geçmiş olsun canım. benim hala devam ediyor bulantılar bitsin diye bekliyorum bende. amin inşallah canım.
kızlaaaarr yiyorum yiyorum yine yiyorumyemeği yiyorum hala aç hissediyorum ben böyle devam edersem duba gibi olurum yakında
içini ferah tut canım, kendinide bebeğide üzme. Nasıl geçti kontrolün hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Günaydinnnnnn hanimlar :) Benden deneyimli anne olarak nacizane tavsiyem fazla abartmadsn herseyden yiyin yoksa benim gibi 34 kilo alir vermek icinde aylarca cabalarsiniz... Ben hepsini verdim kilolarin ilk hamileligimde ama ony birde bana sorun kabus gibiydi .Simdide 2, 5 kili almisi. asli da ilk 3 ay icin fazla bile çünkü son aylar haftada 2 kili aldigimi bile biliyorum.Dikkat edin
Gebelik döneminde;
İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.
Çok şükür ki KADINIM ve böyle bir güzelliğin hayalini kurabiliyorum,bütün bu olağanüstü değişimin içindeyim.Rabbim isteyen herkese bir melek emanet etsin,aratmasın inşallah.Bizlere de sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
günaydın kızlar.. güzel günümüz olsun inşallah... uyuyamadım yine ben de... rüyalarımda hep yemek görüyorum. otellerde açık büfeye gidiyorum. buzdolabı önünde oturuyorum. davetlere katılıyorum ama her yer yemek dolu. midem yanmasın, bulanmasın diye canım çekse de çok fazla şey yemiyorum sanırım o yüzden oluyor bunlar. :44: oysa ki ben de çiğ köfte, iskender, hamburger, tiramisu yemek istiyorum. ne kadar zararlı, yağlı, salçalı şey varsa yemek istiyorum.hatta burnuma kokuları geliyor. gel gör ki midem bu halde iken yiyemem. midesi iyi olanlar çook şanslısınız.
Aynen canım cok çigköfte istiyo ama yiyemiyorum korkumdan midem daha yeni düzeldi bide dışarıda satılanlar cok katkılı galiba benim yapmam lazım canım yemek falan yapmak hiç istemiyokokuyo hersey
günaydın
Uykulu bir perşembe sabahı, şu an uyumak için neler vermezdim..
Ya hepsi etsiz artık ama içlerinde tavuk baharatı gibi yogun ve katkılı baharatlar var lezzetli olsun diye..normalde alıp yerdim ama esim simdi izin vermez..güvendiğin bir yerden etsiz çiğköfte yiyebilirsin aslında. birkaç haftaya midemiz geçecekmiş ve her şeyi yiyecekmişimiz herkes öyle diyor. umarım dedikleri gibi olur. 16. haftayı bekliyorum ben. 2 haftam kaldı.
yemek yaparken ki o soğan kokusuna dayanamıyorum ben de. evdeki tüm deodorantları, şampuanları duş jellerini topladım. dün biraz daha iyiydim. inşallah daha kötü olmam.
kızlaaaarr yiyorum yiyorum yine yiyorumyemeği yiyorum hala aç hissediyorum ben böyle devam edersem duba gibi olurum yakında
Hic sorma ya bende ole acayip acikiyorum surekli yiyorum valla bu gidisle kapilardan sigamicam :)))
günaydın
Uykulu bir perşembe sabahı, şu an uyumak için neler vermezdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?