2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun benimde mide bulantılarım 2 haftadır kalmadı şükür....ben de bulandıkça ekmek arası birşeyler yedim gece gündüz bu yüzden 3 kilo aldım...birşeyler yedikçe benim bulantılarım hafifliyordu...kişiden kişiye değişiyor sanırım

kızlaaaarr yiyorum yiyorum yine yiyorum yemeği yiyorum hala aç hissediyorum ben böyle devam edersem duba gibi olurum yakında

Gebelik döneminde;
İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.

Çok şükür ki KADINIM ve böyle bir güzelliğin hayalini kurabiliyorum,bütün bu olağanüstü değişimin içindeyim.Rabbim isteyen herkese bir melek emanet etsin,aratmasın inşallah.Bizlere de sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Günaydinnnnnn hanimlar :) Benden deneyimli anne olarak nacizane tavsiyem fazla abartmadsn herseyden yiyin yoksa benim gibi 34 kilo alir vermek icinde aylarca cabalarsiniz... Ben hepsini verdim kilolarin ilk hamileligimde ama ony birde bana sorun kabus gibiydi .Simdide 2, 5 kili almisi. asli da ilk 3 ay icin fazla bile çünkü son aylar haftada 2 kili aldigimi bile biliyorum.Dikkat edin

Tickerimdaki yorum sabah sabah güldürdü isimlere gel Ali Galip ve Safiye Sultan hadi ordan :) Cinsiyet belli degilki sayin ticker :) Bu arada 3.ayi doldurdunu diyor nasil oluyor yahu 3, 5 aylik olmam lazim degilmi bugün tam 14 haftaligim anlamadim

Günaydın güzel mayıs anneleri ve bebişleri.Ben yine sabah ezanından önce ayaktaydım tabi gece sürekli bölünen uykularımı saymıyorum hamile kalmadan önce şiddetli başağrılarım olurdu hamile kaldıktan sonra kalmamıştı ama son 2 gündür felaket başağrısı çekiyorum gözlerim acıyor resmen.

valla cnm bende cok yıyorum ya ama daha 1 kılo aldım o yuzden mutluyum valla :)

Cok guzel, ben bayildim:))

günaydın kızlar.. güzel günümüz olsun inşallah... uyuyamadım yine ben de... rüyalarımda hep yemek görüyorum. otellerde açık büfeye gidiyorum. buzdolabı önünde oturuyorum. davetlere katılıyorum ama her yer yemek dolu. midem yanmasın, bulanmasın diye canım çekse de çok fazla şey yemiyorum sanırım o yüzden oluyor bunlar. :44: oysa ki ben de çiğ köfte, iskender, hamburger, tiramisu yemek istiyorum. ne kadar zararlı, yağlı, salçalı şey varsa yemek istiyorum. hatta burnuma kokuları geliyor. gel gör ki midem bu halde iken yiyemem. midesi iyi olanlar çook şanslısınız.

Aynen canım cok çigköfte istiyo ama yiyemiyorum korkumdan midem daha yeni düzeldi bide dışarıda satılanlar cok katkılı galiba benim yapmam lazım canım yemek falan yapmak hiç istemiyo kokuyo hersey

Aynen canım cok çigköfte istiyo ama yiyemiyorum korkumdan midem daha yeni düzeldi bide dışarıda satılanlar cok katkılı galiba benim yapmam lazım canım yemek falan yapmak hiç istemiyo kokuyo hersey

güvendiğin bir yerden etsiz çiğköfte yiyebilirsin aslında. birkaç haftaya midemiz geçecekmiş ve her şeyi yiyecekmişimiz herkes öyle diyor. umarım dedikleri gibi olur. 16. haftayı bekliyorum ben. 2 haftam kaldı.

yemek yaparken ki o soğan kokusuna dayanamıyorum ben de. evdeki tüm deodorantları, şampuanları duş jellerini topladım. dün biraz daha iyiydim. inşallah daha kötü olmam.

Ya hepsi etsiz artık ama içlerinde tavuk baharatı gibi yogun ve katkılı baharatlar var lezzetli olsun diye..normalde alıp yerdim ama esim simdi izin vermez..
Dedigin gibi soğana sarımsağa hiç tahammülüm yok yemek yapmayı özledim resmen..bide kokusuz deterjan aldım bingonun varmış cok bembeyaz yapmıyo ama en azından kokmuyo :) çamaşırlar dag olmuştu annem gelip yıkıyo seriyordu..bulantilarim azaldı ins koku hassasiyeti de biter hayırlısıyla..

Son düzenleme:
Günaydın kızlar. Benim bebeğim SAT'a göre 12 haftalık ama en son kontrole girmemde bir hafta geriden gidiyordu. Yani doktora göre şimdi 11 haftalık. Hafta sonu kontrolüm var ama ikili test yapılır mı acaba gitmişken? Kaçıncı haftada yapılıyor biliyor musunuz?

bende mayıs annesi olcam inşallah bu başlığıda yeni gördüm hemen yazıyım dedim herkezin derdi çiğköfte :) benimde canım hep istio haftada 2 kere falanda yiyorum :) bu arada arkadaşım 2 li test ti gittiğinde yaptırabilirsin 11. haftada yapmaya başlıyolar bende dün yaptırdım sonuçları haftaya alcam ama allaha şükür ense kalınlığı normal :)

kızlaaaarr yiyorum yiyorum yine yiyorum yemeği yiyorum hala aç hissediyorum ben böyle devam edersem duba gibi olurum yakında

Hic sorma ya bende ole acayip acikiyorum surekli yiyorum valla bu gidisle kapilardan sigamicam :)))

ay ay bende aynı durumdayım ne görsem yemek istiyorum şimdiden 2 kilo almışım karnım kocaman zaten.şimdiden böyleyse son aylarda kesin yuvarlanırım yürürken.

günaydın

Uykulu bir perşembe sabahı, şu an uyumak için neler vermezdim..

günaydınnn

bende uykuya doyamıyorum gece kaç kere kalktım sayamadım.sürekli uyanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…