• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Kizlar dun ebebek magazasindan tam ihtiyacima uygun bi parkyatak aldik cok sade bisi katlandiginda sirtta bile tasinabiliyor 3 yasina kadar kullanilabiliyormus biz sene icinde de surekli gezdigimiz icin benim ihtiyaclarima uyuyordu fiyati da baya uygundu kacirmak istemedim

Kizlar dun ebebek magazasindan tam ihtiyacima uygun bi parkyatak aldik cok sade bisi katlandiginda sirtta bile tasinabiliyor 3 yasina kadar kullanilabiliyormus biz sene icinde de surekli gezdigimiz icin benim ihtiyaclarima uyuyordu fiyati da baya uygundu kacirmak istemedim

hayırlı olsun :16: sade tatlı bi şi bebeşiniz huzurla uyusun içinde

günaydın canlarr,,

Bebeğim yine kıpır kıpır maasallah. Yarında eltimin cocugunun kırkı var. Bugun gidip kendime bi guzel cici elbiseler alacagım.. Ama inanılmaz yoruldum bu hafta. Bak sayıyorum.. Pazartesi eşimin Malatyadan arkadsı geldi yemek yedik sonra astıye buraktık 7. caddede gezdik eve geldiğimde saat 12:00.. Salı gunu eve yemekli misafirim vardı. Arkadaslar geldi. Cok eglendik ama işten cık yemek yap evi supur sil toz al. banyo tuvalet camasır suyula ve tum bunları 2 saatte yap anam ağladı. Ertesi gun eşim arabanın ve evin anahtarınıda yanına aldıgı için işe taksıyle gittim: Taksiye kadar yurudum kosa kosa işe geç kalmamak için. aksamda anahtarım olmadıgı için kayınvalideme gittim. Balık kızarttık oturuyoduk derken hatun patlattı yarın misafirim gelecek diye. Saat 9 dan sonra gectim mutfaga ne gerekse ıslak kek börek elmalı kurabiye yaptım. Gece 1:30 da evdeydım. Sabah yıne 7 de kalk hadiii işte ertesi gun toplantı yapılacagını ogrendim. Basladım kostur kostur toplantıda sunmak için laboratuasrda analiz yapmaya ki bu arada diger işlerim aynen devam. Aksa rahatsızlandım. Gunlerin uykusuzlugu ve inanılmaz bel agrısı. Aksam yatıyorum ama agrıdan duramıyordum. Uyuyamadım sabaha kadar. toplantıda aksam 7 de bitti. Dun aksamda yaprak sardık yınwe gece 1 e kadar eşimle. Sabahda kalktım 7 de pişirdim eve getirdim. Bugunde full çalışıyorum. İş yerinde herkes bişeyler yapıp geti,recek. Bana yaprak patladı. Hamile bi bayan yaprak sarıyo digerleri kısır falan adalete bak. Neyse haftam berbat gecti. Eltim hamileyken evde yemek bile yapmadı. Pansşyon gibi gezdi herkesde. Bana gelince aa sen ne guzel sakınmıyosun kendini. Cok yoruldu bu haftya coookcve karar verrdim kesinlikle bundan sonra hamileyim diye yapamam kı diyerek elim karnımda gezcem surekli naz yapcam. Yeter aa. Evimde perişan halde. offf offfffffffffffffffffffffffffffffffffff

canm sen ne yaptın öyle yaa, o kadar yüklenir mi insan kendine? hadi başkaları düşünmüyor da seni sen niye kendini düşünmüyosun? sana da bebişine de yazık güzelim..lütfen dikkat et ve yapamayacağını söyle. millet sana yapıp yedireceğine senden bekliyolar...hayret bişey yaa..

çok şirinmiş, güle güle kullanın canm. hayırlı olsun..

Arkadaşlar kafam çok karışık.doktorum iyi ama bir sonraki randevuda ne yapacağını söylemiyor.hep ben soruyorum.hastane odalarını dolaştım, odanın birinde sigara kokuyordu.odalar çok küçüktü. Suit oda 2 taneydi, genelde dolu dendi.her gittiğimde 1-1,5 saat bekliyorum.son gittiğimde detaylı için randevum vardı . 2 de gittim,6 da çıktım.çok beklettiler.sizce farklı hastane ve Dr a bakmalı mıyım?

$20131109_165532.webp

bunlar da bizim cicilerimiz...kızımın anneannesi aldı bugün:)

Tatlı hamileler, bşraz bendenize kulak verin. Yukarıda yazdıklarınızı dehşete kapılarak okudum. Şimdi işin ciddiyetini biraz anlatmam lazım. Bu yazım komik değil. sizi üzebilir. Yukarıda yazdığınız riskli hareketlerin riski nedir biliyorsunuz. Bebek kaybıdır. Annenin bebeği kaybetmesi demek kendi ruh ve beden bütünlüğünün kaybolması demektir. Acı ve gözyaşı demektir. Hele bu aylarda kayıp demek doğum katına yatıp suni sancı verilmesi demektir. Yan odalarda 9 aylık gebeler cığlık cığlığa sancı çekerken senin doğumunun bebeğinin ölüm günü olduğunu bilerek gıkını çıkarmaya hakkın yokmuş gibi sessiz gözyaşlarına boğularak yatağın demirlerini parmaklarnı kırarcasına sıkmak demektir. Eşinin odadan insanlar çıkar çıkmaz üzerine eğilip çocuk gibi ağlaması demektir. hayat boyu içine oturan ve oraya yerleşen senin artık kimliğinin bir parçası olan pür acı demektir. Bebeğin kaybı sonraki hiçbir hamileliğinin ve dünyaya gelen bebeğinin hafifletemediği büyük bir kalp ağrısı demektir. Bebek kaybı akciğer kanserinden babacığını önceki sene kollarında kaybetmiş bir kadının acısından bile büyük bir acıyı yaşaması demektir. Bebek kaybı umudu toprağa vermektir. Hala ağlamadınız mı, sizi üzmek için yazmıyorum. Ben bu forumda bir arkadaşın daha kötü haberini almak istemiyorum. İnsanlara hayır deyin, ağır iş yapmayın, uzanmayın, eğilmeyin, saatlerce twmizlik yapmayın, bir şeyi itip çekmeyin. Yukarıdaki acıyı deneyimlememek in ne gerekiyorsa onu yapın. Artık annesiniz. Bebeği korumak ve onun güvenliğini sağlamak annenin görevidir, öyle değil mi? Bebeğinize kulak verin. O sizinle olmak istediği için size geldi. Başka bir kadını değil sizi seçti.
Dolap rafından bişey alırken yere düşen bişeyi alırken masanın öte yanına uzanırkrn vs hep vicdan azabı duyuyorum hiç bişi yapmadan da olmuyo nası davranmalıyız:(???

kızlar bugün benimde detaylı usg vardı.Doktorum kendisi baktı herşeyine 20 dak. sürdü şükürler olsun gayet iyiymiş esnemesini gördüm ayy kuzuum :) doktor her zamanki gibi siyah beyaz baktı renkliye sonraki aylarda bakıcam dedi ve ek bi ücret ödemedim.Zaten her ay cd veriyor..yani ben de anlamadım bu şimdi detaylı olmadımı radyolog yada perintalog bakmadığı için..İçim rahat etsin mi bilemiyorum :( Demir hapına başladım balık yiyemediğimi söyleyince balık hapı verdi birde akıntının haricinde arada gelen su gibi ıslaklığı sordum onun gayet normal olduğunu söyledi ..gelecek ay şeker yüklemesi yapılcak..şimdilik haberler böyle:)

Çok sevindim naz şu paylaştığımız su gibi akıntı sorunundan dolayı haberlerini bekliyodum çok şükür hersey yolundaymış
Allah sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin hepimizin :nazar:

mrb hamişler :3:

ben hala bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum, ya da ben anlamıyorum bilemedim..
ilk hamileliğim belki de ondan anlamıyorum, bu durum normal mi

Canım seninle günlerimiz yakın ben gecen hafta sonu evde yalnızdım ev çok sessizdi sırtüstü uzandım elimi göbeğime koymustum o zaman hissettim ilk kez güçlü bi şekilde arka arkaya :nazar:
Aslında meger daha önce de hissediyomusum ama ayırtedemiyomysum
Sesesiz bi ırtamda uzanark ve bişeyler yedikten sonra dinle

Bebek hareketlerini periyodik olarak hergün aynı zamanlarda mı hissediyısunuz arkadaslar yoksa rsstgele zamanlarda mı

Bebek hareketlerini periyodik olarak hergün aynı zamanlarda mı hissediyısunuz arkadaslar yoksa rsstgele zamanlarda mı

canim benim minigim genelde gunduz 12 de baslio harekrt etmeye aksam 10 a kadar durmuo tekmeleri.buarada kizlar bisey sorucam bugun dikat ettim karnim normalde sert zaten bugun boyle sol tarafta kucuk bi sertlik olustu sanki bebegim oraya yaslandi elimi koydum bikac saniyede hemen yumusadi boyle bisey yasayn varmi bebekmidir bu

canim benim minigim genelde gunduz 12 de baslio harekrt etmeye aksam 10 a kadar durmuo tekmeleri.buarada kizlar bisey sorucam bugun dikat ettim karnim normalde sert zaten bugun boyle sol tarafta kucuk bi sertlik olustu sanki bebegim oraya yaslandi elimi koydum bikac saniyede hemen yumusadi boyle bisey yasayn varmi bebekmidir bu

Bende de bazen öyle sert noktalar oluyor sonra geçiyo sanırım bebek yaslanıyo o sıralarda

Ben genelde yemeklerden sonra hissediyorum, hatta bazen yemeğe başlar başlamaz oda kıpraşıyor, mide seslerinden mi anlıyor artık yemek geliyor diye heyecanlanıyr gibi geliyor :1:

bugün ben de ayrıntılı usg yaptırdım, 20-25 dakika doyasıya gördüm miniğimi, midesini kalbini dudağını buyyynunu ooyyy minicik ellerini parmakalrını bile saydım yavyuuu kuşumun, çok güzeldi:16::16: hiç bir sorunumuz yok dedi doktorumuz çok şükür, aynı zamanda şeker yükleemsi de yapıldı, idrar tahlili de alındı, şeker yüklemesi sonucum iyi çıktı ama malesef yine idrarda enfeksiyon çıktı:37: 2 tane antibiyotik yazmış genee, ve kilom biraz fazla çıktı, ben de pazartesi gününe diyetisyenden randevu aldım, bakalım o nasıl bir program uygulayacak bana, sonra sağlık ocağına gittim, tetanoz aşımı oldum, ebe de muayene etti, bebişi şşööyle bir yokladı, kalbini dinledi, bebek gayet iyi durumda dedi. enfeksiyonummda olmasaydı sevinçten uçabileceğim bir gündü aslında

Canım antibiyotiklerinin ismi ne ? Ben zinnat ve hippurin iciyorum, ilk duyduğumda çok ağladım ilaç içmek istemedim sonra birkaç Dr a daha sordum öyle içime sindi, bide içmesen daha tehlikeliödediler , merak ettim aynı mı ilaçlarımız

Merhaba
Az önce değerleri eşime gösterdim. Bunun eksik olduğunu hiç bir kadın doğumcunun sadece bunlar üzerinden bir değerlendirme yapamayacapını söyledi. Örneğin ense kalınlığını bilmeden vs yapılan değerlendirme yanıltıcı olabilirmiş. Aryıca doktor da bu değerleri bilgisayar programına girip makinanın yaptığı risk değerlendirmesini yorumluyormuş. O yüzden acele etme olur mu canım. Doktorunun yapacağı değerlendirmeyi bekle.

Bu arada senin eşin kadın doğumcumu???

Kıslar bugün ana kucağı aldık bizde
$image.webp
Rengi yakından çok şeker tam portakal rengi için aldım diyebilirm fiyatında uygundu birde

Son düzenleme:
Arkadaşlar kafam çok karışık.doktorum iyi ama bir sonraki randevuda ne yapacağını söylemiyor.hep ben soruyorum.hastane odalarını dolaştım, odanın birinde sigara kokuyordu.odalar çok küçüktü. Suit oda 2 taneydi, genelde dolu dendi.her gittiğimde 1-1,5 saat bekliyorum.son gittiğimde detaylı için randevum vardı . 2 de gittim,6 da çıktım.çok beklettiler.sizce farklı hastane ve Dr a bakmalı mıyım?

benimki de öyleydi canım hayranları çok,çok yoğundu her gittiğimde çok bekledim doğum için istiyordum o doktoru hem yeri uzaktı hem de kalabalık benim beklerken tansiyonum düşüyordu gerçi ona toplasan 4 kere falan gittim baktım en son randevularda da çok yoğun diye başından savmak istedi hem de herkesi özel hastane yani bir de doktor da gözümde değerini kaybetti dışarda bekleyenler de benle aynı fikirdeydi hemen değiştirdim bildiğim farklı bir doktor daha vardı gittim en son rahat rahat muayene oldum çok da güzel ilgilendi sağolsun hiç beklemeden Allaha şükür
bence zaman kaybetme doktor iyi diye de hiç çekilmiyor beklemek

Merhaba .bende şeker yüklemeye gideceğim ama bana aç gel demediler.tok olabilir dediler.ne yapmalıyım?tok yaptıran var mı bu testi?

Ben de nette okumuştum aç gidince yapmıyorlar diye ben de biraz birşeyler atıştırıp gittiğimde aç olmam gerektiğini söylediler ve ertesi gün aç gidip yaptırmıştım. Tok dedilerse sıkıntı olmaz tok gidin. Doktora göre değişiyor sanırım :)

Back
X