• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Günaydın herkesee :)

Birşey sorucam. Demir ve vitamin ilaçlarınızı düzenli içiyo musunuz ? Ben hiç içmiyorum da :18:

Multivitamin, omega3, kalsiyum, magnezyum ve demir anne sagligi acisindan cok cok onemli...

Kan ve kemik/dis sagligimiz icin kalsiyum magnezyum demir ozellikle...

günaydın kızlar herkese güzel bir gün olsun 8 yıllık sigara kullanıcısıydım hamile olduğumu öğrendiğim günden beri sigara içmiyorum ama şu zıkkım olasıca öksürüğüm yakamı bırakmadı hep boğazım çatallı devamlı boğazımı temizleme ihtiyacı sabah kalktığımda deli gibi öksürük nöbetleri geçiriyorum ve bu durum beni çok rahatsız ediyor benim gibi bir durum yaşayan var mı? ve tavsiyesi ne olur? pekmez bal falan yiyorum ama onlar geçirmiyor :(

Herseyden once sigarayi biraktigin icin cooook buyuk tebrik ederim..
Asla tekrar baslamamani dilerim.
Ben birakali 3 yil oluyor. Oncesinde de 10 kusur yil icmistim.
Oksuruk yasamadim ama bi 6-8 ay ruyalarimda zevkle sigara ictigimi gordum.
Bu his yaklasik 1 yil sonra bitiyor. Simdi sanki sigara icen ben degildim gibi hissediyorum.
Gun olur da tekrar baslamaya niyetlenirsen; "emeklerime yazik" diye dusun ve hic baslama :)

benim 3.cü bebeğim. cinsiyeti kız ilk ikisi erkek. cinsiyet ile ilgili yorum yapanlara bende çok sinir oluyorum.. hamile kalmadan önce de ilk gebe kaldığım zamanlarda da ''keşke kızın olaydı, bir çocuk daha yap belki kızın olur diyenler çok sinirimi bozuyor..kızı olanların darısı sana demesi..insan hamile olunca birde soruyorlar kızmı istiyorsun ? diye.. cinsiyeti önemli değil desem de tatmin olmuyorlar bu cevaptan 2 oğlum olunca illede kız istiyorum dememi bekliyorlar yetti artık ya.. sinir oluyorum haliyle tepki gösteriyorum eşim anlam veremiyor nevar sinir olacak diye.. burada benim gibi hissedenler oldugunu görmek beni sevindirdi..bir bebek dünyaya getirene kadar ne riskler atlatıyoruz hem biz anneler hemde bebeğimiz.. 9 ay zorlu bir sürecin sonunda Allah sağlıklı birbebek nasip etmişse oturup kalkıp şükretmeli..hiçbir gebeliğimde keşke kız olaydı keşke erkek olaydı demedim benim adıma konuşanlarada sinir oluyorum.

Ben daha birinci bebegimi saglikla icimde buyutmeye calisiyorum.
Allah insallah kizima kardesler de nasip eder...
3 cocuk cok super ya
Kiz erkek ne fark eder
Hepsi insanin canindan can
Allah bahtlarini acik etsin...

geçmiş olsun arkadaşlar acaba biraz bilgi verebilirmisiniz bu rahim ağzı açılmasının bir belirtisi oluyormu kanamamı oluyor mutlaka su mu geliyor

Dun sanirim televizyonda bu konu anlatildi
3 secenek varmis;
1-Sanci ve kasilmalar; benim yasadigim, carsamba ve persembe yogun bir sekilde olmustu, cumartesi kontrolde nerdeyse dogumun basladigi ortaya cikti, bebegin cikmasina 1cm kalmisti.
2-Hafif sumuksu kan gelmesi; sanirim Amargi'nin yasadigi
3-Suyun gelmesi

Dun sanirim televizyonda bu konu anlatildi
3 secenek varmis;
1-Sanci ve kasilmalar; benim yasadigim, carsamba ve persembe yogun bir sekilde olmustu, cumartesi kontrolde nerdeyse dogumun basladigi ortaya cikti, bebegin cikmasina 1cm kalmisti.
2-Hafif sumuksu kan gelmesi; sanirim Amargi'nin yasadigi
3-Suyun gelmesi

teşekkür ederim

emzik almalı mı almamalı mı bazıları hiç alıştırma diyor bazıları uyutmaya birebir diyor karar veremedim. siz aldınız mı.

Ben her ihtimale karsi bulunsun diye 0+ ay icin, bpa'siz 2'li emzik aldim. Ama zorla cocugun agzina da tikmayi dusunmuyorum.

isim konusu bizde de biraz gerginlik yaratıyor :25: :25:
deniz ismini kimse sıcak bakmıyor benim babamda erkek olsaydı olurdu deniz ismi dedi biraz daha düşünün dedi :25: :25:
meyrayada sıcak bakmadı :25: :25:
ne koyucam isimsiz mi olsun kuzucum :30: :30:

Deniz'in kizi erkegi mi olurmus ya mis gibi isim..

Meyra'ya bi tek ilicaklarin gelinine kil oldugum icin begenemiyorum :)

Alev olsun ya, huzur ve saglik herseyden onemli. Benim bir arkadasim kocasiyla beraber baska sehirdeler ve kimseleri yok. Ama bebeklerine beraber cok guzel bakiyorlar. Hatta oyle bir rahat anlatiyor ki insan "ooo bebek bakmak ne ki cok kolay" hissi yasiyor. Bebek odasinin da acelesi yok... Herseyde bir hayir var..

biz ailelerimizle aynı sehirdeyiz zaten. Anneme yakın olcam diye seviniyordum ama napalım kısmet değilmiş. Bebeğim şansıyla kısmetiyle gelsin inşallah. Odasınıda 1 yasından sonra yaparız bizde dimi ama :)

Günaydın canım,
Çok çok geçmiş olsun. Arttık bundan sonra gebeliği krLiyet ailesinden biriymiş gibi geçireceksin yani yatarak. Hiç panik yapma olur mu? Sen sakin olursanmetabolizman da rahatlar. Bol su iç, mis gibi yat. Bak ben tüm gün yatıyorum. Hatta ayağa kalktığımda uyum sorunu yaşıyorum diyebilirim.
:1:
Ben de serklaj oldum. Az bir kanama olunca bir gittik ki hastaneye rahim ağzı açılmaya başlamış. 1 cm açılmıştı. Yani bende de doğum başlamış. Ben de senin gibi ameliyata girdim, dikiş atıldı. Şu an çok rahatım. Bir şikayetim yok. Ameliyat soonrası bir ağrı sızı da olmadı. O yüzden moralini bozma. Allahtan zamanında müdahale edilebilmiş. Bir an önce iyileş aramıza dön. Özletme kendini...
Bu da mart annelerinden sana gelsin: :nazar:

Amargicim, sen 37. haftada dikisleri aldirip normal dogumu beklicek misin yoksa sezeryanda mi alacaklar dikisleri?

biz ailelerimizle aynı sehirdeyiz zaten. Anneme yakın olcam diye seviniyordum ama napalım kısmet değilmiş. Bebeğim şansıyla kısmetiyle gelsin inşallah. Odasınıda 1 yasından sonra yaparız bizde dimi ama :)

Biz de oda yapmiyoruz hic acelesi de yok zaten icin rahat olsun
Tatli tatli buyuyecek bebisler

Sayfalarca yazdim, cevap yazamadiklarim olduysa da kusura bakmayin gobekdaslarim. Genel olarak hepinize iyi dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederim. Benim yasadigim bu olaydan yine de kendinize durduk yere kuruntu yaratmayin. Sakin olun. Herkesin durumu kendine ozel. Stress yapmayin. Huzurla ve saglikla gecirelim hepimiz hamileligimizi...

Kizlar az once kan sayimi yapildi sacim cok dokuluyo dedim diye kansizlik olmasin dedi hoca test sonuclarim gayet iyi ilaclari duzenli kullanmamin faydasi..

Kızlar ya son zamanlarda çok canımı sıkan bi durumu paylaşmak istiyorum sizinle. Ben guatr hastasıyım. Düzenli ilaç kullanıyorum. Ama hamilelikte kitleler hormon değişimine bağlı aynı göğüsler gibi büyüme yapabiliyomuş. Sanırım benimkiler de büyüdü(sağ ve sol lobda iki tane var) ve malesef inanılmaz horlamama neden oluyomuş.:14: çok utanıyorum eşimden. yazık yavrum akşam benimle yatıyo sabah bi bakıyorum oturma odasındaki kanepede.:14: yataklarımızı en azından doğuma kadar ayıralım dedim asla dedi. Farkındayım ben üzülmiyeyim diye sabretmeye çalışıyo ama hergece uykusuz kalmasına gönlüm razı değil. Akşam oğlumun yatağında yatcam ben siz ikiniz yatın dedim zorla kabul etti. ben artık senin rahatsız olmandan çok rahatsız oluyorum dedim. Sabaha kadar uyuyamadım onsuz. Ben ne yapıcam ya nolur bana bi akılll:14:

bence şöyle bir çözüm üretebilirsin eşin önce yatsın uyudıktan sonra sen gidersin yatağa olmaz mı? boğazlarını daralttığı için oluyor dimi horlama. yan yatsan bile geçmiyor mu ki? bir de viskonun bombeli yastıkları var kafan içeride kalıyor boğazını destekliyor onlardan da kullanabilirsin. Senin elinden gelen birşey değil canım hiç canını sıkma. Bir çok kişi yaşıyor bu durumu. Az kaldı sabret sonrasında zaten önlemini almak için doktora gider halledersin.

Günaydın canlar bugün saat 1 de detaylı ultrason için randevum var zaman geçmek bilmiyor.Dün bütün gece çok tatlı bi kız bebekle uğraştım onu uyuttum,emzirdim sonra biraz büyüdü böyle 1,5 yaşında falandı yan yana yattık o uyudu ben seyrettim ay parçası gibiydi.. Sanırım bugün için heyecanlı olduğumdan bunun etkisinde kaldım,bugün bi de ağlak bi ruh haline sahibim çok duygusalım:25:Kızımı görmeyeli yaklaşık 1 ay oldu inşallah güzel haberlerle dönerim..

:16: haber et dönüşteee iyi haberlerle gel inşallah

Günaydın Kızlaaaaaaar :16::16: umarım sizler ve bebişlerinizin rahatı yerindedir, haftasonundan beri yoktum yine çok çalışmışsınız :32:yazmışsınız bolca :1: ben ve bebişim gayet iyiyiz çok şükür, artık babmızda hissediyor hareketleri çok mutluyuz bu sebeple:21: kızımızın ismi Nil olcak demiştim ya, benim iki isimim olduğundan iki isim istemiyordum ama dün akşam babası Peri ismini de koyabiliriz dedi, bende düşündüm Nil Peri çooook hoşuma gitti, kulağıma acayip güzel geldi Peri kızım benim:16::16: sizce nasıl olur diye sizlerle paylaşmak istedim:3:

Bu arada Schaqa çok geçmiş olsun umarım herşey yolundadır.

hepinize mutlu huzurlu bi gün diliyoruuuuum:54::54:

çok hoş ve orjinal bir isim bence .. vee çoookk fantastiikkk:))

Sayfalarca yazdim, cevap yazamadiklarim olduysa da kusura bakmayin gobekdaslarim. Genel olarak hepinize iyi dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederim. Benim yasadigim bu olaydan yine de kendinize durduk yere kuruntu yaratmayin. Sakin olun. Herkesin durumu kendine ozel. Stress yapmayin. Huzurla ve saglikla gecirelim hepimiz hamileligimizi...

Canım sende üzme kendini dualarımdasın... Herşey gönlünce olsun..Allah hepimizi korktuklarımızdan ve kötü herşeyden emin eylesin...

Back
X