Benimde bulantım yok şükür yalnız koku hassasiyeti başladı sigara kokusu yumurta kokusu dışında iyiyim
bir de acayip uyudum haftasonu devamlı yatasım geldi şuan işyerindeyim uyku yok şimdilik
haftaya perşembe tekrar doktora gidecem Allahım hayırlı haberler almayı nasip etsin hepimize
kızlar merhaba benimde sonradan aklıma geldi mayıs anneleri başlığına bakmak :) herkes için hayırlısını diliyorum bakalım mayıs ilk hafta bekliyoruz ama daha cok erken düşünmek için öncelikli olarak ikili tarama testimiz var umarım güzel atlatırız :)
Arkadaşlar Merhaba, kısmetse eğer bende mayıs annesi olacağım. Sabahları bulantılarla uyanıyorum. İstifra ederken zorlanıyorum. İnş geçer kısa zamanda. çok zor.
canım keseyi gördükten sonra bidaha hch ye neden bakıyolar anlamıyorum tedirgin ediyolar böyle insanları benim dr um iki kez baktı biri ilk öğrendiğimde 66 dı. ikinciside iki gün sonra 170 idi. birdahada hiç bakma gereği duymadı. geçen hafta keseyi gördük bu hafta kalp atışı duyduk. yani neden böyle huzursuzluk çıkarıyolar anlamıyorum.. bence takma öyle şeyleri gayette normaldir.
Geçmiş olsun canım ne oldu tam olarak doktor ne dedi
inşlh hcg değeride yükselmekkk yolunda ilerlemiştir bacım hayırlısıylaaa güzel haberler alırsınız inşlh
kalp atislarini dinlemeye gittik ve kocaman bi kese ama boskurtaj dedi doktor cok uzgunm
Beni listeden cikarta bilirsiniz arkadaslar bebegim gelismemis alicaklar
ilk linkte hata veriyor bende buraya ekledim kızlar yazıyı..
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.
Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.
Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
Kalp atislarini dinlemeye gittik ve kocaman bi kese ama boskurtaj dedi doktor cok uzgunm
canım benıde strese soktu sorma :) ıkı gun boyunca hep aklımdaydı. bugun hcg 7000 den 13000 e cıkmıs. keseyede tekrar baktık 7.8 mm olmus yolk sac oluşmuş. haftaya gel kalp atıslarını duyalım. 6 haftalıkmışım. şükürler olsun. bıraz olsun rahatladım..
eminem_59 cok gecmıs olsun..
Rabbım uzuntusune alıstırmadan saglıklısını tekrar nasıp etsın
hanımlar kızımın son uc gundur, goruntude hafıf pamukcuk ama pamukcuk nasıl olur dedırten, agzında dokuntuler vardı.
Alerjık bı bunyesı oldugundan doktora gıdelım dedık.
"pamukcuk" dedı doktor...yenıdoganken bıle olmadıgı ıcın hafıf gulumsettı bu durum benı.
Uzuntuden oldugunu su kesme donemınde gorebılıyoruz dedı...hayırlısı.. bugun 6 gundur emmıyor.
zaten 2yasında o sebeple kadesını ıstemıstık ama ıste 2yılın alıskanlıgı...
ben de cok zorlandım...emzırmek muthıs bısey----goreceksınız.
selam,ben dramamine kullanıyorum günde 1 tane alsam rahatlatıyo beni,hatta doktorum günde 3 kere alcaksın dedi,ben gerekmedikçe kullanmıyorum,çevremdede çoğu kişi bu ilacı kullanıyo
bende sürekli bir tokluk bıkkınlık hissi var. (demir tadı nasıl olur böyle bişeymi bilemedim canım
ben öldürülsün ya da tekme tokat dövülsün mü yazmışım iyi oku.sadece kendilerini bir şey sanmalarına,hastalarla ilgilenmemelerine,oradaki sekreterlerin adamın yüzüne bakmadan cevap verme zahmetine bile girmemesine, kızdım hala da kızıyorum..anlaşılan sen hiç bunları yaşamamışsın,ben öğrencilerime bile yapar mısın,eder misin,teşekkür ederim derken oradaki tıbbı sekreter ne halt sanıyo kendini ki bana cevap vermeyecek? Svmiyorsa yapmasın o işi..Doktoruz diye hava etmeyi biliyorlar tıp fakültelerinden beri,dr luk sadece hava atmak mı? Ben sırf nasılsın diye sordu,güler yüzle karşıladı diye 5 sene aynı dr a gittim..Sonunda başka yere gitti.. Sen dr la muayenedeyken başka bir dr gayet laubali tavırla senin muayeni sabote etse iyi ki geldiniz dr bey mi diyeceksin? Ben aynı durumu yaşadım,,ya da kalp ameliyatı olan babanı 11 kat merdivenle çıkartırsa aman genç dr düşünemedi mi diyeceksin başına gelmemiş belli gelse böyle ahkam kesemez ve de polemik yaratmaya çalışmazsın hele hele bebeğimle ilgili yorum yapmak sana hiç düşmez..Orada adamın sırası var tutuyor araya adam alıyor,tanıdık alıyor,bir şey soruyorsun cvp vermiyor bunlar olur mu peki sen bunu nasıl hak görüyorsun?Biraz gerçeklerle yüzleş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?