2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
öyleyse tüm arkadaşlardan sat tarihleri tahmini doğum tarihi ilk çocukları varsa yaşalrı ve cinsiyetlerini ilk doğum normal/sezeryan yazarlarsa bi liste oluşturayım ben listeyi hazırlayınca eklerim böylelikle tüm arkadaşları daha iyi takip edebiliriz epey hamiş var hadi kızlar kolları sıvayın

ilk beden gelsin bilgiler ..sat : 05/08

dogum tarihi : 13/ 05/2014 ikinci bebiş

ilk çocuk : 4 yaşında erkek .... dogum şekli sezeryan ....bunda allah izin verirse normal yapmak istiyorum

ikinci de benden gelsin :)
sat : 09/08/2013
mdt : 16/05/2013
3. çocuğum olacak inşallah
biri 8,biri 5 yaşında iki oğlum var.
doğum şekli : sezeryan

bende yazayım hemen

sat:15/08/2013
tahmini doğum:22/05/2014
ikinci bebiş 3 yaş 8 aylık bir oğlum var
ilk bebek sezeryan
ilk bebek tüp bebek/donmuş embriyo
şimdiki bebek tüp bebek/donmuş embriyo

Kızlar merhaba bugün burası baya kaynamış :))) Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz hayırlı olsun:)). Sat: 31/07/2013 Doğum tarihi: 7/5/2014 ikinci bebek bir kızım var 15 aylık:) normal doğum. Bence yaşlarımızı ve oturduğumuz illeride yazalım kızlar.. Yaş 23 İstanbul

Merhaba taze anneler

Kendimi 15. haftaya girmiş biri olarak kıdemli hissediyorum

Sormak istediğiniz herhangi birşey olursa 2014 MART ANNELERİ topiğine yada bana özel mesaj ile yazabilirsiniz.

ilk gebeliğimde 6. Haftadan sonra başlamıştı canım bunda da öyle olur sanıyorum çünkü derken derken bugün başladı gibi bide yanmada var midemde canım.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

ilk gebeliğimde 6. Haftadan sonra başlamıştı canım bunda da öyle olur sanıyorum çünkü derken derken bugün başladı gibi bide yanmada var midemde canım.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Canım bendede bulantı çok hafif ama yanma çok oluyor geçmiyor sabahtan akşam yatana kadar sanki boğazımda herşey ama yinede şükür sağlıklı olsunlarda ..

selam.
SAT : 29 Temmuz
BDT : 05.05.2014
ikinci gebelik (1.ci 9 haftalık kalbi durdu)
Yaşadığı yer : İstanbul / Pendik

Canlar..
Sat : 3 ağustos
bat : 1 eylül
mutemel doğum tarihi : 11 eylül 2014
ikinci gebelik : 1. 9 haftalıkken kalbi durdu

canım bendede bulantı çok hafif ama yanma çok oluyor geçmiyor sabahtan akşam yatana kadar sanki boğazımda herşey ama yinede şükür sağlıklı olsunlarda ..

evet canım sağlıklı olsun onlar biz biraz zahmet çekeriz :) bende de yanma daha baskın bulantıya göre ama her güne göre bugün iştahım daha az
üzülmüyorum kilo almam Ama bebeğim beslenecek kadar güzel besinler alsam yeter çok şükür..

çokça bulantı çekmiş biri olarak sizlere tavsiyem:

Eğer yemek yiyemiyorsanız üzülmeyin, ilk 3 ay yemeseniz de bebeğin gelişimi etkilenmiyor, o sizin vücudunuzdaki depolardan besleniyor.

Bulantılar beta hcg hormonuna bağlı olarak ortaya çıkıyor, zamanla hcg hormonu azaldığı için de bulantılarınız hafifleyerek geçiyor. Mesela 2 haftadır hiç bulantım olmadı, sizler de bulantılar yüzünden benim gibi depresyona girerseniz diye söylüyorum Birkaç hafta sabredin geçiyor

Ben 1 hafta hiç yemek yiyemedim çok kötü bi haldeydim, doktora gittim serum taktılar vitamin falan. O beni 2 hafta idare etti harika hissettim kendimi.

Eğer duramayacak kadar kötü olursanız hiç çekmek zorunda değilsiniz, gidin bir serum taktırın gözünüz açılsın

Sağlık ocağına gebeliğinizi bildirmeyi ihmal etmeyin, hem hamilelikte hem de doğumdan sonraki aşılarınızı onlar takip ediyorlar mutlaka kayıt yaptırın.

Sigara içen anneler, ben de sigara içiyordum ve bebeğimi öğrendiğim gün bıraktım, lütfen sizler de bırakın. Hem anne olarak hem de insan olarak, bir bebeğin gelişim bozukluğuna sebep olma yükünü kaldıramazsınız. örneğin down sendromu gibi kromozom bozukluğunda sigara içiyor olmak bir etken. Lütfen bebeğinizi bir anne olarak koruyun, kendi keyfiniz için onun bedenine zarar vermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar hurafe de olsa benim psikolojimi etkileyen bazı şeyler oldu, sizler bundan uzak durarak psikolojik olarak rahat olun. Neden mi bahsediyorum?

Mesela hamileyken ciğere el sürüp de elinizi yıkamadan bir yerinizi kaşırsanız, bebeğin aynı yerinde ciğer lekesi gibi doğum lekesi olur derler. Ben bilmeden yaptım, bir süre kendimi çok kötü hissettim, inanmasanız bile yapmayın elinizi sürmeyin.

Şeftali için de ellersen yada yersen bebek tüylü olur derler onu bilemiyorum

Gül; lütfen güle elinizi sürmeyin koklamayın bile. Ben bunu gördüm çünkü hamileyken güle el sürüp elini değdirdiği yerde bebeğin gül lekesi olanlar var. En çok buna inanırım.

Sakatat türü şeyler tüketmeyin. Haftada 1 gün balık tüketin (konserve olmasın ağır metal içeriyor)
Tam da balık mevsimindeyiz zaten, orta boy 1 balık sizin için yeterli olacaktır onu da fazla tüketmeyin çünkü balığın etinde yaşadığı sudan kaynaklı metal birikmesi oluyormuş.

İlk 12 hafta sadece folik asit kullanacaksınız, doktorunuz yanında vitamin falan verirse bilemem ama eğer doktora gitmediyseniz ve ilaç kullanmaya başlamadıysanız eczaneden folik asit hapı alın günde 1 tane içmeye başlayın, zaten ilacı reçete karşılamıyor yine parasını ödeyeceksiniz doktor yazsa da.

Bulantı ve iştahsızlıktan dolayı kilo vermeniz gayet normal, bunu dert etmeyin. Ben de yeni başladım kilo almaya. Göbeğiniz 12. haftadan sonra belirginleşmeye başlıyor henüz hamilelik almanız için erken.

Muhtemelen keseyi gördünüz, bebeği ve kalp atışlarını 6-7 hafta iken duyabilirsiniz.

İlk testiniz 11-13 hafta arası yapılan ikili test. Bu testte bebeğin ense kalınlığı ile annenin yaş kilo ve kan-idrar tahlilleri sonucunda bebeğin down sendromlu olma riski saptanıyor. Önce ultrasonda bebeğin ölçümleri yapılıyor sonra kan ve idrar veriyorsunuz. Sonuçları da birkaç gün içinde alıyorsunuz.

merhabalar mayis anneleri.
kan testiyle emin olduktan sonra gelmek istedim.
umarim hepimiz saglikla bebislerimizi alabilriiz kucagimiza.

hayırlı uğurlu olsun canım hoş geldin inşallah sağlıklı bir şekilde allahım kucağınada almayı nasip etsin öteki topike fazla bakamıyorum artık kesinleştiğine çok sevindim

selam kızlar
sat 4 ağustos
bebeğimin doğum tar. 11 mayıs
ikinci bebiş, 1. si 22 aylık kız
sezeryan oldum
İstanbul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…