2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
hoşbulduk :) bugün işe başladım rapor almıştım nöbetteyim nasıl uykum var nasıl uykum var :S Allah yardım etsin :)

Bende hep istemişimdir 2 yıl emzirmh ama sadece 4 ay emdi :) baz sorunlardan dolayı sütüm pek olmadı da

İnşallah bunda becerebilirim.

Kızına da mevlam şifa versin.

Insaellah bol bol emzırırsın.
-bılıyorsundur- aklından cıkarır (emzıremedıgını) emzirirsin bol bol.. ınsaellah sutun de artar.

kesınlıkle... Esım benı ölmüs bı halde bıle tasıdı kontrollere kadar o kadar bıtap dusmustum..
SAnkı omzumda tonluk yuk varmıs gıbı kalkamadıgımı bılıyorum yıyememek..yer yemez cıkarmak.. gunde hıc sasmaz 7-10kere 9 ay boyunca cıkarmak.. her sabah ne kadar kraker-erken kahvaltı kuralına uysam da saframı dokene kadar kusmak..
neler neler... ama almadım o ılacı.. adı bıle gecmedı doktorla aramda..
Valla "dayanamayacak olanlar da ne yapsın" dıyorum aynı zamanda.
Benım acı-agrı esıgım cok yuksektır dayanıklıyımdır.. depolar falan full ama ben bıle o kadar dustum..
Ne denır kı.
Rabbım evlatlarımızı korusun..gerısı teferruat

zaten anne olan bılır-anne olunca anlarsınız
sız hıc bıseysınız..HIC
Rabbım korumasa 1 saat bakamayız onlara.

Merhaba Mayıs Anneleri bir sorum olacak
8+2 günlük hamileyim doktorum benden hiç detaylı kan tahlili istemedi
doktorunuz sizden istedimi
yada kaçıncı haftada detaylı kan tahlilleri yapılıyor

merhaba canım 9 ay boyunca sürdümü senin bulantı. ben 12 haftada biter diye seviniyorum ama gözüm korktu valla.
bende bünye olarak dayanıklıyımdır ama bu 2. hamilelik beni çok yıprattı çok zor geçiyor.

Canım ben keseyi görmeye gittiğimdw birsürü test istedi.
Tam kan sayımı, açlık şekeri, tiroid, rubella, toxoplasma, idrar testleri, smear hepsi yapıldı. Hatta tiroid değerlerim yüksk çıktığı için ilaca başladık.

Bunların en azından bi kısmını yapmış olmaları gerekiyordu. Bir araştır başka doktora felan sor istersen canım.

Sevgili anneciğim,

Henüz beni görmediğini biliyorum. Aynı zamanda ne kadar merak ettiğini de…Aslında bende seni merak ediyorum. Seninle ilgili bazı konularda fikir sahibi oldum diyebilirim. Ne yersin, ne içersin biliyorum çünkü senden besleniyorum. Neye ne tepki vereceğini de az çok biliyorum. O yüzden doğduğumda ve büyüdüğümde seni üzmemek için elimden geleni yapacağım. Ama ne olur sen de ufak tefek yaramazlıklarıma kızma, beni dövme. Bir şeyleri kırdığımda beni cezalandırma. Ben seni hep seviyor olacağım. Bana en kızgın olduğun zamanlarda bile sen de beni seversin değil mi anneciğim?

Canım annem, biliyor musun? Dün babamla benim geleceğim hakkında konuşuyordunuz. Benim sizinle ilgili bütün kaygılarımı sildiniz aklımdan. Ama geleceğim ile ilgili bir sürü soru geliyor aklıma ve bir sürü de endişe…
Çok huzurlu hissettim kendimi. Sizi dinledim can kulağı ile. Bana olan sevginizden bahsediyordunuz. Hatta babam ile geleceğimi planlamaya başlamıştınız bile. Bu beni nasıl mutlu etti anlatamam. Babam bir ara elini senin karnına koydu. Ne sıcak eli vardı babamın. Ve ne büyük bir sevgiyle okşadı beni… Biliyorum babamla gelecekte de çok iyi anlaşacağız, ben babamla gelecekte her konuyu rahatlıkla konuşabileceğim. Her şeyimi anlatabileceğim. Ne mutlu bana…

Canım babam benim. Babam bir kaygısından bahsetti anneciğim. Dedi ki: “karıcığım dünya her gün biraz daha kötüye gidiyor. Acaba iyi mi ettik çocuk sahibi olmakla? Ona istediğimiz geleceği sunabilecek miyiz?” Anneciğim ben nasıl bir dünyaya geleceğim. Dünya o kadar kötü mü? Yaşam o kadar zor mu? İnsanlar savaşıyor, cinayet işliyor diyordunuz. Savaşmak ne demek? Cinayet nedir? Oksijenimiz kalmamış.

Peki, bu oksijen bizim için bu kadar önemli mi? Küçük çocukları organları işçin kaçırıyorlarmış anneciğim. Siz beni hep koruyacak ve bana kötülüklerin üstesinden nasıl geleceğimi öğreteceksiniz değil mi?

Ben çok korkuyorum anneciğim. Bu kadar kötü şeyler varsa bu dünyada, bunu kimse niye düzeltmeye çalışmıyor? Ben dünyaya geldiğimde, büyüdüğümde bunları düzeltebilirim değil mi? Bana erdemli bir insan nasıl olur öğretirsiniz değil mi anneciğim? Ben hiçbir şeyi bilmiyorum. Bana iyiyi, doğruyu, güzellikleri, insanlık için faydalı olmayı öğretirseniz, ben faydalı olabilirim değil mi anneciğim?

Anneciğim arada babamla tartıştığınızı duyuyorum, bu beni çok üzüyor ve korkutuyor. Ben doğduğumda bu tür tartışmaları yapmayacaksınız değil mi? Çünkü ben sizin birbirinizi hep sevmenizi istiyorum. Kavgalar etmenizi değil, sevgiyle kahkahalar atmanızı istiyorum.
Sabahları benimle sohbet ediyorsun ya, en eğlenceli anlarım o zamanlar. Arada da masallar okuyorsun, şarkılar dinletiyorsun bana.

Ninniler söylüyorsun şimdiden. Doğduğumda da anlat o masalları bana anneciğim. Ninniler söyle o güzel sesinle. Göğsüne başımı koyup dinleyeyim senin o güzel masallarını, ninnilerini. Sımsıkı sar beni, uyut anneciğim dünyanın en güvenli yerinde, senin kucağında huzur bulayım, kokunu sindireyim içime…

Seni kimse ile paylaşmak istemiyorum. Bazen çok kıskanıyorum seni anneciğim. Benim senin karnımda olduğumu unutuyorsun. Aslında anlıyorum, gün içinde yoğun işlerin var be bana her zaman vakit ayıramıyorsun. Benim varlığımı unutup da başkaları ile ilgilendiğinde seni çok kıskanıyorum. O zamanlarda ben de hafif bir tekme atıyorum. “Ben buradayım” diye. Sen de hafif bir çığlık atıyorsun. Umarım canın acımıyordur? Acıtıyorsam özür dilerim. Sadece seni çok seviyorum ve paylaşamıyorum. Yalnız benimle ilgilen istiyorum. Ne olur kızma bana anneciğim.

Canım annem, seni daha tanımadan çok seviyorum. O kadar sıcak ve şefkatlisin ki. Hep benim iyiliğimi düşünüyorsun. Her gün heyecanım artıyor. Neden biliyor musun? Her gün, bir gün daha azalıyor sana kavuşmam için. Ne zormuş dokuz ay beklemek.

Daha çok var mı anneciğim? Ne zaman kavuşacağız birbirimize. Babamı da, seni de çok merak ediyorum. Siz de beni merak ediyorsunuz değil mi? Aranızda konuşurken duydum. Babam “bana benzeyecek” diyor. Sen de “bana benzeyecek” diyorsun. Kime benzeyeceğimi bilmiyorum ama sizin gibi anne babam olduğu için çok mutluyum. Hanginize benzeyeceğimi bilmesem de gelecekte sizi örnek alacağım. Sizin gibi olmaya çalışacağım.

Canım anneciğim, daha aklımda milyonlarca soru var. Hepsini de öğrenmek istiyorum. Ben bu soruları sorduğumda, saçma bile gelse, bana sıkılmadan cevap verirsiniz değil mi? Her şeyin doğrusunu sizden öğrenmek istiyorum. Çünkü size sonsuz güveniyorum…
Anneciğim, babacığım, beni dünyaya getirmeye karar verdiniz. Bunu ben istemedim. Nasıl bir yer olduğunu da henüz bilmiyorum. Ama beni her zaman koruyacağınızı bildiğim için çok mutluyum…

Sizleri çok seviyorum…

Heyecan ve merak içerisinde sizlerle kucaklaşmayı bekliyorum…

Doğmamış bebeğiniz…

Sağol canım.

Bursadayım ben. Bi tane olumsuz dr tecrübesi yaşadım onun travması sürüyor.
Bu hafta içi baska bi dr a gideceğiz inşallah ondan memnun kalmak istiyorum.. :)
Aynı hastanede dr değiştirmek ayıp olur mu sizce? Memnun kalmazsam başka tavsiye edilen drlar var da o hastanede, onlara gitmek isterim..

Memnun kalmadığım dr un verdiği antibiyotiği buradaki konuşmalar neticesinde kullanmama kararı almıştım ve hiç kullanmadım. Progestan ve elevit kullanıyorum bunları da o dr vermişti. Dr a gitmeden önce eczaneden kendi aldığım folic plus ı kullanıyordum, dr elevit verince bıraktım. Tabii gideceğim dr a bu kullandığım şeyleri söyleyeceğim belki bıraktırır belki devam der bilemiyorum.. Demirim çok eksik çıkmıştı tahlilde o yüzden elevit verdi o dr.. Başka demir eksikliği olanlar var mı ve neler kullanıyorlar acaba?..

Bu harika bi yazı. Bayıldımmmmmm.

kızlar bugun doktora gittim kontrole.8+1 haftalık olduk.boyumuz 1.71 cm olmuş.bi kalbi atıyo heyecandan ben ölçektim nerdeyse 168 atıyo:) herşey normal dedi.içim rahatladı.ikili tarama için tarih verdi ama benim hastanede ücretli.hiç izmirde yaşayan ve ikili tarama hakkında bilgisi olan varmı yaptırabileceğim yer hakkında

merhaba arkadaşlar.
uzun bekleyişler sonrası çok şükür hamileyim.
nasip olursa mayıs annesiyim.rabbim cümlemize sağlıkla sıhhatle geçirebileceğimiz hamileleik nasip etsin.

bende aynen öyleyim geceleri bi tuvalete bi mutfağa gidiyorum, hamilelikten kaynaklanan bişey bence normalde gece hiç kalkmazdım çünkü

Beni listeden cikarta bilirsiniz arkadaslar bebegim gelismemis alicaklar

Allah en kısa zamanda yeniden bu heycanı sana yaşatsın çok üzüldüm inan

Arkadaşlar Merhaba, kısmetse eğer bende mayıs annesi olacağım. Sabahları bulantılarla uyanıyorum. İstifra ederken zorlanıyorum. İnş geçer kısa zamanda. çok zor.

hayrılı olsun, atlatırsın en kısa zamanda inş

gözün aydın canım kalp atışlarınıda duyarsın inş hayırlısıyla

hayırlı olsun sağlıkla kucağımıza almayı da nasip etsin Allah inş

ağlattın beni ya zaten herşeye ağlıyorum çok güzel bi yazı gerçekten

maşallah canım gözün aydın

Kalp atislarini dinlemeye gittik ve kocaman bi kese ama bos kurtaj dedi doktor cok uzgunm
Geçmiş olsun içini ferah tut bir sebebi var muhakkak. Allah en kısa zamanda sağlıkla tekrar bebeğini nasip eder inşaallah

canım çok geçmiş olsun 9. Haftandaymışsın hiç bir belirti falan yaşamadın mı , ya da dr fark etmedii mi böle bi anda , allah sabır versin cnm
Belirtisi yok bunun maalesef normal gebelik belirtileri aynen devam ediyor artık kese düşeceği zaman belirtiler kaybolup kanama başlar.
Ben de iki sefer yaşadım doktor geç döllenme olabilir diye kese belli bir ölçüye gelene kadar bekliyor.

Kalp atışlarını duymuştun galiba yanlış hatırlamıyorsam. aslında istemesi lazım. kalp atışlarını bekliyorlar genelde tahliler için.

Benım annem de ablam da tum hamılelıklerınde aynı -fena- olmusler.
gozun korkmasın cunku hakıkaten buyuk bı cogunlugu en gec 12-16haftada bıtıyor.
Insaellah senınkı de oyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…