesinin ismi koyulacaksa bende kendi babamın adını koymak istiyorum. onunda hakkı var o zaman diyorum ve kavga ediyoruz bu konuda sürekli. bir ara ikna etmiş gibiydim ama şimdi isim konusu açılınca eşim tekrar babasının adını koymakta inat ediyor ama ben istemiyorum yaa. ne yapmalıyım onu nasıl ikna etmeliyim bilmiyorum. eşimi kırmadan orta yolu bulmak istiyorum ama yapamıyorum sanırım