• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Aman canım sen bakma öyle diyenlere ayva neysede zeytinde tuz var çok tehlikeli ödem tansiyon şişlik yapar ben hamile kaldıktansonra hayatımdan çıkardım

Bunlar işin esprisi zaten:)) Ayva ile gamzenin ne alakası olabilir ki hem. Bu genlerle alakalı güzellik veya çirkinlik kavramı hiç bana göre değil zaten. Her doğan canlı güzeldir. karakterlerine göre çirkinleşir veya daha fazla güzelleşirler. Bu yüzden Allah herkesin evladına yüz güzelliğinden çok huy güzelliği versin inşallah.. Ben hep öyle dua ediyorum. İyi huylu bir bebeği nasip et bana Allahım diye..

dogum anını kesinlikle izlemeni onermem.. Normal dogumu bilmem, belki ıkınmanın nasıl olcagnı falan ogrenmek için izleyeilirsin de, sezeryanı izlemene gerek yok.. ben dogumumu epidural sezeryan ile oldum.. yani kesilip bicilirken uyanıktım ama en ufak sey gormuorsun, gogsun ile kesilen yerler arasında perde var, hatta esim de girmişti doguma, o da yanımda oturdu, onun da ayaga kalkıp bakmadigi surece birsey gormesi mumkun değil perdeden.. O yuzden sezeryan olmaya karar verenler bsuna izleyip de tedirgin olmasınlar, o esnada birsey gormuorsunuz, kendinizş dr.a ve ekibine bırakiyorsunuz...

ben 18 yaşındayken lokal aneztezi ile göğsümden ur aldırmıştım. 2,3 cm lik bir dikişti gerçi ama o anı hala hatırlıyorum. ameliyathane teknisyeni ile sohbet ede ede güle oynaya doktorun bana laf atmasıyla falan bitirmişlerdi ameliyatı o yüzden korkmuyorum zaten epidural sezeryandan.. Az önce bir arkadaşımın eşi doğum yaptı.. Onunla konuştum. O da normal doğumdan korkuyordu. 38. haftada sezeryan için gelecek haftaya gün almışlarr. ve gün aldıkları gece sancısı gelmiş kızın doğum başlamış. doktora haber vermişler ve sezeryan olmuş hemen.. Diyor ki o sancıyı çektikten sonra sezeryan kesisinin acısı hiç birşey.. Allah herkese hayırlısını versin ama psikolojik olarak sezeryan benim için daha iyi olacak gibi..

ben ikisini de izleyemedim yaaa nasıl dayanıyorsunuz izlemeye. Ben bir keresinde şu kan mevzusunu aşmam lazım dedim bir tane ufak bir ameliyat izliyim dedim en ufak ameliyatta gözüme kıl dönmesi ameliyatı gibi geldi. Dedim dayanıcam izlicm bunu kesinlikle.. doktor neşteri vurduğu anda benim yine gözler karardı nasıl kapattığımı hatırlamıyorum ekranı.. Ben ödleğin tekiyim anladım :((

annemi kan tutar mesela kan gördü mü bayılır, seni de mi kan tutuyor yoksa çok zordur bilirim Allah yardımcın olsun. Benim kardeşim sağlıkçı az mı deneme yaptı üzerimde kan alcam diye :1: ordan alıştım herhalde. Valla bilmiyorum ben izliyorum normal doğumları izlediğimde çok duygulanıyorum üstelik ama o sezeryan doğumu izlediğime pişman oldum gerçekten çok ürküttü beni seni korkutmak için demiyorum inanki...

Kuzenim 1,63 boy ve 48 kiloyla gebe kalmıştı. Kendisi çok sıska ve dar bedenlidir. Yani bel oyuntusu ve kalça kıvrımı normal doğuma sanki çok müsait değilmiş gibi görünür, çünkü dümdüz iner. Emekli ebe olan annesi bu konuda hep endişeliydi. Neyse, bir gece suyu gelmiş ve yarım saatte bir kasılmaşar başlamış. Ebru (kuzenim) evde yalnızmış, önce sehir dışında olan annesine haber vermiş sonra da eşine. Kendine bir nane limon yapmış ve evde yüyümeye başlamış. Sakinliğe bakar mısınız? Sancılar 20 dakikada bire inmiş. Ebru çantasını haxırlamış. Evde yavaş yavaş yürümeye devam etmiş. Sancı 10 dakikada bire inğnce taksiye atlamış ve hastaneye gitmiş. Eşi hstane kapısındaymış. Bizimki yatışını yaptırmış ve yürümeye devam etmiş. Sancı 3-4 dakikada bire inince doktoru gelmiş. Güle oynaya doğuma başlamışlar. Doktor iki dakikada bire inen kasılmalarla bebeği içeriden ıkınarak itmesini istemiş. İlk ıkınmayla bebek pozisyonunu almış, bizimki kendi kendine "ya ben niye sakinim, kadınlar hani bağırıyordu?" Diye düşünüp ikinci kasılmayla beraber bağırarak ittirmwye çalışmış. Doktoru da "ebru ne yapıyorsun, enerjini niye boşa harcadın, senin bağırma fantazin yüzünden sonraki kasılmayı beklemek zorundayız" diye çıkışmış, biraz da gülmüş. İki dakika sonra kasılmayla tekrar ittirmiş ve sonraki kasılmayla da yani dördüncü kasılmayla bebek gelmiş. Bu arada bebek 4,300 kilo doğdu. Arkadaşlar suyunun gelip ilk sancıların başlaması ve bebeğin doğumu arasında 5 saat var. Sakinliğini hiç bozmamış, yürüyüş yaparak bu süreyi kısaltmş hali. Çok kolay ve neşeli bir doğum yaptı. Herkesin deneyimi bambaşka ve benzersiz olduğundan olumsuz hikayelere takılmayın. Olabilir ama olmaya da bilir. Kuzenim çok olumsuz hikaye dinlemesine rağmen görüyorsunuz ne kadar sorunsuz ve tatlı bir doğum yaptı. Hiç üstüne alınmadı, siz de alınmayın. Bence ister normal ister sezeryan benzersiz ve harika bir deneyim olacak. Hayatımız boyunca hep konuşacağımız bir konumuz olacak. Süper... Tarafımdan öpüldünüz...

Oyy maşallah senin kuzenine.. Ben işte soğuk kanlılık mevzusunda sakat biriyim. Bu her durumda böyle.. Geçen hafta soğuk kanlı olamadığım için mutfağı yakıyordum az kalsın. Kuzeninin sabrına soğuk kanlılığına ayrıca hayran kaldım böyle insanları duyunca kesinlikle imreniyorum. Ama kendimi bildiğimden işte cesaretimi toparlayamıyorum. Hele ki o çatı kontrolü açılma var mı yok mu kontrolünü düşündükçe bende bişeyler oluyor :)) yaa aslında fazla araştırma yapmamak lazım ama işte elde değil sevmiyorum bu huyumu.. Bir arkadaşım var 37. haftada 10 kasımda doğum bekliyor yani ondan sonra.. dedim çatı kontrolü yaptılar mı diye soruyorum o ne ki nasıl yapılıyor diye bana soruyor :)) böyle olasım var benim de :((((

alışveriş canavarı anneler hadii iş başınaaa :)) çok şeker tarz birşey olacak senin oğluşun anlaşılıyor ayakkabılardan :))
amargi senle bayağı ilgi alanlarımız aynı :)) Hello baby de ben oda takımı ve travel sistem bebek arabası beğendim onları almak için tekrar gideceğim. Ve bazı ürünleri e bebekteki fiyatlarla ya aynı ya da biraz daha düşük.. Ben ordan almayı düşünüyorum bir çok şeyini..
Bir de eminönünde havuzluhan varmış orda da he ararsan varmış gidenler o kadar çok tavsiye ediyor ki. Normalde 500 600 e toplu alışverişle alabileceğin şeyleri ordan 300 400 e kadar indirebiliyormuşsun.. gidip görmekte fayda var. Bu hafta sonu gidebiliriz.. Sizi de bekleriz :))

Bn de dün beşik park yatak karışımı birşey beğendim. Çok hoşuma gitti. Mobilya ama altı tekerlekli. İstediğin yere götürebiliyorsun. Havuzluhanı çok merak ettim. Eminönünü ayrıca özledim. Çok uzun zaman oldu gitmeyeli. Bakalım eşimi ikna edebilecek miyim. Haftasonu köprü trafiği eşimde veba salgını etkisi yaratıyor.
:1:

Çok bilmedenve kendiğilinden güzel bir dil geliştirdim. Örneğin ben bazen bebekle konuşuyor olduğumda eşim bana takılıyor "sen beni hepten unutacaksın" diye. O bir gün elin kızıyla gidecek ama ben burada kalacağım diyor. Gülümsüyo ve onu öpüyorum. Hemen peşinden bir şey söylemiyorum. Ertesi sabah işe uğurlarken dikkatli sür bizim sana çok ihtiyacımız var diyorum. Akşam geciktiğinde arayıp oğlumla ben yemek için seni bekliyoruz çok açız diyorum. Ya da akşam eşim makalesine daldığında oğlumla konuşmaya başlıyorum, "oğlum bizimle niye kimse ilgilenmiyor, nereye gidelim, bir fikrin var mu oğlum diye sorunca, eşim dayanamayıp gelip bir sarılıyor. Anlayacağın hem ona gösterdiğim ilgi ve sevgiyi, hem de ondan beklediğim lgi ve sevgiyi 3 kişilik bir dil üzerinden yaşıyorum. Bebek doğduğunda ne olur bilemiyorum ama genelde şu ana kadar el yordamıyla hep doğru şeyler yaptığımı düşünüyorum. Bebek doduğunda kocamla hala sevgili hukukunu korumaya çok gayret edeceğim, çinkü doğum yapan arkadaşlarımın çoğu bir süre sonra bir bebeğe bakan iki ev arkadaşı gibi olduklarından yakınıyor. Öyle olmaktan çok korkuyorum.

ben de aynı dili kullanıyorum aslında.. Çünkü hamileliği düşünürken en çok aklıma takılan ve çevremdeki insanlarda gördüğüm bir şeyi kendimde yaşamaktan korktuğum için 2 sene bu konuyu kendime ve eşime adapte etmekle uğraştım. Şimdi ise 3 kişilikmişiz gibi muhabbet ediyoruz. Kocam sabah kalktığında önce beni öpüyor günaydın aşkım diye sonra göbeğimi öpüyor günaydın diye. Gün boyunca yazışma halinde olduğumuzda da sevgililerim diye hitap ediyor ben de ona önce canım kocacım,canım babacım diye hitap ediyorum. Kızım diye arada çıkıyor ağzımdan cümle kurduğumda o anda sinirlenip kızım mı nasıl yani sadece kızım mı diyor kendince ufak çapta benimle küsüyor. Ben de hemen boynuna sarılıp elini göbeğime koyup bu güzelliği sen olmasan nasıl yapardım özür dilerim diyip gönlünü alıyorum. Arada ufak bir sürtüşmemiz bile oluyor. Kızın olmadan önce ben vardım. Eğer doğduktan sonra eve geldiğinde önce onu sonra beni öpersen konuşmam diyorum gülme krizine giriyor. Gecemiz de aynı şekilde iyi geceler kızım iyi geceler karıcım diyerek öpücüklerle bitiyor..
Bu gerçekten önemli bir dil. Dün hatta söyledim insanlık hali ben seni sevmeyi çok seviyorum. ama ola ki bebeğimiz doğunca ben sana karşı ilgisiz bir hal alırsam ne olur bunu benimle paylaş ve geride durup benden ilgi göreceğin zamanı bekleme.. Çünkü farkında olmadan yapıyorumdur dedim. Eşler inanın önemli. Çünkü bebeklerimiz 16 yaşından sonra kendi hayatlarını yaşamaya başlayacaklar her dk bizimle dip dibe olamayacaklar. O yüzden eşlerle ilişkimiz kurduğumuz dilin önemi çok büyük.
Amargi eşinle o kurduğunuz iletişimin ömürlük olması ümidiyle:))) öptüm bendee..:16:

Mrhaba, ben tüm arkadaşkarıma özellikle kızları olacaksa tek isim koymayı öneriyorum. Çünkü benim iki ismim var ve evlenirken ailemin soyadını da korudum. Şmdi odamın kapısındaki tabelayasığmıyor. Uçak bileti, banka kartı vs hiç bir şeye sğmıyor. Lf aramızda iki kere yazsan her halde bir A-4 dolar. O derece yani. İnsanın 4 ismi olunca biraz uzun oluyor.

slm çok haklısın başına gelmiş biri olarak kızım doğmadan önceuzun araştırmaların neticesinde iki isim kaldı
hangisini katalım dedim eşime göknil ile çisem isimlerini bulmuştum eşim göknil olsun sen başharfinle uyuyo dedi
benimde çisem ismi hoşuma gitmişti eşim kızımızın kimliğini çıkarmaya giderken son kararın nedir sana bırakıyorum dedim
geldiğinde kimliği verdi kimlikte göknil çisem yazıyo hem senin isediğin hemde benim istediğim oldu anlamları çok yakındı
birlikte çok uyum sağladı dedi evet güzel isimler ama kızımda ilerde pişman olmasını istemem bu kızıma tek isim koycaz
ama diğer kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum kendimi gerçi iki isminide çok seviyo ama

slm çok haklısın başına gelmiş biri olarak kızım doğmadan önceuzun araştırmaların neticesinde iki isim kaldı
hangisini katalım dedim eşime göknil ile çisem isimlerini bulmuştum eşim göknil olsun sen başharfinle uyuyo dedi
benimde çisem ismi hoşuma gitmişti eşim kızımızın kimliğini çıkarmaya giderken son kararın nedir sana bırakıyorum dedim
geldiğinde kimliği verdi kimlikte göknil çisem yazıyo hem senin isediğin hemde benim istediğim oldu anlamları çok yakındı
birlikte çok uyum sağladı dedi evet güzel isimler ama kızımda ilerde pişman olmasını istemem bu kızıma tek isim koycaz
ama diğer kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum kendimi gerçi iki isminide çok seviyo ama

O zaman bak işler değişti. Bu ufaklığa da iki isim koymak lazım. Büyüdükçe benim niye tek ismim var diye karşınıza dikilebilir. Yaptığınız hiç bir açıklama onu tatmin etmez, çünkü abla önünde yetişkin olmayan en yakın örnek olacağı için kendini hep onunla kıyaslar. En iyisi mi biz senin su kaplumbağasına iki isim düşünelim.

ben de aynı dili kullanıyorum aslında.. Çünkü hamileliği düşünürken en çok aklıma takılan ve çevremdeki insanlarda gördüğüm bir şeyi kendimde yaşamaktan korktuğum için 2 sene bu konuyu kendime ve eşime adapte etmekle uğraştım. Şimdi ise 3 kişilikmişiz gibi muhabbet ediyoruz. Kocam sabah kalktığında önce beni öpüyor günaydın aşkım diye sonra göbeğimi öpüyor günaydın diye. Gün boyunca yazışma halinde olduğumuzda da sevgililerim diye hitap ediyor ben de ona önce canım kocacım,canım babacım diye hitap ediyorum. Kızım diye arada çıkıyor ağzımdan cümle kurduğumda o anda sinirlenip kızım mı nasıl yani sadece kızım mı diyor kendince ufak çapta benimle küsüyor. Ben de hemen boynuna sarılıp elini göbeğime koyup bu güzelliği sen olmasan nasıl yapardım özür dilerim diyip gönlünü alıyorum. Arada ufak bir sürtüşmemiz bile oluyor. Kızın olmadan önce ben vardım. Eğer doğduktan sonra eve geldiğinde önce onu sonra beni öpersen konuşmam diyorum gülme krizine giriyor. Gecemiz de aynı şekilde iyi geceler kızım iyi geceler karıcım diyerek öpücüklerle bitiyor..
Bu gerçekten önemli bir dil. Dün hatta söyledim insanlık hali ben seni sevmeyi çok seviyorum. ama ola ki bebeğimiz doğunca ben sana karşı ilgisiz bir hal alırsam ne olur bunu benimle paylaş ve geride durup benden ilgi göreceğin zamanı bekleme.. Çünkü farkında olmadan yapıyorumdur dedim. Eşler inanın önemli. Çünkü bebeklerimiz 16 yaşından sonra kendi hayatlarını yaşamaya başlayacaklar her dk bizimle dip dibe olamayacaklar. O yüzden eşlerle ilişkimiz kurduğumuz dilin önemi çok büyük.
Amargi eşinle o kurduğunuz iletişimin ömürlük olması ümidiyle:))) öptüm bendee..:16:

Yazdıkların çok hoşuma gitti, ben çok doğru yaptığını düşünüyorum. Hem bebekle arasında bağ kuruyorsun hem de bebek annesinden önce o adamın sevgilisi olduğun gerçeğini hatırlatıyorsun. Bunlar çok önemli.
:nazar:

O zaman bak işler değişti. Bu ufaklığa da iki isim koymak lazım. Büyüdükçe benim niye tek ismim var diye karşınıza dikilebilir. Yaptığınız hiç bir açıklama onu tatmin etmez, çünkü abla önünde yetişkin olmayan en yakın örnek olacağı için kendini hep onunla kıyaslar. En iyisi mi biz senin su kaplumbağasına iki isim düşünelim.

evet haklısın haksızlık etmekte istemiyorum bakalım ne olcak iki isim koyacaz mecburen :) kısa isimler bulacaz ozaman:34:

benim kızda iki isim olacak galiba deniz koyucaz soyisimle güzel gelmiyor ama bayan olduğu anlaşılsın diye de ikinci isim koymak istiyorum kararsız kalıcaz :36::36::36:

:)))) bende gamze var bi de şöyle bir söylenti varya hani tekmeleme anında kimin neresine bakarsan ona benzer diye.. Ben de ayna koyayım masama bari her daim gülümseme halini alayım da tekmeleme anında gamzelerime bakayım. Malum bu kuzucukların tepikleri ne zaman atacağı belli olmuyor. Ben temkinli olup yanaklarımı kulaklara doğru yapıştırayım en iyisi :))))

Annemde farklı bir efsane daha var. o daha komik. Abim için diyor ki sen tekmelediğinde hayvanat bahçesindeydik. devenin gözlerine baktım diyordu her seferinde krizlere giriyoduk. Hakikaten de abimin gözleri iri iri ve kirpikleri uzun uzun. Sonra da takılıyoruz .Sadece gözlerine değil boyuna da bakmışsın ki oğlun 1.90 boyunda olmuş :))

yaaa varya koptum deve olayına haladaa guluyorummm:)))

bendede bır gebe nın masa takvımı vardı ıs yerımde masamda... ordada mavı sarısın bır kız bebe vardııı.. arkadasım dıyorkııı :" baka baka kızın aynısı oldu"" belkıde dogrudur yawwwwwwww

hello baby pahalı degılmıydı kızlarrr???
bıde havuzlu handa herseyını bulabılırsınız kızlar daha makul sanırım fıyatlar....

yaaa bı bulusma yapalım barııı gebıs gebıs ne guzel olur paladyumda felann:)

Yazdıkların çok hoşuma gitti, ben çok doğru yaptığını düşünüyorum. Hem bebekle arasında bağ kuruyorsun hem de bebek annesinden önce o adamın sevgilisi olduğun gerçeğini hatırlatıyorsun. Bunlar çok önemli.
:nazar:

sımdıden beyler alıssınlar bebek duygusuna ılerde daha rahat oluyor.... bız bu hamılelıkte esımden cok kızımı alıstırmaya calısıyoruz kıskanmasın dıe.... kardesı ona oyuncaklar yolluyor,, beraber kardesı ıle uyuyor felan cok heyecanlıı

Back
X