2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

kızlar merhaba,
fuarlar konusunda benim çok ümidim yok açıkcası. düğün hazırlıklarında da koştur koştur gitmiştim, hiç de makul fiyatlı bişey yoktu ortada. şimdi hem istda alışveriş yapacagim yerleri tespit etmeye çalışıyorum hem de internetten araştırmalara başladım. concord neo güzel bir alternatif hakkaten. 1600 tl civarı fiyatları ama bana da biraz pahallı geldi. birde Graco Symbio travel sistem bebek arabaları varmış, hafif ve 1100 tl civarı.. sanırım o ikisinden birini alacagim. etrafımda yakın zamanda dogum yapmış ya da benim yerime bu alışverişlerle uğraşacak kimse yok, o yüzden bu tarz tavsiyeler benim için çok önemli. 6 ayı geçince tak tak belirlediğim marka ve mekanlardan alışverişi çok yorulmadan tamamlamak istiyorum. benim araştırmalarımdan şu ana kadar çıkan sonuçlar şöyle:

ateşölçer( kulaktan olanları iyi-weewell diye bir marka varmış)
gögüs pompası elektrikli avent diyorlar
ayaklı ana kucağı (fisher price 150-200 gibi)
oyun halısı(100 gibi)
park yatak (250-300)
bebek odası takımını da büyük ihtimalle ikeadan falan alırım. diğer baktıklarım 1500-2000 arası bir rakama çıkıyor.

Kimse bana tek kelime bişey yazmıyor nedense sanırım bende yazmamaya devam etmeliyim yine...hoşçakalın

Kimse karşılıklı konuşmuyor ondandır belki hassas anne :) Herkes fikrini paylaşıyor ya da sorunlarını genelde,aynı şeyi yaşayanlarda yardımcı oluyor :) Sizde kimseye yazmadınız ki sadece kendinizden bahsettiniz bize,bunun gb yani bir örnekti,belki çok okuyabilen olmamıştır yazınızıı :) Rabbim başka sıkıntı vermesin.Bende daha cinsiyet öğrenemeyenlerdenim,haftaya göre çok beklememek gerekiyor galiba bizim ki inatçı çıktı kıza benziyor ama olmayadabilir dedi 2 doktorda Sizdende alınacak tavsiyeler ya da işinize yarayacak tavsiyeler vardır yazın yazın

Selam kızlar :)
Tuzla'dan iki arkadaş bana emsey hastanesindeki Dr sormuşlardı adı ŞENAY AKALIN. Bİde kızlar kaçıncı haftada detaylı ultrasona giriceksiniz ?

arkadaslar. usutmusum.
bogazim sisti; agrisi kulagima vuruyor ve gogsumde agriyor.
limonlu ihlamur iciyrm ama sizin cabuk toparlanmak icin yaptiginiz baska birsey var mi?

Bizim yatak seçimimizde İkea'da,orta boy altı 2 çekmeceli yatak katı ayarlanıyor,yanları çıkabiliyor sonradan.Bunu çok araştırmadım aslında hep aklımda olandı Bence çok kişinin kafanı karıştırmaması daha güzel,eşinle ayarlamanız daha iyi olacaktır Artık böyle şeyleri paylaşmaya başlayacağız ve bence de iyi olacak fikir almak..

arkadaslar. usutmusum.
limonlu ihlamur iciyrm ama sizin cabuk toparlanmak icin yaptiginiz baska birsey var mi?

canım ıhlamuru 1 fincandan fazla içme gebeyken bitkisel şeyler tüketmemeye dikkat et canım...sırtına ütülenmiş sıcak havlu koyman ılık suya limon ve bal koyup içmen rahatlatacaktır... aslında yapılabilecek çok şey var ama gebe olduğun için uygun olmaz..boğazın içinse suyun içine karbonat koyup boğazını gargara yap tükür günde 3 kere tekrarla inş.çabucak toparlarsın iyileşme olmazsa mutlaka doktoruna danış geçmiş olsun canım

arkadaslar. usutmusum.

Geçmiş olsun canım. Bende ıhlamur içmiştim. Bol c vitamini yemiştim birde her fırsatta ballı Limonlu su içmiştim. Ağrı kesici olarak doktorum parol içebilirsin demişti.sanırım 2 tane falan boğaz pastilide içebiliyorsun.bukadar

saol cnm.
ihlamuru 1 bardaktan fazla icemeyecegim icin sorayim dedim baska seyler var mi diye...
balli limonli suyla devam edeyim.o zaman..

saol cnm.
agri kesici almiyorum ben. dr.um da tavsiye etmemisti.
cabuk atlatirim.insallah..

umarım onunla ilgilidir biz 1 hafta önde gidiyoruz hızlı büyüyor bebek belki rahim zorlanıyordur...
Kimse bana tek kelime bişey yazmıyor nedense sanırım bende yazmamaya devam etmeliyim yine...hoşçakalın
aşk olsun canım alınma lütfen bazen bize de cevap veren olmayabiliyor soru sorduğumuz halde,kişiye karşı bir tavır değil bu yazdıklarınla ilgili söyleyecek sözü olmamıştır arkadaşların
ekmez olur mu not aldım bile:)
Selam kızlar :)
Tuzla'dan iki arkadaş bana emsey hastanesindeki Dr sormuşlardı adı ŞENAY AKALIN. Bİde kızlar kaçıncı haftada detaylı ultrasona giriceksiniz ?
sağol canım drum bana 20. haftalarda demişti
arkadaslar. usutmusum.
ıhlamurun içine ayva kabuğu da kat canım göğsü yumuşatıyor bir de ayva çekirdeğinden elde ettiğimiz jeli karıştır içine zencefil tarçın bal da ekleyebilirsin ve bol bol dinlen,geçmiş olsun tatlım

Benim arkadaşım yeni doğum yaptı bebe confort eleadan çok memnun o pusetiyle birlikte 1100 tl ye almıştı şuan sadece bebek arabası 1300 tl +puset (ana kucağı ) 1700 tl ye falan gelio ... Concord neo sadece bebek arabası 1600 + puset (400 tl ) o 2000 tl ye geliyor ... Ama şuan hilerde bebe confort loola larda indirim var %35 600 tl +puset 1000 tl ye geliyor ... Ben o yüzden bebe confort elea indirime girer mi diye bekliyorum ...
Göğüs pompası olarak lansinoh çiftli olanları öneriolar ..
Ben de ana kucağını fisher price ı beğendim diğerleri gereksiz pahalı bence ...
Indirimlerden birbirimizi haberdar edelim ben takip ediyorum ... Bu gün eşin wollex manathan 2014 bebek arabası görmüş görüntüsü çok hoş çok da ucuz 3 lü set port bebesi de var 800 tl hepsi buradadan sen de bir baksana

arkadaslar. usutmusum.

geçmiş olsun canım ben de çok fenaydım, ciğerim yırtılcak gibi öksürüyordum canım acıyordu kulağıma da vuruyordu. 2 günde hızla iyileştim.baya kalın giyindim.
1 su bardağı mandalina sıkıp içtim
ıhlamur, limon, zencefil, elma kabuğu, tarçın, karanfil karışımlı çay içtim günde 2 su bardağı
inciri süte doğradım ısıttım göğsümü yumuşattı öksürüğüm kesildi

bız bu konularda rahatız cok sukur herseyımız var:)))...
erkek olma konusunda kararlı olursa..pembelerı gıyemeyecek ama ben beyaz gıydırmeyı cok sevdıgımden
en az 6 aylık olana kadar bol bol beyazımız var sukur..
Arac koltugumuz da var.
Bebek arabası stokke xplory almıstım.. 4-5 cocuk goturur. zaten parasını ancak cıkarmıs oluruz. :))
bez alacagız. ıslak mendıl (unı baby...onerırım sadece su) stok yaptıgımızdan (hala kullanıyoruz..bezleme yok ama sılmeler falan fılan bayagı alıstık ıslak mendıle) sadece bebek bezı alacagız ohhhh vala rahatız:))
Kızımda son gunler kosturdugumu hatırlıyorum.
Cok bılmısım ya..almamıstım son aya kadar.

Evet canım benimde öyle. belki de ayaklarımızı üşütüyor olabiliriz. çünkü akşama doğru karnım iyice şişmeye başlıyor benim :)

benimde bu tür ağrılarım oluyordu hatta daha öncede konuşmuştuk farkettim ki mutfak tezgahına karnım dayanıyor mermerin soğuğundan üşüyor karnım.şimdi bir havlu koyuyorum problem kalmadı.

kızlar bu 3 lü testteki AFP değeri ne oluyo normali kaç bilen var mı. internette baktım anlamadım hiç bir şey. benim 35mm imiş. doktorla bunun üzerine konuşmadık.

detaylı ultrason en uygun 20 hafta imiş 3 hafta sonraya gün aldım. 4 boyutlu usg olan radyolog bir doktordan randevu aldım 130 tl

saol cnm. deneyecegim hemen.

buarada nette "ebrumaternity" diye yazarsiniz bir site gelecek. ozellikle cuma gunlwri cilgin cuma diye bolumu var. hamile giyiminde indirim yapiyorlar. aklinizda olsun.

mrb arkadaşlar.ya ızmırde oturan arkadaşlardan bı ıstegım olacak.doktorundan memnun olan ve doktorunu hastanesini tavsiye edecek olan var mı.benim iyi bir yere ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederim.

slm canım doktorla ilgili görüşlerimi bildiririm diye söz vermiştim sana.gelelim ömer sudekanla ilgili izlenimlerime: bir kere son derece tatlı bir dr,ultrason aletleri son sistem ve ultrasonu başka bir dr yapıyor ve son derece iyi bu konuda.değil bebek benim organlarım bile incelendi daha önce böyle bir ultrason muayenesi olmamıştım.35 dk falan sürdü.annenin kilo alması konusunda hassas biraz protein diyeti öneriyor karbonhidrat ve nişastalı gıdaları yasaklıyor.yer alsancakta ve muayene ücreti 250 tl.bir sonraki gidişimde ayrıntılı ultrason yapılacakmış sanırım 3 boyutlu olandan ve bu aletler onda mevcut olduğundan ek ücret talep etmiyorlar(bu ayrıntıyı daha önce ona giden bir arkadaşımdan öğrendim ekim sonu doğum yapmıştı).ben onunla devam etmeye karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…