2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar daha yeni öğle yemeğinden geldim, yolda iş arkadaşlarım taşıdılar kalçama kramp girdi ve yürüyemedim yolda. Ağlaya ağlaya işe geldim böyle bir durum yaşayanınız var mı

Dr m beni çağırdığı zamanlar 3lü test zamanları belki onu yapacaktır.

Örgü konusunu bende araştırıyorum çok güzel şeyler buldum, öğretecek insan da buldum ama henüz başlamadım bu hafta model belirleyip ip alıp başlamayı düşünüyorum bakalım inşallah. Dikiş dikebilmek istiyorum bir de, makine de aldık ama öğrenmesi kaldı. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek..

Kızlar daha yeni öğle yemeğinden geldim, yolda iş arkadaşlarım taşıdılar kalçama kramp girdi ve yürüyemedim yolda. Ağlaya ağlaya işe geldim böyle bir durum yaşayanınız var mı

Magnezyum eksikliğinden dolayı krampalar girmesi normal hamilelikte soda iç şimdilik doktor zaten magnezyum hapı veriyor genelde geçmiş olsun

ya bu ikili test fiyatları neden bukadar pahalı memleketimde çalıştım hastanede 21 tlye yapıyolar

burda 140 -280 arası kim ne koparabilirse sanırım

Günaydın arkadaşlar,
herkese iyi sabahlar,sağlıklar.

2 li test karından ultrason ile mi ölçülüyor?vajinal ultrason ile mi?
daha önce yaptıran anneler bilgi verebilir mi?

İkili test için gebeliğin 11-14 haftaları arasında anneden kan alınır (aynı normal kan tahlillerinde alındığı gibi). Bu kanda β-hCG ve PAPP-A düzeyleri ölçülerek, annenin yaşı ve diğer bazı özellikleri ile formule edilerek bilgisayar yardımıyla sonuç belirlenir. Bu teste ikili test denir. Eğer bu formüle bebeğin ense kalınlığı (NT) de eklenirse elde edilen sonucun doğruluk oranı daha net olur, bu teste kombine test (ikili kombine test) denir. Yani kombine test, ikili test ile ense kalınlığınının kombine edilmesi sonucu yapılan bir testtir. İkili test taraması ile down sendromlu bebeklerin %65'i tespit edilebilirken, kombine test ile %85'i tespit edilebilir. Her iki test de down sendromlu bebeklerin tamamını tespit edemez, down sendromlu bebek taşıyan gebeliklerin bir kısmında bu testlerin sonucunda risk yüksek gelmeyecektir, normal gelecektir.

İkili test sonucunda bu kromozomal anomalilerin bebekte kesin olarak var olup olmadığı tespit edilemez sadece bebekte bu anomalilerin olma riski normalden yüksek mi değil mi sorusunun cevabı alınır. Eğer risk normalden yüksek çıkarsa bebekte bu anomaliler kesin var mı sorusunun cevabını almak için CVS veya amniosentez yöntemleri uygulanır.

ikili testi yaptırmayan doktor kötü değildir size anlatır ve yaptırmak isteyip istemediğinizi sorar.Çoğu anne adayıda ikili testi yaptırmaz kesinliği tamamen olmadığı ve müdahale şansı olmadığı için.ÜÇLÜ TEST daha önemlidir.Çünkü Üçlü testte ikili testten farklı olarak nöral tüp defekti denilen anomalilerin de riski belirlenebilir, bunu sağlayan üçlü testte ölçülen AFP (alfafötoprotein) değeridir. Nöral tüp defektleri bebeğin sinir sistemi ile ilgili omurulik hasarları (halk arasında bebeğin sırtında açıklı olması) veya beyin hasarları ile ilgili anomalilerdir.

ya kızlar benden hormon testi istediler 230 tl ya pahalı değil mi

Özel fiyatı mı bu? Bende özele gidiyorum doktorum testlerimi tahlillerimi başka yerde yaptırıp getirebileceğimi söylemişti böyle bir şansın vardır.

Son düzenleme:

geçmiş olsun.. bu haftalarda sıkça rastlanan bişeymiş bu..ben bugün doktor kontrolündeydim özellikle sordu bana bacağına yada kalçana kramp giriyomu diye hatta uykudan bile uyandırırmış bu kramp..endişelenme

Arkadaşlar merhaba;
Eminimki hepiniz folik asit kullanıyorsunuzdur.Benim tirodim olduğu için sabahları güne tiroid hapları ile başlıyorum zaten.boş mideye hap kabus gibi.Folik haplarımı almakta zorluk çekiyorum 1 haftadır sallıyorum.Önemli olduğunu biliyorum aslında ama... fındık ceviz badem dende tiksindim .onlarıda tüketemiyorum.9.haftamızda bebeğin beyin ve zeka gelişimi çekilleniyor sanırm..Açıkçası korkmaya başladım.Aranızda kullanamayan ve başka alternatif bulan var mı?

sevgiler

arada banada oluyo genellikle sol tarafa kemiğim okadar acıyoki basamıyorum üstüne. sanırım süt ürünlerini az tüketiyoruz

ben bi sitede 8. haftada sonra folik asitin alımının gereksiz olduğunu okumuştum. yani o zamandan sonra bi faydası olmuyormuş zaten. demir hapı kullanıyorum. onun içinde var benim biraz. ayrıca kullanmıyorum. bende sabahları aç karnına tiroid ve kocaman bir demir hapı kullanıyorum. boğazımda kalıyolar ama ne yapayım. bebeğim için

Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.

ben varım. sağ tarafım çok ağrıyor. bazen oturup kalktığımda topallıyorum. ahh ahhh ağrısın ona razıyım. şu midem bir geçse... öğürmekten kusmaktan karın kası yaptım.

devamlı midem bulandığı için ben de iki kutu içip bıraktım. 12. haftadan sonra zaten bir işe yaramıyor sanırım. brokolide var diye okumuştum. internette araştırınca çıkıyor da ne kadar tüketilmeli bilmiyorum.

10. GEBELİK HAFTASI (9+0, 9+6. GÜNLER)
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
İşiniz masabaşı işiyse veya uzun süre ayakta kalınmasını gerektiriyorsa dikkat etmeniz gereken önemli birkaç nokta var: Uzun süreli oturmak ve uzun süreli ayakta durmak dolaşım sisteminizi yavaşlatır. Bu da basur, varis, ayaklarda aşırı şişme gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasını kolaylaştırır. İki saatte bir en az 10 dakika dolaşmalısınız. Dolaşmak bacak kaslarının arasında yer alan toplardamarları harekete geçirir.
Otururken, sandalyenin kenarının dizinizin arka kısmını "kesmemesine" özen göstermelisiniz. Zira bu bölgeye en ufak bir bası bacağın altkısmından kalbe dönen toplardamarların yolunun engellenmesine neden olur. Hemen şimdi sandalyede oturma pozisyonunuzu tekrar gözden geçirin.
Bu gebelik haftasında artık bulantılarınız hafiflemeye başlar. Bazı anne adaylarında ise bu şikayetler birkaç hafta daha aynı şiddette devam edebilir. Doktorunuza danışarak aldığınız ilaçları kullanmaya devam edebilirsiniz.
Gebelik hormonlarının etkisiyle bazı anne adaylarında kolay sinirlenme, huzursuzluk, keyifsizlik gibi ruhsal belirtiler ortaya çıkabilir. Bunlar geçici belirtilerdir.
Gebelikte kan hacmi %40-50 oranında artar. Bu yüzden de hızlı gelişim gösteren meme dokusunda ve vücut ağırlığınıza maruz kalan ayaklarınızda başta olmak üzere vücudunuzun çeşitli bölgelerinde toplardamarlar belirginleşmeye başlayabilir. Bacaklarınızdaki damarların belirginleşmesi sizde mutlaka varis oluşacağı anlamına gelmez. Yine de bu konuda yapabileceğiniz birşeyler olduğunu bilmeli ve gerekli önlemleri almalısınız.
BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
Bu hafta sonuna doğru en önemli değişikliklerden biri bebeğinizin böbreklerinin idrar üretmeye başlamasıdır. Üretilen bu idrar bebeğiniz tarafından amniyos kesesi içine boşaltılır. Bebeğiniz çıkardığı bu sıvıyı yutar ve bu hafta çalışmaya başlayan bağırsaklar bu sıvıyı emerler.
Bağırsaklardan kana ve buradan tekrar böbreklere geçen sıvı bebeğinizin idrar yapmasıyla tekrar ortama bırakılır. Bebeğinizin gelişimi ve korunması açısından son derece önemli olan amniyos sıvısının sürekliliği bu şekilde sağlanır.
Normalde idrar zehirli atık maddeler içermesine rağmen bebeğinizin böbrekleri bu haftalarda atık maddeleri vücuttan uzaklaştırma görevini henüz üstlenmediklerinden bebeğinizin idrarı zararsızdır ve bakteri de içermez.
Karaciğer bu günlerde çalışmaya başlar ve kan üretimi görevini üstlenir.
Zehirli maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya görevli karaciğer ve böbreklerin rahim içi yaşamdaki bu görevlerini plasenta üstlenir.
Bebeğinizin genital organları bu haftadan itibaren giderek belirginleşir. Genital tüberkül ("tepe") adı verilen yapı bu hafta kız ve erkek bebekte aynı görünümdedir, ancak gelecek haftanın sonuna doğru klitoris ya da penis olarak farklılaşmaya başlayacaktır.
resim: bebeğin bu haftadaki 3 boyutlu ultrasonografi görüntüsü
(© 2005 Dr. Kağan Kocatepe)

Bu günlerde bebeğinizin göz rengini belirleyecek olan iris tabakası da oluşur. Yine göz kapakları da bu haftanın sonunda oluşacak ancak ileri gebelik haftalarına kadar kapalı kalacaklardır.

Kizlar ikili test Baskent hastanesinde 21 tl imis ucreti....
Muayene ise 110 tl ama ...
Illa bir yerden cikartacaklar

Camlica Erdem 320 muayene 50....

Bence en iyisi Zeynep kamil

aa evlilik tarihimiz aynıymış seninki 5 mayıs galiba. :123:

Tabi canım özel fiyatı devlet hastanesine gidemiyorum izin almak sıkıntılı o yüzden.

12. haftamın içindeyim hala bulantılarım var, kusuyorum yatıyorum sanki 9 ay sürecekmiş gibi hissediyorum. yıldım artık, yemek yapabilmek çocuğumu dışarıya çıkarabilmek istiyorum, insan bunları özlermi ya ben özlüyorum.

İnanılmaz rahatladım.Çok teşekkür ederim.Folik asite gebe kalmadan önce başlamıştım zaten,umarım faydası olmuştur.Allahım hepimize güzel huylu,sağlıklı akıllı,vatana millete faydalı çocuklar nasip etsin :) Herşey onlar için.

Yanılma payı her zaman var canım internette okursan görebilirsin.. Ki şahit oldugum iki kişi de var kuzenim ve bi arkadasım bu yanılma payı yüzünden hamilelikleri rezil oldu ama sonuçta saglıklı bebekler doğurdular.. Evet ihtimal olarak tahmin edebilirler ama hiç bir zaman kesin sonuc yok..zaten teşebbüs şansları yok bebeğe..down sendromu varsa var yoksa da yok bunun bi çaresi yok..ayrıca karından sıvı alınırken bebeğine zarar gelen bi sürü insan da var..tabi aldırmayı düşünen yaptırabilir ben düşünmüyorum..doktorum da gerekli görmedi hata payı cok fazla dedi bende gayet güveniyorum cunku doktorum gercek hayatta cok yakın tanıdığım bir insan.. Yaşadığın yerde mecbur olabilir bilmiyorum eger prosedür olarak yaptırsam bile dikkate almazdim..batılı doktorluk anlayışını iyi bilirim pek tasvip de etmem açıkcası cunku biz makine değiliz..hayatli suurlu ve duygulu varlıklarız..

Amin inşallah hamile kalıcam diye 5 ay kullandım ee şimdide 8 haftalık hamileyim hala kullanıorum 7 ay de sen ona
heralde 2 hafta sonra bırakırız diye ümit ediyorumm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…