Doğru diyosun haklısın canım işte insan alışana kadr zaman geçio Rabbim bebişlere sağlık versin de hepsi olur ...Canım artık bekar değiliz evliyiz. Bekarken herşey o kadar kolaymışki, aklında olan tek şey adet tarihin. Oldun bitti tamamdır. Ama şimdi öylemi. Ben kürtaj oldum 4 ay önce. Kürtaj kararı alınana kadar 5-6 tane doktora gittim. Hepsi vajinal muayene etti. Aynı gün içinde defalarca çatala çıkmış berbattı. Ama yapılması gerekiyordu yapıldı. Bazen mecbur kalıyoruz canım. Hayatımızın geri kalanında aynı testleri, aynı muayeneleri çok kez yaptırıyo olucaz. Alışmamız lazım.
Canım toksoplazma testini yaptır ıgm ve ıgg ... Bu hastalık çiğ et kedi köpek hatta iyi yıkanmamış sebzelerden geçio ... Benim hastalık negatif çıktı şuan ama daha önce geçirmişim o yüZden bağışıklığım kuvvetli çıktını da büyük şans hamilelikte seni korumuş oluyor aşı yaptırmış gibi ..kızlar çiğ ete dokunmak sakıncalı mı? eldivenle tavuk sote yapsam ne olur
Asilem; dün dokturum bana da söyledi..Eldiven kullan veya çok iyi yıka dedi,ben zaten eldiven takmıştım geçen..Çğ ette bir miktop varmış,çabuk geçermiş ..
Birde dışarda salata yeme dedi,iyi yıkanmadığından mikrop kapabilirsin dedi,hamile olduğumuz için hep dikkat dikkat ...
Ben ilk hamileliğimde hiçbişeye dikkat etmiyormuşum onu anladım,folik asit bile kullanmadım ...
Muayenehane mi özel hastane mi yoksa devlet mi? Hepsinin internetten telefonuna ulaşabilirsin canım ... Ayrıca eski yaşadıklarından da etkilenmiş olabilirsin piskolojik olabilir yani sıkma canını ama seni çok rahatsız ediyorsa kalk git kontrol ettir ... Zaten aynı ay içinde olan kontrollerden ücret de almıyorlar hem alsalar nolucak senin Can'ın evladın ... Sen ilk önce ara doktoru numarasını bulamazsan ya en yakın hastaneye git ya da kendi doktoruna görün ... Hadi güzel haberlerini bekliyorum
Merhaba arkadaşlar, benim gibi ne kadar evham yapan anneler var :'/
P.tesi kontolüm var şimdiden Yusuf yusuf oldum
canım umarım bebeğim seninledir başka dr a da gitkızlar moralim çok bozuk bebeğim benimle değilmiş. değerim 203 den 243 e çıkmış dr dış gebelik yada kimyasal gebelik dedi öğrendiğimden beri ağlıyorum
yaa sormayın tartıda pek değişiklik olmamasına rağmen karnım 5 aylık gibicanım göbek çok normal ben 49 kğ ile hamile kaldım göbeğim dümdüzdü şuan 5 +4 hala 49 kilodayım fakat göbek sanki 3 aylık hamileyimkullandıgımız foli asit haptan diye düşünüyorum
canım yaa yat dinlen hemen dr a gittin mi ilaç iğne vermesi lazımkızlar çok mutlu bir şekilde bugun pıtırcığımın kalp atışını duydum diye haber verecektim size ki eve geldim tuvalete girdim kanamam olduğunu gördüm aynı adet kanaması gibi geldi tuvalet kağıdına kırmızı bordo koyu kıvamlıhemen doktorumu aradım. istirahat verdi kasık sancısı parça düşmesi olursa ara dedi sabah durumundan haberdar et yarın seni görmem gerekebilir dedi. çok üzgünüm kızlar ikinci bebeğimi de mi kaybediyorum Allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah.
kanama falan yok ama ağrı bende de var dr normal dediselamlarr..yaşadığım iki gebelik kaybından sonra 3. kez hamileyim..SAT 15 ağustos..kısmet olursa da mayıs görünüyor 9 ayın sonu..fakat ben o ayları hiç düşünemediğimden buralara yazmayı asla düşünmemişken sizlere bi soru sormak için aranıza katıldım arkadaşlar..ben iki gebelik yaşadım ikisinde de lekelenme yaşadım..ikisini de kaybettim..şu an yine lekelenme yaşıyorum ve kasık ağrılarım diğer gebeliklerimden fazla gibime geliyor..şu an 6. haftadayım..bu haftalarda sizde de bıçak saplanmış gbi ağrılar oluyor mu? tecrübelerimde böle bişe olmadığı için yine korkular içindeyim..zaten psikolojim de iyi değil kayıplardan dolayı..kese falan göründü ama hep aklımda kalp atışı alamaıycağım düşüncesi var..yenemiyorum..sizler ne durumdasınız?
hamileyken günde 400mg folik asit almak gerekiyor folic plus ın 3 tanesi 400mg içeriyor yani 3 tane kullanmalısın ister her öğünde bir istersen bi öğünde 3 taneKızlar aklıma birşey takıldı şimdi ben ilk doktora gittiğimde bana folik asit kullanma, biz amerikalı mıyız zaten iyi besleniyoruz falan dedi, ancak ben bununla yetinmeyip başka bir doktor arkadaşıma sordum günde 3 tane folic plus al dedi, sonra bununla da yetinmedim :) bi de doktor ablamız var ona sordum o da abartma günde 1 tane yeter dedi :) şimdi merak ediyorum sizler günde kaç tane folic asit alıyorsunuz ?
canım ben sata göre 5+0 da gittiğimde 5,6mm idi kağıtta hiçbirşey yazmıyordu dr daha 4 haftalık bile değil dedi 3 gün sonra yani sata göre 5+3 te gittim 11.86 olmuş kese ve hafta olarak 5+0 olarak gösteriyordu, belli bir ölçünün üzerine çıkınca tarih veriyor cihaz 3 günde yakalamış haftasını senin de öyle olur merak etme kesen kaç mm idi?bayanlar ben bgn dr gittim keseyi gördü dr ama henüz bebek görünmedi , bir sorun yok dedi yuvarlak düzgün kese
kalp atışı için 11 ekim verdi ben sabırsızlanıyorum 1 hafta sonra gitsem duyulmaz mı
Ayrıca daha önceki gebeliğimde kese için gittiğimde ultrason kağıdında 4 +4 günlük olduğu yazıodu ama bunda bgn hiç bişey yazmıo neden acaba tam olarak kaç hafata gün anlaymadım
üzüdüm canım umarım en yakın zamanda tekrar hamile kalır ve kucağına alırsın bebeğinikızlar bukonuya çok sık geliceğimi düşünüyodum ama malesef düşük yaptım .. Umarım sizler bebeğinize kavuşursunuz bizim için dua edin .. Allah'a emanet olun ..
canım benim sat a göre 5+3 ken ultrasona göre 5+0 ken 13460 çıktı değerlerin yükselişi kişiden kişiye değişebilirkızlar ben şuan 5+4 haftalığım ve en son kan değerim 24877 sizin kaç ?
allahım kimseye yaşatmasın bu durumuben ilk bebeğimi 24 haftalık normal doğurdum ama plasenta gelmeyince kürtaj oldum çok sinir bozucu bir işlem epiduraldim bir daha kürtaj olsam anestezi olmak isterim Allahım yaşatmasın.
aaaaaaa kendi kendine kuruyorsun hayatım lekelenme yok birşey yok nerden kapıldın bu fikre bebişin seninle rahat olkızlar günaydın
galiba ben de kaybettim miniğimizi
ne mide bulantım ne koku hassasiyetim var malsef
ama daha lekelenme gelmedi,içten kanama falan olbilir mi
hayırlı olsun aramıza hoşgeldinkızlar bende 4 gün önce gebelik testi ile iki çizgiyi gördüm :) son sat 13 ağustos bu tarihe göre 6+1 haftalık hamişim
canım kese görünmesi olayı biraz değişik...normalde 1500 ün üzerindeyken görünür diyorlar ama benimki sata göre 5+0 ken üstten görünmedi vajinalden göründü 5&mm idi değerim de 4878 di, sata göre 5+3 te gittim o zaman yukardan göründü kese değer 13460 tı ama kese 2 katına çıkmıştı...yani bebiş ilk zamanlar haftasına göre küçük görünebiliyor ultrasonda görünmüyor ama kısa zamanda boy atıp haftasına yetişebiliyor...ama seninki cumaya kadar yeterince büyür benceKızlar sata göre 5+4deyim, dr randevumuzu perşembe demiştim ama eşimi arayıp pardon o zaman doluymuş cuma öğleden önce diye saat vermişler. Dr a gittiğimde 5+6 olacağım inşallah, beta hcg önceki gün 4000lerin başındaydı, kese görünür mü sizce Cuma günü :44:
valla kullandığımız vitaminler yüzünden böyle oluyor bence benimde öle bir sıkıntım var kuru kayısı incir le çözmeye çalışıyorumArkadaslar bir konu sorucam transferim olduktan bu yana hep kabizim diskimi yaparken kaniyo korkuyorum bir sorun mu var acaba:18:
relaksss,dont panicMerhaba arkadaşlar, benim gibi ne kadar evham yapan anneler var :'/
evet canım çiğ etten anneye oradan da bebeğe bakteri geçebilir bunun sonucunda bebek hasta olabilir, hatta sucugu sosisi pişmeden yeme salamı da tüketme,eldivenle yapabilirsin yemeklerinikızlar çiğ ete dokunmak sakıncalı mı? eldivenle tavuk sote yapsam ne olur
Kızlar sata göre 5+4deyim, dr randevumuzu perşembe demiştim ama eşimi arayıp pardon o zaman doluymuş cuma öğleden önce diye saat vermişler. Dr a gittiğimde 5+6 olacağım inşallah, beta hcg önceki gün 4000lerin başındaydı, kese görünür mü sizce Cuma günü :44:
23 Eylül de kontrole giden arkadaşlar kaç gün sonra tekrar kontrole çağırdı doktor
kızlar, sağ kasığıma ve karnıma ağrı giriyor. bende korkmaya başladım, korkulu bir gün olacak galiba((
Kızlar biz bugün 7. haftamıza girdik. Şu ana kadar mide bulantım çok şükür hiç olmadı. Henüz işe başlamadım evdeyim o yüzden zaten üstümde sürekli bir miskinlik hali var. Hamileliktenmidir, yoksa evde boş durmaktanmıdır bilemedim. Arada kasık ağrım oluyor, ama öyle çok şiddetli değil. Ara ara vurup geçiyor. Göğüslerimde de öyle bariz belirtiler yok, ağrım sızım yok. En belirgin belirtim neredeyse tüm günümü tuvalette geçiriyor olmam. Sürekli tuvaletim geliyor. Çok fazla su içemiyorum, onun yerine içmemi tavsiye edebileceğiniz birşey varmı.
Benim şuanlık hissettiklerim bunlar. Sizlerde ne var ne yok ?
Doğru diyosun haklısın canım işte insan alışana kadr zaman geçio Rabbim bebişlere sağlık versin de hepsi olur ...
Canım toksoplazma testini yaptır ıgm ve ıgg ... Bu hastalık çiğ et kedi köpek hatta iyi yıkanmamış sebzelerden geçio ... Benim hastalık negatif çıktı şuan ama daha önce geçirmişim o yüZden bağışıklığım kuvvetli çıktını da büyük şans hamilelikte seni korumuş oluyor aşı yaptırmış gibi ..
Toksoplazma Allah korusun hamileler yakalanırsa bebekte sorun yaratabiliyormuş en güzeli testini yaptırmak ben et yemeği yaparken tek kullanımlık eldiven kullanıyorum ...
cnmm senin tsh yukselmistirm ilac alman lazim. hemen endokrine git tatlim.
Benimde ara ara kasık ağrılarım oluyor.bahsettiğin batma sabah oldu karnıma bıçak saplandı sandım.oğlumun ayakkanılarını giydirmek için eğilmiştim tam kalkarken içim gitti resmen.benimde psikolojim dağınık tüp bebek olduğu için hala kesin hamileyim diyemiyorum kese göründü kalp atışı için bir hafta daha bekleyeceğiz.hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz anne olmak zor çok zor.
sen hangi ildesin.sonuçta yasal hakların sözleşmelide olsan kadroluda sana verilmek zorunda.heleki hamile olduğunda işten çıkarma olursa iyi bir avukatla çok ciddi tazminatlar alırsın.yasal haklarının sonuna kadar arkasında ol canım.
benim hiç bulantım olmuyor bir kaç kere yazdım hatta burda oğlumdada hiç bulantı aşerme olmamıştı şimdide olmadı.hiç belirti yaşamıyorum sadece kasık ağrılarım oluyor ara ara oda iyiki oluyor yoksa hamile olduğumu bile unutuyorum bazen.
Canım benimde ince uzun hafif yan duruyordu değişmediyse:)canım umarım bebeğim seninledir başka dr a da git
yaa sormayın tartıda pek değişiklik olmamasına rağmen karnım 5 aylık gibi
canım yaa yat dinlen hemen dr a gittin mi ilaç iğne vermesi lazım
kanama falan yok ama ağrı bende de var dr normal dedi
hamileyken günde 400mg folik asit almak gerekiyor folic plus ın 3 tanesi 400mg içeriyor yani 3 tane kullanmalısın ister her öğünde bir istersen bi öğünde 3 tane
canım ben sata göre 5+0 da gittiğimde 5,6mm idi kağıtta hiçbirşey yazmıyordu dr daha 4 haftalık bile değil dedi 3 gün sonra yani sata göre 5+3 te gittim 11.86 olmuş kese ve hafta olarak 5+0 olarak gösteriyordu, belli bir ölçünün üzerine çıkınca tarih veriyor cihaz 3 günde yakalamış haftasını senin de öyle olur merak etme kesen kaç mm idi?
üzüdüm canım umarım en yakın zamanda tekrar hamile kalır ve kucağına alırsın bebeğini
canım benim sat a göre 5+3 ken ultrasona göre 5+0 ken 13460 çıktı değerlerin yükselişi kişiden kişiye değişebilir
allahım kimseye yaşatmasın bu durumu
aaaaaaa kendi kendine kuruyorsun hayatım lekelenme yok birşey yok nerden kapıldın bu fikre bebişin seninle rahat ol
hayırlı olsun aramıza hoşgeldin
canım kese görünmesi olayı biraz değişik...normalde 1500 ün üzerindeyken görünür diyorlar ama benimki sata göre 5+0 ken üstten görünmedi vajinalden göründü 5&mm idi değerim de 4878 di, sata göre 5+3 te gittim o zaman yukardan göründü kese değer 13460 tı ama kese 2 katına çıkmıştı...yani bebiş ilk zamanlar haftasına göre küçük görünebiliyor ultrasonda görünmüyor ama kısa zamanda boy atıp haftasına yetişebiliyor...ama seninki cumaya kadar yeterince büyür bence
valla kullandığımız vitaminler yüzünden böyle oluyor bence benimde öle bir sıkıntım var kuru kayısı incir le çözmeye çalışıyorum
relaksss,dont panic
evet canım çiğ etten anneye oradan da bebeğe bakteri geçebilir bunun sonucunda bebek hasta olabilir, hatta sucugu sosisi pişmeden yeme salamı da tüketme,eldivenle yapabilirsin yemeklerini
kızlar benim kese 5,6mm iken yusyuvarlaktı 3 gün sonra 11.86 olmuş ama böle uzun ince olmuş uzak mekiği gibi, dr birşey demedi gerçi ama sizin keseleriniz nasıl
Merhaba arkadaşlar, benim gibi ne kadar evham yapan anneler var :'/
Canim bende de ayni sorun var ...
Bir ay once yaptirdim 3.244 cikmisti....
Kadin doguma yarin alabildim randevuyu bakalim ne diyecek...
2 nin altinda olmasi daha iyiymis diyorlar ama bakalim :18:
Canm sen anteptemiydin.ne is yapiyosun
Benimde ara ara kasık ağrılarım oluyor.bahsettiğin batma sabah oldu karnıma bıçak saplandı sandım.oğlumun ayakkanılarını giydirmek için eğilmiştim tam kalkarken içim gitti resmen.benimde psikolojim dağınık tüp bebek olduğu için hala kesin hamileyim diyemiyorum kese göründü kalp atışı için bir hafta daha bekleyeceğiz.hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz anne olmak zor çok zor.
sen hangi ildesin.sonuçta yasal hakların sözleşmelide olsan kadroluda sana verilmek zorunda.heleki hamile olduğunda işten çıkarma olursa iyi bir avukatla çok ciddi tazminatlar alırsın.yasal haklarının sonuna kadar arkasında ol canım.
benim hiç bulantım olmuyor bir kaç kere yazdım hatta burda oğlumdada hiç bulantı aşerme olmamıştı şimdide olmadı.hiç belirti yaşamıyorum sadece kasık ağrılarım oluyor ara ara oda iyiki oluyor yoksa hamile olduğumu bile unutuyorum bazen.
Evet canım Gaziantep'te mimarım
cnm. tekrar uzun uzun yazmamayayim. bizim.topikte yazmistim. pazartesi gunu. bulabilirsen okur musun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?