2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
normalde de susayan bi insanım ama şimdi daha çok susuyorum kızlar acaba şeker filan mı çıktı bende. bu testi yaprtırmadım, siz nasılsınız susuyormusunuz, şeker tahlili yaptırdınız mı gerek oluyor mu

ben de hamile bir arkadaşımdan soluna yat diye duymuştum demek ondan. maşallah arkadaşına da o bebek nasıl çıkcak ordan :)

normal canım merak etme :) ben hamilelik öncesinde günde bazen 1 bardak yada hiç su içmiyodum ama artık başucumda bile şişe var geceleri bile uyanıp toplamda 1 lt su içiyorum (tabii sabaha kadar tuvaletin yollarını arşınlıyorum ) ben şeker tahlili yaptırdım hiç bişey çıkmadı herşey normal sanırım hamileliğe bağlı su olayı suyun zararı olmaz iç gitsin :)

Geçende konuşulmuştu ben hep sağa yatılmalı diye biliyordum ama tam tersiymiş. internette de sola yatılması gerektiğini söylüyor.
http://www........................./2012/01/hamilelikte-nasil-yatilir.html
Hamilelikte sağ tarafa yatmak riskli | Hamilemiyim Moda Sağlık Gebelik Kadın Sitesi - Melekler Mekanı

Son düzenleme:
ilk linkte hata veriyor bende buraya ekledim kızlar yazıyı..

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?

Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

Hayırlı olsun canım:) bende ilk hamileliğimde yatak ucuma ultrason koyup herdakka bakmak istiyorum diyordum)
Maşalllahh annesi hayırlı olsun :)

Benim eşimde kızıma hamileyken (çok hareketsiz bir bebekti son aylarda hergün sağlık ocağındaydık kalbini dinlemek için) el dobleri almaya karar vermişti. ciddi ciddi araştırmıştı almak için.

hangi marka folik asiti kullanıyorsun? ben ilk gebeliğimde solgar kullanmıştım şimdi folbiol kullanıyorum ama hiç bulantı yapmadı. başka birşey yapıyor olmasın?
minikler iyidir tabi ki maşallah onlara :)

folic-1 kullanıyorum bende çok küçük içimi kolay. kızımda elevit kullanmıştım hem içimi zordu hem de belli bir süre sonra tiksinti yapmıştı bende.

Beni listeden cikarta bilirsiniz arkadaslar bebegim gelismemis alicaklar

canım benim çok üzüldüm. kalp atımı yokmuydu gittiğinde anlamadım ben gelişmemiş derken ne demek istedin? Allah'ım yardımcın olsun. İnşallah tez zamanda sağlıklı bir bebeğe sahip olursun.

ben de hamile bir arkadaşımdan soluna yat diye duymuştum demek ondan. maşallah arkadaşına da o bebek nasıl çıkcak ordan :)

Vall canım bende hep sola yatıyordum, hatta oğlum rahatsız bile oluyordu içerde biraz üstüne yatıyordum cahillik aslında..

26 haftalık arkadaşım bebeğini kaybetti bu yüzden

Kiloya gelirsek 38. Haft ya girdik oğlum 4 kilo doğdu, sağlıklı sıhhatli olsunda zayıf olsun tek :)

teşekkür ederimm canımm çok rahatlattın , ben de gece uyanıp 1 litre su içiyorum , valla neymişiz biz

kızlar kilo aldınız mı ben 1 kilo aldım.göbeğim de vardı zaten hamile olduğumu anlayanlar oluyor

ben öldürülsün ya da tekme tokat dövülsün mü yazmışım iyi oku.sadece kendilerini bir şey sanmalarına,hastalarla ilgilenmemelerine,oradaki sekreterlerin adamın yüzüne bakmadan cevap verme zahmetine bile girmemesine, kızdım hala da kızıyorum..anlaşılan sen hiç bunları yaşamamışsın,ben öğrencilerime bile yapar mısın,eder misin,teşekkür ederim derken oradaki tıbbı sekreter ne halt sanıyo kendini ki bana cevap vermeyecek? Svmiyorsa yapmasın o işi..Doktoruz diye hava etmeyi biliyorlar tıp fakültelerinden beri,dr luk sadece hava atmak mı? Ben sırf nasılsın diye sordu,güler yüzle karşıladı diye 5 sene aynı dr a gittim..Sonunda başka yere gitti.. Sen dr la muayenedeyken başka bir dr gayet laubali tavırla senin muayeni sabote etse iyi ki geldiniz dr bey mi diyeceksin? Ben aynı durumu yaşadım,,ya da kalp ameliyatı olan babanı 11 kat merdivenle çıkartırsa aman genç dr düşünemedi mi diyeceksin başına gelmemiş belli gelse böyle ahkam kesemez ve de polemik yaratmaya çalışmazsın hele hele bebeğimle ilgili yorum yapmak sana hiç düşmez..Orada adamın sırası var tutuyor araya adam alıyor,tanıdık alıyor,bir şey soruyorsun cvp vermiyor bunlar olur mu peki sen bunu nasıl hak görüyorsun?Biraz gerçeklerle yüzleş..

Şöyle bir geçmişe bakarken mesajını gördüm, hemen hemen herkes istifra ediyor :)

Sende benim gibi niye olmuyor diye telaşa girmişsin. :) ama bak bebişlerimiz iyi şükür.. Rabbim tamamına erdirsin hepsini..

Kaç mm'di soranlar miyim? :)

Benimde bulantım yok şükür yalnız koku hassasiyeti başladı sigara kokusu yumurta kokusu dışında iyiyim

bir de acayip uyudum haftasonu devamlı yatasım geldi şuan işyerindeyim uyku yok şimdilik

haftaya perşembe tekrar doktora gidecem Allahım hayırlı haberler almayı nasip etsin hepimize

Arkadaşlar Merhaba, kısmetse eğer bende mayıs annesi olacağım. Sabahları bulantılarla uyanıyorum. İstifra ederken zorlanıyorum. İnş geçer kısa zamanda. çok zor.

evet canım ya çok şükür iyiymiş :) benim gebelik 9+4 haftalıkmış bebişimiz de 27,4 mm seni de tebrik ederim canım allah tamamına erdirir inşallah çok güzel bi duygu di mi pıt pıtları dinlemek ilk defa anne gibi hissettim daha çok sevdim bebeğimi, arkadaşım da duygusal bağ yüklemesi tamam vatana millete hayırlı olsun diyor :))

Arkadaşlar Merhaba, kısmetse eğer bende mayıs annesi olacağım. Sabahları bulantılarla uyanıyorum. İstifra ederken zorlanıyorum. İnş geçer kısa zamanda. çok zor.

İlerleyen haftalarda gerçekten geçiyor benim bu hafta az bulantım oldu diye ödüm koptu :)) halbu ki normalmiş

kızlar kilo aldınız mı ben 1 kilo aldım.göbeğim de vardı zaten hamile olduğumu anlayanlar oluyor

eveeetttt hem de bi sürü şu an 2,5 gibi fazlam var ama 3. ayı doldurmaya az kaldı ya çok sağlıksız şeyler yemiyorum bundan sonra dikkat edicem artık yanaklarım da tontişleşince sevimli olmadım da değil hani :)

Oy maşallah evet yaçok garip bi duygu :)))) amin amin :)))

Ama bak buraya yazıyorum mevlam nasip ederse Nisan'ın sonuna doğru doğururum ben :) inşallah o günleri de görürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…