2014 Mart -Nisan tüp bebek yaptıracaklar buraya

Birceden,

cok gecmis olsun... Anne ve babacigina da Allah rahmet eylesin yerleri mekanlari Cennet olsun ins sana da rabbim Sabirlar versin. Bizim 3-4 sene onceki topigimizin temel tasi gizemli83 nicki arkadasimizin da kanser nedeniyle yumurtaligindan biri alinmisti ve hatta dogumda rahminin alinma durumu vardi cok sukur saglikla kizini kucagina aldi...Sakin umudunu yitirme kendini iyi hissetginde tekrar baslayin tedaviye. Sevgiyle sarildim...:79:

What Happens After an Embryo Transfer?

Once you complete your embryo transfer, you will have approximately 1½ weeks to wait before a pregnancy can be detected. The following tables outline an approximate timeline for what happens during a successful pregnancy after a 3-day transfer (3dt) and a 5-day transfer (5dt).

3-Day Transfer

Days Past
Transfer (DPT) Embryo Development
One The embryo continues to grow and develop, turning from a 6-8 cell embryo into a morula
Two The cells of the morula continue to divide, developing into a blastocyst
Three The blastocyst begins to hatch out of its shell
Four The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus
Five The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation
Six Implantation continues
Seven Implantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop
Eight Human chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream
Nine Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Ten Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Eleven Levels of hCG are now high enough to detect a pregnancy

5-Day Transfer

Days Past
Transfer (DPT) Embryo Development
One The blastocyst begins to hatch out of its shell
Two The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus
Three The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation
Four Implantation continues
Five Implantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop
Six Human chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream
Seven Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Eight Fetal development continues and hCG continues to be secreted
Nine Levels of hCG are now high enough to detect a pregnancy

Embryo Transferinden Sonra Neler Olur?

Embryo transferi tamamlandiktan sonra hamileligin tespiti icin yaklasik 1,5 hafta kadar bekleme sureniz var. Asagidaki tablolar da saglikli bir hamilelikte 3.gun ya da 5. gun transferinden sonra neler oldugunu gostermektedir.

3. Gun Transferi

transferden sonra gecen gun - Embryo daki gelisim

1. gun: Embryo gelismeye devam eder ve 6-8 hucreden "morala" statusune gecer
2. gun: Morala bolunmeye devam eder ve "Blastocyst" olur.
3.gun: Blastocyst embryo kabugunu kirmay baslar
4. gun: Kabugu kirilmay devam edip kenini Rahim duvarina tutundurmaya baslar
5. gun: rahimde daha derinlere giderek tutunma saglanir
6.gun: tutunma devam eder
7. gun: tutunma tamamlanmistir, tutunan hucreler sonunda plesanta olacaklar ve fetus olusmaya baslar.
8.gun: HcG hormone kana karismaya baslar
9.gun: fetus olusmaya devam eder ama kanda HcG hala gizlidir
10. gun: fetus olusmaya devam eder ama kanda HcG hala gizlidir.
11.gun: HcG duzeyi hamileligi tespit edebilecek kadar yukselmistir.

5. gun Trasferi
Transferden sonraki gun _embyo gelisimi

1.gun: Blastocyst embryo kabugunu kirmay baslar
2. gun: Kabugu kirilmay devam edip kenini Rahim duvarina tutundurmaya baslar
3. gun: rahimde daha derinlere giderek tutunma saglanir
4.gun: tutunma devam eder
5. gun: tutunma tamamlanmistir, tutunan hucreler sonunda plesanta olacaklar ve fetus olusmaya baslar.
6.gun: HcG hormone kana karismaya baslar
7.gun: fetus olusmaya devam eder ama kanda HcG hala gizlidir
8. gun: fetus olusmaya devam eder ama kanda HcG hala gizlidir.
9.gun: HcG duzeyi hamileligi tespit edebilecek kadar yukselmistir.

Arkadaslar bu tablo cok onemli gordugunuz gibi embryolar hemen transfer sonrasinda tutunmuyorlar. tutunma 5.gun gibi gerceklesiyo oncesinde hazirlik sureci yasaniyor. Ben buna gore sekillendirdim tutunduklari gun daha fazla dinlenmeye ozen gosterdim. umarim yardimci olur sizlere de...Keske daha once yazmak aklima gelseydi

paty cok tesekkur ederım destegın ıcın benım ılk tup bebek deneyımımdı ve o kadar cok sıkısmıstım kı ayaklarımı kaldırıp çatal a bıle atamayacaktım bır bardak kadarını bosaltmama ızın verdıler ama transferden 15 dk sonra sankı o ıdrar beynıme yuruyordu ve ben altıma koyulan surguye dakıkalr gecmesıne ve kendımı zorlamama ragmen yapamıyordum. bu tamamen psıkolojık bır durum ben o rahatlıga gelemedım ve artık idrar böbreklerımden butun vucuduma yayılıyor benı öldürüyor lütfen bir şeyler yapın dedıgımde acilen sonda taktılar ve de dezenfekte ettık dedıklerı halde ıdrar yolu enfeksıyonu oldum. ve ıdrarım bır kac gun sonra asırı kokulu ve garıp tarıfsız agrılar(kı ben bunun ıdrar yolu enfeksıyonu degılde transfer ve kullanılan ılaclardan oldugunu dusunuyordum dr uma sorunca anladım dolayısıyla ılacı da gec kullanmıs oldum belkı de tutunmamasının nedenı enfeksıyon da olabılır dıyorum. evde oyle hep yattım dıyemem ıste bu yuzden kendımı sucluyorum dondurulmusumda ıse bu kez kesınlıkle hep yatacagım bu kez de boyle yatacagım.

Sevgili Birce dilerim Yüce Rabbim sana da eli ayağı düzgün sağlılkı hayırlı salih insanlardan bİR evlat nasip eder senin de yüzünü güldürür sana da annelik nimetinden hayırlı ıle nasip eder..

mustafa acet dıye bır dr varmıs memorıalde ve pek cok kısı de ondan cok memnunmus kendısı docent olunca medıpol e gecmıs ve yıne medıpol uzerınden arastırdıgım formlarda da gayet basarılı bu doktoru da arastırdın mı veya bır bılgın var mı? hala arastırıyorum medıcana ömer faruk vanlıoglu,prof.teksen camlıbel var,selman laçin,ulun uluğ hep tavsiye edilen ısımler..öff.. ne yapacagımı bılmıyorum.. bruksel tup bebek merkezınde yucel beyle gorustuk fakat nedense bıze merkez cok soguk ıtıcı geldı dr da merkeze deısınamadık sımdı dıyorum acaba oraya mı gıtseydık?ama şimdi dondurulmu 1 tane embrıyom var hazıran reglısınde onun ıcın gıdcegım olmazsa yenı arayıslara gıdecegım. o kadar ümitsizim ki şimdiden yeni dr lar arastırıyorum aklıma yatanlardan oncelıklı nur hanım ve mustafa acet

İnşallah mutlu haberi alırsın..

çok üzüldüm Celina inşallah bir dahakine pozitif sonucları beraber alırız..

celina senin ilk denemende mi kimyasaldı bi de sana tek emriyo mu transfer edildi kalitesi nasıldı ?

Canım ilk denememde kalbi atmadı düşük oldu bana iki tane transfer edildi kalıtelerı ıyı dendı ama bır derecelendırme ya da rakam soylemedıler ben de sormayı akıl edemedım acıkcası

amin canım...amiiiinnn..okadar içten diliyorum ki bunu...hiç tanımadığım bilmediğim insanlardan dua almak öyle mutlu ediyorki beni, sana ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Allah hepızın yardımcısı olsun...sevgiler...

Hayirlisi olsun canim hamis haberlerini bekliyoruz insallah idrar testi yaptinmi?

Kusura bakma canim ancak girebildim.5 mayista beta testim yapildi 237,pazartesi gunu yine gidiyorum kismetse bakalim transferden sonraki 20.gunumuz :)) Allah hepimize anne olmayi nasip etsin hayirlisiyla...simdiden anneler gunumuz kutlu olsun canim...

mustafa acet dıye bırını tanımıyorum ben ısmını hıc duymadım.daha doğrusu medıpole hıc bakmadım.arastırdıklarımızın arasında olsaydı yada ısmı gecseydı mutlaka hatırlardım. jınemed teksen camlıbel cok sağlıklı degıl.yaptıgım araştırmalar sonucu adamın neredeyse hıc bos vaktı yok ve açıkçası gıden bır kac kısıde memnun kalmamıştı bruksele gecmıslerdı. bruksel tüpte yücel bey araştırdıklarımız arasındaydı.tercıh edebılırsın.ama tabı senın ıcıne sınmedıyse yorum yapamayacgım. dedıgım gıbı eger cok tereddütte kalırsan sana uc yer onerebılırım,memorıal,bruksel,bahcecı...bızım tercıhımız memorıal ve semra hanım oldu...kesinliklee pişman olmazsın...eger benden bır tavsıye ıstıyorsan memorıal semra hanım derım başkada bısey demem :)

tesekkur ederım yanıtın ıcın ben de gunlerdır her gunumun 3 saatını forumlrda dolasarak gecırıyorum ve seenekler arasında yıne yucel karaman ve semra hanım var ılk sırada tabı mustafa acet te aklımın bır kosesınde.. oncelıkle yucel beye belkı de haksızlık yapmıs olabılırm cunku adam ısınde profosyonel bırısı kalkıpta bızı kucaklayacak degıl ya ama aynı sogukluk semra hanım da da mevcutVıdeolarında ızledıgım kadarıyla)sanırım zamanla tektıp yuz ıfadesıne bürünüyorlar..ama Memorıal dede Nur Dokuzeylul denen doktoru da cok sevdım yıne vıdeo konusmalarından. Doktorumun takıpten transfere kadar her anda benımle bırebır ılgılenmesı basarıyı etkıleyecegını dusunuyorum. semra hanım yogunluktan dolayı bunu yapamıyordur sanırım belkı nur hanıma gıtmek lazım.. sevgıler.. [önce mayıs ayında dondurulmusumu deneyeyımde olmazsa ondan sonra dınlenme sonrası gorusmeye gıdecegım semra ya da nur hanımla.. ]

Kızlar çok şükür keseyi bugün gördük 2hafta sonra kalp atışlarını kısmetse duyucaz darısı bekleyen bütün arkadaşlarımıza :))

Kızlar nerelerdesiniz yaa bebişleriniz nasıl sayfamızı çok ihmal etmeye başladık ....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…