2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
bu ikinci gidişim ilki özel dr duuuu ve cumrtesi günüydü buna devletee ama ankara balgattaki bir bölüm dr na gittim gayet yeri iyi test mest yaparsa diyeee bu sefer kese olması gerekn yere göre aşağıda dediii bacımmm...

bu süreçte evi süpürmedim öyle herzamaki gibi tam takır tatlısına dek yemek bile yapamdımm çamaşırı astıysam sonraki gün katladım pek yormadım kendimi amaaa ağrım var bakalım hayırlısı

artık evi temizlemem lazım kaç gündür yatıyorum ev çok kirlendiii.

aynen canım benim evde berbat, bugün azar azar temizlemeye başlayacam.

Tünaydın KIZLAR. Siz burger yiyormusunuz benim canım istiyor yiyorum :44:

bugün yedim canım çekti.. uzun bir süre daha yemem herhalde..

bende aynı dertten muzdaribim canım, 2. üniversiteyi okuyorum doğum tam vize ile finalin ortasına denk geliyor.. Muhtemelen 2. dönem kayıt yaptırmayacam.. keyfine okuyorum zaten uzarsa uzasın :)

Dikkat et canım ya..bence sonraki gidişinde tam olması gereken yerde olucak..Kafanı takma..

Minikçiceek ; senin daha yakınmış..benim tam tarih tutarsa rahatça gidebilirim,1 hafta sonra sı olsa bile zor da olsa gidicem,sınav süreleri daha kısa eskisinden ..son senem benim uzatmak istemiyorum..

Hakketten maşallah ... :) ama bana ilk 3 ay çok önemli bırak evin temiz olmayıversin üç ay dayan dediler düşük falan olur diye ben de kendimi kasıyorum yapmamak için .. Eşim yapıo ben de ona yardımcı oluyorum ... Olduğu kadar yani çok incelemiyorum etrafı toparlıyorum.. Ya tam şöyle büyük temizlik yapayım diyorum bişi olursa vicdan azabından üzüntüden duramam diye ellemiyorum ... Rabbim bize bebişleri nasip etti korumak bize kaldı tevekkül edicez :)

kızlar grip aşısı konusunda ne düşünüyosunuz aranızda olan varmı ? hamilelere öneriyolar ama korkuyorum bişey olur diye açıkcası..

ben doktora ilk gittiğimde hemen onu sordum ama 16. haftadan önce izin vermiyorum bebeğin gelişimi için dedi, ama başka doktorların yaklaşımı nasıl olur bilmiyorum canım

bende aynen oğlum 7. Sınıfta ders çalıştırma ev işi derken saatler daha doğrusu bir gün yetmiyor çalışınca zorlanıyor insan ama maşallah size ben o kadar dayanamıyorum 23:00 uyku saatim sabah 6 deyince uyanmak zorundayım iş yerim bir saatlik mesafede allah bize sağlık sıhhat versin......

Kızlar benim bi sorum olucak, benim miğde bulantılarım cok yoğun bide avrupa yakasında oturuyrm ama anadolu yakasına geçiyorum hergün işim nedeniyle, ondan dolayı kusmalarım elde değil, doktor da bana Premesis diye bi bulantı ilacı verdi, zararı olmaz dedi vitamin ağırlıklı dedi ama çoğu arkadaşım içme bebekde damak yarıklığı yapıyor o haplar diyo, aranızda kullanan var mı :44:

Önemli tabi biliyorum,eğilmeden elektrikli el süpürgesi var hafif onunla alıyorum,diğer robotu açmıyorum zaten..Dr.iş yapsanda toz alır gibi yap dedi..Uzanma işleri v.s. eşim yapıyor,ütü yaparken dinlenerek yapıyorum..Ama sabah kahvaltı beslenme birde evde çocuk olunca mecburen yapıyorum.. Büyük temizlik için bende 3 ayımın dolmasını beklicem yada kardeşlerimi çağırabilirim..

kızlar, nisan annelerinde işyerine söylediklerini ve artık işten erken saatte çıktıklarını okumuştum (geçtiğimiz haftalarda) bende DR uma sordum İnsan kaynakaları ile konuştu, öyle bişey şuan yokmuş, sadece gece vardiyasında çalışmak yasakmış dediler. sizler ne yaptınız işyerinize söylediniz mi?

Son düzenleme:

canım benimde mide bulantılarım var ve benim de işe gitmek için 1,5 saat yolda geçiyor.
dediğin ilacı bilmiyorum, Dr bana metpamid verdi sabah akşam onu içiyorum.
burada da bazı arkadaşların mide bulantıları var fakat DR ları kusma için bir ilaç vermemiş kullanmalarını önermemiş. dediğin gibi damak yarıklığı vb şeyler olabilirmiş.
yani özetle kullanıp kullanmamak bize kalıyor, en doğru kararı kendimizin vermesi gerekiyor.
ben kendi adıma eğer evde olsaydım ilaç içmezdim veya işyerindeki bulantılarada razıyım. ama yolda mide bulantıları olunca nasıl gider gelirim (servisim yok otobüs ve metro kullanıyorum)
bu nedenle en doğru kararı kendiniz veriniz.

Amin canım,kendimi iyi hissettiğim sürece yapmaya çalışıyorum,zaman çok çabuk geçiyor..Çalışınca gerçekten zor ..Eşimde yardımcı oluyor sağolsun...

kızlarr nasılsınız hamilelik nasıl gidiyor aramıza yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz sağlıklı hamilelikler diliyorum ben birkaçgündür yoktum aranızda. eşim bana süpriz yapmış ve birlikte bodruma tatile gittik ama mahfettim herşeyi çok kötü geçti herşey aslında çok iyiydi çok güzeldi otel,yemekler,arkadaşlar ama ben tat alamadım mide bulantılarım hat safada ne yesem yemesemde lavobada aldım solugu bitkin halsiz düştüm artık döndük ve dün yine gün boyu afedersiniz kusmalar dewamm şekerim çok düştü eşim hastaneye kaldırdı geceyi hastanede geçirdik serum verdiler doktorum normal diyor ama ben dayanamayıp ağladım artık çok bitkinim kızlar çok ağır geçiyor hamileliğim herşeyden tiksiniyorm mutfaga giremiyorum bile böyle kötü geçince acaba bebeğimin durumu kötümü diye düşünüyorum cuma günü kalp atışlarını dinlemek için gideceğiz ya duyamassam diye üzülüyorum sizin nasıl geçiyor hamileliğiniz

bebeğini kaybedenler olmuş çok güzüldüm,tez zamanda rabbim tekrar nasip etsin sağlıcakla inşallah...
arkadaşlar 12.hafta 2li teste nezaman gideceksiniz benim hesaplarım doğru ise haftaya gidicem
Ben 2li test yaptırmıcam canım kızımada yaptırmadım doktoruma sormuştum bir problem çıkarsa tedavi var mı diye yok dedi bende aldırmam diye yaptırmadım zaten 23. Haftada ayrıntılı usg var orda bakılıyor ve tedavi edilme şansı var.
Bende insallah 2014 Mayis annelerinden olacagim. Ikinci bebegim olacak ve sanirim yasca ve kiloca aranizda en büyüklerden benim :) Yas 38, Kilo 86. Dogum tarihi 19 Mayis.
Hayırlı olsun hoşgeldin:)
Gözün aydın canım
Tünaydın KIZLAR. Siz burger yiyormusunuz benim canım istiyor yiyorum :44:
Ben 2 kere yedim canım istedi çokta severim zaten ama içimde sızlamıyor değil
Canım inşallah bidaha gittiğinde normal yerinde olur kese bol bol dinlenmeye çalış kendinide bebişide üzme
Ayyy ne güzel temizlik yapmak bide benim evi görün 2 gündür mide bulantısından iş yapasım yok havalarda tam uyuma havası ev berbat bende temizlik için kadınla anlaştım 15 te bir gelicek derinden yapar rahatlarım kızımla çok zor hep ilgi istiyor..

kaçıncı haftadasın?
benim de geçen hafta (7+ lı günlerim) çok kötü geçti, bu hafta daha iyiyim.
ben artık kuru şeyler yiyorum, pirinç pilavı makarna, patates haşlaması vb. şeyler bana iyi geliyor. sabahları da tost yiyorum. yemekle sıvı şeyler içmiyorum yemekten yarım saat ile bir saatten sonra sıvı içiyorum. bir de bulantı için ilaç kullanıyorum yoksa dayanamıyorum(kullanmasam daha iyi ama dayanamıyorum)
bir de asitli yemekler ve içecekler tüketmiyorum.

Ben işyerine söyledim.Sabah 9 Akşam 6 benim,çalışma saatim normal olduğu için değişiklik yok.Dinlenme süresi hariç 7,5 saatten fazla çalışanlar erken çıkıyor .

Merhaba,

siznle aynı şeyleri yaşıyoruz :) benimde 7. hafta çok bulantılıydı. benzer şekilde geçti. Ama şuan daha iyiyim.4. hafta keseyi gördük, 6 haftada da bebeğimi ve kalp atışlarını. çok farklı bir duyguydu.kelimelere ökülmüyor. 6. haftada gittiğimde doktor benden bazı tahliller istedi. önümüzdeki hafta(9. hafta) gittiğimde onlara bakacak. allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Benim bir sorum olacak şu folik asidi ne zaman bırakacağız, biln var mı? mide bulantılarını o da tetikliyor diye okudum.

Evet 1 e kadar,ama çoğu zaman kursa gidiyoruz oğlumla 12 de çıkıyorum,dr.a v.s. gidiyorum gelmiyorum,sınavlarım oluyor gelmiyorum.İdare ediliyor.Bebeğim olunca cumartesileri hiç çalışmıcam inşallah..Bu işyerinde 9.senem hafta içi söylesem benimde yarım saat erken çıkma hakkım var ama onlar bana çok esnek davranıyor,çok yoğunda değil.Onlar bana ben onlara yardımcı oluyoruz..

Siz gayette erken çıkabilirsiniz,konuşmadınız mı?

canım bukadar sıkma kendini onlar hep olumsuz şeyler söylerler zaten. çocuk aşağıda tutunmuş olabilir. dinlen tabiki bolbol. alttan bakma sonrası hafif kanama olabiliyormuş olursa hemen meraklanma diye söylüyorum. ayrıca benim drumda keseden sonra b hcg ye gerek yok dedi. sen bol bol dinlenmeye çalış fazla ayakta kalma. geçer bu zor zamanlar merak etme kendini rahat hissetmezsende 1 hafta sonra tekrar git. dr un içine sinmediyse başka birine git bence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…