kızlar herkese merhaba diyorum:)) bayadır giremedim ama fırsat buldukça igrip yazılanları okuyorum takip ediyorum sizleri:)) benim bir sorum olacak evinde kedi besleyen arkadaşlar war mı aranızda?
ya sayfaları okuyamadım ama oferta'nın basına gelenı okudum.
Hay Allah'ım yaaaa
bunun yasal bı durumu yok.
bıseyler yaptın mı (belkı yapmıssındır, henuz okumadım)
uzme kendını yalnız.. hungur hungur aglamak da ne? aman!!!
ya tovbe tovbe...cok sey denır de.
Kızlar bızım "erkek gıbı" %100 erkek oldu.
Hatta "kordon falan olmasın" dedım.. fotosunu verdı doktor... "o kadar gozumuze sokuyor kıııı" dedı doktor...bıldıgın edepsız evlad:)))
Saglıkla alalım kucagımıza ınsaellah... degısık bı lezzet olacak bızım ıcın..
Hala tuhaf gelıyor.. "oglum" mu dıyecegım ben:))... ya da bı cok kez kızım oglum karısacak...
Demır verdı doktor magnezyum verdı...
masaellahı varmıs...
bu da kızıma
oferta cnm hakkını sonuna kadar ara kazanmaman imkansız hamile kadın işten çıkartılamaz. sen kanaman olduğu halde izin almaya çekiniyordun işte özel sektör gözünün yaşına bakmıyor pislikler.. bu arda sen belediye de çalımıyormuydun ben mi yanlış hatırlıyorum. her işte bir hayır vardır umarım bu işten çıkartılma bebeğin ve senin için daha hayırlı olur.
Oferta,
İş Kanunu 5. madde şöyle der:
İş ilişkisinde dil, ırk, cinsiyet, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayırım yapılamaz.
İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz.
İşveren, biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet veya gebelik nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz.
Aynı veya eşit değerde bir iş için cinsiyet nedeniyle daha düşük ücret kararlaştırılamaz.
İşçinin cinsiyeti nedeniyle özel koruyucu hükümlerin uygulanması, daha düşük bir ücretin uygulanmasını haklı kılmaz.
İş ilişkisinde veya sona ermesinde yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davranıldığında işçi, dört aya kadar ücreti tutarındaki uygun bir tazminattan başka yoksun bırakıldığı haklarını da talep edebilir. 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 31 inci maddesi hükümleri saklıdır.
20 nci madde hükümleri saklı kalmak üzere işverenin yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davrandığını işçi ispat etmekle yükümlüdür. Ancak, işçi bir ihlalin varlığı ihtimalini güçlü bir biçimde gösteren bir durumu ortaya koyduğunda, işveren böyle bir ihlalin mevcut olmadığını ispat etmekle yükümlü olur.
Yukarıda bahsi geçen maddeye göre, sen sırf gebesin diye işten çıakrmaya hakkı yok. tabii ki başka bahaneler sunacaktır. performans düşüklüğü vs. gibi. sen yine mevzuate göre özel risk grubundasın. kadın olduğun için ve hamile olduğun için ayrıca korunman gerekiyor. senin sağlığın için özel önlemler almaları gerekiyor. Sanırım ofiste çalışıyorsun. örneğin dinlenmen için uzanabileceğin yer ayarlaması gerekiyor.
30 işçi konusu da madde 18'de geçer:
- Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.
Altı aylık kıdem hesabında bu Kanunun 66 ncı maddesindeki süreler dikkate alınır.
Özellikle aşağıdaki hususlar fesih için geçerli bir sebep oluşturmaz:
a) Sendika üyeliği veya çalışma saatleri dışında veya işverenin rızası ile çalışma saatleri içinde sendikal faaliyetlere katılmak.
b) İşyeri sendika temsilciliği yapmak.
c) Mevzuattan veya sözleşmeden doğan haklarını takip veya yükümlülüklerini yerine getirmek için işveren aleyhine idari veya adli makamlara başvurmak veya bu hususta başlatılmış sürece katılmak. (1)
d) Irk, renk, cinsiyet, medeni hal, aile yükümlülükleri, hamilelik, doğum, din, siyasi görüş ve benzeri nedenler.
e) 74 üncü maddede öngörülen ve kadın işçilerin çalıştırılmasının yasak olduğu sürelerde işe gelmemek.
f) Hastalık veya kaza nedeniyle 25 inci maddenin (I) numaralı bendinin (b) alt bendinde öngörülen bekleme süresinde işe geçici devamsızlık.
Sözleşmenin feshinin sana bildirildiği tarihten itibaren 1 ay içinde dava açman lazım. bu süreyi kaçırma.
Günaydın hanımlar nasılsınız?Ben uykusuzum oğlum dünden bu yana hasta perişan oldu yavrum dün sabah karın ağrısı ile uyandı sonrası ateş ,sonrası kusma ve ishal oldu oda bende perişan olduk.
Yarını heyecanla bekliyorum 16+5 te başka bi kadın doğum polikliğini %90 kız dedi ama kendi drum ne diycek bakalım çok ama çok heyecanlıyım yarın drun ilk hastası benim günler öncesinden randevumu aldım inş buda kız der .
Ofertacım takip edemediğim olayı tam bilmiyorum ama sanırım işten çıkarıldın hamileleri çıkartma hakları yok canım her şekilde kazanırsın hakkını ara sakın bırakma yanlarına ve canını sıkma emin ol devletimiz senden yana canım.
Canım bu zor günler geçecek allahım kımımızı sağlıkla kımımızı işle kimimimiz aile sıkıntılarıyla sınıyor.sana bu sıkıntıları yaşatanlar da elbet ya bu dunyada ya ötekı tarafta cezalarını görecektır.SAkın ağlama,bebegını üzme para bır sekılde bulunur en azından sorunsuz giden bır hamılelıgın var.buna şükret... ben bızım borçları saysam burdan oraya yol olur bır de hergun beklenmeden ortaya cıkan doktor masrafları...... ben 3 gündür ağladım da ne oldu ıkı kılo verdım dün dr uyardı kılo vermıssın bundan sonra kılo alınması gerek dedı..bu günler de geçecek dualarım senınle. ayrıca bana dua eden umut veren arkadaslarımdan Allah razı olsun..sağlıkla kalın
Arkadaşım çok üzüldüm Allah'ım sabır versin. Sana bunu yaşatanlar üstelik hamile olduğunu bile bile bunu yapanlar bunun hesabını nasıl verecek çok merak ediyorum! Yasal haklarını araştır ve burunlarından getir bu yaptıklarını lütfen!! Ben paralamak istedim o pislikleri inan!!
kızlar herkese merhaba diyorum:)) bayadır giremedim ama fırsat buldukça igrip yazılanları okuyorum takip ediyorum sizleri:)) benim bir sorum olacak evinde kedi besleyen arkadaşlar war mı aranızda?
hayırlı geceler arkadaşlar nasılsınız?
hala aklıma geliyor ve zaman zaman ağlıyorum elimde değil üzülmemek yapılan haksızlığı kabullenemiyorum kahretsin.biliyorum geçecek.
gerçektende pislikler ben rapor alırken bile tereddüt ediyordum.belediye değildi canım özel bir firmaydı. inşallah herşey daha iyi olacak seninde dediğin gibi
canım firma 30 kişiden az olduğundan işe iade açamıyormuşum.kötü niyet davası diye bişey açabilirmişim oda kazanması ve ispatlaması zor bir davaymış.tazminatımı alıp gitmekten başka hiç bir şey yapamayacağım maalesef.allaha havale ettim onları bana aileme çocuğuma ve en önemlisi doğmamış yavruma yaşattıkları için .
çok geçmiş olsun çocuklar hasta olunca çok üzülüyorum ben inşallah atlatmışsınızdır.
saol canım yasal yolları araştırıyorum hala.
inanın yazdıklarınızı okudukça çok duygulandım birbirini hiç tanımamış tek ortak yönleri yavruları olan anneleriz sadece.ama siz bile benim için üzüldünüz kabullenemediniz.ama 3.5 yıldır sorunsuz çalıştığım işyerim bir günde hemde hiç bir gerekçe göstermeden kapının önüne koyuverdi beni.para pul hepsi yerine gelir ama insanların bu kadar acımasız ve duygusuz oluşu çok üzdü beni.allaha havele ettim bana bunu yaşatanları.şimdi herşeyi geride bırakıp önüme bakmalıyım en az hasarla atlatıp bebeğimi dünyaya getirdikten sonra tekrar mücadeleye başlayacağım.benimle duygularımı paylaşıp zaman ayırıp yanımda olduğunuz için allah razı olsun.hepiniz için dua ediyorum.
kızlaaarrr günaaydınn !!!
ya bu ünlü anneler nasıl geziyo o topuklularla ?? ben hamile kalmadan önce bayılırdım o ince topuklu stilettoları giymeye. ama şimdi hepsine elveda dedim( onlarda kaç doktora gidiolardır Allah bilir demekki riskli görmüyolar... siz ne diosunuz bu konuda ?
herkese günaydınlar. mutlu ve güzel haberler alıp sevinmek istiyorum. biz yarın doktora gideceğiz ve heyecandan ölmek üzereyim.
Günaydınnn, hayırlı guzel haberler duyun inşallah... Olumsuz bir durumunuz yoktur inşallah.
erken yapılan 3 lü test yüzünden bir haftadır ağlıyorum. yarın perinatoloji uzamanına gideceğim. haftaya da üniversitede 4 lü testi yapacaklar. geri zekalı doktorum yüzünden başıma bunlar geldi. araştırma hastanesine yönlendirdi oraya gittik önümüzdeki haftayı bekliyoruz beklerken de iyi başka bir doktor bulduk ona yarın gideceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?