• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Unibaby'de paraben, alkol, boya, sls/sles içermez diyor.
Evet pişik için pamuk ve su diyorlar ama suyun sıcaklığını filan her seferinde nasıl ayarlayacağız?
Hımm acaba ıslatılmış pamukla mı silmek lazım?
Ben nedense hep poposunu yıkıcaz gibi düşünmüştüm : )

harikasın Canım :) yıkamak en garantisi bence de... unibaby tavsiye ediliyor... pişik için de vaseline diye vazelin kremlerin orjinali var ya onlar demişlerdi deneyenler...
oy oy daha karnımızdayken bu kadar düşünülüp seviliyolar bi de kucagımızda gülücükleri eşligindeee :16:

hadi size iyi akşamlar ben kaçar aşı olucam daha umarım yan etkisini yaşamam iyi akşamlarrrr :10::10::10:

Hadi inşallah yaa varya ben şimdiye kadar öğrenemeseydim çatlardım muhtemelen.Var mı sağdan soldan göbeğe ya da yediğine içtiğine bakıp tahminde bulunanlar???Veya sen ne hissediyorsun???

yani göbeğime bakanlar oglan diyoo hep...

ama geçen ay 14 litrelik tursuyu devirdim...:54:

şimdi de tatlı diye tutturdum :34:

yani meraktan çatlıycam ya tüm sebeplerim hazıııır yaniii

harikasın Canım :) yıkamak en garantisi bence de... unibaby tavsiye ediliyor... pişik için de vaseline diye vazelin kremlerin orjinali var ya onlar demişlerdi deneyenler...
oy oy daha karnımızdayken bu kadar düşünülüp seviliyolar bi de kucagımızda gülücükleri eşligindeee :16:

O popoyu varya daha neyapacagımızı bilemeyeceğimiz gunler gelecek:1::1::1::1:Benim elti sasırıyo bazen napcam acaba diye. Ama ıslak pamuk ile silmek en iyisi bence...

O popoyu varya daha neyapacagımızı bilemeyeceğimiz gunler gelecek:1::1::1::1:Benim elti sasırıyo bazen napcam acaba diye. Ama ıslak pamuk ile silmek en iyisi bence...

Ben oğlumda ilk gün ıslak mendille silmiştim çocuk bir ağladı ki sormayın meğer çok yakmış poposunu sonra anladık şükür ki, hastaneden çıkıp eve geldiğimizde evde ona özel ince bezler ayarladım tülbent tarzı onları ılık suda bebek sabunu ile sabunlayıp siliyordum ardından da duruluyordum ilk 2 ay böyle yaptım ve bezleri hemen makine atıp yıkıyordum baya bol vardı anlayacağınız şimdi bu bebişde de öyle yapmayı planlıyorum. 2 aydan sonra bebekler için özel olan mendillere geçerim diye düşünüyorum.

Yalnız ben vazeline de karşıyım : )

İçeriğiyle ilgili bir bilgiyi alıntı yapayım;
"Vazelin petrol rafinerilerinde elde edilen sentetik bir yan üründür. Vazelin doğada saf halde bulunmadığından insan cildine uygun ve doğaya da dost değildir. Cilt üzerine sürülen tüm maddeleri emmekte ve yaklaşık 2-2,5 saat içinde emilen maddeler karaciğere ulaşmaktadır. Asıl zarar karaciğer üzerinde olabilmektedir. Vazelinin likit formu "parafin" adıyla anılır. "

Son düzenleme:
Ben oğlumda ilk gün ıslak mendille silmiştim çocuk bir ağladı ki sormayın meğer çok yakmış poposunu sonra anladık şükür ki, hastaneden çıkıp eve geldiğimizde evde ona özel ince bezler ayarladım tülbent tarzı onları ılık suda bebek sabunu ile sabunlayıp siliyordum ardından da duruluyordum ilk 2 ay böyle yaptım ve bezleri hemen makine atıp yıkıyordum baya bol vardı anlayacağınız şimdi bu bebişde de öyle yapmayı planlıyorum. 2 aydan sonra bebekler için özel olan mendillere geçerim diye düşünüyorum.

mermersahi bez deniyo onlara canım bende bol bol aldım onlardan daha da alcam valla napayımm

cnm hamilelikten dolayı benimde sabrım kalmıyo bazen d.öncesini sonrasına aktarayım çalışayım diyorumda bu gidişle zor
benim hem santral hem sekreterlik 100 ü geçkin çalışan var hepsine telefon aktarımı yapılıyo işkurda çalışıyorum adam arıyo
seceresini anlatıyo bana araya girmeye çalışıyorum konuyu söyleyin bağlayayım diyorum bir bırakırsan anlatacam diyo
güler misin ağlarmısın sanki ben çözecem sorununu görüşmek istediği bölümü söylese aktaracam bende eziyet çekmicem
bunun gibi günde 1000 kişiyle uğraşıyorum hiç susmuyo tlf çıldırcam:47::47::47:

ya işte bi de her arayan hayat hikayesini anlattığı için akşam artık kafan kazan oluyor sonra bi de aradan üç beş gerizekalı çıkıp''işiniz bu değil mi bana hizmet etmek sorduğum sorulara cevap vermeniz gerekmiyor mu??'' demez mi :47::47::47: o an onu böyle öldüresim geliyor eşim o akşam bişey anlatıyordu dinlerken uyuya kalmışım nasıl üzüldüm sonra defalarca özür diledim o tamam aşkım hamilesin yoruluyorsun olur böyle şeyler dedikçe ben özür diledim çok üzüldüm eşime vakit ayıramıyorum diye :(

ya bide ömürlerinde benim gibi çalışnaı görmemişler. Şimdide istedikçe istiyorlar gerzekler..Bende okuduguma hayata duzene hergun sovuyorum valla. Hamile olunca daha cok östrojen salgılanıyo buda streale basetmeni engelliyo. Birilerine bagırmamak için zor tutuyorum kendimi. Hayrı stresde testeron hormonu salgılatıyo buda bebek için iyi değil. Sonrada oturup ona uzuluyorum. Ama bebeğim arada bi tekmeliyoda yuzum guluyo neyseki ama dedğin gibi bitmez bu çile..Ve ben sonuna kadar calışcam. Ki oda martın ilk haftası yapıyoooo. Hayıslısı bakalım..

valla ben 32 de çıkıcam hatta 1 hafta yıllık iznim var kullanabilirsem onu da eklicem 31 de çıkıcam ne kadar erken çıkarsam o kadar ruh sağlığım yerine gelicek yoksa bebeğimi üzmekten başka bişey yapmıyorum çalışınca ama işte şuan mecburuz napalım onların geleceği için :(

ah ahh ben agustostan beri ugrasıyorum 7,5 saat muhabbeti için ama tınlayan yok.bugun iş yeri hekimine söyledim de el atacak inşallah

benim öyle bir şansım olucanı hiç sanmıyorum söylesem bile bizdeki şartlar bu işine gelirse istersen çık dicekler biliyorum o yüzden sesimi çıkaramıyorum :( özel sağlık sektöründe çalışmak çok kötü işte bildikleri halde çalıştırıyorlar en çok onların dikkat etmesi lazım aslında amaaannn nolucak alt tarafı hamilesin sanki taş mı taşıtmışlar öyle düşünüyolar herhalde :47: hakkımı helal etmiyorum ama hiçbir zaman :(

çok zor ya heleki ctesi ben yarım güne katlanamıyorum da tam gün çok can sıkıcı...İşten mi ayrılıcaksın barbi 2 ay sonra? yani izin değil de komple?

canım ben işten ayrılıcam yani burdaki kimse öyle bilmiyor devam edicem dedim hepsine çünkü ücretsiz izinlerimi falan da kullanmak istiyorum 4 ay ücretli 6 ay ücretsizi kullanıyım da ondan sonra istifayı vericem sonra inşallah bir de benim annem ayaklarından rahatsız kayınvalidem de eve kapanamaz ikisi de konusu geçince bakarız diyorlar ama ben ikisine de kıyamam annem emekleyene kadar bakabilir sonra arkasından koşması falan zor olur kv de bakar sonuna kadar genç 56 yaşında ama çok sosyal biri eve kapanmaya dayanamaz üzülmeyelim diye bişey de demez belli bir süre sonra işin tadı kaçar hiç gerek yok gerginliğe allaha şükür eşim de çalışmak zorunda değilsin der her zaman o da farkında çalışmaya devam edersem 46'lık olucam :))))

Yalnız ben vazeline de karşıyım : )

İçeriğiyle ilgili bir bilgiyi alıntı yapayım;
"Vazelin petrol rafinerilerinde elde edilen sentetik bir yan üründür. Vazelin doğada saf halde bulunmadığından insan cildine uygun ve doğaya da dost değildir. Cilt üzerine sürülen tüm maddeleri emmekte ve yaklaşık 2-2,5 saat içinde emilen maddeler karaciğere ulaşmaktadır. Asıl zarar karaciğer üzerinde olabilmektedir. Vazelinin likit formu "parafin" adıyla anılır. "

Dr da bana uçuk için vazelin sür dedi sürekli süriünce kolay emilmediği için dudsklar hep nemli kalıyo hava ile temas olmadığından kurumuyo sanırım bu yüzden uçuğu önleyebiliyo

aminnnn canım aminnnnn valla üstümden yük kalktı bundan sonrası rutin kontroller ......

artık başka test falan yok değil mi canım..ne güzel, bundan sonra bol bol göbüş büyütcezz:)

Kızlar,,
ben acaip şişiyorum ellerimi kapatamıyorum o kadar yani .acaba sekermi var dedim. 2 gundru evde aclık kan sekerimi ölçüyorum. Dün 100 dü bugun 106 2 gun daha ölçebilirm bakalım nolacak. Bu değerler normalmi sizce. Benim bildiğim 110 normal ama internette 90 normal dıyo. Napsamkii...doktorada en az 2 hafta gidemem ki..

canım suyu az tüketip tuzu çok tüketiyorsan ondan olabilir ödem. 1-2 gün daha ölç, eğer daha yüksek çıkarsa bence bi doktora görün canım..geçmiş olsun..

Ihlamur koyduydum kaynasın diye uyuyakalmısım yakıyodum ortalığı son anda uyandım
Hamile kafası

aman aman Allah korusun. bazen öyle unutkanlık oluyor, ucuz atlatmışsın, daha dikkatli ol sevgili hamiş:)

sabahtan beri takip etmeye çalışıyorum sizleri kızlar valla yoruldum ama en sonunda sonuna kadar okudum ve tabii ki yazabildim

herkese merhabaaaaaaaaaaaaa :54::54::54:

merhaba canm

mermersahi bez deniyo onlara canım bende bol bol aldım onlardan daha da alcam valla napayımm

Ben de aldım ben de aldım : )
Hep aynı boyut mu aldınız?
Benimkiler cep mendili boyutunda...

bende aldım ki evde olmasına rağmen çünkü evdekileri abimiz için kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz...

ya işte bi de her arayan hayat hikayesini anlattığı için akşam artık kafan kazan oluyor sonra bi de aradan üç beş gerizekalı çıkıp''işiniz bu değil mi bana hizmet etmek sorduğum sorulara cevap vermeniz gerekmiyor mu??'' demez mi :47::47::47: o an onu böyle öldüresim geliyor eşim o akşam bişey anlatıyordu dinlerken uyuya kalmışım nasıl üzüldüm sonra defalarca özür diledim o tamam aşkım hamilesin yoruluyorsun olur böyle şeyler dedikçe ben özür diledim çok üzüldüm eşime vakit ayıramıyorum diye :(

valla ben 32 de çıkıcam hatta 1 hafta yıllık iznim var kullanabilirsem onu da eklicem 31 de çıkıcam ne kadar erken çıkarsam o kadar ruh sağlığım yerine gelicek yoksa bebeğimi üzmekten başka bişey yapmıyorum çalışınca ama işte şuan mecburuz napalım onların geleceği için :(

benim öyle bir şansım olucanı hiç sanmıyorum söylesem bile bizdeki şartlar bu işine gelirse istersen çık dicekler biliyorum o yüzden sesimi çıkaramıyorum :( özel sağlık sektöründe çalışmak çok kötü işte bildikleri halde çalıştırıyorlar en çok onların dikkat etmesi lazım aslında amaaannn nolucak alt tarafı hamilesin sanki taş mı taşıtmışlar öyle düşünüyolar herhalde :47: hakkımı helal etmiyorum ama hiçbir zaman :(

canım ben işten ayrılıcam yani burdaki kimse öyle bilmiyor devam edicem dedim hepsine çünkü ücretsiz izinlerimi falan da kullanmak istiyorum 4 ay ücretli 6 ay ücretsizi kullanıyım da ondan sonra istifayı vericem sonra inşallah bir de benim annem ayaklarından rahatsız kayınvalidem de eve kapanamaz ikisi de konusu geçince bakarız diyorlar ama ben ikisine de kıyamam annem emekleyene kadar bakabilir sonra arkasından koşması falan zor olur kv de bakar sonuna kadar genç 56 yaşında ama çok sosyal biri eve kapanmaya dayanamaz üzülmeyelim diye bişey de demez belli bir süre sonra işin tadı kaçar hiç gerek yok gerginliğe allaha şükür eşim de çalışmak zorunda değilsin der her zaman o da farkında çalışmaya devam edersem 46'lık olucam :))))

sen kendini nasıl hissediyorsan o zaman ayrıl arkadaşım işten kıyamam sana seni etkilerse bebeği de etkiler bunun için hiç kafana iş durumlarını takma. hem bak sonrasında da bebeğine kendin bakabileceksin sen onunla geçireceğin güzel günleri düşün..:55::55::55::55:

artık başka test falan yok değil mi canım..ne güzel, bundan sonra bol bol göbüş büyütcezz:)

canım suyu az tüketip tuzu çok tüketiyorsan ondan olabilir ödem. 1-2 gün daha ölç, eğer daha yüksek çıkarsa bence bi doktora görün canım..geçmiş olsun..

aman aman Allah korusun. bazen öyle unutkanlık oluyor, ucuz atlatmışsın, daha dikkatli ol sevgili hamiş:)

merhaba canm

merhabaaaaaaaa :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

barbie_2010 ;

bende senin gibiyim çocukla bir yatmaya gidiyorum uyuyakalıyorum neyse eşim gelip kaldırıyor oturuyoruz sohbet falan ediyoruz eğer herhangi bir iş yapmıyorsam bende resmen sızıp kalıyorum koltukta... sonra bir daha kalkıyorum ertesi gün için oğlanın çantasıydı yok kahvaltısıydı onları hazırlıyorum sonra yatmaya...

birde gece bazen oğlan yanımıza geliyor ben de kalkıp onun yatağına yatıyorum bazen uykum kaçıyor tv nin başında uyuyakalıyorum. eşimde her akşam başka bir yerden topluyorum seni bir yer belirle kendine diyor yazık..:1::1::1::1:

Günaydın Amargi, tekmeler acı mı veriyor ki? hiç bilmiyordum hem de uykudan uyandıracak kadar mı sarsıyor oyyy yerim ben onu :))
ben zaten kızım doğduğunda poposunu ısırıcam. O zaman senin oğlun için de hatırlatma yaparım mutlaka

Tekmeleri artık birbirinden kesinlikle ayırabiliyorum. Öreğin bir rahatsızlık ve sıkışma anlatan tekmesi var. Otururken sehpanın öbür ucuna eğilirsem yani otururkwn gövdemi bacaklarıma doğru bükersem kasıklarımda aralıksız çok küçük pıt pıt pıtlar oluyor. Ben düzelene kadar devam ediyor. Bir de keyif tekmeleri var. Canı sıkıldığında bu sefer pıt pıt değil de bammmm diye vuruyor. Kaburgalrıma vurduğunda cidden zonkluyor. Bazen de eğlene vuruşları var. Pıt pıt kadarhafif değil ama bammm kadar sert de değil. Ben buna bınk bınk vuruşları diyorum. Ipad göbeğimde size yazarken göbeğimi hoplatıyor bazen. Bu sabah da bıınk bınk vurarak aynı yere, uyandırdı. Gülerek uyandım. Sizler de yaşayacaksınız. Bir iki haftanız kaldı. Gözle görüür biçimde gün be gün güçleniyorlar.

Back
X